adsl ερωτήσεις πρωτάρη
Δεν ορκίζομαι κιόλας, αλλά όταν ρώτησα στη Vivodi για λεπτομέρειες για τη ΔΙΟΔΟ, ρώτησα κι αν μπορώ να πάρω γραμμή τηλεφώνου altogether και μου είπανε όχι... Μπορεί όμως να ωφείλεται σε έλλειψη διαθεσιμότητας απλά (αν κ είμαι σε περιοχή όπου προσφέρου ADSL2+ κιόλας).Luke wrote: Μη μου λες τέτοια τώρα! Η σύνδεση του τηλεφώνου δεν είναι OTE.![]()
![]()
Όπως είπα δεν θυμάμαι καλά, αλλά είμαι σίγουρος ότι στο 13 880 θα μπορούσαν να σε διαφωτίσουν

Πάντως έχω προσέξει ότι όλο το traffic περνάει από κάποιους δρομολογητές edudsl, οι οποίοι αν είναι στο δίκτυο του ΟΤΕ και δεν τους μοιράζεται με τα άλλα δίκτυα... άσχημα...:(
NIHIL AGENTI DIES LONGVS EST
Τώρα που το θυμήθηκα, έχω τηλεφωνική γραμμή σε άλλη εταιρεία (Altec) αλλά τις χρεώσεις του internet τις πληρώνω μέσω OTE.
Αυτά μου έρχονται για την ώρα. Αν θες κάτι πιο συγκεκριμένο και μπορώ να βοηθήσω πόσταρε.
Όπως γράφω και παραπάνω είμαι Altec. Κοίτα να δεις, οι χρεώσεις τους δεν είναι ανάλογα με το χρόνο που μιλάς αλλά ανάλογα με το πλήθος των κλήσεων που κάνεις. Δηλαδή, για κάθε κλήση που κάνεις πληρώνεις ένα σταθερό ποσό (γύρω στα 10 cents για τοπικά τηλεφωνήματα) ανεξαρτήτου διάρκειας. Κάποιο αντίστοιχο ποσό είναι και για τα υπεραστικά. Αν σε ενδιαφέρουν διεθνείς κλήσεις (που δε νομίζω) δεν ισχύουν τα παραπάνω (οι σταθερές χρεώσεις). Επίσης η διαφορά τους με τον OTE είναι ότι έχεις λογαριασμό κάθε μήνα. Μπορώ να πω πως υπήρχε μια διαφορά στα τελικά έξοδα αλλά όχι η τρομερή που είναι αναμενόμενη ακούγοντας τα παραπάνω. Πάντως γενικά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.Paralias wrote:Είσαι Vivodi;Ή Telepassport;Για πες μας εντυπώσεις...
Αυτά μου έρχονται για την ώρα. Αν θες κάτι πιο συγκεκριμένο και μπορώ να βοηθήσω πόσταρε.
Δεν είμαι και ο πλέον ειδικός για να κρίνω τον ήχο αλλά δεν έχω παρατηρήσει κάποια διαφορά από τότε που είχα ΟΤΕ σ' αυτόν τον τομέα. Εντωμαεταξύ το πρόθεμα το χρησιμοποιήσαμε για την πρώτη εβδομάδα (για να δηλωθεί ότι καλούσαμε μέσω altec κι όχι μέσω ΟΤΕ) αλλά τώρα πια καλώ κανονικά χωρίς πρόθεμα.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
@Luke
Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να βάλεις ΔΙΟΔΟ - απ' ο,τι ξέρω, η Altec δεν έχει δικό της δίκτυο, αλλά περνάει μέσω του ΟΤΕ. Εκτός κι αν έχει αλλάξει κάτι, αλλά αν βάζεις πρόθεμα πριν την κλήση (ή εχεις ειδικό τηλ. το οποίο το βάζει από μόνο του), τότε είσαι ΟΤΕ κατά βάθος
Το ίδιο ισχύει και για τον Paralias - δεν μπορείς να κρίνεις το δίκτυο της Telepassport, αφού πάλι αυτό του ΟΤΕ χρησιμοποιούσες (αφού έβαζες πρόθεμα)
Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να βάλεις ΔΙΟΔΟ - απ' ο,τι ξέρω, η Altec δεν έχει δικό της δίκτυο, αλλά περνάει μέσω του ΟΤΕ. Εκτός κι αν έχει αλλάξει κάτι, αλλά αν βάζεις πρόθεμα πριν την κλήση (ή εχεις ειδικό τηλ. το οποίο το βάζει από μόνο του), τότε είσαι ΟΤΕ κατά βάθος

Το ίδιο ισχύει και για τον Paralias - δεν μπορείς να κρίνεις το δίκτυο της Telepassport, αφού πάλι αυτό του ΟΤΕ χρησιμοποιούσες (αφού έβαζες πρόθεμα)

NIHIL AGENTI DIES LONGVS EST
Διορθώστε με αν λέω κάτι άσχετο, αλλά εγώ έχω καταλάβει το εξής:
Ότι εταιρία και αν διαλέξετε (από το ΔΙΟΔΟΣ) αυτός που τελικά "δίνει" (είμαι άσχετη από τεχνικούς όρους, sorry) το dsl είναι η ΓΓΕΤ...!
Οπότε, όσο και να χτυπιέται ο ΟΤΕΣ..., πάλι σα χελώνα είναι..
Α, και κάτι ακόμη: Για τυχόν προβλήματα δεν ευθύνεται ο ΟΤΕ (συνήθως το δίκτυό του λειτουργεί σωστά και αν όχι, το φτιάχνουν γρήγορα) αλλά η ΓΓΕΤ...
Τώρα εσείς σαν καλά και έξυπνα παιδιά θα βγάλετε νόημα απ'αυτό που έγραψα, αλλά δεν περιέγραψα σωστά, μιας και δεν ξέρω τους τεχνικούς όρους...
By the way: Έχω ON-dsl KIT ΔΙΟΔΟΣ και δεν έχω κατεβάσει με ταχύτητα μεγαλύτερη από 41 ...(και πριν και μετά τον διπλασιασμό του εύρους..)
Ότι εταιρία και αν διαλέξετε (από το ΔΙΟΔΟΣ) αυτός που τελικά "δίνει" (είμαι άσχετη από τεχνικούς όρους, sorry) το dsl είναι η ΓΓΕΤ...!
Οπότε, όσο και να χτυπιέται ο ΟΤΕΣ..., πάλι σα χελώνα είναι..
Α, και κάτι ακόμη: Για τυχόν προβλήματα δεν ευθύνεται ο ΟΤΕ (συνήθως το δίκτυό του λειτουργεί σωστά και αν όχι, το φτιάχνουν γρήγορα) αλλά η ΓΓΕΤ...
Τώρα εσείς σαν καλά και έξυπνα παιδιά θα βγάλετε νόημα απ'αυτό που έγραψα, αλλά δεν περιέγραψα σωστά, μιας και δεν ξέρω τους τεχνικούς όρους...
By the way: Έχω ON-dsl KIT ΔΙΟΔΟΣ και δεν έχω κατεβάσει με ταχύτητα μεγαλύτερη από 41 ...(και πριν και μετά τον διπλασιασμό του εύρους..)
- Fairy
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Μια ερώτηση από μένα (είμαι αρχάρια κι εγώ στο θέμα
)
Θα ήθελα το laptop μου να συνδέεται με ADSL στο σπίτι (είτε ενσύρματο είτε ασύρματο) καθώς και ασύρματα έξω από τα CsLabs στη σχολή.
Είναι εφικτό, έτσι δεν είναι; Τι θα πρέπει να ζητήσω κατά την αγορά του laptop και κατά την παραγγελία της σύνδεσης;
Ευχαριστώ!
Κάποιος γνωστός μου πέταξε τη λεξούλα WiFi, αλλά δεν ξέρω πολλά επί του θέματος και δεν είχα laptop στο παρελθόν...

Θα ήθελα το laptop μου να συνδέεται με ADSL στο σπίτι (είτε ενσύρματο είτε ασύρματο) καθώς και ασύρματα έξω από τα CsLabs στη σχολή.
Είναι εφικτό, έτσι δεν είναι; Τι θα πρέπει να ζητήσω κατά την αγορά του laptop και κατά την παραγγελία της σύνδεσης;
Ευχαριστώ!

Κάποιος γνωστός μου πέταξε τη λεξούλα WiFi, αλλά δεν ξέρω πολλά επί του θέματος και δεν είχα laptop στο παρελθόν...
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
- Paralias
- Gbyte level
Λοιπόοοοοοοοον...
Για να συνδέεσαι με adsl από το σπίτι θα πρέπει πολύ απλά να έχεις ένα modem ή ένα router adsl (ενσύρματο ή ασύρματο ανάλογα τελικά τι θα αποφασίσεις).
Για να συνδέεσαι με το ασύρματο δίκτυο της σχολής ή του cslab θα πρέπει πολύ απλά ο φορητός σου να έχει κάρτα ασύρματου δικτύου ή αλλιώς WiFi όπως τη λέμε (μαζί και ο φίλος σου
)
Όλα τα laptop της αγοράς έχουν ασύρματη κάρτα δικτύου,αλλά καλού κακού ρωτα όταν το πάρεις.
Για να συνδέεσαι με adsl από το σπίτι θα πρέπει πολύ απλά να έχεις ένα modem ή ένα router adsl (ενσύρματο ή ασύρματο ανάλογα τελικά τι θα αποφασίσεις).
Για να συνδέεσαι με το ασύρματο δίκτυο της σχολής ή του cslab θα πρέπει πολύ απλά ο φορητός σου να έχει κάρτα ασύρματου δικτύου ή αλλιώς WiFi όπως τη λέμε (μαζί και ο φίλος σου

Όλα τα laptop της αγοράς έχουν ασύρματη κάρτα δικτύου,αλλά καλού κακού ρωτα όταν το πάρεις.
- The Godfather
- Kilobyte level
- Academic status: 3rd year
Αν θες να συνδαίεσαι ενσύρματα στο σπίτι, και όχι απαραίτητα με ασύρματο (WiFi), τότε σου κάνει και το USB μόντεμ που μπορεί να έχει το πακέτο ADSL που θα πάρεις, αλλά για καλύτερα αποτελέσματα, αξιοπιστεία και ταχύτητα, καλυτερο ειναι το ρούτερ (με το οποίο θα συνδαίεις ενσύρματα το λάπτοπ με καλώδιο δικτύου ethernet -περιλαμβάνεται στη συσκευασία-) ή ακόμα καλύτερα ένα ρούτερ που είναι και ασύρματο (με το οποίο θα συνδαίεις το λαπτοπ είτε ενσύρματα, είτε ασύρματα - όπως στο CSLAB-).Paralias wrote:Λοιπόοοοοοοοον...
Για να συνδέεσαι με το ασύρματο δίκτυο της σχολής ή του cslab θα πρέπει πολύ απλά ο φορητός σου να έχει κάρτα ασύρματου δικτύου ή αλλιώς WiFi όπως τη λέμε (μαζί και ο φίλος σου)
Τώρα για να τα κάνεις όλα αυτά, εκτός από τα τρομερά και φοβερά που θα θες να έχει το λαπτοπ σου, πρέπει να έχει και μια θύρα σύνδεσης δικτύου (ethernet) και ενσωματωμένη κάρτα ασύρματου δικτύου (WiFi).
Μπορεί πάλι το λαπτοπ πυ θα μπανίσεις, να μην έχει ενσωματωμένη κάρτα WiFi, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα.
Όλα τα λαπτοπ έχουν μια συκγεκριμένη θύρα που λέγεται PCMCIA, στην οποία μπορείς να συνδέσεις πολλές εξωτερικές συσκευές (ακόμα και κάρτα TV-Radio). Υπάρχουν λοιπόν και κάρτες WiFi εξωτερικές που συνδαίονται στην PCMCIA του λαπτοπ κι έτσι μπορούν να συνδεθούν σε ασύρματο δίκτυο (συγκεκριμένα στο CSLAB και στο μίνι δυκτιάκι της ADSL στο σπίτι σου) χωρίς να είναι απαραίτητο το λαπτοπ σου να έχει εργοστασιακά ενσωματωμένη WiFi καρτα

Πάντως δεν νομίζω να υπάρχουν στην αγορά και πολλά λαπτοπ να μην ην έχουν εργοστασιακά ενσωματωμένη, αλλά παίζει ρόλο και το πόσα χρήματα θές να διαθέσεις

Ελπίζω να βοήθησα, για όποιες άλλες απορίες, εδώ είμαι

Don Vito Corleone
- mikem4600
- Gbyte level
Ναι, όλα τα laptop με το λογότυπο Centrino έχουν ενσωματωμένη ασύρματη κάρτα δικτύου. Είναι μία από τις προϋποθέσεις για να δώσει η Intel το δικαίωμα να μοστράρουν το λογότυπο Centrino.
Ούτως ή άλλως, αμφιβάλω αν κυκλοφορεί πια κανένα λάπτοπ που να μην έχει ασύρματη κάρτα δικτύου (ακόμα κι αν δεν είναι Centrino).
Ούτως ή άλλως, αμφιβάλω αν κυκλοφορεί πια κανένα λάπτοπ που να μην έχει ασύρματη κάρτα δικτύου (ακόμα κι αν δεν είναι Centrino).
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
Παιδιά, βάζω μπρος για την τρίμηνη 768 της Altec. Ψάχνοντας για τα δικαιολογητικά κόλλησα λιγάκι. Έχω κάποιες ερωτήσεις που απευθύνονται σε όσους έχουν ήδη ΔΙΟΔΟ και ίσως είναι λιγάκι ηλίθιες αλλά θα τις κάνω.
Τι εννοεί υπεύθυνη δήλωση για τη διεύθυνση κατοικίας και του κατόχου της γραμμής; Απλά συμπληρώνουμε την φόρμα που δίνει (σύμφωνα με το άρθρο τάδε που λέει) ή θα πρέπει να έχει και σφραγίδα από αστυνομικό τμήμα; Επίσης οι υπογραφές θα πρέπει να πέσουν παρουσία του υπαλλήλου που εκπροσωπεί τον πάροχο;
Επίσης θα ήθελα να μου δώσετε προτάσεις για ένα router ( γύρω στα 60 euro καλά είναι; ) γιατί το πακέτο δεν περιέχει εξοπλισμό.
Τι εννοεί υπεύθυνη δήλωση για τη διεύθυνση κατοικίας και του κατόχου της γραμμής; Απλά συμπληρώνουμε την φόρμα που δίνει (σύμφωνα με το άρθρο τάδε που λέει) ή θα πρέπει να έχει και σφραγίδα από αστυνομικό τμήμα; Επίσης οι υπογραφές θα πρέπει να πέσουν παρουσία του υπαλλήλου που εκπροσωπεί τον πάροχο;
Επίσης θα ήθελα να μου δώσετε προτάσεις για ένα router ( γύρω στα 60 euro καλά είναι; ) γιατί το πακέτο δεν περιέχει εξοπλισμό.
- Paralias
- Gbyte level
Yπεύθυνη δήλωση του κατόχου της γραμμής (αν η γραμμή είναι σε όνομα διαφορετικό απ'το δικό σου,π.χ. του πατέρα σου) είναι και καλά για να έχουν την έγκριση απ'τον κάτοχο της γραμμής για να σου κάνουν τη γραμμή adsl και ΝΑΙ χρειάζεται επικύρωση από την αστυνομία(εμένα έτσι μου είχαν πει τουλάχιστον από τη vivodi).
Όλα τα υπόλοιπα δε χρειάζονται επικύρωση.
Οι υπογραφές φυσικά και δεν πρέπει να πέσουν παρουσία εκπροσώπου του παρόχου.Εσύ θα μαζέψεις τα χαρτιά σου,θα τα συμπληρώσεις και θα τα στείλεις είτε ταχυδρομικά είτε με fax(ανάλογα τι θέλει η εταιρεία,εμένα ήταν υποχρεωτικά ταχυδρομικά).
Αυτά.Νομίζω σε κάλυψα.Για οποιαδήποτε άλλη απορία στη διάθεσή σου.
Όλα τα υπόλοιπα δε χρειάζονται επικύρωση.
Οι υπογραφές φυσικά και δεν πρέπει να πέσουν παρουσία εκπροσώπου του παρόχου.Εσύ θα μαζέψεις τα χαρτιά σου,θα τα συμπληρώσεις και θα τα στείλεις είτε ταχυδρομικά είτε με fax(ανάλογα τι θέλει η εταιρεία,εμένα ήταν υποχρεωτικά ταχυδρομικά).
Αυτά.Νομίζω σε κάλυψα.Για οποιαδήποτε άλλη απορία στη διάθεσή σου.