Διδασκόμαστε hardware???
Διδασκόμαστε hardware???
Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν κάνουμε hardware αναλυτικά όπως κάνουν σε μηχανικούς υπολογιστών, γιατί ενδιαφέρεται ένας φίλος μου για αυτό και θέλει να γνωρίζει για το μηχανογραφικό του. Ευχαριστώ!
Re: Διδασκόμαστε hardware???
Τα σχετικά μαθήματα που έχουμε είναι Οργάνωση Συστημάτων και Υπολογιστών, Σχεδιασμός Ψηφιακών Συστημάτων και Αρχιτεκτονική Υπολογιστών. Τώρα δεν είμαι σίγουρος τι κάνουν οι μηχανικοί και ούτε ξέρω τι θέλει να κάνει ο φίλος σου αργότερα επαγγελματικά για να παραθέσω μία πιο ολοκληρωμένη άποψη.
Καλή του τύχη με την επιλογή σχολής.
Καλή του τύχη με την επιλογή σχολής.
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Play and help!

Φαντάζομαι ο chrmagou εννοεί πιο πρακτικές γνώσεις hardware. Δηλαδή τα πράγματα που βλέπουμε θεωρητικά στην εισαγωγή στην επιστήμη υπολογιστών για το υλικό. Πώς συνδέονται τα μέρη του Η/Υ στον "πύργο", τι είναι συμβατό με τι, τι τεχνολογίες υπάρχουν για τα μέρη αυτά. Γνώσεις που τελικά σε κάνουν να είσαι ικανός να φτιάξεις, να συντηρήσεις και να επισκευάζεις το μηχάνημά σου.
Απ' ό,τι έχω ακούσει αυτά τα διδάσκονται περισσότερο σε βάθος σε σχολές που δεν είναι αμιγώς προγραμματιστικές αλλά περιλαμβάνουν και ηλεκτρολογικά ή μηχανολογικά.
Απ' ό,τι έχω ακούσει αυτά τα διδάσκονται περισσότερο σε βάθος σε σχολές που δεν είναι αμιγώς προγραμματιστικές αλλά περιλαμβάνουν και ηλεκτρολογικά ή μηχανολογικά.
“Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.”
MpoMp @ Discord
- Ktulu
- Kilobyte level
- Academic status: Alumnus/a
Βασικά δεν διδασκόμαστε τίποτα σε πρακτικό επίπεδο hardware. Όλα είναι θεωρητικά, ακόμα και στην Σχεδίαση Ψηφιακών Συστημάτων δεν διδασκόμαστε τίποτα σε επίπεδο κάτω από πύλες (δηλαδή υλικά, ηλεκτρισμό κλπ). Αν ενδιαφερόμουν για hardware, θα κοίταγα για σχολές μηχανικής υπολογιστών, όπως Πατρα και ΗΜΜΥ.
Δοκιμάστε το Unagi, project που έγινε σε συνεργασία με συνάδελφο από το τμήμα μας και είναι αυτήν την στιγμή ανεβασμένο σε Windows Phone Store και Nokia Store.
- necrofear_13
- Wow! Terabyte level
Και Αριστοτέλειο....
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.
In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Πάτρα CEID δαγκωτό! Η πιο καθαρή σχολή μηχανικών Η/Υ. Τα άλλα είναι μπασταρδεμένα 

Περα απο το να τρεξεις ενα ΜΙΡS σε πλακετα στην Αρχιτεκτονικη (μπορει και στα ψηφιακα δεν παΙρνω ορκο) δεν αγγιζουμε καθολου hardware σαν σχολη. Και ειναι κριμα κιολας. Αν ο φιλος σου ενδιαφερεται κυριως για hardware καλυτερα να κοιταξει αλλου.