Προβληματισμοί για το Πανεπιστήμιο

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
MpoMp
Venus Former Team Member

Προβληματισμοί για το Πανεπιστήμιο

Post by MpoMp » Thu Apr 18, 2013 9:21 am

Οι πίθηκοι που γράφουν με σπρέι συνθήματα στους φρεσκοβαμμένους τοίχους στη σχολή, να μας δώσουν τις διευθύνσεις των σπιτιών τους να γράψουμε κι εμεις κανα σύνθημα εκεί.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
The Heart Collector
Kilobyte level
Kilobyte level

Re: Προβληματισμοί για το Πανεπιστήμιο

Post by The Heart Collector » Thu Apr 18, 2013 11:59 am

MpoMp wrote:Οι πίθηκοι που γράφουν με σπρέι συνθήματα στους φρεσκοβαμμένους τοίχους στη σχολή, να μας δώσουν τις διευθύνσεις των σπιτιών τους να γράψουμε κι εμεις κανα σύνθημα εκεί.
Καθαροί τοιχοι, βρώμικα μυαλά. Και βγάλε όση χολή θες. Γκρίνια , γκρίνια γκρίνια και πάλι γκρίνια. Παρακαλούνται οι moderators(αφού δεν το κάνει από μόνος του ο γραφών) να επέμβουν επί των χαρακτηρισμών περί πιθήκων αφού μπορεί να καταλήξει σε flame
photisd
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by photisd » Thu Apr 18, 2013 12:04 pm

The Heart Collector wrote:
MpoMp wrote:Οι πίθηκοι που γράφουν με σπρέι συνθήματα στους φρεσκοβαμμένους τοίχους στη σχολή, να μας δώσουν τις διευθύνσεις των σπιτιών τους να γράψουμε κι εμεις κανα σύνθημα εκεί.
Καθαροί τοιχοι, βρώμικα μυαλά. Και βγάλε όση χολή θες. Γκρίνια , γκρίνια γκρίνια και πάλι γκρίνια. Παρακαλούνται οι moderators(αφού δεν το κάνει από μόνος του ο γραφών) να επέμβουν επί των χαρακτηρισμών περί πιθήκων αφού μπορεί να καταλήξει σε flame
Και λίγα λέει... ;)
‎...Τα μεγαλύτερα όνειρα δεν βγαίνουν ποτέ έξω απ' το κουτί. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να τα βγάλεις στο φως, να τα κρατήσεις ψηλά και να δεις τον πραγματικό σου εαυτό να αντικατοπτρίζεται μέσα τους...
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Thu Apr 18, 2013 12:08 pm

The Heart Collector wrote:Καθαροί τοιχοι, βρώμικα μυαλά. Και βγάλε όση χολή θες. Γκρίνια , γκρίνια γκρίνια και πάλι γκρίνια. Παρακαλούνται οι moderators(αφού δεν το κάνει από μόνος του ο γραφών) να επέμβουν επί των χαρακτηρισμών περί πιθήκων αφού μπορεί να καταλήξει σε flame
Μια παρέμβαση επίσης για δολοφονία της ελληνικής γλώσσας παρακαλώ.
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
ala_mages
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by ala_mages » Thu Apr 18, 2013 12:19 pm

The Heart Collector wrote: Καθαροί τοιχοι, βρώμικα μυαλά. Και βγάλε όση χολή θες. Γκρίνια , γκρίνια γκρίνια και πάλι γκρίνια. Παρακαλούνται οι moderators(αφού δεν το κάνει από μόνος του ο γραφών) να επέμβουν επί των χαρακτηρισμών περί πιθήκων αφού μπορεί να καταλήξει σε flame
Yo γιατί σε χαλάει ? γενικά γκρινιάζουμε για αφίσες και βρωμιά στην σχολή και μετά πάμε και βάφουμε τους τοίχους? δεν είναι θέμα ούτε ιδεολογίας ούτε τίποτα, ειναι θέμα οτι ένας τοίχος γενικά καθαρός με μια κλ@νιά για σύνθημα στον τοίχο με παντελή Έλλειψη οποιασδήποτε καλλιτεχνίας(κάνε ένα graffiti ή έστω ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ) λογικό είναι να χαλάει και το μάτι ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ, το ίδιο θα σπαστώ άμα κάποιος έρθει και γράψει στον τοίχο του σπιτιού μου ΠΑΟΚ με στυλό το ίδιο άμα γίνει και στην σχολή (μιας και εκεί περνάμε πολλές ώρες της μέρας). και πίστεψε με άμα κοιμάμαι και είμαι ζώο και θύμα της κοινωνίας με βρώμικο μυαλό και του συστήματος ενάντια στο προλεταριάτο, τα έχω κάνει πλακάκια με το σύστημα και γλύφω κατουρημενες ποδιές για να βολεφτώ και οι άλλοι να πνιγούνε και δεν βλέπω την αλήθεια και να κάνω επανάσταση σπάζοντας ένα πεζοδρόμιο να πάρω μια πέτρα να την πετάξω σε ένα μπάτσο να φωνάξω "ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΙΝΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ" κτλ κτλ κτλ αμα είμαι όλα αυτά ΔΕΝ ΘΑ αλλάξω γνώμη άμα δω μια Π***ΤΣΑ στον τοίχο ,

δηλαδή εσύ τι περιμένεις να το δω και πω "πωπω φίλε φοβερό αυτό που λέει ο τοίχος, πάω να πιω μερικά τσιγάρα να το σκεφτώ καλύτερα και να βάλω κάτω την ζωή μου να δω που πάω" ?
Mpomp is building an army.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ______☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. _ / \
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Welcome to the [url=http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=pAY9CNkKOsg#t=59]ricefields[/url] mathaf*ka [url=http://foss.aueb.gr]Turn on the foss please![/url]
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Thu Apr 18, 2013 12:35 pm

ala_mages wrote:δηλαδή εσύ τι περιμένεις να το δω και πω "πωπω φίλε φοβερό αυτό που λέει ο τοίχος, πάω να πιω μερικά τσιγάρα να το σκεφτώ καλύτερα και να βάλω κάτω την ζωή μου να δω που πάω" ?
Η απάντηση είναι προφανώς ναι. Απλά δε μπορείς αυτή τη στιγμή αν το αντιληφθείς, γιατί κοιμάσαι και είσαι ζώο και θύμα της κοινωνίας με βρώμικο μυαλό και του συστήματος ενάντια στο προλεταριάτο, τα έχεις κάνει πλακάκια με το σύστημα και γλύφεις κατουρημένες ποδιές για να βολευτείς και οι άλλοι να πνιγούνε και δεν βλέπεις την αλήθεια και δεν κάνεις επανάσταση σπάζοντας ένα πεζοδρόμιο και παίρνοντας μια πέτρα για να την πετάξεις σε ένα μπάτσο και να φωνάξεις "ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ".

Κλασσική περίπτωση καναπεδάτου προβάτου.
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
statakos
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by statakos » Thu Apr 18, 2013 1:13 pm

Link

Aλλά και στην φανταστική περίπτωση που και εδώ κάναμε κάτι τέτοιο, οι πίθηκοι θα έκαναν το θαύμα τους πάλι. :-p
"Always program as if the person who will be maintaining your program is a violent psychopath that knows where you live."
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Thu Apr 18, 2013 2:15 pm

Η μόνιμη δικαιολογία των νεοελλήνων γύφτων είναι πως οι λευκοί τοίχοι μοιάζουν με αυτούς του ψυχιατρείου κλπ γραφικά.Δηλαδή ρε βρωμιάρη εσύ σπίτι σου γράφεις συνθήματα στους τοίχους και κολλάς αφίσσες?Και αν είσαι τόσο αρρωστάκι για να το κάνεις και αυτό , τουλάχιστον σεβάσου την επιθυμία των γύρω σου.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
Clouseau
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Clouseau » Thu Apr 18, 2013 2:32 pm

Αφού το 99% των φοιτητών δε γουστάρει βαμένους τοίχους, γιατί δε σταματάει χθές το μπογιάτισμα και η άναρχη αφισοκόλληση; Αν συζητήσετε το θέμα στις συναντήσεις σας και προσπαθήσετε να βρείτε μια λύση, είμαι σίγουρος ότι θα έχετε στο πλευρό σας και όλο το προσωπικό του Ο.Π.Α.
Exceptions, gotta catch 'em all!
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Thu Apr 18, 2013 2:42 pm

Clouseau wrote:Αφού το 99% των φοιτητών δε γουστάρει βαμένους τοίχους, γιατί δε σταματάει χθές το μπογιάτισμα και η άναρχη αφισοκόλληση; Αν συζητήσετε το θέμα στις συναντήσεις σας και προσπαθήσετε να βρείτε μια λύση, είμαι σίγουρος ότι θα έχετε στο πλευρό σας και όλο το προσωπικό του Ο.Π.Α.
Δεν είναι συναντήσεις μας είναι και συνατήσεις σου και όλων των φοιτητών της πληροφορικής.Γιατί εκτός του να γκρινιάζετε στο thread καλό θα ήταν να έρθετε στην επόμενη συνάντηση και να πείτε και οι ίδιοι την γνώμη σας.
Clouseau
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Clouseau » Thu Apr 18, 2013 2:52 pm

ja_the_invincible wrote:
Clouseau wrote:Αφού το 99% των φοιτητών δε γουστάρει βαμένους τοίχους, γιατί δε σταματάει χθές το μπογιάτισμα και η άναρχη αφισοκόλληση; Αν συζητήσετε το θέμα στις συναντήσεις σας και προσπαθήσετε να βρείτε μια λύση, είμαι σίγουρος ότι θα έχετε στο πλευρό σας και όλο το προσωπικό του Ο.Π.Α.
Δεν είναι συναντήσεις μας είναι και συνατήσεις σου και όλων των φοιτητών της πληροφορικής.Γιατί εκτός του να γκρινιάζετε στο thread καλό θα ήταν να έρθετε στην επόμενη συνάντηση και να πείτε και οι ίδιοι την γνώμη σας.
Ναι οκ εγώ δουλεύω σχεδόν όλη μέρα αλλά αυτό δε νομίζω να μη μου δίνει το δικαίωμα να πω την αποψή μου στο θρεντ.
Aitoulas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Aitoulas » Thu Apr 18, 2013 3:00 pm

Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε αν θα πρέπει να γράφονται συνθήματα στους τοίχους. Όπως δε συζητάμε γιατί δε γράφουμε συνθήματα στις ξύλινες πόρτες των διαμερισμάτων μας.
September 28, daylight. The monsters have overtaken the city. Somehow, I am still alive...
ala_mages
Gbyte level
Gbyte level

Post by ala_mages » Thu Apr 18, 2013 3:03 pm

Clouseau wrote:Αφού το 99% των φοιτητών δε γουστάρει βαμένους τοίχους, γιατί δε σταματάει χθές το μπογιάτισμα και η άναρχη αφισοκόλληση;
Για τον ίδιο λόγο που υπάρχουν ακόμα παρατάξεις, για τον ίδιο λόγο που ακόμα καθηγητές περνάνε φοιτητές αβέρτα για πολιτικές σκοπιμότητες, (και για να γίνω γραφικός και λαικιστής)για τον ίδιο λόγο που 40 χρόνια ψηφίζαμε τα ίδια κόμματα κτλ κτλ. ας σοβαρευτώ τώρα,

να στο θέσω αλλιώς: ξυπνάω το πρωί , τρέχω να προλάβω λεωφορείο μέσα στην ζέστη, έχω κακοκοιμηθεί γιατί έτρεχα να κάνω τις εργασίες που είχα για την σχολή, προσπαθώ να ξυπνήσω στην διάρκεια της διαδρομής στο τρόλεϊ μέσα στην μπόχα του κέντρου της αθήνας, (έστω ότι είναι το τελαυταίο μου εξάμηνο) , ταυτόχρονα σκέφτομαι για τις συστατικές που θέλω να πάρω για μεταπτυχιακά, ξενερώνω γιατί μετά το μάθημα στην σχολή πρέπει να διαβάσω για τις αγγλικές εξετάσεις, ο καφές που πήρα από το κυλικείο της σχολής τελικά δεν είναι γλυκός αλλά είναι φαρμάκι(δεν πίνετε οπότε πεταμένα λεφτά), ταυτόχρονα οι περισσότεροι γνωστοί μου είναι άνεργοι και γενικά στην οικογένεια μου τα βγάζουμε τσίμα τσίμα πέρα, κτλ κτλ

και ΜΠΑΙΝΩ λοιπόν στην τελικά στην αίθουσα να παρακολουθήσω μάθημα και βλέπω ενα ΠΙΘΗΚΟ να βάφει τον τοίχο
τι κάνω:
α) Να γίνω χειρότερος πίθηκος να πλακωθώ μαζί του και αφού τον δείρω να τον σταυρώσω για παραδειγματισμό
β) Να αναλάβω τον ρόλο που θα έπρεπε να αναλάβουν οι γονείς του εδώ και χρόνια να τον πάρω από το χεράκι και να εξηγήσω γιατί είναι λάθος αυτό, και να μοιραστώ μαζί του τα προβλήματα που έχει και έφτασε να είναι στο σημείο αυτό σήμερα
γ) Να του πω απλά σταμάτα, να ανοιξουμε ένα διάλογο ανούσιο και άμα ξεμείνει από επιχειρήματα να επικαλεστεί από τα "συμφραζόμενα" βία οπότε να χαλάσω άδικα την διάθεσή μου
δ) Απλά τον γράφω γιατί έχω και άλλες δουλειές

εσύ τι θα διάλεγες? και δεν με ψήνει ουτοπικός διάλογος του τύπου "έτσι δεν πάει μπροστά η ανθρωπότητα και αφού δεν κάνεις κάτι μην γκρινιάζεις", πιθανόν θα χάσω σε επιχειρήματα και θα έχεις και δίκιο ότι η σωστή λύση δεν είναι να τον αφήσεις αλλά να αντιδράσεις κάπως, αλλά πρακτικά πιστεύω καταλαβαίνεις γιατί κανείς δεν κάνει κάτι παρόλο που στο 99% των φοιτητών δεν γούσταρει
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. _ / \
Welcome to the [url=http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=pAY9CNkKOsg#t=59]ricefields[/url] mathaf*ka [url=http://foss.aueb.gr]Turn on the foss please![/url]
The Heart Collector
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by The Heart Collector » Thu Apr 18, 2013 3:08 pm

Μιλάμε κάποιοι έχετε πρόβλημα στον εγκέφαλο έτσι? Επειδή γύρισα και είπα ton Mpomp Γκρινιάρη? Για το καθαροί τοίχοι , βρώμικα μυαλά? Δεν κόλλαγε πουθενά η αρχική δημοσίευση γι αυτο το είπα. και έχω βαρεθεί τις συζητήσεις τέτοιου τύπου που κάθονται όλοι και βγάζουν ότι τους καταβαίνει σχετικά με το ένα ή το άλλο σε άσχετα threads. ΑΝ ΔΕ ΣΑΡΕΣΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ. δε μπορείς μόνος σου κάντο ανοιχτά,δημόσια και συλλογικά. Πήγαινε στη συνάντηση φοιτητών πληροφορικής , σκέψου κάτι ωραίο και πρότεινέ το. Όταν η γκρίνια όμως παίρνει τη θέση της φαντασίας και της δημιουργικότητας καταλήγουμε σε εμένα που είμαι "αγράμματος,βρωμιάρης κλπ κλπ". Περιμένετε πότε θα πει κάποιος κάτι διαφορετικό για να τον στήσετε στον τοίχο. Κάπως αλλιώς δε μπορώ να ερμηνεύσω τα προηγούμενα παραληρήματα με "προλεταριάτα,μπάτσους,εξωγίηνους κλπ κλπ"
ala_mages
Gbyte level
Gbyte level

Post by ala_mages » Thu Apr 18, 2013 3:37 pm

The Heart Collector wrote:Μιλάμε κάποιοι έχετε πρόβλημα στον εγκέφαλο έτσι?
[img]https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRItxiZ46YDReuKU-6L_8GTavs89fI2IYuY8Dlu1aCKplU8w7RAVA[/img]
The Heart Collector wrote:Κάπως αλλιώς δε μπορώ να ερμηνεύσω τα προηγούμενα παραληρήματα με "προλεταριάτα,μπάτσους,εξωγίηνους κλπ κλπ"
dude , χιούμορ είναι, χαλαρά , να βγει και λίγο γέλιο :P
The Heart Collector wrote: καταλήγουμε σε εμένα που είμαι "αγράμματος,βρωμιάρης κλπ κλπ"
Μην το παίρνεις προσωπικά :p . ειδικά αφού ξέρεις το ύφος γραφής κάποιων μελών του forum(βλέπε ja ,nachos κτλ ,μην τους παρεξηγείς καταβάθος είναι καλά παιδιά,), όπως εσύ(και καλά έκανες γνώμη σου) λες τον Mpomp γρινιάρη επείδη ας πούμε έγραψε την αποψή του(και καλά έκανε) έτσι και άλλοι γράψανε την δικιά τους (ο καθένας με τον ιδιαίτερο τρόπο του), deal with it ενήλικες είμαστε :-D κουβέντα να γίνεται
The Heart Collector wrote:Περιμένετε πότε θα πει κάποιος κάτι διαφορετικό για να τον στήσετε στον τοίχο.
εγώ το πιστεύω αυτό , φαντάζομαι ξέρω γω ja, nachos, pascal κτλ(ο καθένας στην φάση του) να έχουν ημερολόγιο "αγαπητό ημερολόγιο, σήμερα περασα πολλές ώρες περιμένοντας αλλά βρήκα ένα παιδί που είπε κάτι διαφορετικό στο forum και του την είπα, στόχος ολοκληρώθηκε, δεν θέλω κάτι αλλο από την μέρα μου σήμερα" χαλαρά, δεν περιμένει κανένας να σε στήσει στον τοίχο , απλά τυχαίνει να είναι πιο πολλοί αυτοί που διαφωνούν μαζί σου, χαβελές να γίνεται :p
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. _ / \
photisd
Mbyte level
Mbyte level

Post by photisd » Thu Apr 18, 2013 3:59 pm

Μιλάμε για το ίδιο προσωπικό και την πρυτανεία του Ο.Π.Α, που τη μία μέρα αποφασίζουν να εξαφανίσουν τα ταμπλό κλπ και μετά από τις 2-3 μέρες "υποκύπτουν" πάλι στις πιέσεις και το χαρτζιλίκωμα και επανέρχονται;;
Μιλάμε για το προσωπικό και την πρυτανεία που καθημερινά βιώνουν τέτοιες σκηνές από αυτό το δήθεν 1% ( http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.paideia&id=23671);;
‎...Τα μεγαλύτερα όνειρα δεν βγαίνουν ποτέ έξω απ' το κουτί. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να τα βγάλεις στο φως, να τα κρατήσεις ψηλά και να δεις τον πραγματικό σου εαυτό να αντικατοπτρίζεται μέσα τους...
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Thu Apr 18, 2013 4:10 pm

@heart collector
Επειδή κάποια πράγματα μου σπάνε τα νεύρα , προτιμώ να μου πεις αντρίκια " Ναι ρε φίλε , γουστάρω να βάψω τον γ***μένο τοίχο και στα @@ μου τι λες θα το κάνω γιατί γουστάρω και γιατί μπορώ " παρά παπάτζες του τύπου " Καθαροί τοίχοι βρώμικα μυαλά , Λευκοί είναι οι τοίχοι του ψυχιατρείου κλπ κλπ " .Τα περί συμμετοχής και γκρίνιας τελείως άστοχα , η συζήτηση για παράδειγμα που επικαλείσαι είναι δικιά μου πρόταση σε συνέλευση από τον Οκτώβρη.Και ο mpomp που λες γκρινιάρη γιατί είχε το θράσος να σχολιάσει το αυτονόητο συμμετείχε σε αυτή.What's your point?

@Clouseau
Πάει και σε σένα ότι και στον από πάνω.Πες ξεκάθαρα "Δεν με απασχολεί η συζήτησή σας σιγά μην κάτσω να ξοδεύω χρόνο" και άσε τα άλλοθι.Αλλιώς γράψε μια πρόταση ή μια φόρμα για να διευκολύνεις την συζήτηση.Γράψε την πρόταση σου ακόμα και στο facebook.Αν όμως δεν σε απασχολεί άσε τις υποδείξεις για το τι θα συζητήσουμε.Και γω έχω του κόσμου τα τρεξίματα αλλά ένα δίωρο το δι-βδόμαδο μπορώ να το διαθέσω.
Clouseau
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Clouseau » Thu Apr 18, 2013 4:13 pm

ja_the_invincible wrote:@heart collector
Επειδή κάποια πράγματα μου σπάνε τα νεύρα , προτιμώ να μου πεις αντρίκια " Ναι ρε φίλε , γουστάρω να βάψω τον γ***μένο τοίχο και στα @@ μου τι λες θα το κάνω γιατί γουστάρω και γιατί μπορώ " παρά παπάτζες του τύπου " Καθαροί τοίχοι βρώμικα μυαλά , Λευκοί είναι οι τοίχοι του ψυχιατρείου κλπ κλπ " .Τα περί συμμετοχής και γκρίνιας τελείως άστοχα , η συζήτηση για παράδειγμα που επικαλείσαι είναι δικιά μου πρόταση σε συνέλευση από τον Οκτώβρη.Και ο mpomp που λες γκρινιάρη γιατί είχε το θράσος να σχολιάσει το αυτονόητο συμμετείχε σε αυτή.What's your point?

@Clouseau
Πάει και σε σένα ότι και στον από πάνω.Πες ξεκάθαρα "Δεν με απασχολεί η συζήτησή σας σιγά μην κάτσω να ξοδεύω χρόνο" και άσε τα άλλοθι.Αλλιώς γράψε μια πρόταση ή μια φόρμα για να διευκολύνεις την συζήτηση.Γράψε την πρόταση σου ακόμα και στο facebook.Αν όμως δεν σε απασχολεί άσε τις υποδείξεις για το τι θα συζητήσουμε.Και γω έχω του κόσμου τα τρεξίματα αλλά ένα δίωρο το δι-βδόμαδο μπορώ να το διαθέσω.
Μαγκάκο, το τι θα πω και τι θα κάνω, άσε να το ξέρω εγώ καλύτερα.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Thu Apr 18, 2013 6:44 pm

Τόση μανούρα δεν είδα να γίνεται:
1)για την εστία που δεν έχουμε,
2)για τις σπασμένες τουαλέτες,
3)για τα σάπια φαγητά του Μπούτρη,
4)για τα σάπια εργαστήρια,
5)για τα κομμένα συγγράμματα,
6)για τα κομμένα επιδόματα
7)για τα δίδακτρα στο lower/proficiency μέσω σχολής,
και για χίλια δύο άλλα σημαντικά θέματα.

Να δούμε επιτέλους το παλούκι που μας έχουν χώσει στον κ@λ@ και μετά το σκουπιδάκι(τοίχοι) στο μάτι.
masaka
byte level
byte level

Post by masaka » Thu Apr 18, 2013 7:23 pm

PASCAL wrote:Τόση μανούρα δεν είδα να γίνεται:

Να δούμε επιτέλους το παλούκι που μας έχουν χώσει στον κ@λ@ και μετά το σκουπιδάκι(τοίχοι) στο μάτι.
..Έχει γίνει ΠΟΛΥ μεγαλύτερη μανούρα για όλα τα παραπάνω...
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Thu Apr 18, 2013 7:23 pm

Δε χρειάζετε να βρίζεστε. Ο σαρκασμός είναι καλύτερος. :-D :-D :-D
Clouseau wrote:
ja_the_invincible wrote:
Ναι οκ εγώ δουλεύω σχεδόν όλη μέρα αλλά αυτό δε νομίζω να μη μου δίνει το δικαίωμα να πω την αποψή μου στο θρεντ.
Είναι κατανοητό το ότι ίσως δε μπορέσεις να παρευρεθείς σε συζητήσεις. Μην έχεις όμως τη νοοτροπία του "είναι συζητήσεις σας". Πρέπει να σκέφτεσαι ότι είναι "συζητήσεις μας" και ότι αν μπορέσεις θα έρθεις. Εξάλλου η συζήτηση θα επεκτείνεται (στον βαθμό που αυτό χρησιμεύει) και στο Venus, σε αντίστοιχα threads.

Επίσης, δεν είμαστε το 99% των φοιτητών, είμαστε το 80-90% των φοιτητών του Venus δηλαδή το 1% του συνόλου των φοιτητών. Αυτό είναι το πρόβλημα.

@heart collector
Με κάλυψε στο 101% ο ala_mages στις απαντήσεις του. Μάλλον δεν ξέρεις ή/και δεν καταλαβαίνεις τι προσπαθώ να κάνω εγώ για να γίνει ένα καλύτερο μέρος η σχολή. Ταυτόχρονα έρχομαι και γράφω εδώ μερικά μου παράπονα. Όταν θεωρώ πως έχει νόημα. Σήμερα θεώρησα πως είχε γιατί είναι εξοργιστικό να βλέπεις τους τοίχους να βάφονται, μετά από 2 μέρες να γράφονται, μετά από μια βδομάδα να βάφονται πάλι εκεί που γράφτηκαν και μετά από άλλες 2 μέρες να ξαναγράφονται.
Οπότε μάθετε να σκέφτεστε πριν πατήσετε "Υποβολή απάντησης" και πριν κρίνετε κάποιον που δεν ξέρετε.

Εγώ μια πρόταση έγραψα.

Γίνεται μανούρα. Σε άλλα threads έχουμε γράψει κείμενα ολόκληρα, αν θυμάμαι καλά. Επειδή βλέπω ότι γενικά ενδιαφέρεσαι για τη σχολή, ξεκόλλα λίγο από τις κλίσεις που σου έχει εμφυτεύσει η πολιτική σου ιδεολογία. Η οποία δε ξέρω ακριβώς ποια είναι (και δε με αφορά κιόλας), αλλά είναι εμφανές ότι σε κάνει αρκετά προκατειλημμένο. Επειδή υπάρχουν πολλά και σημαντικά θέματα, δε σημαίνει ότι θα αμελήσουμε το βάψιμο στους τοίχους. Η νοοτροπία είναι βασικό πράγμα για να εκκινήσεις μια σοβαρή αλλαγή. Το να γράφεις τους τοίχους που δεν είναι δικοί σου, με το έτσι θέλω, λέει πολλά για το άτομό σου ή/και την παράταξή σου.

Προς όλους:
Αν δεν κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας και δεν αναθεωρήσουμε τη νοοτροπία μας, δεν θα αλλάξει τίποτα. Καμία συζήτηση και καμία οργάνωση. Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να καθαρίσουμε τα μυαλά μας ορισμένοι.

Κάθε μέρα στη σχολή γίνεται και κάτι που μου επιβεβαιώνει ότι δε μας αξίζει μια καλύτερη σχολή. Γιατί έτσι την θέλουμε. Χωματερή. Γουστάρουμε να περπατάμε πάνω στα καθίσματα και τα έδρανα, να καπνίζουμε παντού, να πετάμε σκουπίδια, να λερώνουμε τα πάντα με σπρέι, μαρκαδόρους, στυλό, να κολλάμε αφίσες που δεν έχουν κάποιον σοβαρό σκοπό, να φωνάζουμε έξω από τις αίθουσες όπου κάνουν μάθημα, να βάζουμε μουσική στο προαύλιο όταν οι άνθρωποι που θέλουμε να αποκαλούμε "συναδέλφους" γράφουν εξετάσεις δίπλα, να μπαινοβγαίνουμε στις διαλέξεις (κάποια άτομα δε μπορούν να περιμένουν 5-15 λεπτά για να μπουν στο διάλειμμα, λες και θα χάσουν κάτι φοβερό), να μιλάμε στις διαλέξεις, να ενοχλούμε γενικότερα. Μπορώ να συνεχίσω τη λίστα και με πολύ περισσότερη λεπτομέρεια, με μεμονωμένα γεγονότα. Η νοοτροπία είναι το πρόβλημα λοιπόν, ότι δε μας νοιάζει ο διπλανός μας.

Και είναι πολύ σημαντικό αυτό που έγραψε ο ala_mages:
ala_mages wrote: και ΜΠΑΙΝΩ λοιπόν στην τελικά στην αίθουσα να παρακολουθήσω μάθημα και βλέπω ενα ΠΙΘΗΚΟ να βάφει τον τοίχο
τι κάνω:
α) Να γίνω χειρότερος πίθηκος να πλακωθώ μαζί του και αφού τον δείρω να τον σταυρώσω για παραδειγματισμό
β) Να αναλάβω τον ρόλο που θα έπρεπε να αναλάβουν οι γονείς του εδώ και χρόνια να τον πάρω από το χεράκι και να εξηγήσω γιατί είναι λάθος αυτό, και να μοιραστώ μαζί του τα προβλήματα που έχει και έφτασε να είναι στο σημείο αυτό σήμερα
γ) Να του πω απλά σταμάτα, να ανοιξουμε ένα διάλογο ανούσιο και άμα ξεμείνει από επιχειρήματα να επικαλεστεί από τα "συμφραζόμενα" βία οπότε να χαλάσω άδικα την διάθεσή μου
δ) Απλά τον γράφω γιατί έχω και άλλες δουλειές

εσύ τι θα διάλεγες? και δεν με ψήνει ουτοπικός διάλογος του τύπου "έτσι δεν πάει μπροστά η ανθρωπότητα και αφού δεν κάνεις κάτι μην γκρινιάζεις", πιθανόν θα χάσω σε επιχειρήματα και θα έχεις και δίκιο ότι η σωστή λύση δεν είναι να τον αφήσεις αλλά να αντιδράσεις κάπως, αλλά πρακτικά πιστεύω καταλαβαίνεις γιατί κανείς δεν κάνει κάτι παρόλο που στο 99% των φοιτητών δεν γούσταρει
Δηλαδή αν κάνω και παρατήρηση σε κάποιον που π.χ. καπνίζει μέσα στην αίθουσα, θα με πει και "στραβό, ξενέρωτο, μαλ@κα, ηλίθιο, περίεργο" από πάνω. Έχουμε τη σχολή και την κοινωνία που μας αξίζει. Έχουμε σάπια πανεπιστήμια γιατί τα κάναμε έτσι ή γιατί τα αφήσαμε στην τύχη τους. Έχουμε φασίστες στη βουλή γιατί έχουμε πρόβλημα στον εγκέφαλο κι επειδή τα σκάτωσε ο τετρα-τρι-κομματισμός είπαμε να το λύσουμε με μαχαίρια.

Ή θα πάρουμε χαμπάρι ότι είμαστε πίθηκοι σα λαός και θα αλλάξουμε μυαλά ή θα σταματήσουμε να κλαιγόμαστε και να βρίσκουμε αποδιοπομπαίους τράγους. Πρέπει να αποκτήσουμε το θάρρος της γνώμης μας. Και το πίθηκοι (και στο αρχικό μου ποστ) είναι ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός που μπόρεσα να βρω.

Ελπίζω να μη πάρουν πολλοί (και αυτό) το ποστ μου κακοπροαίρετα. Πραγματικά, το μόνο που μένει για να χάσω κάθε ελπίδα για αυτή τη χώρα είναι να αποτύχει και η προσπάθεια που κάνουμε με την ανοιχτή συζήτηση. Ας σοβαρευτούμε κι ας πιάσουμε δουλειά, βήμα-βήμα.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
rexes
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 3rd year

Post by rexes » Thu Apr 18, 2013 8:11 pm

1) Γίνεται και θα συνεχίζει να γίνεται.
2)Ποιός σπάει τις τουαλέτες;
3)Σε ανάγκασε κανείς να τα φας;
4)Γι αυτά κι αν έχει γίνει μανούρα.
5)Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου.
6)Σε ποιά επιδόματα αναφέρεσαι;
7)Μην το πάρεις μέσω σχολής, πάρ' το μέσω φροντιστηρίου αν δεν σου αρέσουν τα δίδακτρα.

Φαντάζομαι πως για να αναφέρεις όλα τα παραπάνω σε ενδιαφέρει η καθημερινότητα του φοιτητή στη σχολή και ό,τι αυτό συνεπάγεται, για πες μου λοιπόν το άλλο: για ποιον γα%@#$μενο λόγο να γραφτεί κάτι πάνω σε έναν τοίχο ο οποίος έχει μόλις βαφτεί από λεφτά που έχουν δώσει οι γονείς μου/σου/του (πράγμα που συνδέεται άμεσα με τα όσα λέτε συνέχεια μέσα στο Πανεπιστήμιο για μισθούς κτλ κτλ) ;;;

Για ποιόν γα%@#$μενο λόγο πάλι να ξεφτιλίζεται το ήδη χάλια κτήριο της ΑΣΟΕΕ στο οποίο γίνονται προσπάθειες να διορθωθούν έστω και κάποια ελάχιστα πράγματα, ακόμα και με έναν πολύ αργό ρυθμό;;

Όταν θα μπορέσετε να απαντήσετε στα παραπάνω ερωτήματα τότε θα έχετε πάλι το δικαίωμα να θέτετε δικά σας ερωτήματα σε μια τέτοια συζήτηση και σε ένα τέτοιο thread. Μέχρι τότε δεν έχετε κανένα απολύτως δικαίωμα να μιλάτε για την λειτουργία του Πανεπιστημίου το οποίο ΕΣΕΙΣ καταστρέφετε καθημερινώς είτε με τις αφίσες είτε γράφοντας διάφορες φιλοσοφικές μ#$%ίες μέσα και έξω από τα Αμφιθέατρα (βλ. Χ) !!!!!!
Εφαρμογή για το Πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Image
Δείτε περισσότερα για την εφαρμογή και πείτε την άποψή σας!
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”