Κατάληψη

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Locked

Είστε ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της κατάληψης στο ΟΠΑ

ΥΠΕΡ
38
28%
ΚΑΤΑ
96
72%

Total votes: 134
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4
Post by Vag_plir » Sat Jun 10, 2006 3:19 am

Δεν έχει ακουστεί τίποτα για την αναδρομικότητα ή μη του νόμου
DeadEye
byte level
byte level

Post by DeadEye » Sat Jun 10, 2006 1:23 pm

Καλα!Ο,τι να'ναι...Πως ειναι δυνατον να θελουν να περασουν ενα μετρο τωρα, που θα εφαρμοστει και στους παλιους φοιτητες?Αν το ηξερα απο την αρχη οτι θα υπαρχει χρονικος περιορισμος, δεν θα επιανα δουλεια και θα ειχα περισσοτερο χρονο για να ασχοληθω με την σχολη!!!(...και ισως τον πρωτο χρονο να μην ημουν τους αραχτος, για να πω και την αμαρτια μου!)
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by sagwnias » Sat Jun 10, 2006 1:30 pm

DeadEye wrote:Καλα!Ο,τι να'ναι...Πως ειναι δυνατον να θελουν να περασουν ενα μετρο τωρα, που θα εφαρμοστει και στους παλιους φοιτητες?Αν το ηξερα απο την αρχη οτι θα υπαρχει χρονικος περιορισμος, δεν θα επιανα δουλεια και θα ειχα περισσοτερο χρονο για να ασχοληθω με την σχολη!!!(...και ισως τον πρωτο χρονο να μην ημουν τους αραχτος, για να πω και την αμαρτια μου!)
Δικιο εχεις φιλε μου...Αλλα που να το βρεις με τη Μαριεττα και τον Κωστακη;;;
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sat Jun 10, 2006 1:42 pm

Γενικά όταν ψηφίζεται ένας νόμος δεν ισχύει η αναδρομικότητα. Αν π.χ. κάτι δεν ήταν παράνομο το 2004 και μετά ψηφισθεί νόμος το 2006 (που το απαγορεύει), δεν θα υπάρξει δίωξη για όσους "παρανόμησαν" το 2004, το 2003,... 1821...Ice Age :-) . Το όριο ηλικίας (που είναι το ελαστικότερο στην Ευρώπη όπως διάβασα στην City Press) θα ισχύσει με μια δέσμη μέτρων για τον περιορισμό της καθηγητικής αυθαιρεσίας. Θεωρώ απίθανο να "φύγει" κανείς από τους παλιούς. Ας περιμένουμε όμως το νομοσχέδιο για να είμαστε σίγουροι χωρίς να δημιουργούμε κλίμα πανικού.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
DeadEye
byte level
byte level

Post by DeadEye » Sat Jun 10, 2006 1:50 pm

Στην Γαλλια πως το βρηκαν(το δικιο τους)!!!Τα σπασανε ολα...Να σημειωσω οτι ειμαι καθετος κατα της βιας και δεν εχω λαβει μερος σε βιαιες κινητοποιησεις αλλα του π***η πια, δεν παλευονται τα ατομα!Τους δινεις το μικρο δαχτυλακι και πανε να σου φανε το χερι...Δωσε θαρρος στο χωριατη να σου ανεβει στο κρεβατι...τεσπα, ξεφυγα λιγο αλλα ειναι πρωτη φορα που εχω αυτο το αισθημα εγκληματικης ενεργειας μεσα μου και πλεον καταλαβαινω τους γαλλους...

ΥΣ: Προσπαθω να μην δημιουργησω κλιμα πανικου! :-D
djsolid
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by djsolid » Sat Jun 10, 2006 3:05 pm

Αν το ηξερα απο την αρχη οτι θα υπαρχει χρονικος περιορισμος, δεν θα επιανα δουλεια
Καλησπέρα και απο εμένα... Μήπως το νομοσχέδιο δίνει επιπλέον χρόνο στα παιδιά που δουλευουν και που έχουν τουλάχιστον ενσημα για ένα χρονο? κάτι τέτοιο είχα ακουσει... Ισχύει? Γιατι αν όχι με βλέπω και χωρις λεφτά και χωρις πτυχίο :shock:
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sat Jun 10, 2006 3:28 pm

Φυσικά και δίνει επιπλέον χρόνο, μέχρι 2 χρόνια (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Οπότε ο συνολικός χρόνος θα είναι 8 χρόνια (από τότε που μπήκες στη σχολή). Νομίζω ότι είναι αρκετά.
DeadEye
byte level
byte level

Post by DeadEye » Sat Jun 10, 2006 4:52 pm

...και για τα παιδια που δουλευουν 'ανεπισημα' χωρις ενσημα?!Οπως πχ σερβιτοροι κτλ?!?!?
nefeli
byte level
byte level

Post by nefeli » Sat Jun 10, 2006 5:01 pm

DeadEye wrote:Στην Γαλλια πως το βρηκαν(το δικιο τους)!!!Τα σπασανε ολα...Να σημειωσω οτι ειμαι καθετος κατα της βιας και δεν εχω λαβει μερος σε βιαιες κινητοποιησεις αλλα του π***η πια, δεν παλευονται τα ατομα!Τους δινεις το μικρο δαχτυλακι και πανε να σου φανε το χερι...Δωσε θαρρος στο χωριατη να σου ανεβει στο κρεβατι...τεσπα, ξεφυγα λιγο αλλα ειναι πρωτη φορα που εχω αυτο το αισθημα εγκληματικης ενεργειας μεσα μου και πλεον καταλαβαινω τους γαλλους...

ΥΣ: Προσπαθω να μην δημιουργησω κλιμα πανικου! :-D
Πάντως, στη Γαλλία (μια και αναφέρθηκε) τα περισσότερα αν όχι όλα από τα μέτρα που θέλουν να περάσουν εδώ τώρα, εκεί ισχύουν ήδη... Αν και στην Ελλάδα προσπαθούσαν να περάσουν το νόμο που προσπάθησαν στη Γαλλία πιστεύω και μεις εδώ έτσι θα αντιδρούσαμε, μαζικά και έντονα!!! Όσο για το 1,5ν εμάς μας φαίνεται υπερβολικά σκληρό μέτρο αλλά για τις περισσότερες ευρωπαικές χώρες θα ήταν υπερβολικά ελαστικό... Γιατί εκεί αν δεν περάσεις έστω και ένα μάθημα από την κάθε χρονιά ξανακάνεις όλη τη χρονιά από την αρχή και αν κοπείς 3 φορές σε ένα μάθημα σε διώχνουν τελείως! Και υπάρχουν σχολές που σε διώχνουν τελείως αν μείνεις μια φορά χρονιά (δηλαδή αν δεν περάσεις έστω και ένα μάθημα από την κάθε χρονιά)!!! Βέβαια άλλο Ελλάδα άλλο εκεί, εδώ δεν ξέρω αν αυτά τα μέτρα θα εφαρμοστούν σωστά, ε πιθανόν όχι... Πάντως νομίζω ένα χρονικό όριο θα πρεπε να υπάρχει, απλά κάπως πιο ελαστικό (π.χ. 2ν), γιατί οι περισσότεροι φοιτητές δουλεύουν χωρίς ένσημα και δεν καλύπτονται από το νομοσχέδιο...
DeadEye
byte level
byte level

Post by DeadEye » Sat Jun 10, 2006 5:20 pm

...οπως ειπες κ μονος σου, αλλο Ελλαδα αλλο εκει.Για να το γενικεψουμε λιγο, πρεπει να γινουν εκατονταδες βελτιωσεις στην ελληνικη παιδια και οταν φτασουμε εστω κοντα στα ευρωπαικα επιπεδα να κανουμε λογο για μετρα οπως να σε διωχνουν αν δεν περασεις καποια μαθηματα (ή σε αυτην την περιπτωση χρονικο περιορισμο!).Μην ξεχνας οτι εκει ,η εξεταση των μαθηματων ειναι πολυ πιο ευκολη και διορθωση ειναι πιο αντικειμενικη αποτι στην ελλαδα, οπου πολλες φορες αναρωτιεσαι γιατι κοπηκες ενω νομιζες οτι ειχες γραψει καλα(οσον αφορα μερικους καθηγητες)
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Sat Jun 10, 2006 5:24 pm

Ναι, στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είνα όλα τέλεια.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
nefeli
byte level
byte level

Post by nefeli » Sat Jun 10, 2006 6:01 pm

Proxenos wrote:Ναι, στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είνα όλα τέλεια.
Δεν είπε κανένας ότι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είναι όλα τέλεια, αλλά σε πολλές χώρες είναι πολύ καλύτερα απ'ότι εδώ... Όντως εκεί οι καθηγητές δεν έχουν υπερβολικες απαιτήσεις, δεν κόβουν το 90% αν γουστάρουν όπως κάνουν κάποιοι εδώ και είναι πολύ πιο εύκολο να περάσεις μαθήματα.. Εγώ στο Erasmus που ήμουν αυτό είδα και από φίλους που σπουδάζουν σε άλλες χώρες αυτό ξέρω... Και γενικά γίνεται καλύτερο μάθημα, οι καθηγητές βγάζουν καλές σημειώσεις που βοηθάνε πολύ το φοιτητή ώστε να μη χρειάζεται να παλεύει με ακατανόητα βιβλία, υπάρχει ένας υπεύθυνος καθηγητής για κάθε φοιτητή που βοηθάει αν αυτός χρειαστεί κάτι κλπ. Δεν είναι γκρίνια ή οτιδήποτε αυτά που λέμε, απλές διαπιστώσεις κάνουμε...
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Sat Jun 10, 2006 6:10 pm

Eπίσης στο εξωτερικό σε κυνηγάει ο καθηγητής και όχι εσύ τον καθηγητή και να σου λέει "Ξέρεις,δε μπορώ σήμερα,έλα αύριο και βλέπουμε" και όλο δικαιολογίες...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sat Jun 10, 2006 6:30 pm

DeadEye wrote:...και για τα παιδια που δουλευουν 'ανεπισημα' χωρις ενσημα?!Οπως πχ σερβιτοροι κτλ?!?!?
Αυτή είναι καλή παρατήρηση, καθώς οι περισσότεροι νέοι δουλεύουν ανεπίσημα και όχι με ΙΚΑ κλπ. Αυτές οι δουλειές όμως είναι part-time, δηλαδή δεν είναι πλήρους απασχόλησης. Δηλαδή αν κάποιος δουλεύει για λίγες ώρες, τα βράδια, εποχιακά κλπ δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι τον περιορίζει από το να τελειώσει την σχολή του στα 6, πόσο μάλλον στα 8 χρόνια (αν παρουσιάσει κάποια ένσημα). Εξάλλου και η part-time εργασία θα έπρεπε να ασφαλίζεται. Θα μπορεί να αναστείλει τις σπουδές του (μέχρι και για 2 χρόνια) αν πραγματικά θέλει να εργαστεί. Αυτό γίνεται στο εξωτερικό. Η ξαδελφή μου (στη Δανία) ξεκίνησε να σπουδάζει στα 21 της, (δούλευε τα προηγούμενα χρόνια).
Κατά την άποψη μου όριο φοίτησης πρέπει να υπάρχει (ας είναι παραπάνω ένα εξάμηνο απο το υπάρχον νομοσχέδιο). Η σχολή δεν είναι αποθήκη "φοιτητών". Επίσης πολλοί ν-ετείς παίρνουν χαριστικά πτυχίο ("είμαι κ-ετής και χρωστάω μόνο 2 μαθήματα, δούλευα σε τράπεζα από 19 ετών, αυτή είναι η κόρη μου" κλπ). Το έχω δεί, δεν το αναφέρω τυχαία.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Sat Jun 10, 2006 7:48 pm

1ον) Ποιος είναι αυτός που θα κρίνει αν μπορεί ένας part time εργαζόμενος να τελειώσει σε 6 τη σχολή;(Απλό παράδειγμα Φοιτητής Α: 4 ώρες δουλειά, 4 ώρες παρακολούθηση, 1 ώρα εργαστήριο, 2 ώρες οικειακά, σύνολο 11 ώρες. 24 - 11 = 13 ώρες γία: ύπνο(8 ώρες), διάβασμα(4 ώρες) και ψυχαγωγία(1 ώρα).
Φοιτητής Β: 4 ώρες παρακολούθηση και 1 ώρα για εργαστήριο σύνολο 5 ώρες. 24 - 5 = 19 ώρες γιά: ύπνο(8 ώρες), διάβασμα(6 ώρες) και ψυχαγωγία(5 ώρες). Εννοείται ότι για το Β χαρτζιλίκι και οικιακά τα αναλαμβάνει η μουμά και ο μπουμπάς όχι κατ' ανάγκη στην ίδια πόλη.
Και ερωτώ ποιός πλεονεκτεί; ο Α ή ο Β;Ρητορικό το ερώτημα: Μα φυσικά ο Β. Γιατί τις 5 ώρες ψυχαγωγία μπορεί να τις κάνει διάβασμα σε αντίθεση με τον Α που έχει στη διαθεσή του 1 ώρα. Γιατί ο Β έχει το χρόνο να τρέχει σε βιβλιοθήκες, σε συναδέλφους, σε internet ktl. O Α όμως έχει το χρόνο; Αλήθεια το συντονισμό και την συνεργασία πάνω σε εργασίες μαθημάτων από άτομα που εργάζονται διαφορετικές ώρες τι μέτρησε κανείς;;;;)

2ον) Η εύρεση εργασίας με ασφάλιση(πλήρη όχι μισή) είναι τόσο εύκολο πράγμα τελικά;

3ον) Ο 40ης, 50ης κτλ. που έχει βγάλει το λύκειο, εργάζεται κανονικά 8 - ωρο, έχει οικογένεια ,παιδία κτλ. και γουστάρει από χόμπι να σπουδάσει απλά επειδή έτσι του αρέσει μια σχολή θα του απαγορεύσεις να τελείωσει τις σπουδές του σε πάνω από ν χρόνια;

4ον) Οι φοιτητοπατέρες τελικά πόσοι είναι;(Ωραίο το άλλοθι των φοιτητοπατέρων).

5ον) Η κούραση των μαθητών (φουρνιές 1999-2000-2001-2002-2003-2004-2005) που εισήχθησαν με 14 και 9 πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα υπολογίστηκαν στα νέα μέτρα; Δε εννοώ το πανεπιστήμιο σαν χώρο ξεκούρασης, αραλίκι κτλ. αλλά σκέφτηκε κανείς το σύστημα Αρσένη σαν παράγοντα καθυστέρησης από μαθητική κόπωση;

6ον) Τέλος η καθηγητική αυθαιρεσία πάνω στους φοιτητές έχει εξαληφθεί και δεν το ξέραμε;
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Sat Jun 10, 2006 7:59 pm

nefeli wrote:
Proxenos wrote:Ναι, στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είνα όλα τέλεια.
Δεν είπε κανένας ότι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είναι όλα τέλεια, αλλά σε πολλές χώρες είναι πολύ καλύτερα απ'ότι εδώ... Όντως εκεί οι καθηγητές δεν έχουν υπερβολικες απαιτήσεις, δεν κόβουν το 90% αν γουστάρουν όπως κάνουν κάποιοι εδώ και είναι πολύ πιο εύκολο να περάσεις μαθήματα.. Εγώ στο Erasmus που ήμουν αυτό είδα και από φίλους που σπουδάζουν σε άλλες χώρες αυτό ξέρω... Και γενικά γίνεται καλύτερο μάθημα, οι καθηγητές βγάζουν καλές σημειώσεις που βοηθάνε πολύ το φοιτητή ώστε να μη χρειάζεται να παλεύει με ακατανόητα βιβλία, υπάρχει ένας υπεύθυνος καθηγητής για κάθε φοιτητή που βοηθάει αν αυτός χρειαστεί κάτι κλπ. Δεν είναι γκρίνια ή οτιδήποτε αυτά που λέμε, απλές διαπιστώσεις κάνουμε...
Γκρίνια είναι, και γκρίνια στηριζόμενη σε προκαταλήψεις και κλισέ ("έχουμε τα χειρότερα πανεπιστήμια αλλά είμαστε πολύ έξυπνοι βρε παιδί μου στην Ελλάδα"). Εγώ δεν είχα ούτε στο ΟΠΑ κάποιο πρόβλημα... Και ERASMUS έχω πάει, και σχολείο έχω κάνει σε άλλες χώρες και τώρα είμαι και στο Πανεπιστήμιο εδώ (στη Γερμανία) και δουλεύω σε μια εταιρεία. Οι περισσότεροι βγαίνουν σα γενικόλογοι παντογνώστες και αραδιάζουν το κάθε κλισέ και την κάθε αοριστία για τα οποία όχι μόνο δεν έχουν ιδία γνώση αλλά ούτε καν έχουν καθήσει να τα σκεφτούν.

Έχουν όμως τεράστια πείρα σε ό,τι αφορά εκπαιδευτικές διατάξεις και διαδικασίες, γι αυτό έχουν αποφασίσει από τότε που γεννήθηκαν ότι πρέπει να κατεβούμε σε κατάληψη, γιατί, πως να το κάνουμε, δε μας βολεύει να μας πετάξουν έξω στα 6 χρόνια, έχουμε και μια καριέρα σαν αγωνιστές (εκ του ασφαλούς, άλλος πληρώνει) να κοιτάξουμε. Και φυσικά πάντα οι άλλοι μας φταίνε, η καταστάση δε μας ικανοποιεί ποτέ, εμείς όμως είμαστε τέλειοι, δεν έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Γι αυτό ας βάλουμε και μερικά κλισέ στο μιίγμα για να γίνει τέλειο: ναι, οι Γερμανίδες είναι κρυόκ...λες, οι Αμερικάνοι κακοί και ηλίθιοι, οι Γάλλοι αδερφές και εμείς οι καλύτεροι εραστές του κόσμου...με τα χειρότερα Πανεπιστήμια, σε αυτό δε σηκώνουμε συζήτηση.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Sat Jun 10, 2006 8:00 pm

sorry αλλά αν κάποιος είναι 6 έτος και χρωστά 2 μαθήματα είναι λογικό να τον κόψεις? και πίστεψε με στο 4ο έτος δούλευα μόλις 2 ώρες τη βδομάδα (+πτυχιακή, +πρακτική -προσωπικός χρόνος +κάποια μαθήματα) και υπήρχαν βδομάδες που δεν ήξερα πώς άντεχα... (δεν είναι μόνο οι ώρες που δουλεύεις, αλλά και οι μετακινήσεις και το χρόνο που χρειάζεσαι να αλλάξεις mode -το "alt+tab" είναι αρκετά χρονοβόρο). Ξέρω φοιτητές που δουλεύουν σχεδόν καθημερινά part time και σε συζητήσεις μας φαίνεται ότι κατέχουν την τέχνη της πληροφορικής, δεν αποδίδουν στα μαθήματα (ως βαθμολογίες) γιατί δεν αφιερώνουν αρκετό χρόνο στις εργασίες και στο διάβασμα λόγω δουλειάς...

τα πανεπίστημια δεν είναι αποθήκες φοιτητών και γι' αυτό θα πρέπει να κάνουμε κάτι για όσους δεν ασχολούνται με το άθλημα (στο τμήμα μας υπάρχουν "παιδιά" που μπήκαν πολύ πριν το 90 και θεωρούνται ακόμα φοιτητες), αλλά να προστατευθούν κι αυτοί που προσπαθούν αλλά δεν τα καταφέρνουν για διάφορους λόγους.
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Sat Jun 10, 2006 8:06 pm

Βασικά νομίζω πως ένας φοιτητής που θέλει να παρακολουθεί όλα τα μαθήματα δεν βρίσκει καν το χρόνο να δουλέψει. Με το καινούριο σύστημα, όπου όλοι οι καθηγητές βάζουν τρεις - τέσσερις εργασίες σε κάθε εξάμηνο, τουλάχιστον εμείς οι δευτεροετείς είχαμε λιώσει. Οι φοιτητές που παίρνουν οκτάρια κι εννιάρια, δήλωναν πως δεν παρακολουθούσαν τις παραδόσεις γιατί δεν προλάβαιναν τις εργασίες. Τις Τρίτες είχαμε μάθημα 9 με 9, άλλες δύο μέρες 8ωρα... Υπήρχαν μέρες που δίναμε τρεις εργασίες του δεύτερου έτους μαζί! Για τις εργασίες είχα κοιμηθεί άπειρες φορές μετά τις τρεις! :???:

Ακόμη κι ο ανασφάλιστος - part time δεν προλαβαίνει. (Σημ: θεωρώ τις εργασίες πολύ καλή πολιτική, με την προϋπόθεση να συννενοούνται όι διδάσκοντες μεταξύ τους).

Τώρα σε κάτι άλλες σχολές που απλά χρειάζεται να διαβάζουν στην εξεταστική και περνούν το εξάμηνο παίζοντας τάβλι, τι να πω, ίσως το μέτρο να είχε κάποια λογική (σε έναν άλλο ιδανικό κόσμο...)

Τέλος, σήμερα στο supersport FM είχαν πάει παιδιά της ΑΣΟΕΕ, με κάποιους φοιτητές από το τμήμα ΜΜΕ του παν. Αθηνών. Χαίρομαι που τα αιτήματα μας - είτε κρίνονται καίρια είτε άτοπα - βρίσκουν επιτέλους βήμα. Είμαστε υπό κατάληψη βδομάδες τώρα, έπρεπε να ανοίξουν κεφάλια για να πάρει ο κόσμος χαμπάρι πως κάτι γίνεται;
Last edited by Fairy on Sat Jun 10, 2006 9:31 pm, edited 1 time in total.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Sat Jun 10, 2006 8:28 pm

Τις μετακινήσεις ρε παιδιά! Για σκεφτείται αυτόν που μένει π.χ. στους Θρακομακεδόνες, σπουδάζει στο Αιγάλεω και δουλεύει Ομόνοια.
Σκέφτηκε κανείς πόση ώρα χάνει στους δρόμους;
Και κάτι άλλο, οι εξαναγκαστικές υπερωρίες... τελειώσανε και δεν το καταλάβαμε;
Επιτέλους... δε βλέπουμε το νεοφιλελεύθερο περιβάλλον που ζούμε;.....
(Κάτι για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς: ο πρώτος σταθμός που έβγαλε στον αέρα τους φοιτητές της ΑΣΟΕΕ ήταν ο σταθμός "στο Κόκκινο 105.5" την προηγούμενη εβδομάδα και μάλιστα από το πρωί μέχρι το απόγευμα.)
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sat Jun 10, 2006 9:18 pm

Φίλε Pascal, αν θέλεις πές μου πόσα χρόνια πιστεύεις ότι χρειάζεται να βγάλει κάποιος τη σχολή (π.χ. τμήμα Πληροφορικής) εάν:

1. Δεν εργάζεται
2. Εργάζεται part time
3. Εργάζεται full time.
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Sat Jun 10, 2006 9:22 pm

PASCAL wrote:(Κάτι για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς: ο πρώτος σταθμός που έβγαλε στον αέρα τους φοιτητές της ΑΣΟΕΕ ήταν ο σταθμός "στο Κόκκινο 105.5" την προηγούμενη εβδομάδα και μάλιστα από το πρωί μέχρι το απόγευμα.)
Καλό αυτό, ειδικά αν έγινε, και πριν τα επεισόδια της Πέμπτης... Η νέα κατάκτηση είναι πως ο αθλητικός σταθμός που ανέφερα, είναι νομίζω τρίτος στις μετρήσεις ακροαματικότητας, και ομολογήστε το ειδικά οι άρρενες τις παρέας, κάτι οι μεταγγραφές, κάτι το Μουντιάλ, αυτές τις μέρες συντονίζεστε συχνότερα! :-D
rapadder wrote: Φίλε Pascal, αν θέλεις πές μου πόσα χρόνια πιστεύεις ότι χρειάζεται να βγάλει κάποιος τη σχολή (π.χ. τμήμα Πληροφορικής) εάν:

1. Δεν εργάζεται
2. Εργάζεται part time
3. Εργάζεται full time.
Δεν έχω την εξουσία να απαντήσω εκ μέρους του Pascal, αλλά παίρνω το θάρρος να δώσω μια δική μου εκδοχή της απάντησης:

Όσο χρειάζεται στον κάθε φοιτητή ξεχωριστά ανάλογα με το πορτοφόλι, τη φιλοδοξία, τη νοημοσύνη, τις ικανότητες, τις ασχολίες, τις υποχρεώσεις του.

Φυσικά και υπάρχουν άτομα και υποθέτω είναι πολλά, που πράγματι τελειώνουν τη σχολή στο εαρινό εξάμηνο του τέταρτου έτους, και είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Απλά είναι κρίμα οι υπόλοιποι να αντιμετωπίζονται σαν πλάσματα άξια τιμωρίας.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Sat Jun 10, 2006 9:33 pm

Fairy wrote:
PASCAL wrote:(Κάτι για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς: ο πρώτος σταθμός που έβγαλε στον αέρα τους φοιτητές της ΑΣΟΕΕ ήταν ο σταθμός "στο Κόκκινο 105.5" την προηγούμενη εβδομάδα και μάλιστα από το πρωί μέχρι το απόγευμα.)
Καλό αυτό, ειδικά αν έγινε, και πριν τα επεισόδια της Πέμπτης... Η νέα κατάκτηση είναι πως ο αθλητικός σταθμός που ανέφερα, είναι νομίζω τρίτος στις μετρήσεις ακροαματικότητας, και ομολογήστε το ειδικά οι άρρενες τις παρέας, κάτι οι μεταγγραφές, κάτι το Μουντιάλ, αυτές τις μέρες συντονίζεστε συχνότερα! :-D
rapadder wrote: Φίλε Pascal, αν θέλεις πές μου πόσα χρόνια πιστεύεις ότι χρειάζεται να βγάλει κάποιος τη σχολή (π.χ. τμήμα Πληροφορικής) εάν:

1. Δεν εργάζεται
2. Εργάζεται part time
3. Εργάζεται full time.
Δεν έχω την εξουσία να απαντήσω εκ μέρους του Pascal, αλλά παίρνω το θάρρος να δώσω μια δική μου εκδοχή της απάντησης:

Όσο χρειάζεται στον κάθε φοιτητή ξεχωριστά ανάλογα με το πορτοφόλι, τη φιλοδοξία, τη νοημοσύνη, τις ικανότητες, τις ασχολίες, τις υποχρεώσεις του.

Φυσικά και υπάρχουν άτομα και υποθέτω είναι πολλά, που πράγματι τελειώνουν τη σχολή στο εαρινό εξάμηνο του τέταρτου έτους, και είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Απλά είναι κρίμα οι υπόλοιποι να αντιμετωπίζονται σαν πλάσματα άξια τιμωρίας.
H Fairy με κάλυψε πλήρως.
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”