Βανδαλισμοί στο γραφείο του Βασσάλου...
-
- Venus Project Founder
το mail συμπαράστασης θα έπρεπε να είχε σταλεί από την προηγούμενη φορά που σε άλλο topic είχαν επιτεθεί στον Βασσάλο,
αλλά χρειαζόμαστε ένα τέτοιο λυπηρό κ ακραίο γεγονός για να ταρακουνηθούμε κ να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας.
πόσοι φοιτητές από τη σχολή μας συμφωνούν με αυτή την πράξη ή με αυτά που διαδραματίστηκαν στην τελευταία συνέλευση των καθηγητών??
κ ομως οι πρωταγωνιστές αυτών των δύο σκηνικών είναι οι μποστάρηδες του φοιτητικού κινήματος (δεν συζητώ αν ο αγώνας είναι δίκαιος ή όχι)
γεγονός που εμένα με θυμώνει απίστευτα. (γιαυτό κ στην τελευταία Γ.Σ. δεν ψήφισα, αποχώρησα μόλις είδα αυτά τα αίσχη)
αλλά χρειαζόμαστε ένα τέτοιο λυπηρό κ ακραίο γεγονός για να ταρακουνηθούμε κ να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας.
πόσοι φοιτητές από τη σχολή μας συμφωνούν με αυτή την πράξη ή με αυτά που διαδραματίστηκαν στην τελευταία συνέλευση των καθηγητών??
κ ομως οι πρωταγωνιστές αυτών των δύο σκηνικών είναι οι μποστάρηδες του φοιτητικού κινήματος (δεν συζητώ αν ο αγώνας είναι δίκαιος ή όχι)
γεγονός που εμένα με θυμώνει απίστευτα. (γιαυτό κ στην τελευταία Γ.Σ. δεν ψήφισα, αποχώρησα μόλις είδα αυτά τα αίσχη)
People are never more insecure than when they become obsessed with their fears at the expense of their dreams
Κατα τη γνωμη μου η αποστολη ενος mail δεν ειναι ουσιαστικη.Διατηρει μια ανωνυμια και αποστασιοποιηση παρολη την αγνη του και φιλοδημοκρατικη προθεση.Το καλυτερο για μενα ειναι ο οιοσδηποτε το επιθυμει να εκφραστει προσωπικα στον καθηγητη αλλα ακομα σημαντικοτερο ειναι να στηριζει εμπρακτα τις δημοκρατικες του αξιες και την αντιθεση του απεναντι σε καθε ρατσας καφρους.Και αυτο δεν γινεται οταν σε πανηγυρια αυξημενης-τεστοστερονης-και-ιδεολογικα-ψευτοκατασταλαγμενων καφρων τα οποια σε "συμφερουν" (εβαλα αυτακια) γυρνας διακριτικα το κεφαλι και σφυριζεις προσωρινα αδιαφορος.
Can't have it both ways.
Can't have it both ways.
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
Μαζι σας... αυτα τα αισχη πρεπει να σταματησουν καποια στιγμη...tZoLe wrote:Fairy δεν έχω να απαντήσω τίποτα...γιατί ίσως να νιώθω και εγώ ένοχος για την κατάσταση. Νιώθω ένοχος γιατί αρκούμαι στο να διαπιστώνω και μένω μέχρι εκει...
Ζητώ ξανά κάποια ανακοίνωση καταδίκης υπογεγραμμένη από όσα μέλη του venus το επιθυμούν...
Πολλοί καινούργιοι - πάρα πολλοί. Ο ένας προβοκάρει φοιτητές - ο άλλος το Βασσάλο.cs_man1 wrote:...moderated
Στο χωριό μου λέμε το εξής. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.
Λες και είμαστε ζώα και δεν καταλαβαίνουμε ποιοί είναι αυτοί που τα γράφουν αυτά. Λες και δεν ειναι σαφές. Αμέσως όποιος λέει κάτι τον βαφτίσαμε χρυσαυγίτη.
ΕΙΣΤΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ δεν το βλέπεις; ΕΙΣΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ. Και οι χρυσαυγίτες είναι σε όλα τα κόμματα από ότι φαίνεται. Και δεν το καταλαβαίνω αυτό ρε παιδάκι μου. Γιατί δηλαδή ο Βασσάλος να πρεπει να έχει άλλη άποψη επειδή του μπουκάρετε και τον απειλείτε; Και με μπερδεύεις. Πιστεύεις ότι είσαι δημοκρατικός - αν και προβοκάτορας - όταν ΑΣΚΕΙΣ ΒΙΑ; ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ, ΑΣΚΕΙΣ ΒΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ;
- tec-goblin
- bit level
Fairy, κάτω από το ουτοπιστικό περιτύλιγμα, μας τα χώνεις χοντρά - και στον εαυτό σου - και καλά κάνεις. Νιώθω άσχημα που άρχισα να ασχολούμαι και να λέω πολύ πολύ δυνατά τη γνώμη μου τον τελευταίο μήνα που είχα γίνει έξαλλος με τις βλακείες των φοιτητοπατέρων (και της μαριέττας, και των μπάτσων, αλλά αυτοί είναι γνωστοί).
Και τώρα είμαι στη Λυόν, και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ειδοποιώ όσο περισσότερους ανθρώπους ξέρω στην ελλάδα για τα γεγονότα, για τις πραγματικές προτάσεις, για τις διατάξεις για όλα. Όμως σαφώς εσείς μπορείτε να κάνετε κάτι παραπάνω.
Έμαθα ότι αύριο έχει ΓΣ. Ε, λοιπόν, για μια φορά ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΜΟΝΟΠΩΛΗΣΟΥΝ ΤΗ "ΣΥΖΗΤΗΣΗ". Για μια φορά δώστε θάρρος στους μη χρωματιστούς. Να ακουστούν γνώμες, να ακουστούν αυτά που ειπώθηκαν στο φόρουμ, να μάθει κι άλλος κόσμος για τους φυτευτούς και τις αηδίες που ειπώθηκαν. Φωνάξτε τον κόσμο εδώ, να έρθει, να δει με τα μάτια του, να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Είναι αλήθεια πως πάνω από τους μισούς στη ΓΣ θα είναι χρωματιστοί. Όμως για μια φορά ας γίνει το μαύρο (λευκό αν προτιμάτε) η παράταξη που θα κάνει την εντύπωση.
Ο τρόπος που γίνονται οι ΓΣ πρέπει να αλλάξει. Να σταματήσει το κάθε κόμμα να απαγγέλει ένα μακρυνάρι (που το μισό είναι ολόιδιο με αυτό των άλλων κομμάτων). Να γίνεται συζήτηση σημείο προς σημείο, και να μπορούν να συμμετέχουν όλοι.
Αλλά φυσικά, όταν είμαι έξω από το χορό, πολλά μπορώ να λέω.
Και τώρα είμαι στη Λυόν, και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ειδοποιώ όσο περισσότερους ανθρώπους ξέρω στην ελλάδα για τα γεγονότα, για τις πραγματικές προτάσεις, για τις διατάξεις για όλα. Όμως σαφώς εσείς μπορείτε να κάνετε κάτι παραπάνω.
Έμαθα ότι αύριο έχει ΓΣ. Ε, λοιπόν, για μια φορά ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΜΟΝΟΠΩΛΗΣΟΥΝ ΤΗ "ΣΥΖΗΤΗΣΗ". Για μια φορά δώστε θάρρος στους μη χρωματιστούς. Να ακουστούν γνώμες, να ακουστούν αυτά που ειπώθηκαν στο φόρουμ, να μάθει κι άλλος κόσμος για τους φυτευτούς και τις αηδίες που ειπώθηκαν. Φωνάξτε τον κόσμο εδώ, να έρθει, να δει με τα μάτια του, να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Είναι αλήθεια πως πάνω από τους μισούς στη ΓΣ θα είναι χρωματιστοί. Όμως για μια φορά ας γίνει το μαύρο (λευκό αν προτιμάτε) η παράταξη που θα κάνει την εντύπωση.
Ο τρόπος που γίνονται οι ΓΣ πρέπει να αλλάξει. Να σταματήσει το κάθε κόμμα να απαγγέλει ένα μακρυνάρι (που το μισό είναι ολόιδιο με αυτό των άλλων κομμάτων). Να γίνεται συζήτηση σημείο προς σημείο, και να μπορούν να συμμετέχουν όλοι.
Αλλά φυσικά, όταν είμαι έξω από το χορό, πολλά μπορώ να λέω.

Goo Goo Mucks are Burning Longer
- tec-goblin
- bit level
Πάρτε κι αυτό αν δεν έχει ήδη κυκλοφορήσει αλλού:
http://www.syldep.aueb.gr/2006-06-06-syglitos.htm
http://www.syldep.aueb.gr/2006-06-06-syglitos.htm
- AnINffected
- Gbyte level
Του είχαν κάνει και άλλα του ανθρώπου;Πότε;theo_ wrote:το mail συμπαράστασης θα έπρεπε να είχε σταλεί από την προηγούμενη φορά που σε άλλο topic είχαν επιτεθεί στον Βασσάλο,
Fairy, δεν έχω λόγια.Fairy wrote:Σαν άνθρωπος έχω την παρακάτω φρικτή κι επαίσχυντη αδυναμία. Έχω την τάση να αναζητώ και να πιστεύω στο καλό που υπάρχει μέσα στους ανθρώπους. Πιστεύω επίσης πως αν οι άνθρωποι ενωθούν για ένα δίκαιο σκοπό μπορούν να κουνήσουν βουνά. Και πιστεύω σαν ανόητη συχνά πως το δίκαιο είναι τόσο καταφανές, ώστε όλες οι απόψεις θα ταυτίζονται.
Και τώρα επιστροφή στην πραγματικότητα:
- Οι πάντες κατηγορούν κάποιους "γνωστούς αγνώστους" - τι υποκριτική και σιχαμένα αόριστη φράση! - ξεχνώντας να κάνουν αυτοκριτική.
- Ακόμη και σε ένα topic αφιερωμένο σε μια κατάπτυστη πράξη, αντί να γράφονται posts διαμαρτυρίας, κάποιοι ακόμη τσακώνονται για τα κομματικά.
- Όσα συμβαίνουν γύρω μας είναι ένα μείγμα προβοκάτσιας, αλήθειας, δίκαιης οργής, ανόητης έκφρασης της οργής αυτής, λόγων υπέρ του κόμματος, λόγων κατά όλων των κομμάτων, κτλ κτλ, τόσο ανακατεμένων μεταξύ τους που το πιο καθαρό πράγμα θάβεται κάτω από όλα αυτά και ξεχνιέται στραπατσαρισμένο.
- Κάθετι αγνό λιώνει κάτω από τόνους αυτοπροβολής, αυταρέσκειας και κοντόφθαλμης πεποίθησης πώς σωστό είναι ότι συμφέρει τον καθένα ξεχωριστά.
Για αλλαγή, δεν θα βγω να κατηγορήσω κανέναν, παρά μόνο τον εαυτό μου που άφησα να συμβούν όλα αυτά. Γιατί ο καθένας μας άφησε να συμβούν όλα αυτά. Κι εσείς τα μέλη του forum, κι οι κομματικοί, κι οι ανεξάρτητοι, και όλοι οι φοιτητές, και τα ΜΑΤ, και οι βάνδαλοι, και οι κουκουλοφόροι, και οι Υπουργοί και οι δημοσιογράφοι κι ο τελευταίος ζητιάνος που έγινε μάρτυρας των γεγονότων. Γιατί ψηφίσαμε και δεν ψηφίσαμε. Γιατί ήμαστε εκεί και δεν κάναμε τίποτα και γιατί δεν ήμαστε εκεί να κάνουμε κάτι.
Αν όλοι οι παραπάνω έμπαιναν στη διαδικασία να αναγνωρίσουν το απειροελάχιστο κομματάκι ευθύνης που τους αναλογεί - ίσως κι ελπίζω κάποιοι να το έκαναν ήδη - σήμερα θα μιλούσαμε για μουσική, τους βαθμούς μας, τους καλύτερους τρόπους φροντίδας των λουλουδιών στη γλάστρα μας, κι όχι για βανδαλισμούς, υπαίτιους, παράθυρα της TV, βία, βία, βία.
Αφού μας αρέσει τόσο πολύ να υπερασπιζόμαστε τον εαυτούλη μας, γιατί μας φαίνεται βουνό το να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε τον πρωί στο καθρέφτη να βλέπουμε με περηφάνεια τον εαυτό μας κι όχι μια μουντζούρα από τη σύγχιση;
Δεν είμαι ουτοπίστρια. Απλά ακόμη θέλω να πιστεύω πως δεν έχασα την ικανότητα να βλέπω καθαρά. The end.

Δεν είναι μόνο αυτές οι περιπτώσεις που έπρεπε να κάνουμε κάτι.Για κάθε φορά που έσπαγαν ο ενας τα ταμπλώ του άλλου.Για κάθε Γενική Συνέλευση που μετέτρεψαν σε αρένα.Για κάθε φορά που τα έκαναν γής μαδιάμ πρίν και μετά τις εκλογές.Για κάθε φορά που πλακώνονταν μεταξύ τους, βάζοντας τους εαυτούς τους και τους συμφοιτητές τους σε κίνδυνο.Για όταν επιτέθηκαν με λοστούς σε συμφοιτητές τους.Ακόμη μετανιώνω που δε μπήκα σε όλα τα fora όλων των παρατάξεων, όπως είχα κατα νού, για να διαμαρτυρηθώ.Για όλα αυτά θα έπρεπε να είχαμε κάνει κάτι εδώ και καιρό.Και δε λέω να τιμωρηθεί/καταδικαστεί κάποιος.Το μόνο που θέλω είναι να σταματήσει, να τελειώνει.
Εδω και χρόνια θέλω να τελειώνουν όλα αυτά.
Λοιπόν, τί κάνουμε τώρα;
Δε μπορώ να είμαι στη Γ.Σ. γιατί είμαι άτομο με ειδικές ανάγκες και χρειάζομαι συνοδό.
Πώς αλλιώς μπορώ να βοηθήσω;
Με τον κ.Βασσάλο θα επικοινωνήσουμε ως forum ή καθένας ξεχωριστά;
Προτείνω όχι απλά mail και υπογραφές.
Προτείνω εκτός αυτών και κάτι πιό δραστικό-και μη πάει ο νούς σας σε τίποτα βίαιο.
Να συνεργαστούμε όλοι, φοιτητές, καθηγητές και Πρύτανης και να βρούμε μία λύση.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace

Ο άνθρωπος έχασε δουλειά ετών, του βούτηξαν βλέπετε και τους σκληρούς δίσκους! Θα νομίζουν οτι θα βρούν κανα mp3 μέσα και η σημαντική του δουλειά δεν θα μετρήσει τπτ, θα την πετάξουν...
Πρέπει να σκεφτούμε μια λύση για να τον βοηθήσουμε, τουλάχιστον να δείξουμε την συμπαράστασή μας και πως αναγνωρίζουμε οτι αυτό που έγινε ήταν τρομοκρατικό και άξιο ποινών!
Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι η ιδέα για το e-mail είναι η καλύτερη, προσωπικά. Όσον αφορά το "γλύψιμο", σε τέτοιες περιπτώσεις καλό θα είναι να βάζουμε αυτά τα κολλήματά μας στην άκρη και να κοιτάμε να κάνουμε και κάτι ανθρώπινο! Καλώς κάνεις πλάκα!
Επίσης χαίρομαι που άνοιξε αυτή η κουβέντα, δείχνει οτι έχουν μείνει κάποιοι που έχουν τσίπα πάνω τους ακόμα και δεν τους νοιάζει μόνο το προσωπικό τους συμφέρον και το καλοκαιράκι.
Πρέπει να σκεφτούμε μια λύση για να τον βοηθήσουμε, τουλάχιστον να δείξουμε την συμπαράστασή μας και πως αναγνωρίζουμε οτι αυτό που έγινε ήταν τρομοκρατικό και άξιο ποινών!
Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι η ιδέα για το e-mail είναι η καλύτερη, προσωπικά. Όσον αφορά το "γλύψιμο", σε τέτοιες περιπτώσεις καλό θα είναι να βάζουμε αυτά τα κολλήματά μας στην άκρη και να κοιτάμε να κάνουμε και κάτι ανθρώπινο! Καλώς κάνεις πλάκα!
Επίσης χαίρομαι που άνοιξε αυτή η κουβέντα, δείχνει οτι έχουν μείνει κάποιοι που έχουν τσίπα πάνω τους ακόμα και δεν τους νοιάζει μόνο το προσωπικό τους συμφέρον και το καλοκαιράκι.
The power of the Dark Side of the Force...
-
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Απείχα λίγες ώρες από το Venus...και όταν γύρισα, είδα αυτά τα αίσχη...(τηλεόραση δεν προλαβα να δω, αλλά ούτε και βλέπω γενικότερα)
Θέλω και γω με τη σειρά μου να δείξω την αμέριστη συμπαράστασή μου στον κ. καθηγητή Βασσάλο, και να καταδικάσω τα γεγονότα ως χείριστες πράξεις ανανδρείας και δειλίας.
Όλοι μας μπρούμε να φανταστούμε ποιοι είναι οι υπαίτιοι για αυτό...φυσικά και δεν αναφέρομαι στους γνωστούς αγνώστους...παιδιά, ας σταματήσουμε να κοροϊδευόμαστε, το χτύπημα ήταν καθαρά από μέσα...και ξεκάθαρα από κάποια κομματική οργάνωση!
Θέλω να συμμετέχω και γω στην ομαδική ένδειξη συμπαράστασης προς τον καθηγητή. Στην Ελλάδα του σήμερα αποδεικνύεται καθημερινά πως ένας επιστήμονας με σπουδαίο ακαδημαϊκό έργο δεν λέει τίποτα στους εγκληματίες που κυβερνούν και κάνουν αντιπολίτευση μέσα στα πανεπιστήμια. Γιατί περί κυβέρνησης Πανεπιστημίων πρόκειται !
Και θα χρησιμοποιήσω μια φράση που κάποτε ήταν στα φώτα της δημοσιότητας. Αυτοί λοιπόν οι εγκληματίες, σωστοί νταβατζήδες, δεν έχουν μυαλό στην κεφάλα τους να αναγνωρίσουν το επιστημονικό-κοινωνικό έργο του άλλου. Νομίζουν ότι αυτοί κάνουν κοινωνικό έργο ... και φυσικά όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια
Ρε παιδιά, μερικές φορές αναρωτιέμαι πως καταφέρανε τόσο καοποιά στοιχεία να περάσουν σε αυτήν τη σχολή...στο Γυμνάσειο-Λύκειο, αυτούς τους λέγαμε κ@λο-αλητόπαιδα...ένα ο οποίος γράφει πάνω από 17, εν γενει έχει τις σωστές βάσεις από την οικογένεια του και είναι τύπος-και-υπογραμμός και στην υπόλοιπη ζωή του...
Ανέφερα τη λέξη κλειδή...οικογένεια...τέλος πάντων, αρκετά σας κούρασα με το Post..σε άλλο θα τον αναλύσω περισσότερο τον όρο αυτόν !!!
Θέλω και γω με τη σειρά μου να δείξω την αμέριστη συμπαράστασή μου στον κ. καθηγητή Βασσάλο, και να καταδικάσω τα γεγονότα ως χείριστες πράξεις ανανδρείας και δειλίας.
Όλοι μας μπρούμε να φανταστούμε ποιοι είναι οι υπαίτιοι για αυτό...φυσικά και δεν αναφέρομαι στους γνωστούς αγνώστους...παιδιά, ας σταματήσουμε να κοροϊδευόμαστε, το χτύπημα ήταν καθαρά από μέσα...και ξεκάθαρα από κάποια κομματική οργάνωση!
Θέλω να συμμετέχω και γω στην ομαδική ένδειξη συμπαράστασης προς τον καθηγητή. Στην Ελλάδα του σήμερα αποδεικνύεται καθημερινά πως ένας επιστήμονας με σπουδαίο ακαδημαϊκό έργο δεν λέει τίποτα στους εγκληματίες που κυβερνούν και κάνουν αντιπολίτευση μέσα στα πανεπιστήμια. Γιατί περί κυβέρνησης Πανεπιστημίων πρόκειται !
Και θα χρησιμοποιήσω μια φράση που κάποτε ήταν στα φώτα της δημοσιότητας. Αυτοί λοιπόν οι εγκληματίες, σωστοί νταβατζήδες, δεν έχουν μυαλό στην κεφάλα τους να αναγνωρίσουν το επιστημονικό-κοινωνικό έργο του άλλου. Νομίζουν ότι αυτοί κάνουν κοινωνικό έργο ... και φυσικά όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια
Ρε παιδιά, μερικές φορές αναρωτιέμαι πως καταφέρανε τόσο καοποιά στοιχεία να περάσουν σε αυτήν τη σχολή...στο Γυμνάσειο-Λύκειο, αυτούς τους λέγαμε κ@λο-αλητόπαιδα...ένα ο οποίος γράφει πάνω από 17, εν γενει έχει τις σωστές βάσεις από την οικογένεια του και είναι τύπος-και-υπογραμμός και στην υπόλοιπη ζωή του...
Ανέφερα τη λέξη κλειδή...οικογένεια...τέλος πάντων, αρκετά σας κούρασα με το Post..σε άλλο θα τον αναλύσω περισσότερο τον όρο αυτόν !!!
- AnINffected
- Gbyte level
Κοιτάξτε και αυτό.The Punisher wrote:Όλοι μας μπρούμε να φανταστούμε ποιοι είναι οι υπαίτιοι για αυτό...φυσικά και δεν αναφέρομαι στους γνωστούς αγνώστους...παιδιά, ας σταματήσουμε να κοροϊδευόμαστε, το χτύπημα ήταν καθαρά από μέσα...και ξεκάθαρα από κάποια κομματική οργάνωση!
Τυχαίο;
Το θέμα είναι, ποιοί ακριβώς.
Λοιπόν, προς το παρόν θα στείλω προσωπικό mail στον καθηγητή.
Και ακούω προτάσεις.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Ada Lovelace

- nocturna_gr
- byte level
Καθηγητης μου ειπε, οτι οι καθηγητες ηθελαν απλως, εμεις να γραψουμε τωρα και καποιοι τους πιεσαν/εκβιασαν να γραψουμε το Σεπτεμβριο.
Δυο λογους μπορω να φανταστω:
-ειτε ηθελαν να πιεσουν με αυτον τον τροπο να συνεχιστουν οι καταληψεις και να ικανοποιησουν δικες τους σκοπιμοτητες
-ή δεν ειχαν διαβασει.
-ειτε ηθελαν να πιεσουν με αυτον τον τροπο να συνεχιστουν οι καταληψεις και να ικανοποιησουν δικες τους σκοπιμοτητες
-ή δεν ειχαν διαβασει.
- mikem4600
- Gbyte level
Εκφράζω κι εγώ αμέριστη συμπαράσταση στον καθηγητή μας. Ελπίζω να μην ενδώσει στις απειλές και τις προκλήσεις των ανεγκέφαλων εγκληματιών.
Για ακόμα μια φορά επαναλαμβάνονται τα έκτροπα όταν "αγωνιζόμαστε"... Λίγες μέρες πριν τις "φοιτητικές" "εκλογές" σπάνε και καταστρέφουν τη γραμματεία του τμήματος. Στην κατάληψη, καταστρέφεται το κτίριο, ζωγραφίζονται οι τοίχοι, καταστρέφεται εξοπλισμός (αν δεν τον έχουν διπλοτριπλοκλειδώσει) κτλ. Στις πορείες "παρεισφρύουν οι χούλιγκανς" και καταστρέφουν αυτοκίνητα, μαγαζιά και ό,τι άλλο βρουν μπροστά τους - την περιουσία του κοσμάκη και του κράτους. Και κρύβονται στα πανεπιστήμια! (Αν δεν ήταν πανεπιστήμιο αλλά σπίτι, θα το λέγαμε αυτό υπόθαλψη εγκληματία! Αλλά τώρα όχι, διαφυλάσσουμε ιδέες.) Κατά τη συνεδρίαση της συγκλήτου, γίνεται απόπειρα να κρατηθούν όμηροι μέχρι να ικανοποιηθούν αιτήματα - και φυσικά οι διαφωνούντες λαμβάνουν περιποίηση deluxe. Και άμα τους την μπουν πολύ, ε, καταστρέφουν κι αυτών το γραφείο τους, την ιδιοκτησία τους, τη δουλειά τους...
Προσωπικά, μου κάνει εντύπωση που κρατήθηκαν τόσο καιρό με τις καταλήψεις και δεν είχαμε τέτοια (και χειρότερα) έκτροπα πολύ νωρίτερα...
Πλήρης φρίκη και απογοήτευση.
Αφού δεν είμαστε για αγώνες εδώ στο Ελλαδιστάν, τι το παλεύουμε;; Λίγο μυαλό δεν έχουμε; Κάθε φορά που εμείς αγωνιζόμαστε ο αθώος κοσμάκης την πληρώνει. Χάνοντας την ελευθερία του, την ιδιοκτησία του… ταλαιπωρούμενος (όποιος γλιτώσει, δηλαδή) από τις γραμματείες που δεν δουλεύουν μέχρι τους δρόμους, τους σταθμούς και τις υπηρεσίες που είναι κλειστά. Αξίζει; Και τα περί δημοκρατίας και αξιών ξέρετε που τα έχουν γραμμένα. Μαζί με τα ιδεώδη του ασύλου, τις ιδέες (ποιες;;;) που διαφυλάσσονται κι όλα αυτά τα ωραία.
Και μιας και με κάλυψαν και προηγούμενοι... (ρεκόρ αυτό το topic!)
Fairy++
ikapod++
auebstudent++
nocturna_gr++
Theofaman++
Maverick++
...
aggelos -= double.MaxValue() [<= underflow? καλύτερα!]
Για ακόμα μια φορά επαναλαμβάνονται τα έκτροπα όταν "αγωνιζόμαστε"... Λίγες μέρες πριν τις "φοιτητικές" "εκλογές" σπάνε και καταστρέφουν τη γραμματεία του τμήματος. Στην κατάληψη, καταστρέφεται το κτίριο, ζωγραφίζονται οι τοίχοι, καταστρέφεται εξοπλισμός (αν δεν τον έχουν διπλοτριπλοκλειδώσει) κτλ. Στις πορείες "παρεισφρύουν οι χούλιγκανς" και καταστρέφουν αυτοκίνητα, μαγαζιά και ό,τι άλλο βρουν μπροστά τους - την περιουσία του κοσμάκη και του κράτους. Και κρύβονται στα πανεπιστήμια! (Αν δεν ήταν πανεπιστήμιο αλλά σπίτι, θα το λέγαμε αυτό υπόθαλψη εγκληματία! Αλλά τώρα όχι, διαφυλάσσουμε ιδέες.) Κατά τη συνεδρίαση της συγκλήτου, γίνεται απόπειρα να κρατηθούν όμηροι μέχρι να ικανοποιηθούν αιτήματα - και φυσικά οι διαφωνούντες λαμβάνουν περιποίηση deluxe. Και άμα τους την μπουν πολύ, ε, καταστρέφουν κι αυτών το γραφείο τους, την ιδιοκτησία τους, τη δουλειά τους...
Προσωπικά, μου κάνει εντύπωση που κρατήθηκαν τόσο καιρό με τις καταλήψεις και δεν είχαμε τέτοια (και χειρότερα) έκτροπα πολύ νωρίτερα...
Πλήρης φρίκη και απογοήτευση.
Αφού δεν είμαστε για αγώνες εδώ στο Ελλαδιστάν, τι το παλεύουμε;; Λίγο μυαλό δεν έχουμε; Κάθε φορά που εμείς αγωνιζόμαστε ο αθώος κοσμάκης την πληρώνει. Χάνοντας την ελευθερία του, την ιδιοκτησία του… ταλαιπωρούμενος (όποιος γλιτώσει, δηλαδή) από τις γραμματείες που δεν δουλεύουν μέχρι τους δρόμους, τους σταθμούς και τις υπηρεσίες που είναι κλειστά. Αξίζει; Και τα περί δημοκρατίας και αξιών ξέρετε που τα έχουν γραμμένα. Μαζί με τα ιδεώδη του ασύλου, τις ιδέες (ποιες;;;) που διαφυλάσσονται κι όλα αυτά τα ωραία.
Και μιας και με κάλυψαν και προηγούμενοι... (ρεκόρ αυτό το topic!)
Fairy++
ikapod++
auebstudent++
nocturna_gr++
Theofaman++
Maverick++
...
aggelos -= double.MaxValue() [<= underflow? καλύτερα!]
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
nocturna είναι σίγουρο ότι αν διναμε Ιουλιο θα είμασταν υπέρ σχεδόν μόνο εμείς που θα παίρναμε πτυχίο (και πάλι όχι όλοι) και θα είχαν απέναντι τους όλους αυτούς που έχουν φύγει για μπανάκια από την πρώτη Γ.Σ. (κάτι που σημαίνει ίσως πλήγμα στις εκλογές). Αλλά ας μην το σύνεχισω άλλο και φύγουμε τελείως off. Αν και εχω επιφυλαξεις αν θελανε οι καθηγητές όντως εξεταστική τον Ιούλιο.nocturna_gr wrote:Καθηγητης μου ειπε, οτι οι καθηγητες ηθελαν απλως, εμεις να γραψουμε τωρα και καποιοι τους πιεσαν/εκβιασαν να γραψουμε το Σεπτεμβριο.
-ή δεν ειχαν διαβασει.
- AnINffected
- Gbyte level
- Ethel
- Venus Project Founder
Fairy μπράβο σου που ακόμα σκέφτεσαι έτσι.Fairy wrote:Σαν άνθρωπος έχω την παρακάτω φρικτή κι επαίσχυντη αδυναμία. Έχω την τάση να αναζητώ και να πιστεύω στο καλό που υπάρχει μέσα στους ανθρώπους. Πιστεύω επίσης πως αν οι άνθρωποι ενωθούν για ένα δίκαιο σκοπό μπορούν να κουνήσουν βουνά. Και πιστεύω σαν ανόητη συχνά πως το δίκαιο είναι τόσο καταφανές, ώστε όλες οι απόψεις θα ταυτίζονται.
Και τώρα επιστροφή στην πραγματικότητα:
- Οι πάντες κατηγορούν κάποιους "γνωστούς αγνώστους" - τι υποκριτική και σιχαμένα αόριστη φράση! - ξεχνώντας να κάνουν αυτοκριτική.
- Ακόμη και σε ένα topic αφιερωμένο σε μια κατάπτυστη πράξη, αντί να γράφονται posts διαμαρτυρίας, κάποιοι ακόμη τσακώνονται για τα κομματικά.
- Όσα συμβαίνουν γύρω μας είναι ένα μείγμα προβοκάτσιας, αλήθειας, δίκαιης οργής, ανόητης έκφρασης της οργής αυτής, λόγων υπέρ του κόμματος, λόγων κατά όλων των κομμάτων, κτλ κτλ, τόσο ανακατεμένων μεταξύ τους που το πιο καθαρό πράγμα θάβεται κάτω από όλα αυτά και ξεχνιέται στραπατσαρισμένο.
- Κάθετι αγνό λιώνει κάτω από τόνους αυτοπροβολής, αυταρέσκειας και κοντόφθαλμης πεποίθησης πώς σωστό είναι ότι συμφέρει τον καθένα ξεχωριστά.
Για αλλαγή, δεν θα βγω να κατηγορήσω κανέναν, παρά μόνο τον εαυτό μου που άφησα να συμβούν όλα αυτά. Γιατί ο καθένας μας άφησε να συμβούν όλα αυτά. Κι εσείς τα μέλη του forum, κι οι κομματικοί, κι οι ανεξάρτητοι, και όλοι οι φοιτητές, και τα ΜΑΤ, και οι βάνδαλοι, και οι κουκουλοφόροι, και οι Υπουργοί και οι δημοσιογράφοι κι ο τελευταίος ζητιάνος που έγινε μάρτυρας των γεγονότων. Γιατί ψηφίσαμε και δεν ψηφίσαμε. Γιατί ήμαστε εκεί και δεν κάναμε τίποτα και γιατί δεν ήμαστε εκεί να κάνουμε κάτι.
Αν όλοι οι παραπάνω έμπαιναν στη διαδικασία να αναγνωρίσουν το απειροελάχιστο κομματάκι ευθύνης που τους αναλογεί - ίσως κι ελπίζω κάποιοι να το έκαναν ήδη - σήμερα θα μιλούσαμε για μουσική, τους βαθμούς μας, τους καλύτερους τρόπους φροντίδας των λουλουδιών στη γλάστρα μας, κι όχι για βανδαλισμούς, υπαίτιους, παράθυρα της TV, βία, βία, βία.
Αφού μας αρέσει τόσο πολύ να υπερασπιζόμαστε τον εαυτούλη μας, γιατί μας φαίνεται βουνό το να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε τον πρωί στο καθρέφτη να βλέπουμε με περηφάνεια τον εαυτό μας κι όχι μια μουντζούρα από τη σύγχιση;
Δεν είμαι ουτοπίστρια. Απλά ακόμη θέλω να πιστεύω πως δεν έχασα την ικανότητα να βλέπω καθαρά. The end.
Εύχομαι να μην εγκαταλείψεις ποτέ την πίστη σου σε έναν άνθρωπο που "φύσει πολιτικό ζώον εστί" (όπου πολιτικό ο έρημος ο Αριστοτέλης εννοούσε απλά λογικό).
Εγώ την έχασα εδώ και καιρό, όλα είναι τόσο παράλογα και υποκινούμενα που και μόνο μια ματιά να τους ρίξεις νιώθεις βρώμικος και ένοχος ταυτόχρονα.
Μακάρι στη ΓΣ να μπορούσε κάποιος ή μια ομάδα χωρίς χρώμα να σηκωθεί να πει 2 πράγματα. Στην πληροφορική του ΕΚΠΑ υπάρχει μια παράταξη ανευ χρώματος απ'όσο γνωρίζω (ελπίζω πραγματικά να μη σας παραπληροφορώ, αλλιώς διαψεύστε με please) η ΦΠΠ^2 (aka φοιτητική παράταξη πληροφορικής) που φέτος βγήκε πρώτη, και είναι απλά φοιτητές. Ούτε πράσινοι ούτε μπλε ούτε μωβ. Φοιτητές που τα χαν πάρει κρανίο και είπαν να κάνουν μια προσπάθεια. Ίσως να ταν μια λύση και για εμάς εδώ... Ίσως βαθιά μέσα μου τελικά να χω και λίγο από Fairy που σε κάποιο όνειρό μου φαντάζομαι ένα σύνολο ανθρώπων με πραγματικές αξίες...

ps. Κρίμα για τον κύριο Βασσάλο, που είναι στο top 5 των καθηγητών του τμήματός μας τόσο από background όσο και από συμπεριφορά.
There's no place like 127.0.0.1
Μόλις έμαθα τα γεγονότα, δηλώνω απλά ΑΗΔΙΑ. Fairy έχεις απόλυτο δίκιο, όπως και πολλά άτομα εδώ μέσα... Ρίξτε μια ματιά και σ'αυτό, αναφέρεται και ο κύριος Βασσάλος:
http://paspasoee.gr/forum/viewtopic.php ... 0c6c4209a4
Α θυμάμαι ότι κάποιος κάτι είχε πει πρόσφατα για "καθηγητική τρομοκρατία" και "ρεβανσιστικές τάσεις απέναντι στους φοιτητές"...
http://paspasoee.gr/forum/viewtopic.php ... 0c6c4209a4
Α θυμάμαι ότι κάποιος κάτι είχε πει πρόσφατα για "καθηγητική τρομοκρατία" και "ρεβανσιστικές τάσεις απέναντι στους φοιτητές"...
"Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away"
-
- byte level
- tZoLe
- Venus Former Team Member
Εντυπωσιακό!!! Αυτοί που πρώτοι βγαίναν να διαλαλήσουν τα περί δυναμικής τους παρέμβασης στη Σύγκλητο, ακόμα να καταδικάσουν τα γεγονότα...Μάλλον θα βρίσκονται όλοι στο Λαγονήσι για νέους αγώνες...

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
- tec-goblin
- bit level
Άνθρακες ο θυσαυρός. Όχι, δεν είναι τύπος και υπογραμμός - έχει μάθει απλά να κρύβεται και να κάνεις τις βρωμουδουλειές χωρίς να τον πιάνουν. Μπορεί αν είναι βούρλο αν βγάζει 11, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι περισσότερο κωλόπαιδο.The Punisher wrote:ένα ο οποίος γράφει πάνω από 17, εν γενει έχει τις σωστές βάσεις από την οικογένεια του και είναι τύπος-και-υπογραμμός και στην υπόλοιπη ζωή του...
Οικογένεια... Τι να πεις... Οι μισές αηδίες στα μυαλά μας από εκεί μπαίνουν. Από την οικογένεια. Γιατί είναι το ίδιο υποκριτές όσο και οι υπόλοιποι άνθρωποι συνήθως. Και με όποιον δάσκαλο καθήσεις τέτοια πράγματα θα μάθεις.
Η λέξη νταβατζήδες έπαψε πια να μου αρέσει από τότε που την είπε ο πρωθυπουργός για να πουλήσει μαγκιά και να κάνει τον ράμπο.Αλλά μόνο στα λόγια μαγκιά...The Punisher wrote: Όλοι μας μπρούμε να φανταστούμε ποιοι είναι οι υπαίτιοι για αυτό...φυσικά και δεν αναφέρομαι στους γνωστούς αγνώστους...παιδιά, ας σταματήσουμε να κοροϊδευόμαστε, το χτύπημα ήταν καθαρά από μέσα...και ξεκάθαρα από κάποια κομματική οργάνωση!
Καλό είναι να μην ενοχοποιούμε συγκεκριμένη παράταξη για τα επεισόδια, οι θύτες θα βρεθούν από την αστυνομία και από τους αυτόπτες μάρτυρες καθώς όλο και κάτι θα ξέρουν κάποιοι.Τους καλούμε να καταθέσουν στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα ο,τιδήποτε γνωρίζουν για την επίθεση στον κ.Βασσαλο.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!