Βανδαλισμοί στο γραφείο του Βασσάλου...

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Post Reply
theo_
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by theo_ » Wed Jun 28, 2006 2:08 pm

theo_ wrote:ένιωσα μεγάλη αηδία όταν (αν δεν κάνω λάθος) στην προηγούμενη Γ.Σ. είδα 2 φοιτητές που υπερασπίζονται τα φοιτητικά μας δικαιώματα κ υπερασπίζονται την ελεύθερη έκφραση του λόγου να τον παρεμποδίζουν να περπατήσει και να του φωνάζουν " τι είναι αυτά που λές?" και "γιατί είσαι εδώ?"
το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι το αποκαλούν κ φασίστα...
κάποιος ανέφερε το ζωολογικό κήπο.. θέλω να παραδεχτώ ότι εγώ μάλλον ανήκω σε αυτόν καθώς αντί να τον υποστηρίξω,έμεινα άπραγος .
η ευθύνη είναι σίγουρα ατομική.
Last edited by theo_ on Wed Jun 28, 2006 2:16 pm, edited 1 time in total.
People are never more insecure than when they become obsessed with their fears at the expense of their dreams
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by The Punisher » Wed Jun 28, 2006 2:08 pm

Καλό είναι να μην ενοχοποιούμε συγκεκριμένη παράταξη για τα επεισόδια,
Sorry ...εννοούσα πως το πιθανότερο είναι πως οι εγκληματίες αυτοί είναι ενταγμένοι σε κάποια παράταξη...και δεν είναι πολιτικά ουδέτεροι...γιατί πιστεύω πως τα κίνητρα ήταν πέρα για πέρα πολιτικά!
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Wed Jun 28, 2006 2:11 pm

theo_ wrote:
theo_ wrote:ένιωσα μεγάλη αηδία όταν (αν δεν κάνω λάθος) στην προηγούμενη Γ.Σ. είδα 2 φοιτητές που υπερασπίζονται τα φοιτητικά μας δικαιώματα κ υπερασπίζονται την ελεύθερη έκφραση του λόγου να τον παρεμποδίζουν να περπατήσει και να του φωνάζουν " τι είναι αυτά που λές?" και "γιατί είσαι εδώ?"
το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι το αποκαλούν κ φασίστα...
κάποιος ανέφερε το ζωολογικό κήπο.. θέλω να παραδεχτώ ότι εγώ μάλλον ανήκω σε αυτόν καθώς αντί για τον υποστηρίξω,έμεινα άπραγος .
η ευθύνη είναι σίγουρα ατομική.
theo_++
Ένοχος είναι αυτός που συμμετείχε στην επίθεση, ένοχος είμαι όμως και εγώ που αδιαφόρησα, που ανέχτηκα, που δεν μίλησα...
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by sudtuwup » Wed Jun 28, 2006 2:44 pm

Δηλαδη εκλεψαν κ τους σκληρους. Ελεος τι θα τους κανουν; Κατι αντιστοιχο εγινε και στις γραμματειες πριν λιγο καιρο. Τυχαια ειναι ολα αυτα;
Image
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Wed Jun 28, 2006 2:47 pm

tZoLe wrote:Πρόξενε για εξήγα μου μία λίγο καλύτερα το προηγούμενο σου post...τουλάχιστον να καταλαβαίνω γιατι με κατηγορείς...το δικαιούμαι...
Δε σε κατηγορώ, βρε παιδάκι μου. Προσπάθησε να καταλάβεις το post μου. Μα δεν έχετε καθόλου χιούμορ...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Wed Jun 28, 2006 2:50 pm

Proxenos wrote:
Δε σε κατηγορώ, βρε παιδάκι μου. Προσπάθησε να καταλάβεις το post μου. Μα δεν έχετε καθόλου χιούμορ...
Σε έχει φοβηθεί το μάτι μου..και δεν ξέρω αν πρέπει να αντιμετωπίσω τα post σου με χιούμορ ή με επιφύλαξη...αν το θέτεις από χιουμοριστική πλευρά το πιασα το μήνυμα.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"

έτσι

PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Wed Jun 28, 2006 2:55 pm

Ethel wrote: Μακάρι στη ΓΣ να μπορούσε κάποιος ή μια ομάδα χωρίς χρώμα να σηκωθεί να πει 2 πράγματα. Στην πληροφορική του ΕΚΠΑ υπάρχει μια παράταξη ανευ χρώματος απ'όσο γνωρίζω (ελπίζω πραγματικά να μη σας παραπληροφορώ, αλλιώς διαψεύστε με please) η ΦΠΠ^2 (aka φοιτητική παράταξη πληροφορικής) που φέτος βγήκε πρώτη, και είναι απλά φοιτητές. Ούτε πράσινοι ούτε μπλε ούτε μωβ. Φοιτητές που τα χαν πάρει κρανίο και είπαν να κάνουν μια προσπάθεια. Ίσως να ταν μια λύση και για εμάς εδώ...
Μακάρι να είχαμε κι εμείς ΦΠΠ ΑΣΟΕΕ... Είναι πολύ φτηνό να μας εκπροσωπούν αυτά τα πρασινο-μπλε-κοκκινο-κιτρινο-μαυρα υποκείμενα.
vasvas
Kilobyte level
Kilobyte level

Ευχαριστώ για την υποστήριξη

Post by vasvas » Wed Jun 28, 2006 3:01 pm

Σας ευχαριστώ για τις ιδιωτικές και, ακόμα περισσότερο, τις δημόσιες εκδηλώσεις συμπαράστασης και υποστήριξης και προς εμένα και προς τα θεμελιώδη δικαιώματα της ελευθερίας της έκφρασης, της ελευθερίας της εργασίας, και της προσωπικής ασφάλειας, τόσο από μέλη του φόρουμ, όσο και από την ομάδα διαχείρισης.

Σημειώνω επίσης, και ευχαριστώ για αυτό, την πολύ γρήγορη αντίδρασή σας στο γεγονός.

Γενικεύοντας, σας παρακαλώ, την επόμενη φορά που μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας προπηλακίζονται ή απειλούνται ενώπιόν σας, και συχνά στο όνομά σας, να αντιδράτε, για το καλό και όσων δέχονται επίθεση, και του Πανεπιστημίου, και του εαυτού σας!

Β. Βασσάλος
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Wed Jun 28, 2006 3:12 pm

Εμείς ευχαριστούμε κ. Βασσάλο.
Είναι πολύ φτηνό να μας εκπροσωπούν αυτά τα πρασινο-μπλε-κοκκινο-κιτρινο-μαυρα υποκείμενα.
Χαίρομαι που το ακούω αυτό και από εσένα !
tZoLe
Venus Former Team Member

Re: Ευχαριστώ για την υποστήριξη

Post by tZoLe » Wed Jun 28, 2006 3:26 pm

vasvas wrote: Γενικεύοντας, σας παρακαλώ, την επόμενη φορά που μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας προπηλακίζονται ή απειλούνται ενώπιόν σας, και συχνά στο όνομά σας, να αντιδράτε, για το καλό και όσων δέχονται επίθεση, και του Πανεπιστημίου, και του εαυτού σας!
Αυτή είναι και η ευθύνη μας, άσχετα αν το ξεχνάμε... :roll:
Image

έτσι

Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Wed Jun 28, 2006 3:40 pm

Φανταζομαι και ελπιζω παντως, να υπηρχαν Backup της δουλειας εκτος γραφειου... (ασχετο)
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Wed Jun 28, 2006 3:41 pm

Από τη στιγμή που τα κόμματα εισχωρήσανε στα Πανεπιστήμια ,δεν περίμενα κάτι καλύτερο.
Αντί να λέμε "ο Πληροφορικάριος" , "ο Οικονομολόγος","ο Στατιστικάριος" κτλ,
λέμε "ο Δαπίτης","ο Πασπίτης" κοκ
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Wed Jun 28, 2006 5:49 pm

sudtuwup wrote:Δηλαδη εκλεψαν κ τους σκληρους. Ελεος τι θα τους κανουν; Κατι αντιστοιχο εγινε και στις γραμματειες πριν λιγο καιρο. Τυχαια ειναι ολα αυτα;
Όχι δεν είναι τυχαία. Θέλουν αναλυτικά τα στοιχεία των φοιτητών.
ikapod
bit level
bit level

Post by ikapod » Wed Jun 28, 2006 5:58 pm

PASCAL wrote:
sudtuwup wrote:Δηλαδη εκλεψαν κ τους σκληρους. Ελεος τι θα τους κανουν; Κατι αντιστοιχο εγινε και στις γραμματειες πριν λιγο καιρο. Τυχαια ειναι ολα αυτα;
Όχι δεν είναι τυχαία. Θέλουν αναλυτικά τα στοιχεία των φοιτητών.
Αμφιβάλλεις ότι τα έχουν ήδη αδερφέ;

Έναν φίλο μου τον είχε πετύχει ένας τυχαία προ διετίας στην ΑΣΟΕΕ που δεν τον είχει δεί ποτέ του και του λέει " ελα μωρέ τι να μας πείς και εσύ, αφου Χ ψηφίζεις - πέρα από το ότι δεν έχεις πατήσει καν στις περσινές εκλογές"

Αν αυτο δεν ειναι φακέλωμα, τότε εγώ είμαι ο Παύλος Μελάς.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Wed Jun 28, 2006 6:03 pm

Δεν αμφιβάλλω ότι τα έχουν γι' αυτό έβαλα και επίρρημα "αναλυτικά" στη φράση μου. Δεν νομίζω πάντως ikapod να θεωρείς ότι μόνο μιά παράταξη τα έχει στη διαθεσή της;
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Wed Jun 28, 2006 6:05 pm

PASCAL wrote:Δεν αμφιβάλλω ότι τα έχουν γι' αυτό έβαλα και επίρρημα "αναλυτικά" στη φράση μου. Δεν νομίζω πάντως ikapod να θεωρείς ότι μόνο μιά παράταξη τα έχει στη διαθεσή της;
"'Ολοι το ίδιο είμαστε, λαός και Κολωνάκι..." έτσι δεν έλεγε το τργούδι;
Image

έτσι

ikapod
bit level
bit level

Post by ikapod » Wed Jun 28, 2006 6:11 pm

PASCAL wrote:Δεν αμφιβάλλω ότι τα έχουν γι' αυτό έβαλα και επίρρημα "αναλυτικά" στη φράση μου. Δεν νομίζω πάντως ikapod να θεωρείς ότι μόνο μιά παράταξη τα έχει στη διαθεσή της;
Πλάκα κάνεις; όλοι τάχουν. Απλά έχω μια μικρούλα υποψία ότι ειδικά οι 2 μεγάλοι είναι αυτοί που κάνουν τα μεγάλα κόλπα σε σχέση με τους μικρούς....Και γενικά μου κάνει πολύ εντύπωση πως τόσο Παπανδρέου όσο και Καραμανλής ανέχονται τέτοια άτομα στα κόμματά τους να κρατάνε τα λάβαρα.

Πως τόπε και ο τζόλε; όλοι το ίδιο είμαστε....άστο καλύτερα. Πάλι δεν θα γίνει τίποτα -και πάλι μετά από 3-4 χρόνια που θα κατατεθεί το επόμενο νομοσχέδιο, πάλι αυτοί θα πάνε - οι μέν ή οι δέ - για να το καπελώσουν επειδή τους θίγει - ειδικά εκεί που λέει όλοι οι φοιτητές να ψηφίζουν για πρύτανη ή για πρόεδρο - και δεν το γουστάρουν όλων των ειδών οι φρουράκλες αυτό ... γιατί μετά θα πούν το ψωμί ψωμάκι και θα γραφτούν στον ΟΑΕΔ σαν κι εμένα τον κακομοίρη....
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Wed Jun 28, 2006 6:12 pm

Βασικά δεν το έχω ακούσει το τραγούδι :-D
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Wed Jun 28, 2006 6:28 pm

Παιδιά, αν θέλετε καλύτερα να μην ανοίξουμε πολύ την συζήτηση και ας παραμείνουμε στο θέμα όσο γίνεται.
Για να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου, θα αναφέρω ότι οι καταληψίες δεν είναι δυνατόν να μπορούν να φυλάνε τον 2ο όροφο, στο κτίριο Βανκούβερ. Είναι διαφορετικό κτίριο, πρακτικά αδύνατο να φυλαχθεί. Μπορούμε να τους κατηγορήσουμε για τις φθορές στο κεντρικό κτίριο, όχι όμως για το ότι δεν φύλαγαν το κτίριο Βανκούβερ.
Το κτίριο Βανκούβερ έχει τα χάλια του. Χωρίς υπερβολή, θα μπορούσε εκεί να γυριστεί άνετα ταινία για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αν η πολιτεία θέλει, ας το κυρήξει διατηρητέο και ας δώσουν λεφτά να το συντηρήσουν. Οι πόρτες, τα πλακάκια, είναι μουσειακό είδος. Τα σκαλοπάτια είναι ασύμμετρα (θέλει προσοχή) και όταν είσαι εκεί σου δίνεται η εντύπωση ότι θα πέσει ο σοβάς να σε πλακώσει :). Είναι ωραίο κτίριο και είναι κρίμα να ρημάζει έτσι και να είναι στην κατάσταση που είναι τώρα.
Αν εγώ ερχόμουν από το Stanford και μου έδιναν γραφείο σε αυτό το κτίριο θα πάθαινα ένα μικρό πολιτισμικό σόκ. Θα μου πείτε ότι τα ντουβάρια δεν κάνουν την διαφορά και ότι υπάρχουν άλλες προτεραιότητες στην παιδεία. Σίγουρα υπάρχουν, αλλά θα πρέπει να αναφερθεί ότι το να έχεις σ' ένα δωμάτιο δίπλα - δίπλα δύο γραφεία καθηγητών είναι κακό, γιατί όσο να' ναι όταν ο ένας θα μιλάει στο τηλέφωνο ο άλλος δεν θα μπορεί να συγκεντρωθεί. Όπως και να έχει μια βοηθός γραφείο σ' ένα δωμάτιο που υπάρχει ένας server που κάνει δαιμονισμένο θόρυβο. Ή να μην υπάρχει κλιματισμός σ' όλες τις αίθουσες κλπ.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Wed Jun 28, 2006 11:02 pm

Αν και κάπως καθυστερημένα θα ήθελα και εγώ να καταδικάσω την ΑΝΑΝΔΡΗ αυτή ενέργεια. Ειλικρινά δεν έχω λόγια να σχολιάσω το γεγονός καθώς αυτή τη στιγμή νιώθω τεράστια οργή.

Πραγματικά ελπίζω τα συγκεκριμένα άτομα να εισπράξουν την τιμωρία που τους αξίζει (και δεν μιλάω μόνο νομικά).
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Wed Jun 28, 2006 11:11 pm

Σήμερα στον ALPHA ο Λιανός και ο Βενιέρης αναφέρθηκαν σε δικά τους παρόμοια περιστατικά.
Μάλιστα ο Λιανός είπε ότι κάποτε είχε βρεθεί αντιμέτωπος με φοιτητή που κρατούσε...ΤΣΕΚΟΥΡΙ :shock:
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Wed Jun 28, 2006 11:54 pm

Έτσι είναι παιδιά αλλά ας παραδεχτούν οι κ.κ καθηγητές ότι κάθε ενέργεια έχει και ένα αίτιο.Και μεγάλη μερίδα τους, τρέφει και εκτρέφει τα αυγά του φιδιού επί χρόνια (βλ.παρατάξεις) ,αγνοώντας ότι αυτό το τέρας που έχουν ανεχτεί και κατά καιρούς εκμεταλλευτεί για ιδιοτελείς σκοπούς και φιλοδοξίες κάποτε θα στραφεί εναντίον τους .Και μιλάω φυσικά για τον επαγγελματικό φοιτητικό συνδικαλισμό ,με τους ποδηγέτες,τους τραμπούκους,τους μπράβους,τους ρουφιάνους και όλο το συφερτό.
Η επαγγελματική δουλειά που έγινε τόσο σε αυτήν την περίπτωση όσο και στην άλλη στις γραμματείες(κλεμμένες καρτέλες λίγες μέρες πρίν τις εκλογές) με οδηγούν στο αλήτικο και σκληροπυρηνικό κομμάτι μεγαλο-παρατάξεων ,οι οποίες δεν διστάζουν κατά καιρούς να προσλάβουν τέτοιους επαγγελματίες (μπράβους π.χ) ,όταν το παιχνίδι χοντραίνει ...
Δεν θα υποκαταστήσουμε τον ρόλο της αστυνομίας βέβαια..Αλλά οι άναρθρες κραυγές στις γενικές συνελέυσεις εύκολα μετατρέπονται σε πράξεις ακραίας βίας.
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”