Κατάληψη
- f@bio
- byte level
- Academic status: Alumnus/a
Σήμερα 8α συζητησουμε στο συντονιστικό το πλαίσιο που θα κατέβει γιατί υπάρχει περίπτωσει να θέλει και η ΠΚΣ να κατέβει με το ενωτικό πλαίσιο κατάληψης.Απλά όσοι θέλουν και μπορούν να έρθουν στην συνέλευση αύριο για να ψηφίσουν ή και να πουν την γνώμη τους, όποια και να είναι αυτή.
Τέλος όσοι έχουν υποστηρίξει την κατάληψη να έρθουν στην σχολή για να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και στις συζητήσεις και γιατι αυτό δεν είναι υπόθεση λίγων ανθρώπων
Τέλος όσοι έχουν υποστηρίξει την κατάληψη να έρθουν στην σχολή για να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και στις συζητήσεις και γιατι αυτό δεν είναι υπόθεση λίγων ανθρώπων
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
το εχω ακουσει και εγω.... το θεμα ειναι τι θα γινει σε αυτη την περιπτωση... Θα δωσουμε πχ την επομενη μερα κανονικα, η θα παμε με καινουργιο προγραμμα???djsolid wrote:Παιδιά, ανεπίσημες πληροφορίες λενε οτι η μαριέττα θα αποσύρει το νομοσχέδιο μεσα στην εβδομαδα και μεχρι τις δημοτικές εκλογές, ωστε να σταματήσουν οι καταλήψεις και να πραγματοποιηθεί η εξεταστική κανονικά...

-
- Mbyte level
Η απόσυρση του νομοσχεδίου δεν νομίζω να αλλάξει τα πράγματα...οι καταλήψεις μπορούν κάλιστα να συνεχίσουν (αφού το νομοσχέδιο ούτως ή άλλως θα κατατεθεί εν τέλει). Μάλλον θα χειροτερέψει η κατάσταση αφού αν αποσυρθεί τώρα και ξανακατατεθεί τον Οκτώβρη-Νοέμβρη, θα μας καταστρέψει και το επόμενο εξάμηνο αφού θα αρχίσει πάλι η ιστορία των καταλήψεων...
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Η αναβολή της κατάθεσης του νομοσχεδίο δεν θα είναι "νίκη". Ίσα ίσα θα χειρότερέψει τα πράγματα γιατί θα μεταθέσει το πρόβλημα το Σεπτέμβρίο/Οκτώβριο. Μόνο η οριστική απόσυρση ή η 180 μοιρών αλλάγη στην κατεύθυνσης των αλλαγών θα αποτελέσει "νίκη" και λύση στα προβλημάτα.
Αύριο πάντως πρέπει να συμμετέχουμε όλοι στη ΓΣ(η αποχή είναι δειλία) και ας ελπίσουμε ότι θα ακουστούν και οι αντίθετες απόψεις. Πάντως είναι πιο ευχάριστο να βλέπεις τον άλλον να ταπεινώνεται με τις ψήφους παρά με τα γιαούρτια.
Αύριο πάντως πρέπει να συμμετέχουμε όλοι στη ΓΣ(η αποχή είναι δειλία) και ας ελπίσουμε ότι θα ακουστούν και οι αντίθετες απόψεις. Πάντως είναι πιο ευχάριστο να βλέπεις τον άλλον να ταπεινώνεται με τις ψήφους παρά με τα γιαούρτια.
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
Ναι αλλα η ερωτηση ειναι ΤΙ να διαβασουμε... Εστω οτι την τεταρτη αποφασιζουν οτι δεν θα καταθεσουν νομοσχεδιο (180 μοιρες στροφη της κυβερνησης...)djsolid wrote:Λογικά θα σταματήσουν... Αφού για αυτό το λόγο θα αποσυρθεί προσωρινά... Εμενα πάντως μπυ είπαν να ξεκινήσω να διαβάζω... Μακαρί να βγω ψεύτης....
να διαβασω ας πουμε το μαθημα που δινω Πεμπτη??? η θα βγαλουν νεο προγραμμα εξεταστικης???
- Theofaman
- Mbyte level
Μπορείς να μου αιτιολογήσεις το bold? Για εμένα δειλία είναι να φοβάσαι (ή να μην θες) να αντιμετωπίσεις του κάφρους με τα ΒελουτέλαPASCAL wrote:Αύριο πάντως πρέπει να συμμετέχουμε όλοι στη ΓΣ(η αποχή είναι δειλία) και ας ελπίσουμε ότι θα ακουστούν και οι αντίθετες απόψεις. Πάντως είναι πιο ευχάριστο να βλέπεις τον άλλον να ταπεινώνεται με τις ψήφους παρά με τα γιαούρτια.

Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Είναι δειλία δίοτι αφήνεις μια ομάδα ταραχοποιών να κάνουν έκτροπα φοβούμενος μήπως σε πάρει κανέανα αυγό, κανένα γιαούρτι ή καμιά μπουνιά... Νομίζω ότι οι παρατάξεις και εμείς μπορούμε να εμποδίσουμε αυτά τα στοιχεία. Φτάνει να μην είναι ένας - δύο που θα τους κόψουν το δρόμο...διότι αλλίως αντί να τους σταματήσουνε θα φάνε και ξύλο.
- Theofaman
- Mbyte level
Γνώμη μου είναι πως αν ηθελαν κυρίως οι παρατάξεις θα τους είχαν "αποβάλει" από τις ΓΣ. Αυτοί έχουν την δύναμη να ενώσουν του φοιτητές εναντίων τους αλλα εγώ εκτός από κάποιες ήπιες επικλήσεις του στυλ "μην πετάτε γιαούρτια" δεν έχω δει κάτι παραπάνω. Όταν ρώτησα μέλος παράταξης γιατί δεν κάνουν κάτι γι'αυτο μου απάντησε "εμείς τί να κάνουμε? Δεν μπορούμε να τα βάλουμε με αυτους"PASCAL wrote:Είναι δειλία δίοτι αφήνεις μια ομάδα ταραχοποιών να κάνουν έκτροπα φοβούμενος μήπως σε πάρει κανέανα αυγό, κανένα γιαούρτι ή καμιά μπουνιά... Νομίζω ότι οι παρατάξεις και εμείς μπορούμε να εμποδίσουμε αυτά τα στοιχεία. Φτάνει να μην είναι ένας - δύο που θα τους κόψουν το δρόμο...διότι αλλίως αντί να τους σταματήσουνε θα φάνε και ξύλο.

Πες με καχύποπτο αλλά πιστεύω ότι κάποιοι χαίρονται με αυτή την κατάσταση.
Επίσης κάτι για την κατάληψη. Από τους 1500+ φοιτητες που ψήφισαν ΥΠΕΡ του πλαισίου το οποιο πρότεινε και κατάληψη, τις τελευταίες 2 μέρες που πήγα εγώ στην σχολή μόνο 40 είδα και πολλούς λέω. Επίσης αυτοί υποτίθεται ότι βρίσκονται στο κτίριο και για να το προστατεύουν. Στους κάφρους ομως που με τα σπρέυ έχουν κάνει το κτίριο μπο@ρδελο δεν τους λέει κανείς τίποτα. Μπροστά στα μάτια τους καταστρέφουν το κτιριο και αυτοί κοιμούνται. Να χαρώ εγώ καταληψίες

Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Άλλος ένας λόγος που δεν έρχονται στις ΓΣ οι φοιτητές είναι και η αποστροφή στους τσακωμούς των παρατάξεων. Αλλός ένας ο στρουθοκαμηλισμός απέναντι στα προβλήματα. Όμως λόγω των τελευταίων εξελίξεων στην πρόσφαστη ΓΣ δημιουργήθηκε ένα "νέο" πρόβλημα, ο φόβος του λιντσαρίσματος. Αυτό θέλω να τονίσω. Δεν πρέπει να αφήσουμε να μας φοβίζει μια ομάδα αναρχικών.
PASCAL η αποχή δεν είναι απαραιτήτως δειλία, μπορεί απλά να είναι αντίδραση σε ένα θεσμό που μόνο δημοκρατικός δεν είναι. Πως να ακουστούν οι αντίθετες απόψεις όταν υπάρχει τρομοκρατία με την ανοχή και την συμφωνία του κόσμου; Και τι εννοείς "Αυτόν με τα γιαούρτια θα τον πιάσουμε καμιά φορά;" ; Όλοι είδαμε/ξέρουμε ποιοι ήταν αυτοί, αλλά διάθεση να τους σταματήσουμε ή έστω να δείξουμε την αντίθεση μας δεν υπήρχε, αντιθέτως πολλοί έσπευσαν να απαθανατίσουν τις "όμορφες" αυτές σκηνές για τις δείχνουν και να χαίρονται και ακόμα περισσότεροι χειροκρότησαν/ζητωκραύγασαν γιατί επικράτησαν, δημοκρατικά πάντα, οι απόψεις τους. Εγώ πάντως, αν και διαφωνούσα όπως όλοι σχεδόν με αυτά που θα έλεγαν, μετά από αυτή τη βάρβαρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, έφυγα από τη συνέλευση και δε νομίζω ότι υπάρχει κανένα νόημα να συμμετέχω ξανά σε κάτι τέτοιο.
Υ.Γ. Και όχι μόνη μου ενάντια σε 1000++ άτομα που χάρηκαν με αυτό που έγινε δε μπορώ να κάνω/αλλάξω κάτι.
Υ.Γ. Και όχι μόνη μου ενάντια σε 1000++ άτομα που χάρηκαν με αυτό που έγινε δε μπορώ να κάνω/αλλάξω κάτι.
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Σε κατανοώ απόλυτα nefeli και λυπάμαι πολύ που δεν αφήσανε να ακουστεί και η αντίθετη άποψη. Τα δημοκρατικά δικαιώματα όντως καταπατούνται. Άλλοι τα καταπατούν με γιαούρτια και άλλοι τα καταπατούν με δακρυγόνα....
Το θέμα είναι, θα αφήσουμε την αηδία και την απογοήτευση να μας παρασύρουν ή θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τη λύση των προβλημάτων και να αντιστεκόμαστε σε αυτούς που μας κάνουν να αηδιάζουμε και να απογοητευόμαστε;
Το θέμα είναι, θα αφήσουμε την αηδία και την απογοήτευση να μας παρασύρουν ή θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τη λύση των προβλημάτων και να αντιστεκόμαστε σε αυτούς που μας κάνουν να αηδιάζουμε και να απογοητευόμαστε;
Συμφωνώ σε αυτό αλλά δεν είμαι σίγουρη για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε όσοι διαφωνούμε... Γιατί εγω είδα ότι οι περισσότεροι συμφώνησαν με αυτό που έγινε και εκεί είναι το πρόβλημα, άλλο να αντιμετωπίσεις 10 μπάχαλους κι άλλο 1000 υποστηρικτές τους... Εσύ τι προτείνεις;
"Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away"
Τα φερέφωνα στα κανάλια τον τελευταίο καιρό λένε διαρκώς για την βία στα σχολεία και οτι οφείλεται στα video games.nefeli wrote:PASCAL η αποχή δεν είναι απαραιτήτως δειλία, μπορεί απλά να είναι αντίδραση σε ένα θεσμό που μόνο δημοκρατικός δεν είναι. Πως να ακουστούν οι αντίθετες απόψεις όταν υπάρχει τρομοκρατία με την ανοχή και την συμφωνία του κόσμου; Και τι εννοείς "Αυτόν με τα γιαούρτια θα τον πιάσουμε καμιά φορά;" ; Όλοι είδαμε/ξέρουμε ποιοι ήταν αυτοί, αλλά διάθεση να τους σταματήσουμε ή έστω να δείξουμε την αντίθεση μας δεν υπήρχε, αντιθέτως πολλοί έσπευσαν να απαθανατίσουν τις "όμορφες" αυτές σκηνές για τις δείχνουν και να χαίρονται και ακόμα περισσότεροι χειροκρότησαν/ζητωκραύγασαν γιατί επικράτησαν, δημοκρατικά πάντα, οι απόψεις τους. Εγώ πάντως, αν και διαφωνούσα όπως όλοι σχεδόν με αυτά που θα έλεγαν, μετά από αυτή τη βάρβαρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, έφυγα από τη συνέλευση και δε νομίζω ότι υπάρχει κανένα νόημα να συμμετέχω ξανά σε κάτι τέτοιο.
Εν όψει Γ.Σ. αύριο. εγώ κατα αποκλειστικότητα (όπως λένε και τα κανάλια, είδατε μελέτησα πολύ πριν δημοσιεύσω) θα σας αποκαλύψω γιατί κάποιοι φοιτητές ασκούν βία και πετάν αυγά εις βάρος συναδέλφων τους. Η απάντηση βρίσκεται στο παρακάτω site... Πάρτε βαθιά ανάσα και μπείτε...
http://www.geocities.com/pksnomikis/asteroids.html
- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Εμένα μου έιπαν όταν πήρα τηλεφωνο. ότι την περασμένη Παρασκευή θα δούλευε κανονικά η Γραμματεία! Δεν δούλεψε?Paralias wrote:Ξέρει κανείς αν την Τετάρτη θα λειτουργήσει κανονικά η γραμματεία;Γιατί πρέπει επιτέλους να πάρω εκείνη τη βεβαίωση σπουδών..

Last edited by Zifnab on Mon Jun 12, 2006 7:12 pm, edited 1 time in total.
- tZoLe
Πότε συνεδριάζει εκ νέου η σύγκλητός; Νομίζω πως αν παρθεί απόφαση για κατάληψη αύριο, τότε θα αναμένουμε απόφαση για μεταφορά της εξεταστικής...

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
- Zifnab
- Academic status: MSc
Σωστά και δεν νομίζω να ανατραπεί το κλίμα υπέρ της κατάληψης...Ένα μικρό μέρος αυτής της διάθεσης αντικατοπτρίζεται και στη δική μας σφιγμομέτρηση που, οι ψήφοι υπέρ τείνουν να ισοφαρίσουν τους ψήφους κατά - διαφορά μονον 7tZoLe wrote:Πότε συνεδριάζει εκ νέου η σύγκλητός; Νομίζω πως αν παρθεί απόφαση για κατάληψη αύριο, τότε θα αναμένουμε απόφαση για μεταφορά της εξεταστικής...
- surfathell
- bit level
διαβασα και αυτά που είπε ο συνάδελφος PASCAL πιο πανω και αυτά που απάντησε και η νεφέλη για το θεμα της αντίδρασεις στη μειοψηφία αυτή που δημιουργεί ενα κλίμα τρομοκρατίας...
δεν είναι δυνατόν να περιμένεις απο αντίπαλες παρατάξεις να αντιδράσουν, όσο κανιβαλιστικές και αν είναι οι πράξεις μερικών, υπερ των αλλων παρατάξεων..
περιμένουν την ώρα και τη στιγμή που θα συμβεί κατι τέτοιο για να αποστασιοποιηθούν, να αποθανατήσουν στιγμές και να μπορούν στα επόμενα χρόνια να τα χρησιμοποιούνε στις Γ.Σ λέγοντας "θυμάστε τότε που σας πετούσε αυγα όλο το αμφιθέατρο;" αυτό το έργο το έχουμε δει πολλές φορές και το κακό είναι πως δε το βαριόμαστε.... ειλικρινα δε μπορώ να καταλάβω το γιατί;
δεν είναι δυνατόν να περιμένεις απο αντίπαλες παρατάξεις να αντιδράσουν, όσο κανιβαλιστικές και αν είναι οι πράξεις μερικών, υπερ των αλλων παρατάξεων..
περιμένουν την ώρα και τη στιγμή που θα συμβεί κατι τέτοιο για να αποστασιοποιηθούν, να αποθανατήσουν στιγμές και να μπορούν στα επόμενα χρόνια να τα χρησιμοποιούνε στις Γ.Σ λέγοντας "θυμάστε τότε που σας πετούσε αυγα όλο το αμφιθέατρο;" αυτό το έργο το έχουμε δει πολλές φορές και το κακό είναι πως δε το βαριόμαστε.... ειλικρινα δε μπορώ να καταλάβω το γιατί;
O χειροτερος εχθρος μας δε μπορει να μας βλαψει τοσο, όσο οι αστόχαστες σκεψεις μας. Kανενας δε μπορεί να μας βοηθήσει περισσότερο από τις γεματες ευσπλαχνία σκέψεις.
- tZoLe
Απλά να κάνω μία παρατήρηση: Η συμπεριφορά μας μέσα στη γενική συνέλευση, καθώς επίσης και η στάση των παρατάξεων αντικατοπτρίζει ολόκληρο το πολιτικό μας σ'υστημα και την πολιτική μας παιδεία ως κοινωνία...το πρόβλημα δεν ξεκινά από τα αμφιθέατρα, αλλά από τις αίθουσες του ελληνικού κοινοβουλίου δυστυχώς...

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
Μακάρι να έχεις δίκιο πάντως η σύκλητος δεν έχει δείξει την πρόθεση ούτε καν την διάθεση να πάρει μία απόφαση θα έλεγα μάλιστα ότι το αποφεύγειtZoLe wrote:Πότε συνεδριάζει εκ νέου η σύγκλητός; Νομίζω πως αν παρθεί απόφαση για κατάληψη αύριο, τότε θα αναμένουμε απόφαση για μεταφορά της εξεταστικής...