ja_the_invincible wrote:Δεν είμαι εκπρόσωπος του στεκιού και δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει αυτό που με ρωτάς.Μιλάω για την δράση τους στην συγκεκριμένη περίπτωση όταν οι μπάτσοι επιχειρούν να συλλάβουν τους μικροπωλητές.MpoMp wrote: Το πέσιμο που κάνανε μερικοί τις προάλλες με ρόπαλα και κράνη σε μια ομάδα μπάτσων που απλά άραζε κοντά στη σχολή και παραλίγο να τους σκοτώσουν στο ξύλο αν οι τελευταίοι δε τραβούσαν πιστόλια, ήταν κι αυτό για την ταξική αλληλεγγύη?
Μη τα βάζουμε όλα στον ίδιο σάκο. Υπάρχει το πολιτικό κίνητρο για τα γεγονότα όπως αναφέρεις στο (1). Το στέκι δεν είναι εκτός πολιτικής.
Επειδή σε βλέπω όμως να βγάζεις χολή αποκλειστικά και μόνο για το στέκι απάντησέ μου το εξής: Είσαι υπέρ του να συλληφθούν οι μικροπωλητές? Και αν όχι γιατί επιρρίπτεις ευθύνες στο στέκι και όχι στις παραταξάρες που σφυρίζουν αδιάφορα για το θέμα εννοώντας κυρίως ΠΑΣΠ, ΔΑΠ και ΠΚΣ.
Δεν εννοώ αυτό.Εννοώ ότι για λόγους αισθητικής κάποιοι δεν θέλουν μικροπωλητές γύρω από την ασοεε.Να φύγουν να πάνε αλλού.MpoMp wrote:Δεν είναι θέμα αισθητικής ρε φίλε το να μη μπορώ να κάνω μάθημα από τα χημικά, την φασαρία και τις εκτοξεύσεις αντικειμένων για κάτι εντελώς άσχετο από το ελληνικό πανεπιστήμιο.ja_the_invincible wrote: 3) Είναι δείγμα της εποχής και του πόσα σκ***τά κρύβουμε μέσα μας το γεγονός ότι 9/10 φοιτητές δίνουν στην αισθητική τους μεγαλύτερη προτεραιότητα από την επιβίωση των συνανθρώπων τους.Κατά βάθος υποδηλώνει και τον υποβόσκοντα ρατσισμό/κοινωνικές διακρίσεις μας που καλύπτουμε με το πέπλο του politically correct.Κρίμα γιατί θα περίμενε κανείς ότι σε εποχή κρίσης θα έπρεπε να γίνουμε λίγο περισσότερο άνθρωποι.
Αν το συντριπτικό ποσοστό των φοιτητών έπαιρνε το μέρος των μεταναστών αντί των μπάτσων μπορεί να αναζητούσαμε και πιο πολιτισμένες λύσεις από τον πετροπόλεμο. Η πρυτανεία παίζει αυτό το παιχνίδι γιατί οι wanna be μανατζαρέοι της ασοεε χαλιούνται να έχουν πακιστανούς στον ίδιο χώρο. Και μην ακούσω ότι η πλειονότητα των ατόμων δεν σκέφτεται έτσι , ειδικά στο δικό μας πανεπιστήμιο.
Πιστεύω θα θυμάσαι και αν όχι να σου θυμίσω πως στην αρχή οι μετανάστες το μόνο που κάναν ήταν να τρεχουν μέσα στο κτίριο. Αναγκάστηκαν να οπλιστούν μετά από τα καθημερινά πεσίματα από αστυνομία και φασίστες.michalis wrote:
Σχετικά με το 2), εγώ μιλάω επί του πρακτέου. Δε μπαίνω στα περί κινήτρων γιατί δεν είμαι αναρχικός για να τα ξέρω. Όποιος νομίζει ότι τα ξέρει, fine by me, εγώ δεν ισχυρίζομαι κάτι τέτοιο. Εγώ έθεσα το θέμα του κατά πόσο δικαιούται μια οποιαδήποτε ομάδα να επιλέγει και να ασκεί τρόπο δράσης που πρώτον, δεν έχει κανένα αποτέλεσμα και δεύτερον, θέτει σε άμεσο κίνδυνο μερικές χιλιάδες ανθρώπους. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο πρέπει να γίνεται αυτός ο χαμός κάθε φορά ενώ κατά 150% τα ΜΑΤ θα είναι την άλλη εβδομάδα πάλι εκεί. Όποιος θέλει να δημιουργήσει "άβατο" για τα ΜΑΤ γύρω απ΄την ΑΣΟΕΕ, ας βγει στην Πατησίων να κάνει ό,τι θέλει. Μέσα στο προαύλιο δεν πετυχαίνει τίποτα άλλο εκτός απ΄το να ενοχλεί εμάς τους ίδιους, σε τελική ανάλυση. Σέβομαι το ότι κάποιος μπαίνει σε κίνδυνο για να υπερασπίσει άλλους, δεν σέβομαι το ότι βάζει κι εμένα όμως.
Επειδή δεν πιστεύω ότι έχει αποτέλεσμα το να ταμπουρωθείς σαν ηλίθιος σε ένα κτήριο περικυκλωμένο από οπλισμένους με κράνη και ασπίδες, γενικώς, δεν σημαίνει ότι έχω πρόβλημα με τους μικροπωλητές πάντως...Άσχετα που πιστεύω ότι αν απλά σε κάθε ντου μπαίνανε οι μικροπωλητές μέσα και κάποιος κλείδωνε μέχρι να φύγουν τα ΜΑΤ, δεν θα γινόταν ποτέ τίποτα. Απλά ορισμένοι είναι εκεί και τσιτώνουν την κατάσταση έτσι για να κάνουν την πρωινή γυμναστική τους μου φαίνεται...Από μόνοι τους οι Πακιστανοί και οι μαύροι δεν πιστεύω ότι είναι ταλιμπάν της Αλ Κάιντα ή κάτι τέτοιο....Κι επίσης δεν πετάνε ψεύτικες τσάντες και cd. Πετάνε πέτρες, καδρόνια και μπουκάλια. Αυτά, λοιπόν, κάποιος τους τα δίνει.
Συμφωνώ ότι η δράση του στεκιού ίσως δεν είναι αποτελεσματική σε αυτή την περίπτωση (αν και στα πογκρομ των φασιστών ήταν μια χαρά αποτελεσματική) και φέρνει σε κίνδυνο και διάφορους φοιτητές. Από την άλλη όμως είναι η μόνη δράση που μπορούν να ασκήσουν αφού οι αριθμοί μόνο αυτό επιτρέπουν. Γιατί αν δεν βγουν όπως βγαίνουν, οι μπάτσοι απλά θα κάνουν παρέλαση στην σχολή, θα δέσουν τους μετανάστες και problem solved. Αυτό θέλουμε? Ας μαζευτούν αρκετοί αλληλέγγυοι ώστε να ασκηθούν και άλλου είδους πιέσεις και μετά βλέπουμε. Αλλιώς κάποια αντίδραση πρέπει να υπάρχει.
Οκ, σύμφωνοι στο μεγαλύτερο μέρος. Απλά περιμένω απ'αυτούς που οργανώνεται η αλληλεγγύη να επικοινωνήσουν και λίγο μ'εμάς τους υπόλοιπους για άλλες δράσεις. Τις οποίες θα πρέπει να σκεφτούν κιόλας, αν κι εφόσον έχουν διάθεση να κάνουν κάτι άλλο εκτός απ'τον πετροπόλεμο, γιατί προσωπικά αν μου πουν ξέρω γω να κάνουμε πορεία στο υπουργείο δημόσιας τάξης, να μαζέψουμε 5-10 χιλιάδες υπογραφές (έγκυρες), να πιάσουμε και πρύτανη, καθηγητές, ιστορίες τότε ίσως να ρθω κι εγώ και άλλοι. Δεν θα έρθω αν μου πουν "έλα να σκεφτούμε κάτι άλλο στην πορεία, προς το παρόν θα τα κάνουμε που**άνα κάθε φορά μέχρι να φεύγουν". Αν απλά κλειδώσεις, μπουν μέσα και μαζευτούν και 200-300 άτομα από μας στο προαύλιο χωρίς να γίνουν φασαρίες τι θα κάνουν δηλαδή οι φασίστες; Θα πυροβολάνε απ'τις ταράτσες; Κάποια στιγμή θα φύγουνε...Αν φεύγουν από μέσα διάφορα, θα έρχονται και διάφορα και καλώς ή κακώς έτσι λειτουργούν οι συγκεκριμένες μονάδες της...τάξης.
Εγώ πιστεύω ότι με κάτι τέτοια σκηνικά όχι μόνο δεν ομαλοποιείται η κατάσταση αλλά βρίσκουν και δικαιολογίες κάθε φορά για περισσότερα. Και το που ακριβώς κρύβονται τα διάφορα...πολεμοφόδια είναι μια αρκετά καλή δικαιολογία που θα μπορούσε να σταθεί κι επίσημα, άσχετα αν καταλαβαίνω το σκοπό (όχι και τα μέσα όμως) για τον πρέπει να κρύβονται τέτοιου είδους....προμήθειες μέσα στη σχολή.