Γιαννακουδάκη εσυ superstar!!!!!!
Γιαννακουδάκη εσυ superstar!!!!!!
Απόρησα που μπήκα τέτοια ώρα στο venus και κανείς δεν ανέφερε την τιμή που όλοι είχαμε, να δούμε τον αγαπημένο μας καθηγητή κεντρικό πρόσωπο στην εκπομπή του Μάκη!Όλη η Ελλάδα θα μιλάει αυριο για τον Γιαννακουδάκη!Είναι αργά και δε μπαίνω τώρα σε λεπτομέρειες αλλά περιμένω σχολιασμό και εντυπώσεις!!
Υ.Γ.(Δεν θέλω δικαιολογίες του στυλ διάβαζα, ήταν αργά ,είναι εξεταστική κλπ...)
Υ.Γ.(Δεν θέλω δικαιολογίες του στυλ διάβαζα, ήταν αργά ,είναι εξεταστική κλπ...)
<<Τας λεωφόρους μή βαδίζειν>>
- Sreak
- Venus Project Founder
- Academic status: PhD
Ένα έχω να πω! Είναι μεγάλος πόνος να είσαι πατέρας και να σου παίρνουν το παιδί! Πάντως το METRON TEST είναι σίγουρα του Γιαννακουδάκη, εγώ πηγαίνω και σαν μάρτυρας στο δικαστήριο
Θα μου πεις βέβαια και που το ξέρεις εσύ;
Το interface το είδατε; Θα μπορούσε να το είχε φτιάξει άλλος;
Α και κάτι άλλο. Αν είναι σε VB τότε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία

Το interface το είδατε; Θα μπορούσε να το είχε φτιάξει άλλος;
Α και κάτι άλλο. Αν είναι σε VB τότε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία

- PaP
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Ηταν απλά τέλειος !
Τώρα βέβαια το software ήταν ένα από αυτά τα τεστ που έχει και η Σούπερ Κατερίνα και στο τέλος θα είχε ένα
if (10 < score <= 20) ....
ή κάτι παραπλήσιο
Το interface βέβαια δε το συζητάω, μοναδικό στον πλανήτη.
Ξέρετε το πρώτο ελληνικό Interface που έγινε ποτέ στην Αγγλία στο Bradford από εμένα και τα σχετικά....
Τώρα βέβαια το software ήταν ένα από αυτά τα τεστ που έχει και η Σούπερ Κατερίνα και στο τέλος θα είχε ένα
if (10 < score <= 20) ....
ή κάτι παραπλήσιο
Το interface βέβαια δε το συζητάω, μοναδικό στον πλανήτη.
Ξέρετε το πρώτο ελληνικό Interface που έγινε ποτέ στην Αγγλία στο Bradford από εμένα και τα σχετικά....
-
- Venus Project Founder
είδα ένα αρκετά μεγάλο μέρος της εκπομπής!
οκ το πρόγραμμα (software) μην τρελαθούμε σίγουρα δεν το έγραψε ο κατσανέβας! όσοι είδαμε το interface κατάλαβαν...(εγώ έτσι όπως το είδα είμαι πεποισμένος ότι είναι σε VB)
από την άλλη ο καθηγητής μας ήταν όντως απολαυστικός!!
όσοι τον γνωρίζουν λίγο καλύτερα σίγουρα θυμήθηκαν πολλά...
δεν θα σχολιάσω αυτά που ειπώθηκαν ούτε θα εκφέρω άποψη επι της ουσίας της υπόθεσης(αν κ τείνω να του δώσω δίκιο) αλλά δεν κρατιέμαι...
το ότι είπε ότι έχει φτιάξει αλγοριθμους κρυπτογράφησης για τη CIA το ακούσατε??
οκ το πρόγραμμα (software) μην τρελαθούμε σίγουρα δεν το έγραψε ο κατσανέβας! όσοι είδαμε το interface κατάλαβαν...(εγώ έτσι όπως το είδα είμαι πεποισμένος ότι είναι σε VB)
από την άλλη ο καθηγητής μας ήταν όντως απολαυστικός!!
όσοι τον γνωρίζουν λίγο καλύτερα σίγουρα θυμήθηκαν πολλά...
δεν θα σχολιάσω αυτά που ειπώθηκαν ούτε θα εκφέρω άποψη επι της ουσίας της υπόθεσης(αν κ τείνω να του δώσω δίκιο) αλλά δεν κρατιέμαι...
το ότι είπε ότι έχει φτιάξει αλγοριθμους κρυπτογράφησης για τη CIA το ακούσατε??
People are never more insecure than when they become obsessed with their fears at the expense of their dreams
- ailouros
- Gbyte level
Και για την Μοσάντ και την CIA.Εντωμεταξύ στο interface ο Κατσανέβας άλλαξε μόνο τα χρώματα.Θεός.Respect και στην σύζυγο .Πάντως σε ορισμένα σημεία είχα τσαντιστεί με αυτόν τον γελοίο τον Οικονομέα που προσπαθούσε χυδαία να διαβάλλει τον Εναν και Μοναδικό , με κραυγές και λαϊκίσμους.Πάντως ελπίζω να επαναληφθεί..
-
- Gbyte level
Γενικά θα συμφωνούσα ότι δε θα έπρεπε, αλλά στην περίπτωση του Γιαννακουδάκη, η γυναίκα του που έχει την εταιρία, είναι προγραμματίστρια... αυτή είναι η δουλειά της. Δηλαδή επειδή αυτός είναι καθηγητής πανεπιστημίου θα πρέπει η γυναίκα του να μη δουλεύει? Σε αντίθεση με τη γραμματέα του βουλευτή που δεν ξέρει τι πάει να πει λογισμικό.Theofaman wrote:Επιτρέπεται καθηγητής πανεπιστημίου να έχει ως πηγή εισοδήματος τέτοιες δραστηριότητες?
Μια ερώτηση: πατέρας του προγράμματος ποιος είναι? αυτός που γράφει τον κώδικα ή αυτός που έχει την ιδέα και εκφράζει τον αλγόριθμο έστω και σε φυσική γλώσσα? (η ερώτηση δεν έχει σχέση με το θέμα του Γιαννακουδάκη, καθώς και τα δύο πρόσωπα φαίνεται να ταυτίζονται)
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
οι περισσότεροι καθηγητές έχουν ως πηγή εισοδήματος δραστηριότητες ανάλογες των γνώσεών τους (είτε από consulting σε εταιρείες, είτε από συμμετοχές σε συνέδρια, είτε από χρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Είναι συνήθισμένη πρακτική.Theofaman wrote:Επιτρέπεται καθηγητής πανεπιστημίου να έχει ως πηγή εισοδήματος τέτοιες δραστηριότητες?
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
τι είναι αυτά??Sreak wrote:Θυμάστε μερικοί από εμάς που μας έβαζε να ψάχνουμε για ψυχομετρικα ψιψιψόνια?
αυτό μου θυμίζει το : "το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό??"Sreak wrote:Εγώ πιστεύω πως μπαμπάς είναι εκείνος που ανακάλυψε τον αλγόριθμο.
A blink of an eye
A dream for the blind
Μήπως δεν το επιτρέπει η νομοθεσία και γι'αυτό το πρόγραμμα εμφανίζεται στο όνομα της γυναίκας του?(επειδή ίσως δεν μπορεί ο ίδιος). Δεν γνωρίζω ακριβώς την νομοθεσία γι'αυτό ροτάω.Erevodifwntas wrote:Γενικά θα συμφωνούσα ότι δε θα έπρεπε, αλλά στην περίπτωση του Γιαννακουδάκη, η γυναίκα του που έχει την εταιρία, είναι προγραμματίστρια... αυτή είναι η δουλειά της. Δηλαδή επειδή αυτός είναι καθηγητής πανεπιστημίου θα πρέπει η γυναίκα του να μη δουλεύει? Σε αντίθεση με τη γραμματέα του βουλευτή που δεν ξέρει τι πάει να πει λογισμικό.Theofaman wrote:Επιτρέπεται καθηγητής πανεπιστημίου να έχει ως πηγή εισοδήματος τέτοιες δραστηριότητες?
Άλλο αυτό και άλλο να έχεις επιχειρηματικές δραστηριότητες (δεν αναφέρομαι στην περίπτωση του Γιαννακουδάκη, μιλάω γενικότερα για καθηγητές που ίσως ακολουθούν αυτην την πρακτική).οι περισσότεροι καθηγητές έχουν ως πηγή εισοδήματος δραστηριότητες ανάλογες των γνώσεών τους (είτε από consulting σε εταιρείες, είτε από συμμετοχές σε συνέδρια, είτε από χρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Είναι συνήθισμένη πρακτική.
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
αναλόγως τις επιχειρηματικές δραστηριότητες...το να είναι κάποιος μέτοχος σε εταιρεία ή να είναι ελεύθερος επαγγελματίας δε νομίζω ότι είναι παράνομο (αν ήταν έτσι δε θα υπήρχε γενικά επιχειρηματική ζωή γιατί κανένας δε θα μπορούσε να επενδύσει)
επίσης αν δεν μπορούσαν να το κάνουν αυτό, δε θα έγραφαν βιβλία δικά τους γιατί θα ήταν παράνομοι
επίσης αν δεν μπορούσαν να το κάνουν αυτό, δε θα έγραφαν βιβλία δικά τους γιατί θα ήταν παράνομοι
A blink of an eye
A dream for the blind
Έχω την εντύπωση ότι αυτά τα 2 που ανέφερες δεν επιτρέπονται(αν κάποιος ξέρει σίγουρα ας το ξεκαθαρίσει). Γι'αυτό έκατσε και ασχολήθηκε ο Μάκης και με τους 2.lumenintervalum wrote:αναλόγως τις επιχειρηματικές δραστηριότητες...το να είναι κάποιος μέτοχος σε εταιρεία ή να είναι ελεύθερος επαγγελματίας δε νομίζω ότι είναι παράνομο (αν ήταν έτσι δε θα υπήρχε γενικά επιχειρηματική ζωή γιατί κανένας δε θα μπορούσε να επενδύσει)
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
όχι είμαι σίγουρη, επιτρέπονται. απλά υπό προϋποθέσεις. Εγώ έμαθα ότι το πρόβλημά τους ήταν ποιανού είναι η πνευματική ιδιοκτησία (δεν την είδα την εκπομπή)
A blink of an eye
A dream for the blind
Έχω την εντύπωση ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν σε επιχειρηματικές δραστηριότητες με το όνομά τους ως ιδιοκτήτες/εκπρόσωποι εταιρείας. Αν θυμάστε όσοι είδατε την εκπομπή μιλούσαν για "αφανείς" και "εμφανείς" εταίρους σε επιχειρήσεις. Ουσιαστικά πρόκειται για μια σύμβαση (μεταξύ εμφανών και αφανών εταίρων), έτσι ώστε να συμμετέχουν όλοι στις εταιρικές δαπάνες και να μοιράζονται τα έσοδα, αλλά μόνο οι πρώτοι να "φαίνονται" ως βιτρίνα/πρόσωπο της επιχείρησης (νομικά, επικοινωνιακά, κλπ).
Η συνηθισμένη τακτική είναι να μην είναι η εταιρεία/επιχείρηση στο όνομα του καθηγητή αλλά να συμμετέχει "αφανώς" ή να λαμβάνει κάποια χρήματα για συμβουλευτικό έργο (το οποίο επιτρέπεται)...
Η συνηθισμένη τακτική είναι να μην είναι η εταιρεία/επιχείρηση στο όνομα του καθηγητή αλλά να συμμετέχει "αφανώς" ή να λαμβάνει κάποια χρήματα για συμβουλευτικό έργο (το οποίο επιτρέπεται)...
It is by will alone I set my mind in motion...
- ailouros
- Gbyte level
Το πρόβλημά τους αυτό ήταν ,απλά του Μάκη ήταν ότι καθηγητές δεν επιτρέπεται να έχουν επιχειρηματικές δραστηριότητες ,όταν είναι καθηγητές πλήρους απασχόλησης.Το συγκεκριμένο τεστ ήταν το διδακτορικό του Γιαννακουδάκη που έκανε στην Αγγλία ,οπότε δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα να το κάνει ότι θέλει.Επίσης την εταιρεία την έχει η γυναίκα του .
Συμπέρασμα οι καθηγητές δεν μπορούν να είναι επιχειρηματίες εκτός από τις περιπτώσεις των τεχνοβλαστών(που είναι άλλο καπέλο)
Συμπέρασμα οι καθηγητές δεν μπορούν να είναι επιχειρηματίες εκτός από τις περιπτώσεις των τεχνοβλαστών(που είναι άλλο καπέλο)
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
τι είναι αυτό??ailouros wrote:οι καθηγητές δεν μπορούν να είναι επιχειρηματίες εκτός από τις περιπτώσεις των τεχνοβλαστών(που είναι άλλο καπέλο)
Εγώ πάλι νομίζω ότι μπορούν να έχουν επιχειρηματικές δραστηριότητες αρκεί να μην υπερβαίνουν τις 8 ώρες την εβδομάδα-επιφυλάσσομαι όμως...όπως και να έχουν τα πράγματα, το πιο απλό είναι να δουν τι ορίζουν οι νόμοι του εργατικού δικαίου και να το ξεκαθαρίσουν.
Τώρα για το θεμα της πνευματικής ιδιοκτησίας δεν ξέρω τι ισχύει..Γενικά όμως δεν ίσχύει ότι το διδακτορικό κάποιου (και οι διπλωματικές) είναι πνευματική ιδιοκτησία του ιδίου??Τώρα οι υπόλοιπες εργασίες (που δεν είναι και τόσο ερευνητικές) δεν ανήκουν στο πανεπιστήμιο??
A blink of an eye
A dream for the blind
Ξεχνιούνται αυτά???Sreak wrote:Θυμάστε μερικοί από εμάς που μας έβαζε να ψάχνουμε για ψυχομετρικα ψιψιψόνια?
Εγώ πιστεύω πως μπαμπάς είναι εκείνος που ανακάλυψε τον αλγόριθμο.
Πολύ γέλιο όντως είχε να τους βλέπεις να χτυπιούνται για ένα χαζο-πρόγραμμα με χάλια interface...
There's no place like 127.0.0.1