Προβληματισμοί για το Πανεπιστήμιο

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
michalis
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Re: Προβληματισμοί για το Πανεπιστήμιο

Post by michalis » Fri Apr 19, 2013 5:23 pm

ja_the_invincible wrote:@michalis
Για την νεοελληνική νοοτροπία " μπορώ να το κάνω?θα το κάνω και στα @@ μου " συμφωνώ στο 100% .
Ε, αυτό είναι το ζητούμενο...εσύ ίσως δεν έχεις πετύχει, εγώ έχω πετύχει πχ. στο δεύτερο Αντωνιάδου που έχει πάντα κόσμο να είναι τεκές μετά από κάποια ώρα. Το θέμα είναι ότι το ότι "δεν έχει κόσμο άρα συνήθως είναι οκ" δεν έχει να λέει κάτι. Το θέμα είναι να υπάρχουν κανόνες, συνείδηση συμβίωσης και σεβασμός και το κυριότερο, να μη χρειάζεται να σε πάρει κανένας απ'το χεράκι για να είσαι σωστός. Απλά μερικοί δε φτάνει που δεν έχουν καμία διάθεση για όλο αυτό, πάνε να βγουν κι από πάνω. :)
Anyway απλά δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί είναι "έξυπνος" αυτός που δε σέβεται κανέναν και τίποτα και έχει καταντήσει η κοινωνία ζούγκλα και "κορόιδο" αυτός που θα βγει έξω και θα σεβαστεί τον άλλο, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα ξεβολευτεί. Οι Γάλλοι πχ. (που επίσης καπνίζουν σα φουγάρα) είναι μ@λ@κες που σέβονται το διπλανό τους και βγαίνουν έξω με -10 κι εμείς είμαστε ξύπνιοι; :P Αν κρίνω απ'το πόσο σε τσαντίζει το εξής απλό καθημερινό "παίρνω το μετρό, πάω στη σχολή και παρακολουθώ ένα μάθημα" στις δύο χώρες, μάλλον καταλήγω στο ότι οι μ@λ@κες είμαστε εμείς τελικά απλά δεν το χουμε πάρει χαμπάρι.
myra_dante
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by myra_dante » Fri Apr 19, 2013 7:47 pm

Δεν εχω πετυχει ποτε τεκε σε διαδρομο πλην της αντωνιαδου 4+ λογω ελλειψης παραθυρων και σε αμφιθεατρα. Και εγω προσωπικα καπνιζω αλλα δεν θα με πιασει και κριση στο μαθημα αν δε βαλω νικοτινη στο στομα οποτε ας χαλαρωσουμε λιγο και ας βγουμε να τραγουδησουμε στη βροχη αν το χουμε τοσο αναγκη.Στην τελικα,δε μπορεις να καπνισεις εξω?αντε κοντα στο παραθυρο...Αλλα ολοι φταιμε,και εκεινοι που καπνιζουν χωρις να σεβονται(γιατι για μενα σεβασμος ειναι και το να κατσεις μακρια απο το "μπουγιο" του διαλειμματος οπου ενδεχεται καποιος να ενοχληθει απο τον καπνο) και αυτοι που ενοχλουνται και απλα υποφερουν.Οσα χρονια καπνιζω στην ΑΣΟΕΕ δεν εχω ντραπει περισσοτερο στη ζωη μου απο τοτε που ενα κοριτσακι με ->παρακαλεσε<- να μην καπνιζω γιατι την ενοχλει.Ειναι θεμα μπαμπουλα παντως οπως προαναφερθηκε,διοτι αν λεω αν πχ πιανανε εμενα απο την πρυτανεια επειδη καπνιζα και μου καπελωναν ενα ωραιο προστιμακι,τοτε ολη η μαγκια των πολλων κιλων μαγκιωριδων καπνιστων θα πηγαινε περιπατο, θα καναν τουμπεκι και θα καπνιζαν ωραιοτατα εξω!
Θεωρω πολυ απλα οτι (ισως απο τον επομενο χειμωνα) οι απαιτητικοι καπνιστες που δε συγκρατουνται ας συζητησουν το θεμα να κλεισει καποιο τμημα πχ της πισω αυλης ωστε να μη βρεχονται η κρυωνουν.(Εμενα προσωπικα τα μικρα υποστεγα στην πισω αυλη στις εισοδους με βολεψαν πολυ..)
Οσον αφορα τις αφισες και τα γκραφιτι,καλα κανετε και διαμαρτυρεστε,αλλα εχετε σκεφτει οτι σε καποιους εχει περασει στο DNA τους αυτη η αθλιοτητα και αδιαφορουν η δεν την προσεχουν πια?και σ αυτους θα συμπεριλαβω και εμενα και μαλιστα θα δωσω ενα παραδειγμα: τοσο καιρο ουτε εμενα μ αρεσει αυτη η εικονα της σχολης αλλα δεν κουνησα και το δαχτυλακι μου γι αυτο.Οταν το καλοκαιρι μετα απο λιγο καιρο ανεβηκα στη Δεριγνυ 3ο μολις βγηκα απο το ασανσερ εψαχνα να δω που στο καλο κατεβηκα επειδη δεν ειχα δει ποτε τη σχολη χωρις αφισες κ διαφορα!Ειμαι ΤΡΑΓιΚΗ αλλα τραγικοι ειναι κ αυτοι που τοσο καιρο μας το επιβαλλουν αυτο το εκτρωμα..
Οντως αν ηταν κανα καλογουστο γκραφιτι δεν θα με χαλαγε αλλα ελεος πια ολοι οι καλλιτεχνες πρεπει να δημιουργησουν στους τοιχους?
υπαρχουν και χαρτια και καμβαδες...
Και btw no judgement αλλα μη σκοτωνεστε μεταξυ σας και δινετε χαρακτηρισμους,ριχνετε το επιπεδο και την ποιοτητα της συζητησης..
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri Apr 19, 2013 9:37 pm

michalis wrote:
ja_the_invincible wrote:@michalis
Για την νεοελληνική νοοτροπία " μπορώ να το κάνω?θα το κάνω και στα @@ μου " συμφωνώ στο 100% .
Ε, αυτό είναι το ζητούμενο...εσύ ίσως δεν έχεις πετύχει, εγώ έχω πετύχει πχ. στο δεύτερο Αντωνιάδου που έχει πάντα κόσμο να είναι τεκές μετά από κάποια ώρα. Το θέμα είναι ότι το ότι "δεν έχει κόσμο άρα συνήθως είναι οκ" δεν έχει να λέει κάτι. Το θέμα είναι να υπάρχουν κανόνες, συνείδηση συμβίωσης και σεβασμός και το κυριότερο, να μη χρειάζεται να σε πάρει κανένας απ'το χεράκι για να είσαι σωστός. Απλά μερικοί δε φτάνει που δεν έχουν καμία διάθεση για όλο αυτό, πάνε να βγουν κι από πάνω. :)
Anyway απλά δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί είναι "έξυπνος" αυτός που δε σέβεται κανέναν και τίποτα και έχει καταντήσει η κοινωνία ζούγκλα και "κορόιδο" αυτός που θα βγει έξω και θα σεβαστεί τον άλλο, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα ξεβολευτεί. Οι Γάλλοι πχ. (που επίσης καπνίζουν σα φουγάρα) είναι μ@λ@κες που σέβονται το διπλανό τους και βγαίνουν έξω με -10 κι εμείς είμαστε ξύπνιοι; :P Αν κρίνω απ'το πόσο σε τσαντίζει το εξής απλό καθημερινό "παίρνω το μετρό, πάω στη σχολή και παρακολουθώ ένα μάθημα" στις δύο χώρες, μάλλον καταλήγω στο ότι οι μ@λ@κες είμαστε εμείς τελικά απλά δεν το χουμε πάρει χαμπάρι.
+++
Αυτά τα έγραψα και στην πρώτη σελίδα βέβαια (viewtopic.php?p=328528#p328528) αλλά εγώ που είπα τη λέξη "πίθηκοι" είμαι περίεργος, εγώ που απάντησα στον moody είμαι αντικαπνιστής και εγώ που προσπαθώ να συζητήσω κι όχι να το παίζω έξυπνος ξεκινάω flames.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Νόμιζα ότι τα posting boards είναι για να γράφεις συζητήσεις. :roll: Δε ξέρω γιατί πάντα καταλήγουμε να είμαι ο "κακός" και ο ισχυρογνώμων του Venus. Ίσως δε τα λέω καλά, ίσως πονάει η αλήθεια, ίσως είμαι υπερβολικά ευαίσθητος κι οξύθυμος, ίσως σας παίρνω μερικούς στα σοβαρά ενώ δε πρέπει. Βέβαια το θέμα είναι ότι αρκετά άτομα που διαβάζουν τι γράφω με σιγοντάρουν, οπότε μου δίνουν ένα σημάδι ότι δεν είμαι ο τρελός που επιβάλει τη γνώμη του. Μετά τα σημερινά είναι πλέον δύο πράγματα φανερά για μένα: 1) Υπάρχουν πολλά άτομα στο Venus προκατειλημμένα εναντίον μου. 2) Υπάρχουν πολλά άτομα στο Venus που δε διαβάζουν προσεκτικά τι γράφω και παρεξηγούν. 3) Υπάρχουν πολλά άτομα στο Venus που δε προσέχουν τι γράφουν πριν το ποστάρουν. Και το ότι αρκετοί δε προτίθενται να συζητήσουν, παρά το γυρνάνε σε αμυντική στάση (π.χ. ja, moody και άλλοι) όταν διαφωνούν με κάποιον ή δε τους αρέσει κάποια διατύπωση, για εμένα προσωπικά είναι θλιβερό αν όχι εξοργιστικό. Και με αυτό σαν δείγμα, αμφιβάλλω πόσο μακριά θα καταφέρουμε να φτάσουμε με όποια συλλογική προσπάθεια κάνουμε.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
bstrds
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by bstrds » Fri Apr 19, 2013 10:30 pm

gogogo μπομπ ειμαι fan, ¡Viva la Revolución!
Image
[code] _____________________________________ / You're a card which will have to be \ \ dealt with. / ------------------------------------- \ ,-^-. \ !oYo! \ /./=\.\______ ## )\/\ ||-----w|| || || Cowth Vader [/code]
LL_Orionis
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by LL_Orionis » Sat Apr 20, 2013 2:35 am

michalis wrote:Ε, αυτό είναι το ζητούμενο...εσύ ίσως δεν έχεις πετύχει, εγώ έχω πετύχει πχ. στο δεύτερο Αντωνιάδου που έχει πάντα κόσμο να είναι τεκές μετά από κάποια ώρα. Το θέμα είναι ότι το ότι "δεν έχει κόσμο άρα συνήθως είναι οκ" δεν έχει να λέει κάτι. Το θέμα είναι να υπάρχουν κανόνες, συνείδηση συμβίωσης και σεβασμός και το κυριότερο, να μη χρειάζεται να σε πάρει κανένας απ'το χεράκι για να είσαι σωστός. Απλά μερικοί δε φτάνει που δεν έχουν καμία διάθεση για όλο αυτό, πάνε να βγουν κι από πάνω. :)
Δεν είμαστε ξύπνιοι. Μαύρα μεσάνυχτα έχουμε.

Τώρα, όσον αφορά όλους αυτούς που γράφουν στους τοίχους, γεμίζουν με αφίσες και μισοσκισμένα/μισοξεκολλημένα χαρτιά και σελοτέιπ τη σχολή, κατακρεουργούν καθίσματα και έδρανα, είναι συγκεκριμένοι, είναι οργανωμένοι και αυτό που κάνουν το κάνουν με πρόγραμμα ή συστηματικά. Από την άλλη, αυτοί που αποδοκιμάζουν αυτές τις πρακτικές, δεν βλέπω να έχουν αντίστοιχη οργάνωση και σύστημα, ώστε να κάνουν ενέργειες για να διεκδικήσουν αυτό που θεωρούν σωστό. Μόνο συζητήσεις επί συζητήσεων και επιχειρηματολογία (κι αυτή όχι πάντα).

Είμαι κι εγώ σε αυτούς που θέλουν ένα Πανεπιστήμιο που να μην πλήττεται από άλλα ζητήματα πέραν ακαδημαϊκών και πολιτιστικών ζητημάτων. Πρέπει να είναι ένας χώρος κατά το δυνατόν ευχάριστος για όλους, στον οποίο να μην κάνει ο καθένας ό,τι θέλει απλά και μόνο επειδή είναι "τσάμπα" και "κανείς δεν θα του πει τίποτα". Για να γίνει αυτό, πρέπει οι φοιτητές και οι καθηγητές και οι λοιποί υπάλληλοι και ΌΛΟΙ όσοι ζουν σε αυτόν τον χώρο να τον πονάνε και να ενδιαφέρονται στοιχειωδώς, γιατί είναι ένα Πανεπιστήμιο, που να πάρει! Δεν μπορείς να παίρνεις αψήφιστα και να γράφεις στα "προσωπικά σου συμφέροντα" ένα ίδρυμα που στόχος του είναι η έρευνα και η διακίνηση υψηλού επιπέδου γνώσης.

Ας πούμε όταν βλέπεις το υφάκι του θυρωρού (το αναφέρω σαν απλό ενδεικτικό παράδειγμα) όταν πας να τον ρωτήσεις κάτι ή το μίσος με το οποίο κοπανάει τις πόρτες το βράδυ όταν κλείνει τις αίθουσες (έτσι εξηγείται το μισοξεκολλημένο δοκάρι την Δ23 :-p ), καταλαβαίνεις ότι είναι πάρα μα πάρα πολλοί άνθρωποι που αδιαφορούν για το πανεπιστήμιο, μέσα στο πανεπιστήμιο (και προφανώς όχι μόνο φοιτητές... θά 'λεγε κανείς ότι είναι κυρίως οι μη φοιτητές και μετά οι φοιτητές). Και αμέσως συνειδητοποιείς ότι χρειάζεται μια αλλαγή εκ βάθρων η οποία είναι το μόνο σίγουρο ότι δεν θα γίνει μέσα από threads στο Venus.

Πρέπει αυτοί οι λίγοι που ενδιαφέρονται (έστω και στοιχειωδώς) για την ΑΣΟΕΕ να οργανωθούν, να συσπειρωθούν (αν και δεν μου αρέσουν τέτοιες politics-related ορολογίες) και να αρχίσουν να διεκδικούν την υλοποίηση των στόχων τους.

Ανοίγω μακριές συζητήσεις όμως κι έτσι κλείνω το post εδώ. :smt006

Α, και σε ό,τι αφορά τους καπνιστές, προφανώς δεν μπορείς να απαγορέψεις σε κάποιον να καπνίζει. Όμως πρέπει να φτιαχτουν άμεσα ειδικοί χώροι για καπνιστές (ή να γίνει κάποιος διαχωρισμός σε ήδη υπάρχοντες χώρους) και μέχρι να γίνει αυτό ας γίνεται το κάπνισμα όσο γίνεται κοντά στα παράθυρα ή στο προαύλιο.
Ten little kingdoms never could agree
How to work together and so they went free.
Ten little kingdoms too weak to stand alone,
A foreign nation conquered them, and then they were gone.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sat Apr 20, 2013 11:47 am

LL_Orionis wrote:
Τώρα, όσον αφορά όλους αυτούς που γράφουν στους τοίχους, γεμίζουν με αφίσες και μισοσκισμένα/μισοξεκολλημένα χαρτιά και σελοτέιπ τη σχολή, κατακρεουργούν καθίσματα και έδρανα, είναι συγκεκριμένοι, είναι οργανωμένοι και αυτό που κάνουν το κάνουν με πρόγραμμα ή συστηματικά. Από την άλλη, αυτοί που αποδοκιμάζουν αυτές τις πρακτικές, δεν βλέπω να έχουν αντίστοιχη οργάνωση και σύστημα, ώστε να κάνουν ενέργειες για να διεκδικήσουν αυτό που θεωρούν σωστό. Μόνο συζητήσεις επί συζητήσεων και επιχειρηματολογία (κι αυτή όχι πάντα). Είμαι κι εγώ σε αυτούς που θέλουν ένα Πανεπιστήμιο που να μην πλήττεται από άλλα ζητήματα πέραν ακαδημαϊκών και πολιτιστικών ζητημάτων. Πρέπει να είναι ένας χώρος κατά το δυνατόν ευχάριστος για όλους, στον οποίο να μην κάνει ο καθένας ό,τι θέλει απλά και μόνο επειδή είναι "τσάμπα" και "κανείς δεν θα του πει τίποτα". Για να γίνει αυτό, πρέπει οι φοιτητές και οι καθηγητές και οι λοιποί υπάλληλοι και ΌΛΟΙ όσοι ζουν σε αυτόν τον χώρο να τον πονάνε και να ενδιαφέρονται στοιχειωδώς, γιατί είναι ένα Πανεπιστήμιο, που να πάρει! Δεν μπορείς να παίρνεις αψήφιστα και να γράφεις στα "προσωπικά σου συμφέροντα" ένα ίδρυμα που στόχος του είναι η έρευνα και η διακίνηση υψηλού επιπέδου γνώσης. Ας πούμε όταν βλέπεις το υφάκι του θυρωρού (το αναφέρω σαν απλό ενδεικτικό παράδειγμα) όταν πας να τον ρωτήσεις κάτι ή το μίσος με το οποίο κοπανάει τις πόρτες το βράδυ όταν κλείνει τις αίθουσες (έτσι εξηγείται το μισοξεκολλημένο δοκάρι την Δ23 :-p ), καταλαβαίνεις ότι είναι πάρα μα πάρα πολλοί άνθρωποι που αδιαφορούν για το πανεπιστήμιο, μέσα στο πανεπιστήμιο (και προφανώς όχι μόνο φοιτητές... θά 'λεγε κανείς ότι είναι κυρίως οι μη φοιτητές και μετά οι φοιτητές). Και αμέσως συνειδητοποιείς ότι χρειάζεται μια αλλαγή εκ βάθρων η οποία είναι το μόνο σίγουρο ότι δεν θα γίνει μέσα από threads στο Venus. Πρέπει αυτοί οι λίγοι που ενδιαφέρονται (έστω και στοιχειωδώς) για την ΑΣΟΕΕ να οργανωθούν, να συσπειρωθούν (αν και δεν μου αρέσουν τέτοιες politics-related ορολογίες) και να αρχίσουν να διεκδικούν την υλοποίηση των στόχων τους.
Όλα όσα έγραψες έχουν γραφτεί παραπάνω και είπαμε πως έχει ξεκινήσει μια τέτοια προσπάθεια όπου στην 1η συνάντηση ήρθαν 20 άτομα. Ειδικά εγώ δε κάθομαι να γκρινιάζω χωρίς να κάνω τίποτα. Όσοι με ξέρουν, το ξέρουν αυτό.
Οπότε σε παρακαλώ κι εσύ ο ίδιος να συμβάλλεις όπως μπορείς σε αυτή τη προσπάθεια. :smt001

Μη ξεχνάμε ότι και η ύπαρξη και ομαλή λειτουργία του Venus είναι κάτι που αποτελεί μια τέτοια προσπάθεια. Λίγες σχολές στην Ελλάδα έχουν ένα forum και μια κοινότητα σα το δικά μας.

Για όσους το έχουν ξεχάσει/δε το ξέρουν, υπάρχει και thread στο Venus για την πρωτοβουλία αυτή: viewtopic.php?f=28&t=10902
MpoMp @ Discord
Funk
Venus Former Team Member

Post by Funk » Sat Apr 20, 2013 2:01 pm

Γράφω και εγώ την άποψή μου για όσα έχουν ειπωθεί και προσθέτω όσα θέλω να πω ο ίδιος - διάλογο κάνουμε (πλην των άκυρων flame, troll-posts και εικονίτσες συνθημάτων).

[quote="MpoMp"][quote="ja_the_invincible"]Το χέσατε λίγο με το κάπνισμα.Η σχολή είναι πάνω στην Πατησίων ffs δεν νομίζω ο καπνός του τσιγάρου να μολύνει τον καθαρότατο αέρα που αναπνέουμε άσε που γενικά αν δεν καπνίζουν στις αίθουσες δεν υπάρχει πρόβλημα , οι διάδρομοι μια χαρά αερίζονται.Ίσως μόνο στο υπόγειο να έχει λίγο παραπάνω καπνίλα αλλά και πάλι τίποτα το μη ανεκτό.Τα περί παθητικού καπνίσματος είναι αστειότητες , αν πάτε μια φορά το μήνα για 2 ώρες σε μια καφετέρια με καπνιστές φίλους θα εισπνεύσετε περισσότερο καπνό από το να κυκλοφορείτε στην σχολή για 30 μέρες.Δεν νομίζω ότι είναι τόσο τραγικό το ζήτημα , εκτός και αν μιλάμε για την περίπτωση να καπνίζουν πολλά άτομα σε αίθουσα που δεν αερίζεται , οπότε πάω πάσο.Και να τονίσω ότι δεν είμαι καπνιστής.[/quote] Κάποια άτομα έχουν άσθμα. Μιλάμε γενικά για τα περί νοοτροπίας, το κάπνισμα στα μούτρα του άλλου λέει πολλά για το πόσο σέβεσαι το συνάνθρωπό σου. Στη δουλειά σου θα καπνίζεις? Στη σχολή επίσης δεν ήρθες για να καπνίσεις. Αν δε σέβεσαι το νόμο (που το απαγορεύει) σεβάσου τους άλλους. [/quote]
Προσωπικά θεωρώ ότι όποιος καπνίζει συστηματικά έχει κάποιου είδους καθυστέρηση -και συγγνώμη που το λέω έτσι, σίγουρα θίγω και αρκετούς φίλους μου-. Το τσιγάρο έχει μηδενικά pros και "αμέτρητα" cons. Δε θα με πείραζε καθόλου αν η μορφή του ήταν τέτοια ώστε να επηρεάζει μόνο αυτόν που το βάζει στο στόμα του. Αλλά το να καπνίζει ο Α μέσα στο αμφιθέατρο από τη θέση του και να μη δίνει σημασία όταν του φωνάζω (/ή κάποιος άλλος) να το σβήσει ή να πάει έξω από το αμφιθέατρο και να βρωμάει η μισή αίθουσα δε μου αρέσει καθόλου.
Πρώτον, γιατί αποδεδειγμένα από όλη την επιστημονική κοινότητα ο καπνός από το τσιγάρο έχει -αρκετά μεγάλες (google that shit)- πιθανότητες να προκαλέσει διάφορα είδη καρκίνου, προβλήματα καρδιάς, προβλήματα στις εγκυμονούσες και άλλα που μπορεί να βρει και να διαβάσει ή να παρακολουθήσει -υπάρχουν πολλά documentaries- στο internet, όσο "στρίβει ένα".
Δεύτερον, επειδή αν έχεις το οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, π.χ. άσθμα όπως ανέφερε ο MpoMp, ή χρόνιες ημικρανίες όπως είχα ξαναγράψει και παλιότερα -αλλά όχι τόσο παλιά ώστε να κάνουμε πάλι την ίδια συζήτηση-, δε χρειάζεσαι και πολλούς καπνιστές κοντά σου να κάνουν ένα σύννεφο που θα γεμίσει το μισό αμφιθέατρο για να μπεις σε κατάσταση "δεν αναπνέω", "θέλω 5 panadol" κτλ. Και ας δεχτώ το επιχείρημα του καθυστερημένου "να μου το πεις ότι έχεις πρόβλημα για να φύγω" - αν δεν του το πω (που και πάλι παίζει να με γράψει) ο ίδιος δεν ξέρει πως λειτουργεί η όλη φάση με το τσιγάρο; Δεν έχει σκεφτεί ποτέ "μήπως κάνω κακό στον εαυτό μου" -το αφήνω το "στους γύρω μου" γιατί είναι αρκετά ουτοπικό- ; Αν όχι, τότε θα επιμείνω στην άποψη μου περί καθυστέρησης. Αν ναι, τότε ας το δείξει τουλάχιστον.
Τα γράφω αυτά, και έχω φίλους με τους οποίους μπορώ να κάτσω στο ίδιο δωμάτιο για ώρες ενώ αυτοί καπνίζουν. Αλλά, επειδή αυτοί "νιώθουν" πάνε και μέχρι το παράθυρο/μπαλκόνι χωρίς να τους το πω. Είναι πολύ να ζητήσω από κάθε ενήλικο φοιτητή που καπνίζει μέσα στην ΑΣΟΕΕ (αρχικά όλο αυτό, και μετά βγαίνουμε και προς τα έξω) να είναι τουλάχιστον ενημερωμένος για τις συνέπειες του καπνίσματος;

[quote="michalis"]Το θέμα είναι να υπάρχουν κανόνες, συνείδηση συμβίωσης και σεβασμός και το κυριότερο, να μη χρειάζεται να σε πάρει κανένας απ'το χεράκι για να είσαι σωστός. Απλά μερικοί δε φτάνει που δεν έχουν καμία διάθεση για όλο αυτό, πάνε να βγουν κι από πάνω. :) Anyway απλά δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί είναι "έξυπνος" αυτός που δε σέβεται κανέναν και τίποτα και έχει καταντήσει η κοινωνία ζούγκλα και "κορόιδο" αυτός που θα βγει έξω και θα σεβαστεί τον άλλο, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα ξεβολευτεί. Οι Γάλλοι πχ. (που επίσης καπνίζουν σα φουγάρα) είναι μ@λ@κες που σέβονται το διπλανό τους και βγαίνουν έξω με -10 κι εμείς είμαστε ξύπνιοι; :P [/quote]
++ Έχουμε, σχεδόν όλο το χρόνο, υπέροχο καιρό. Βγείτε έξω και καπνίστε.

[quote="LL_Orionis"]Α, και σε ό,τι αφορά τους καπνιστές, προφανώς δεν μπορείς να απαγορέψεις σε κάποιον να καπνίζει. Όμως πρέπει να φτιαχτουν άμεσα ειδικοί χώροι για καπνιστές (ή να γίνει κάποιος διαχωρισμός σε ήδη υπάρχοντες χώρους) και μέχρι να γίνει αυτό ας γίνεται το κάπνισμα όσο γίνεται κοντά στα παράθυρα ή στο προαύλιο.[/quote]
Προφανώς και μπορείς να απαγορέψεις σε κάποιον να καπνίζει. Και ο νόμος για τους κλειστούς χώρους για αυτόν το λόγο εφαρμόστηκε - και για τα όσα είπα και είπαν πολλοί ακόμη παραπάνω, και σε όλη την υδρόγειο. Πραγματικά, βρες μου ένα(!) καλό του καπνίσματος... Δεν πιστεύω ότι θα φτιαχτεί μέσα στην ΑΣΟΕΕ "καμπίνα" καπνιστών. Πόσα λεπτά μπορεί να απέχει κανείς από το πλησιέστερο ανοιχτό παράθυρο ή την πλησιέστερη εξώπορτα (;) - και δεν αναφέρομαι σε πόρτες αιθουσών.

[quote="LL_Orionis"]Τώρα, όσον αφορά όλους αυτούς που γράφουν στους τοίχους, γεμίζουν με αφίσες και μισοσκισμένα/μισοξεκολλημένα χαρτιά και σελοτέιπ τη σχολή, κατακρεουργούν καθίσματα και έδρανα, είναι συγκεκριμένοι, είναι οργανωμένοι και αυτό που κάνουν το κάνουν με πρόγραμμα ή συστηματικά. Από την άλλη, αυτοί που αποδοκιμάζουν αυτές τις πρακτικές, δεν βλέπω να έχουν αντίστοιχη οργάνωση και σύστημα, ώστε να κάνουν ενέργειες για να διεκδικήσουν αυτό που θεωρούν σωστό. Μόνο συζητήσεις επί συζητήσεων και επιχειρηματολογία (κι αυτή όχι πάντα).[/quote]
Όποιος θέλει, να έρθει μαζί μου -σίγουρα έχω 1-2 άτομα ακόμα- κάποια μέρα να κατεβάσουμε αφίσες από όπου βρούμε. Τέτοια ανούσια σπατάλη χαρτιού και sellotape δεν είχα ξαναδεί ποτε πριν το πανεπιστήμιο - και δε νομίζω ότι θα ξαναδώ. Τα χρήματα για όλα αυτά (και για όλα τα υπόλοιπα) από που έρχονται; Από τα πρόβατα που πάνε στα parties και στα "events";

[quote="myra_dante"] Οσον αφορα τις αφισες και τα γκραφιτι,καλα κανετε και διαμαρτυρεστε,αλλα εχετε σκεφτει οτι σε καποιους εχει περασει στο DNA τους αυτη η αθλιοτητα και αδιαφορουν η δεν την προσεχουν πια?και σ αυτους θα συμπεριλαβω και εμενα και μαλιστα θα δωσω ενα παραδειγμα: τοσο καιρο ουτε εμενα μ αρεσει αυτη η εικονα της σχολης αλλα δεν κουνησα και το δαχτυλακι μου γι αυτο.Οταν το καλοκαιρι μετα απο λιγο καιρο ανεβηκα στη Δεριγνυ 3ο μολις βγηκα απο το ασανσερ εψαχνα να δω που στο καλο κατεβηκα επειδη δεν ειχα δει ποτε τη σχολη χωρις αφισες κ διαφορα!Ειμαι ΤΡΑΓιΚΗ αλλα τραγικοι ειναι κ αυτοι που τοσο καιρο μας το επιβαλλουν αυτο το εκτρωμα.. Οντως αν ηταν κανα καλογουστο γκραφιτι δεν θα με χαλαγε αλλα ελεος πια ολοι οι καλλιτεχνες πρεπει να δημιουργησουν στους τοιχους? υπαρχουν και χαρτια και καμβαδες...[/quote]
Αρκεί να πάει κανείς σε ξένα πανεπιστήμια της βόρειας/ βορειοδυτικής Ευρώπης για να καταλάβει τι επίπεδο καθημερινότητας θα έπρεπε και μπορούμε να έχουμε. Αν ήταν στο χέρι μου, ο χειρότερος συμβιβασμός που θα έκανα θα ήταν να έδινα 1 γωνιά και 1 ταμπλώ σε κάθε παράταξη. Ούτε τραπέζια με τραπεζομάντηλα από αφίσες, ούτε ταμπλώ να σχηματίζουν λαβύρινθους και εμπόδια, αλλά άπλετος χώρος για ανακοινώσεις σχετικές με πληροφορική (και των υπολοίπων τμημάτων, φυσικά), σχετικές με events (βλεπε fosscom, βλέπε Theory Tea - you get my point), θέσεις εργασίας - και όχι πόσες θέσεις μένουν στο φροντιστήριο του κυρ Γιάννη που θα μου κάνει τις εργασίες. Αν είχαμε έστω 1 ταμπλώ για fosscom (και όχι δύο Α3 στη γραμματεία) θα το έβλεπε πολύ περισσότερος κόσμος και επομένως θα πήγαινε και περισσότερος κόσμος και ίσως ανέβαινε και λίγο το επίπεδο της σχολής. Ok, εδώ το πήγα μακριά -αν και υπάρχει λογική από πίσω-, αλλά τουλάχιστον αν δεν υπήρχε παντού πράσινο-μπλε-κόκκινο που επαναλαμβάνεται σαν ταπετσαρία (και τώρα που το σκέφτομαι ακριβώς αυτό είναι) το μάτι κάποιου θα έπεφτε σίγουρα πάνω στο εν λόγω ταμπλώ. Μπορεί να αναρωτηθεί κανείς εδώ "ουτοπία λίγο ε;". Όχι, είναι δικαίωμα, και θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη υποστήριξη.

Αυτά ήθελα να πω εγώ, ελπίζω έστω και στο ελάχιστο να έκανα κάποιον να σκεφτεί - γιατί αν δε σκεφτόμαστε και απλώς γράφουμε ( :smt101 ) την άποψή μας δεν κάνουμε διάλογο. Αν έχω κάνει κάπου κάποιο λάθος (όχι ορθογραφικό) παρακαλώ να μου το επισημάνετε.
Educate yourself. In time· share what you have learned.
shrinked imageshrinked image
LL_Orionis
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by LL_Orionis » Sat Apr 20, 2013 6:08 pm

Funk wrote:
[quote="LL_Orionis"]Α, και σε ό,τι αφορά τους καπνιστές, προφανώς δεν μπορείς να απαγορέψεις σε κάποιον να καπνίζει. Όμως πρέπει να φτιαχτουν άμεσα ειδικοί χώροι για καπνιστές (ή να γίνει κάποιος διαχωρισμός σε ήδη υπάρχοντες χώρους) και μέχρι να γίνει αυτό ας γίνεται το κάπνισμα όσο γίνεται κοντά στα παράθυρα ή στο προαύλιο.

Προφανώς και μπορείς να απαγορέψεις σε κάποιον να καπνίζει. Και ο νόμος για τους κλειστούς χώρους για αυτόν το λόγο εφαρμόστηκε - και για τα όσα είπα και είπαν πολλοί ακόμη παραπάνω, και σε όλη την υδρόγειο. Πραγματικά, βρες μου ένα(!) καλό του καπνίσματος... Δεν πιστεύω ότι θα φτιαχτεί μέσα στην ΑΣΟΕΕ "καμπίνα" καπνιστών. Πόσα λεπτά μπορεί να απέχει κανείς από το πλησιέστερο ανοιχτό παράθυρο ή την πλησιέστερη εξώπορτα (;) - και δεν αναφέρομαι σε πόρτες αιθουσών.[/quote]

Εννοούσα να του το απαγορέψεις γενικά :-p Με την έννοια να πιάσεις έναν και να τον αναγκάσεις να το κόψει. Αυτό δεν μπορείς να το κάνεις. Το είπα μόνο και μόνο για να δείξω ότι είναι αναπόφευκτο να υπάρχουν καπνιστές στη σχολή. Το point μου ήταν πώς θα γίνει διαχείριση των υπαρχόντων καπνιστών ώστε να είναι κατά το δυνατόν όλοι ευχαριστημένοι. Και αυτό που πρότεινα ήταν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι και - εάν δεν είναι εφικτό ή μέχρι να καταστεί εφικτό - ας γίνεται το κάπνισμα όσο γίνεται κοντά στα παράθυρα ή στο προαύλιο. Νομίζω το ίδιο πράγμα λέμε.

Μιλάς με έναν αντικαπνιστή οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να σου βρω ούτε μισό (πόσο μάλλον 1 :-p ) καλό του καπνίσματος.
Funk wrote:
[quote="LL_Orionis"]Τώρα, όσον αφορά όλους αυτούς που γράφουν στους τοίχους, γεμίζουν με αφίσες και μισοσκισμένα/μισοξεκολλημένα χαρτιά και σελοτέιπ τη σχολή, κατακρεουργούν καθίσματα και έδρανα, είναι συγκεκριμένοι, είναι οργανωμένοι και αυτό που κάνουν το κάνουν με πρόγραμμα ή συστηματικά. Από την άλλη, αυτοί που αποδοκιμάζουν αυτές τις πρακτικές, δεν βλέπω να έχουν αντίστοιχη οργάνωση και σύστημα, ώστε να κάνουν ενέργειες για να διεκδικήσουν αυτό που θεωρούν σωστό. Μόνο συζητήσεις επί συζητήσεων και επιχειρηματολογία (κι αυτή όχι πάντα).

Όποιος θέλει, να έρθει μαζί μου -σίγουρα έχω 1-2 άτομα ακόμα- κάποια μέρα να κατεβάσουμε αφίσες από όπου βρούμε. Τέτοια ανούσια σπατάλη χαρτιού και sellotape δεν είχα ξαναδεί ποτε πριν το πανεπιστήμιο - και δε νομίζω ότι θα ξαναδώ. Τα χρήματα για όλα αυτά (και για όλα τα υπόλοιπα) από που έρχονται; Από τα πρόβατα που πάνε στα parties και στα "events";[/quote]

Συμφωνώ με αυτό που λες και μπορούμε να το συζητήσουμε στην Συζήτηση που θα γίνει και να κανονίσουμε κάποια πιο πολυμελή αποστολή ή κάποια πιο οργανωμένη κίνηση τελοσπάντων.
Funk wrote:Αρκεί να πάει κανείς σε ξένα πανεπιστήμια της βόρειας/ βορειοδυτικής Ευρώπης για να καταλάβει τι επίπεδο καθημερινότητας θα έπρεπε και μπορούμε να έχουμε. Αν ήταν στο χέρι μου, ο χειρότερος συμβιβασμός που θα έκανα θα ήταν να έδινα 1 γωνιά και 1 ταμπλώ σε κάθε παράταξη. Ούτε τραπέζια με τραπεζομάντηλα από αφίσες, ούτε ταμπλώ να σχηματίζουν λαβύρινθους και εμπόδια, αλλά άπλετος χώρος για ανακοινώσεις σχετικές με πληροφορική (και των υπολοίπων τμημάτων, φυσικά), σχετικές με events (βλεπε fosscom, βλέπε Theory Tea - you get my point), θέσεις εργασίας - και όχι πόσες θέσεις μένουν στο φροντιστήριο του κυρ Γιάννη που θα μου κάνει τις εργασίες. Αν είχαμε έστω 1 ταμπλώ για fosscom (και όχι δύο Α3 στη γραμματεία) θα το έβλεπε πολύ περισσότερος κόσμος και επομένως θα πήγαινε και περισσότερος κόσμος και ίσως ανέβαινε και λίγο το επίπεδο της σχολής. Ok, εδώ το πήγα μακριά -αν και υπάρχει λογική από πίσω-, αλλά τουλάχιστον αν δεν υπήρχε παντού πράσινο-μπλε-κόκκινο που επαναλαμβάνεται σαν ταπετσαρία (και τώρα που το σκέφτομαι ακριβώς αυτό είναι) το μάτι κάποιου θα έπεφτε σίγουρα πάνω στο εν λόγω ταμπλώ. Μπορεί να αναρωτηθεί κανείς εδώ "ουτοπία λίγο ε;". Όχι, είναι δικαίωμα, και θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη υποστήριξη.
++
MpoMp wrote:Όλα όσα έγραψες έχουν γραφτεί παραπάνω και είπαμε πως έχει ξεκινήσει μια τέτοια προσπάθεια όπου στην 1η συνάντηση ήρθαν 20 άτομα. Ειδικά εγώ δε κάθομαι να γκρινιάζω χωρίς να κάνω τίποτα. Όσοι με ξέρουν, το ξέρουν αυτό.
Οπότε σε παρακαλώ κι εσύ ο ίδιος να συμβάλλεις όπως μπορείς σε αυτή τη προσπάθεια. :smt001

Μη ξεχνάμε ότι και η ύπαρξη και ομαλή λειτουργία του Venus είναι κάτι που αποτελεί μια τέτοια προσπάθεια. Λίγες σχολές στην Ελλάδα έχουν ένα forum και μια κοινότητα σα το δικά μας.

Για όσους το έχουν ξεχάσει/δε το ξέρουν, υπάρχει και thread στο Venus για την πρωτοβουλία αυτή: viewtopic.php?f=28&t=10902
Ευχαριστώ για την υπενθύμιση! Θα έρθω σχεδόν σίγουρα στην επόμενη συνάντηση :smt001
Ten little kingdoms never could agree
How to work together and so they went free.
Ten little kingdoms too weak to stand alone,
A foreign nation conquered them, and then they were gone.
ThOdOr1s
Mbyte level
Mbyte level

Post by ThOdOr1s » Sun Apr 21, 2013 1:14 am

Παρακολουθώ αυτό το thread μέρες τώρα και δεν μπορώ να καταλάβω κάτι: Γιατί προσπαθείτε? Το καθαρό πανεπιστήμιο, και γενικά οι καθαροί δημόσιοι χώροι, είναι κάτι αυτονόητο (η τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι). Αν ο άλλος δεν θεωρεί ότι θα πρέπει να πετάει τα σκουπίδια του στον κάδο, να μην καπνίζει στους κλειστούς χώρους του πανεπιστημίου, να μην γράφει στους τοίχους, τότε τα επιχειρήματα για να μην το κάνει είναι: δεν είναι σωστό να πετάς σκουπίδια στο πάτωμα, δεν είναι σωστό καπνίζεις σε κλειστούς δημόσιους χώρους, δεν είναι σωστό γράφεις στους τοίχους. Δεν κατάλαβα δηλαδή, γιατί πρέπει να δώσεις σε κάποιον ειδική πρόσκληση για να μην βλάπτει την υγειά σου και την αισθητική σου? Όσο συμπεριφέρεστε σε κάποια πράγματα σαν να μην είναι αυτονόητα, τόσο συμβάλετε στο να μην γίνουν πότε...
LL_Orionis wrote:
Funk wrote:Αρκεί να πάει κανείς σε ξένα πανεπιστήμια της βόρειας/ βορειοδυτικής Ευρώπης για να καταλάβει τι επίπεδο καθημερινότητας θα έπρεπε και μπορούμε να έχουμε...
++
Βέβαια, γιατί εκεί σε ανάλογα περιστατικά εκεί θα σου πούνε: Αυτό είναι λάθος, γιατί είναι αυτονόητο ότι οι άλλοι άνθρωποι έχουν δικαιώματα, και δεν μπορείς να τους τα στερείς. -τελεία-. Δυστυχώς στην Ελλάδα βέβαια, αυτή η νοοτροπία δεν υπάρχει, όλοι κοιτάμε τον εαυτό μας και την πάρτη μας, και θεωρούμε ότι μόνο εμείς έχουμε δικαιώματα. Ελπίζω (σαν πρωτοετής) να αλλάξουν τα πράγματα κάποτε...
Elementary OS
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Sun Apr 21, 2013 12:02 pm

ThOdOr1s wrote:Παρακολουθώ αυτό το thread μέρες τώρα και δεν μπορώ να καταλάβω κάτι: Γιατί προσπαθείτε? Το καθαρό πανεπιστήμιο, και γενικά οι καθαροί δημόσιοι χώροι, είναι κάτι αυτονόητο (η τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι). Αν ο άλλος δεν θεωρεί ότι θα πρέπει να πετάει τα σκουπίδια του στον κάδο, να μην καπνίζει στους κλειστούς χώρους του πανεπιστημίου, να μην γράφει στους τοίχους, τότε τα επιχειρήματα για να μην το κάνει είναι: δεν είναι σωστό να πετάς σκουπίδια στο πάτωμα, δεν είναι σωστό καπνίζεις σε κλειστούς δημόσιους χώρους, δεν είναι σωστό γράφεις στους τοίχους. Δεν κατάλαβα δηλαδή, γιατί πρέπει να δώσεις σε κάποιον ειδική πρόσκληση για να μην βλάπτει την υγειά σου και την αισθητική σου? Όσο συμπεριφέρεστε σε κάποια πράγματα σαν να μην είναι αυτονόητα, τόσο συμβάλετε στο να μην γίνουν πότε...
Γιατί το τι είναι αυτονόητο για σένα και για μένα, δε σημαίνει ότι είναι και για τους άλλους. Γενικά υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται τους συνανθρώπους τους και το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται και άλλοι που επιμένουν στην νοοτροπία ετών να κάνουν ό,τι γουστάρουν μη σεβόμενοι κανέναν και τίποτα. Αυτό βέβαια πιστεύω ξεκινάει από πιο μικρή ηλικία, όταν πχ. έβλεπαν τους γονείς τους να πετάνε τα σκουπίδια τους στο δρόμο, έμαθαν ότι και εκείνοι αυτό πρέπει να κάνουν. Οπότε εκείνοι αυτό θεωρούν αυτονόητο και αν τους αφήσεις και δεν τους την πεις θα συνεχίσουν να το κάνουν.
ThOdOr1s wrote:
LL_Orionis wrote:
Funk wrote:Αρκεί να πάει κανείς σε ξένα πανεπιστήμια της βόρειας/ βορειοδυτικής Ευρώπης για να καταλάβει τι επίπεδο καθημερινότητας θα έπρεπε και μπορούμε να έχουμε...
++
Βέβαια, γιατί εκεί σε ανάλογα περιστατικά εκεί θα σου πούνε: Αυτό είναι λάθος, γιατί είναι αυτονόητο ότι οι άλλοι άνθρωποι έχουν δικαιώματα, και δεν μπορείς να τους τα στερείς. -τελεία-. Δυστυχώς στην Ελλάδα βέβαια, αυτή η νοοτροπία δεν υπάρχει, όλοι κοιτάμε τον εαυτό μας και την πάρτη μας, και θεωρούμε ότι μόνο εμείς έχουμε δικαιώματα. Ελπίζω (σαν πρωτοετής) να αλλάξουν τα πράγματα κάποτε...
Βασικά στις βόρειες χώρες οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι πέρα από δικαιώματα έχουν και υποχρεώσεις. Και μια από αυτές είναι να σέβονται και να φροντίζουν το περιβάλλον στο οποίο ζούνε γιατί από μικροί είναι πιο ευαισθητοποιημένοι σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Και όταν θέλουν για παράδειγμα να καπνίσουν όλοι θα βγουν έξω (και το χειμώνα οι θερμοκρασίες είναι υπό το 0) χωρίς να ζητάνε ειδικές αίθουσες και φυσικά τα τσιγάρα δεν τα πετάνε κάτω, αλλά σε ειδικά δοχεία. Όταν λοιπόν καταλάβουμε ποιες είναι οι υποχρεώσεις μας και ότι δε βγάζει κάπου το να κοιτάμε μόνο την πάρτη μας, τότε μόνο θα βελτιώσουμε την εικόνα του πανεπιστημίου και κατ' επέκταση της κοινωνίας μας. Γιατί κακά τα ψέμματα, η Ελλάδα σαν χώρα είναι σε ιδανική τοποθεσία, τους περισσότερους μήνες το χρόνο έχουμε ήλιο, πολλά και όμορφα νησιά και αντί να σεβαστούμε την τύχη μας και να προσπαθήσουμε να την εκμεταλλευτούμε (με τη δημιουργική και παραγωγική έννοια), την καταστρέφουμε με τέτοιου είδους νοοτροπίες.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sun Apr 21, 2013 12:33 pm

enum21 wrote: Βασικά στις βόρειες χώρες οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι πέρα από δικαιώματα έχουν και υποχρεώσεις. Και μια από αυτές είναι να σέβονται και να φροντίζουν το περιβάλλον στο οποίο ζούνε γιατί από μικροί είναι πιο ευαισθητοποιημένοι σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Και όταν θέλουν για παράδειγμα να καπνίσουν όλοι θα βγουν έξω (και το χειμώνα οι θερμοκρασίες είναι υπό το 0) χωρίς να ζητάνε ειδικές αίθουσες και φυσικά τα τσιγάρα δεν τα πετάνε κάτω, αλλά σε ειδικά δοχεία. Όταν λοιπόν καταλάβουμε ποιες είναι οι υποχρεώσεις μας και ότι δε βγάζει κάπου το να κοιτάμε μόνο την πάρτη μας, τότε μόνο θα βελτιώσουμε την εικόνα του πανεπιστημίου και κατ' επέκταση της κοινωνίας μας. Γιατί κακά τα ψέμματα, η Ελλάδα σαν χώρα είναι σε ιδανική τοποθεσία, τους περισσότερους μήνες το χρόνο έχουμε ήλιο, πολλά και όμορφα νησιά και αντί να σεβαστούμε την τύχη μας και να προσπαθήσουμε να την εκμεταλλευτούμε (με τη δημιουργική και παραγωγική έννοια), την καταστρέφουμε με τέτοιου είδους νοοτροπίες.
Είσαι λάθος.Δεν είναι θέμα νοοτροπίας ή παιδείας απλά εκεί έχουν τον μπούσουλα του νόμου.Αλλιώτικα δεν θα μεταμορφώνονταν σε υπερ-γύφτους όταν έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές , που ο νόμος είναι ανύπαρκτος και κάνουν ό,τι ακριβώς κάνουν και οι Έλληνες.Ή επίσης έτσι εξηγείται το γεγονός ότι οι Έλληνες όταν βγαίνουν έξω περιορίζουν την γυφτιά στο ελάχιστο , γιατί εκεί έχει τις αντίστοιχες συνέπειες.Ελάχιστος κόσμος παγκοσμίως έχει την νοοτροπία να σέβεται τον διπλανό του , οι περισσότεροι ζητάνε μπαμπούλα.Απλά στην Ελλάδα ο μπαμπούλας απουσιάζει.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
myra_dante
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by myra_dante » Sun Apr 21, 2013 12:42 pm

ja_the_invincible wrote: Είσαι λάθος.Δεν είναι θέμα νοοτροπίας ή παιδείας απλά εκεί έχουν τον μπούσουλα του νόμου.Αλλιώτικα δεν θα μεταμορφώνονταν σε υπερ-γύφτους όταν έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές , που ο νόμος είναι ανύπαρκτος και κάνουν ό,τι ακριβώς κάνουν και οι Έλληνες.Ή επίσης έτσι εξηγείται το γεγονός ότι οι Έλληνες όταν βγαίνουν έξω περιορίζουν την γυφτιά στο ελάχιστο , γιατί εκεί έχει τις αντίστοιχες συνέπειες.Ελάχιστος κόσμος παγκοσμίως έχει την νοοτροπία να σέβεται τον διπλανό του , οι περισσότεροι ζητάνε μπαμπούλα.Απλά στην Ελλάδα ο μπαμπούλας απουσιάζει.
++ true story(btw στην ιταλια π ειχα παει σε ενα κλαμπ να ηταν 5-6 ατομα μεσα-γενικα δεν ειναι και πολυ party animals-και ολο το υπολοιπο κλαμπ ηταν εξω..)
ThOdOr1s
Mbyte level
Mbyte level

Post by ThOdOr1s » Sun Apr 21, 2013 3:35 pm

ja_the_invincible wrote:
enum21 wrote: Βασικά στις βόρειες χώρες οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι πέρα από δικαιώματα έχουν και υποχρεώσεις. Και μια από αυτές είναι να σέβονται και να φροντίζουν το περιβάλλον στο οποίο ζούνε γιατί από μικροί είναι πιο ευαισθητοποιημένοι σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Και όταν θέλουν για παράδειγμα να καπνίσουν όλοι θα βγουν έξω (και το χειμώνα οι θερμοκρασίες είναι υπό το 0) χωρίς να ζητάνε ειδικές αίθουσες και φυσικά τα τσιγάρα δεν τα πετάνε κάτω, αλλά σε ειδικά δοχεία. Όταν λοιπόν καταλάβουμε ποιες είναι οι υποχρεώσεις μας και ότι δε βγάζει κάπου το να κοιτάμε μόνο την πάρτη μας, τότε μόνο θα βελτιώσουμε την εικόνα του πανεπιστημίου και κατ' επέκταση της κοινωνίας μας. Γιατί κακά τα ψέμματα, η Ελλάδα σαν χώρα είναι σε ιδανική τοποθεσία, τους περισσότερους μήνες το χρόνο έχουμε ήλιο, πολλά και όμορφα νησιά και αντί να σεβαστούμε την τύχη μας και να προσπαθήσουμε να την εκμεταλλευτούμε (με τη δημιουργική και παραγωγική έννοια), την καταστρέφουμε με τέτοιου είδους νοοτροπίες.
Είσαι λάθος.Δεν είναι θέμα νοοτροπίας ή παιδείας απλά εκεί έχουν τον μπούσουλα του νόμου.Αλλιώτικα δεν θα μεταμορφώνονταν σε υπερ-γύφτους όταν έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές , που ο νόμος είναι ανύπαρκτος και κάνουν ό,τι ακριβώς κάνουν και οι Έλληνες.Ή επίσης έτσι εξηγείται το γεγονός ότι οι Έλληνες όταν βγαίνουν έξω περιορίζουν την γυφτιά στο ελάχιστο , γιατί εκεί έχει τις αντίστοιχες συνέπειες.Ελάχιστος κόσμος παγκοσμίως έχει την νοοτροπία να σέβεται τον διπλανό του , οι περισσότεροι ζητάνε μπαμπούλα.Απλά στην Ελλάδα ο μπαμπούλας απουσιάζει.
Είναι και θέμα νοοτροπίας Ja. όχι θέμα παιδιάς, άλλα σίγουρα θέμα νοοτροπίας. Εκεί ο "μπαμπούλας" δεν είναι η αστυνομία η οι νομοί, η οι κανόνες... Είναι η ηθική του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά... Το γεγονός ότι καταλαβαίνουν ότι βρίσκονται σε δημόσιο χώρο για παράδειγμα, ότι δεν ανήκει αποκλειστικά σε αυτούς, και δεν μπορούν να κάνουν ο,τι γουστάρουν με αυτόν... Αρκεί να ρωτήσεις κάποιον που έχει ζήσει σε αυτές τις χώρες, η να ζήσεις και εσύ εκεί για να καταλάβεις τι τεράστια διαφορά υπάρχει σε αυτό το θέμα, πως οδηγούνε, πως αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, και πόσο σέβονται τους δημόσιους χώρους και τους διατηρούν άρτιους και καθαρούς με μόχθο... Δεν αντιλέγω σε αυτό που λες όμως. Σαφώς όταν έρχονται στην Ελλάδα, έχουν λιγότερους ηθικούς ενδοιασμούς, και καταλήγουν να κάνουν ο,τι κάνουν, κυρίως επειδή βλέπουν εμάς να τους το επιτρέπουμε, όπως το επιτρέπουμε και στον εαυτό μας...
Elementary OS
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sun Apr 21, 2013 4:16 pm

Μυθοπλασίες που κυρίως προκύπτουν από το σύνδρομο κατωτερότητας του Έλληνα απέναντι στον "πολιτισμένο" βόρειο.@@ πολιτισμένοι είναι και όπως προείπα φαίνεται όταν βρίσκονται σε καθεστώς ελευθερίας.Γιατί αν πας στην Γερμανία να παρκάρεις σε θέση ανάπηρου θα φας μια βαρύτατη κλήση που θα σε τσούξει και δεν θα το ξανακάνεις.Αν πετάξεις σκουπίδι κάτω , το ίδιο.Από συζητήσεις με διάφορους ανθρώπους πάντως έχω παρατηρήσει ότι ως δια μαγείας αυτοί που αναπαράγουν τέτοια στερεότυπα είναι οι κλασσικοί νεοέλληνες γύφτοι που όταν βρίσκονται στην χώρα τους δεν σέβονται τίποτα και κανένα.Σκέψου το εξής : αν ο βορειο-ευρωπαίος λόγω νοοτροπίας σέβεται τους δίπλα του τότε γιατί υπάρχουν αυστηρότατοι νόμοι που του το επιβάλλουν?Ο νόμος ψηφίζεται για να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα , άρα το πρόβλημα υπάρχει ή υπήρχε τουλάχιστον.
ThOdOr1s
Mbyte level
Mbyte level

Post by ThOdOr1s » Sun Apr 21, 2013 4:51 pm

ja_the_invincible wrote:Μυθοπλασίες που κυρίως προκύπτουν από το σύνδρομο κατωτερότητας του Έλληνα απέναντι στον "πολιτισμένο" βόρειο.@@ πολιτισμένοι είναι και όπως προείπα φαίνεται όταν βρίσκονται σε καθεστώς ελευθερίας.Γιατί αν πας στην Γερμανία να παρκάρεις σε θέση ανάπηρου θα φας μια βαρύτατη κλήση που θα σε τσούξει και δεν θα το ξανακάνεις.Αν πετάξεις σκουπίδι κάτω , το ίδιο.Από συζητήσεις με διάφορους ανθρώπους πάντως έχω παρατηρήσει ότι ως δια μαγείας αυτοί που αναπαράγουν τέτοια στερεότυπα είναι οι κλασσικοί νεοέλληνες γύφτοι που όταν βρίσκονται στην χώρα τους δεν σέβονται τίποτα και κανένα.Σκέψου το εξής : αν ο βορειο-ευρωπαίος λόγω νοοτροπίας σέβεται τους δίπλα του τότε γιατί υπάρχουν αυστηρότατοι νόμοι που του το επιβάλλουν?Ο νόμος ψηφίζεται για να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα , άρα το πρόβλημα υπάρχει ή υπήρχε τουλάχιστον.
Εχεις δικιο σε αυτο που λες, ομως δεν εχει να κανει απαραιτητα μονο με την βαρυτητα του νομου, αλλα και με το κατα ποσο οι ανθρωποι τον τηρουν, κατα ποσο οι υπευθυνοι ψαχνουν να βρουν τους παραβατες, και κατα ποσο οι παραβατες του νομου τημωρουνται... Ειναι μεγαλη συζητηση, που ειναι και unrelated (σε σχεδη με το thread). Και ναι, σιγουρα το 90% απο αυτα που ακους ειναι στερεοτυπα απο "νεοελληνες γυφτους" αλλα για να ειναι τα πραγματα καλυτερα στις χωρες για τις οποιες μιλαμε, ε, κατι κανουν καλυτερα δε νομιζεις?
Elementary OS
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Sun Apr 21, 2013 7:20 pm

Το κάπνισμα είναι κουλ. Ολοι το βλέπουν. Εσείς που παραπονιέστε απλά δεν καπνίζετε γιατί είστε πνεύματα αντιλογίας. Το default πάντα ήταν το κάπνισμα. Ετσι μεγαλώσαμε, χωρίς επιλογή.

Συν τοις άλλοις, η μυρωδιά της μπογιάς με ενοχλεί απίστευτα. Σε φρεσκοβαμμένη αίθουσα δεν έχω μπορέσει να κάτσω πάνω από 2-3'.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sun Apr 21, 2013 7:22 pm

Εγώ πάντως δεν έχω δει Γερμανό τουρίστα να πετάει σκουπίδια στην Ελλάδα.

EDIT:
Δε θα τρολάρετε μόνο εσείς.
MpoMp @ Discord
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Sun Apr 21, 2013 10:17 pm

ja_the_invincible wrote:
Όχι, είναι και θέμα παιδείας. Υπάρχει η ιδέα του ότι δεν δικαιούμαι να ενοχλώ τον κόσμο, για τον οποιονδήποτε λόγο, αυτό που σε μέσες άκρες ονομάζω εγώ "κοινωνική συνείδηση". Το τι σημαίνει "ενοχλώ" είναι αυτό που διαφέρει σε κάθε χώρα, αλλά η νοοτροπία της κοινωνίας ανθρώπων και όχι κάφρων υφίσταται και γενικά είναι ανεξάρτητη απ'τους κανονισμούς. Τη βλέπεις ξεκάθαρα κι εκεί όπου δεν υπάρχουν κανονισμοί, όπως πχ. στο ότι στο μετρό δεν χρειάζεται να τσακώνεσαι με το κάθε ζωάδι που πάει να μπει πριν βγεις. Θα περιμένει, σε κάθε περίπτωση, να βγεις.
Απ'την άλλη αυτό που συχνά συμβαίνει είναι ότι προσαρμόζεσαι στο περιβάλλον, όχι ότι απλά "βρίσκεις και τα κάνεις". Αν στην Ελλάδα ο Γερμανός δεν προσαρμοστεί στο να οδηγάει σα μ@λ@κας, πιθανότατα θα σκοτωθεί. Δεν είναι ότι το κάνει επειδή έχει απωθημένα κι πάει να τα βγάλει στην Ελλάδα.
Οπότε οκ, σίγουρα υπάρχει μία διάσταση στο πως εφαρμόζονται οι κανονισμοί στο εξωτερικό αλλά γεγονός είναι ότι πέρα απ'τους κανονισμούς υπάρχει επίσης και ο unconditional σεβασμός στο διπλανό σου πολύ απλά γιατί δεν τον ξέρεις. Ακόμη κι εκεί που δε στο επιβάλλει κανένας κανονισμός....

That's all, δεν σε ξέρω, δεν είσαι υποχρεωμένος να τρως στη μάπα συνέπειες από αυτά που κάνω εγώ. Ούτε πιο ηθικοί είναι στο εξωτερικό, ούτε πιο ευσυνείδητοι. Απλά όταν είναι έξω στον κόσμο, αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι σπίτι τους για να κάνουν ό,τι γουστάρουν κι επίσης έχουν αντιληφθεί πως αυτά που απαιτείς εσύ, πρέπει και να τα δίνεις.
mosquito110
Mbyte level
Mbyte level

Post by mosquito110 » Fri Apr 26, 2013 2:45 am

Αυτό που λένε ουτοπία εμείς το λέμε απλά ζωή
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Fri Apr 26, 2013 11:08 am

Ναι αλλά μάλλον πρέπει να αναλογιστείς την διαφορά ανάμεσα σε ένα graffiti ( ο dask είναι γκραφιτάς άλλωστε ) και ένα τοίχο που γράφει :

" ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ " .

Όπως πας για 1ο όροφο αντωνιάδου.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri Apr 26, 2013 11:16 am

Βρώμικα μυαλά, καθαροί τοίχοι. Μπόχα στο μυαλό, καθαρός αέρας.

Πωλείται ιδεολογία, PM for details.
MpoMp @ Discord
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Sun Apr 28, 2013 5:59 pm

michalis wrote:Βασικά επειδή η κουβέντα έχει γίνει πολλές φορές, είναι πολύ απλά τα πράγματα. Αν ο καθένας απ'τους 10 χιλιάδες φοιτητές έγραφε την πίπα του στον τοίχο, τι θα γινόταν;
Κάτι πολύ ενδιαφέρον.
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”