.ΝΕΤ στο Πανεπιστήμιο

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και συζητήσεις με θέμα την τεχνολογία.
Post Reply
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

.ΝΕΤ στο Πανεπιστήμιο

Post by tsilochr » Sat Dec 02, 2006 2:18 pm

Η συζήτηση προέρχεται από τη θ.ε. .NET Seminar in AUEB by Microsoft

Einherjar

Από την μία δεν ξέρω πόσο ακαδημαϊκό είναι σε ένα πανεπιστήμιο να διδάσκεται κάτι τόσο κλειστό και ιδιωτικό. Αλλά από την άλλη ας μην γελιόμαστε, η αγορά ζητά microsoft και κατά συνέπεια .NET (ρωτάω και απαντάω μόνος μου)

Πάντως κάνουμε τόσο java που η αρχική μετάβαση στο .ΝΕΤείναι πολύ εύκολη, ειδικά αν σκοπεύεις γράψεις κώδικα σε C#. Εδώ ζητώ καλό θα είναι να μιλήσουν και πιο έμπειροι σε .NET (erevo, mikem, einherjar...)

Καλό θα είναι όσοι κάνουν πτυχιακές η γενικά εργασίες που απαιτούν συγγραφή κώδικα χωρίς έχουν περιορισμό δε ποια γλώσσα, να κοιτάξουν το .NET. Στην τελική, ο γιαννακουδάκης δίνει ακόμα εργασίες?

με έπιασε φλυαρία...
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Erevodifwntas » Sat Dec 02, 2006 2:25 pm

tsilochr wrote:
Από την μία δεν ξέρω πόσο ακαδημαϊκό είναι σε ένα πανεπιστήμιο να διδάσκεται κάτι τόσο κλειστό και ιδιωτικό. Αλλά από την άλλη ας μην γελιόμαστε, η αγορά ζητά microsoft και κατά συνέπεια .NET (ρωτάω και απαντάω μόνος μου)
Sorry, γιατί η Java μέχρι πριν λίγο καιρό τι ήταν? όταν τι διδασκόμασταν ξέραμε ότι θα γίνει Open Source? άσε που υπάρχει και το Mono...

για τα υπόλοιπα πάντως συμφωνώ. καλό είναι να μην κολλάμε με μία γλώσσα και ασχολούμαστε με όσα περισσότερα μπορούμε μέχρι να βρούμε τι είναι αυτό που μας πάει. και μην ξεχνάμε ότι το .NET δεν είναι γλώσσα, αλλά τρόπος ζωής (να κάτι τέτοια γράφω, και θα αρχίσει πάλι ο tsilochr ;-)
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by sudtuwup » Sat Dec 02, 2006 2:39 pm

Kακο δεν κανει. Αμα υπαρξει τοσο μεγαλο ενδιαφερον φανταζομαι θα ακολουθησουν κ αλλα. (Εννοειται οτι θα υπαρξει :) )
Image
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Sat Dec 02, 2006 3:48 pm

Sorry, γιατί η Java μέχρι πριν λίγο καιρό τι ήταν? όταν τι διδασκόμασταν ξέραμε ότι θα γίνει Open Source? άσε που υπάρχει και το Mono...
Θυμάσαι κανέναν να πρέπει να πληρώσει για να προγραμματίσει σε Java?Να κατεβάσει το NetBeans?

Μπορεί να μην ήταν open source, αλλά ήταν τσάμπα!!!
Και ότι έδινε η sun καλυπτόταν νομίζω από ένα licencse παρόμοιο με το GPL
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Sat Dec 02, 2006 5:01 pm

silegav wrote:
Θυμάσαι κανέναν να πρέπει να πληρώσει για να προγραμματίσει σε Java?Να κατεβάσει το NetBeans?

Μπορεί να μην ήταν open source, αλλά ήταν τσάμπα!!!
Και ότι έδινε η sun καλυπτόταν νομίζω από ένα licencse παρόμοιο με το GPL
για δείξε μου έναν που χρειάζεται να πληρώσει για να προγραμματίσει για .NET.

το Visual Studio δίνεται δωρεάν (στην Express έκδοσή του), ενώ υπάρχουν κι άλλα IDEs (μάλιστα Open Source, και για Linux -και ναι αυτά υπάρχουν εδώ και πολύ πολύ καιρό)

my personal site
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Sat Dec 02, 2006 8:09 pm

silegav wrote:Και ότι έδινε η sun καλυπτόταν νομίζω από ένα licencse παρόμοιο με το GPL
Βασικά ήταν SPL και δεν ήταν καθόλου καλό licence, γι'αυτό και ξεφύτρωσαν κάποια project όπως το kaffe (κάπως έτσι λέγεται) και άλλα
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
killallhipies
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception

Post by killallhipies » Sun Dec 03, 2006 1:37 am

Code: Select all

... 

for(;;)
   _f@ck(CORP microsoft);
...
   return 0;
}

/*ISO C++*/
Last edited by killallhipies on Sun Dec 03, 2006 1:42 am, edited 1 time in total.
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Sun Dec 03, 2006 2:30 am

Χμ, δεν ξέρω εάν το έχεις πάρει χαμπάρι αλλά το thread είναι ενημερωτικό για μια παρουσιάση που προσπαθούμε να διοργανώσουμε εδω πέρα και όχι παιδική χαρά. Αλλά έχει πλάκα οπότε λέω να το αφήσω...
killallhipies wrote:

Code: Select all

... 

for(;;)
   _f@ck(CORP microsoft);
...
   return 0;
}

/*ISO C++*/

[code]

...

for(;;)
ignore(CORP microsoft);
...
return 0;
}

/*ISO C++*/
[/quote]

Mεγάλε hackερά μου κοίτα να γράφεις σωστά phpbb πρώτα (κλείσε το [code] που έχεις open) και άσε για μετά τα code ethics...
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Sun Dec 03, 2006 10:33 pm

tsilochr wrote: Από την μία δεν ξέρω πόσο ακαδημαϊκό είναι σε ένα πανεπιστήμιο να διδάσκεται κάτι τόσο κλειστό και ιδιωτικό. Αλλά από την άλλη ας μην γελιόμαστε, η αγορά ζητά microsoft και κατά συνέπεια .NET (ρωτάω και απαντάω μόνος μου)
Από ακαδημαϊκό ενδιαφέρον μπορείς να το δεις και λίγο σαν case study... Πως στα τμήματα οικονομικών αναλύουν την πρακτική μιας συγκεκριμένης εταιρίας για να πάρουν ιδέες... Άλλοστε όποιος θέλει πάει, αν ήταν υποχρεωτικό μάθημα θα το βλέπαμε από άλλη σκοπιά.

Στο κάτω κάτω ίσως στο κοντινό μέλλον να βγάλει κάποιος άλλος κατασκευαστής κάτι παρόμοιο ή βελτιωμένο.

Και μην ξεχνάτε πως στο μάθημα "Εισαγωγή στην Επιστήμη Υπολογιστών" μοιράζουν και κάποιες σημειώσεις για απλή χρήση των Windows. Για βοηθητικό λόγο το κάνουν, σαν μέρος της δουλειάς κι όχι για να διαφημίσουν την εν λόγω εταιρία. ;)
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Sun Dec 03, 2006 10:39 pm

Fairy wrote:
tsilochr wrote: Από την μία δεν ξέρω πόσο ακαδημαϊκό είναι σε ένα πανεπιστήμιο να διδάσκεται κάτι τόσο κλειστό και ιδιωτικό. Αλλά από την άλλη ας μην γελιόμαστε, η αγορά ζητά microsoft και κατά συνέπεια .NET (ρωτάω και απαντάω μόνος μου)
Από ακαδημαϊκό ενδιαφέρον μπορείς να το δεις και λίγο σαν case study... Πως στα τμήματα οικονομικών αναλύουν την πρακτική μιας συγκεκριμένης εταιρίας για να πάρουν ιδέες... Άλλοστε όποιος θέλει πάει, αν ήταν υποχρεωτικό μάθημα θα το βλέπαμε από άλλη σκοπιά.

Στο κάτω κάτω ίσως στο κοντινό μέλλον να βγάλει κάποιος άλλος κατασκευαστής κάτι παρόμοιο ή βελτιωμένο.

Και μην ξεχνάτε πως στο μάθημα "Εισαγωγή στην Επιστήμη Υπολογιστών" μοιράζουν και κάποιες σημειώσεις για απλή χρήση των Windows. Για βοηθητικό λόγο το κάνουν, σαν μέρος της δουλειάς κι όχι για να διαφημίσουν την εν λόγω εταιρία. ;)
Σορρυ αλλά όταν έβγαλε η SUN τη JVM δεν ίσχυαν τα ίδια πράγματα? γιατί τότε δε μας ξένιζε? μία τεχνολογία είναι κι αυτή. όποιος θεωρεί ότι κάνει καλύτερα τη δουλειά του με αυτή, ας τη χρησιμοποιήσει...

my personal site
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sun Dec 03, 2006 11:15 pm

Ας μη διυλίζουμε το κουνούπι ... γίνεται μια προσπάθεια άξια συγχαρητηρίων και κακομουτσουνιάζουμε. Στο κάτω κάτω σε όποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί για αυτή την κατάσταση, ας διαμαρτυρηθεί με την απουσία του.

Δε θέλω να φανώ "κακός", απλά μου φαίνεται παράλογο να έρχεται άνθρωπος στη σχολή σου και να σου κάνει τζάμπα εισαγωγικό σεμινάριο σε μία γλώσσα και ένα περιβάλλον που κατ εξοχήν παίζει σε επιχειρήσεις, και εσύ να ξινίζεις.

Εγώ είμαι υπερευχαριστημένος με αυτή την προσπάθεια, και έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ που δε θα έχω την ευκαιρία να το παρακολουθήσω :-(

Ξαναλέω, ακόμη κι αν γίνομαι κουραστικός. Το έντονο ύφος του Post δεν έχει κάποιον συγκεκριμένο αποδέκτη ...
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Mon Dec 04, 2006 2:13 pm

HdKiLLeR wrote:Mεγάλε hackερά μου..
LoL , rotfl.. :smt043 ++HdKiLLeR , πάντως ήταν ISO C++ :)
Έχω ακούσει αρκετά άτομα που έχουν βολευτεί με το .ΝΕΤ οπότε σίγουρα είναι καλό που γίνεται το συγκεκριμένο ..
The Punisher wrote: Δε θέλω να φανώ "κακός", απλά μου φαίνεται παράλογο να έρχεται άνθρωπος στη σχολή σου και να σου κάνει τζάμπα εισαγωγικό σεμινάριο σε μία γλώσσα και ένα περιβάλλον που κατ εξοχήν παίζει σε επιχειρήσεις, και εσύ να ξινίζεις.
Σιγά μην τους πληρώναμε κιόλας.. Ναναι καλά το internet και τα online tutorials..
Erevodifwntas wrote: για δείξε μου έναν που χρειάζεται να πληρώσει για να προγραμματίσει για .NET.
Όλοι όσοι θα χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα.. :-p
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Mon Dec 04, 2006 3:27 pm

AmmarkoV wrote:
Erevodifwntas wrote: για δείξε μου έναν που χρειάζεται να πληρώσει για να προγραμματίσει για .NET.
Όλοι όσοι θα χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα.. :-p
Sorry, αλλά πραγματικά σε χάνω... Τι ακριβώς εννοείς; Ότι πρέπει να πληρώσει για το runtime; (είναι τζάμπα) Ότι πρέπει σώνει και καλά να πληρώσει για την εφαρμογή; Γιατί;;

Τέλος πάντων, ξεφεύγουμε πάλι...
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Mon Dec 04, 2006 8:28 pm

Οτι όλοι οι Windows Users είτε ΟΕΜ είτε από αναβάθμιση είτε για όποιο λόγο έχουν Windows έχουν σκάσει ένα μικρό ποσό στην M$.. :-p
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by sudtuwup » Mon Dec 04, 2006 11:26 pm

Δηλαδη τι σεμιναρια να κανουμε; Αφου πληροφορικη ειμαστε. Αν κατι ειναι κλειστο ειναι αλλο θεμα, αυτο ομως δεν σημαινει οτι τι απορριπτεις (ουτε οτι το δεχεσαι).
Image
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Tue Dec 05, 2006 12:47 am

AmmarkoV wrote:Οτι όλοι οι Windows Users είτε ΟΕΜ είτε από αναβάθμιση είτε για όποιο λόγο έχουν Windows έχουν σκάσει ένα μικρό ποσό στην M$.. :-p
ας βάλουν Linux και το Mono (οι εφαρμογές θα τρέχουν όσο τρέχουν και στη Java -από VM σε VM)

my personal site
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Tue Dec 05, 2006 2:09 am

@sudtuwup
Σόρρυ αλλά νομίζω σε έχασα...τι εννοείς ότι δεν χρειάζονται?
S.S.D.D.
Post Reply

Return to “Τεχνολογικά Νέα”