Θα σε συμβούλευα να μάθεις ποιοι αποχώρησαν, τότε θα καταλάβεις ότι αυτοί που δεν έγιναν δεκτοί ήταν 100 φορές καλύτεροι.. Ψάξε λίγο και θα καταλάβεις
και όχι μόνο
Εγώ αυτό που έχω να πω είναι πως δεν μπορεί να βγαίνει καθένας που δεν τον δέχτηκαν σε ένα μεταπτυχιακό και να κρίνει αν αυτοί που αποχώρησαν είναι χειρότεροι απ' αυτούς που δεν έγιναν δεκτοί και πόσο μάλλον τους λόγους για τους οποίους αυτοί αποχώρησαν.
Συμφωνώ απόλυτα με τον Swtos. Για να γίνεις δεκτός σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα πρέπει όχι μόνο να το θέλεις αλλά να το αξίζεις κιόλας. Δεν είναι δυνατόν από τους 180 περσινούς υποψήφιους να άξιζαν όλοι να μπουν. Εγώ πιστεύω πως καλά κάνουν και τα 2 μεταπτυχιακά προγράμματα του τμήματός μας και κρατούν τον πήχη ψηλά όσον αφορά τα κριτήρια εισαγωγής για να υπάρχει έτσι ένα υψηλό επίπεδο σπουδών σ'αυτά.
Αν θέλει κάποιος τόσο πολύ να κάνει μεταπτυχιακό σίγουρα θα βρει κάποιο πρόγραμμα που θα τον δεχτεί. Μπορεί να μην είναι η πρώτη του επιλογή αλλά τουλάχιστον θα είναι κάποιο ανάλογο με τις δυνατότητές του.
Και για να μην δημιουργηθεί κάποια παρανόηση, δεν έχω κάποιο προσωπικό κίνητρο που κάνω αυτή την κουβέντα. Ίσα-ίσα, βρίσκομαι σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα που με καλύπτει περισσότερο.
Αν όπως λες σε καλύπτει το μεταπτυχιακό σου πρόγραμμα επικεντρώσου σε αυτό και μην κάθεσαι να ψάχνεις πόσα άτομα έχουν μείνει τελικά στο μεταπτυχιακό του τμήματός μας.