Περί ισοτίμησης με άλλες σχολές.
- silegav
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
rappader απ'ότι έχω μάθει και η συνέλευση του τμήματος έχει καταλήξει σε "καβγά", αλλά πιό πολιτισμένο. Φυσιολογικό είναι.
Έχεις 30+ καθηγητές, μεγάλες προσωπικότητες, που έχουν άποψεις οι οποίες λόγω των προσωπικοτήτων και της ηλικίας ή για τον χ, ψ λόγο δεν αλλάζουν εύκολα.
το να διαφωνήσουν είναι λογικό. To να διαφωνήσουν έντονα πάλι λογικό.
το σίγουρο όμως είναι ότι αργά ή γρήγορα, δύσκολα ή εύκολα θα συμφωνήσουν γιατί είναι απλά 30 και όχι 1000.
Εδώ συμφωνούν οι καρδινάλιοι για την εκλογή του πάπα!
Έχεις 30+ καθηγητές, μεγάλες προσωπικότητες, που έχουν άποψεις οι οποίες λόγω των προσωπικοτήτων και της ηλικίας ή για τον χ, ψ λόγο δεν αλλάζουν εύκολα.
το να διαφωνήσουν είναι λογικό. To να διαφωνήσουν έντονα πάλι λογικό.
το σίγουρο όμως είναι ότι αργά ή γρήγορα, δύσκολα ή εύκολα θα συμφωνήσουν γιατί είναι απλά 30 και όχι 1000.
Εδώ συμφωνούν οι καρδινάλιοι για την εκλογή του πάπα!
- ailouros
- Gbyte level
Τα γραφόμενά μου δεν σκοπεύουν να κατακρίνουν την ψήφο των εκπροσώπων(εξάλλου δεν είμαι μεταπτυχιακός για να έχω λόγο να το κάνω).Σε αυτά που λέω και θα πω υπάρχει επικάλυψη με ότι έχω πει τον προηγούμενο καιρό για γενικά θέματα παιδείας.
Όταν κάποιος αναγκάζεται/επιλέγει να σπουδάσει στο εξωτερικό, το πτυχίο του έχει μεγαλύτερη ισχύ και αναγνώριση στο εξωτερικό σε σύγκριση με τον έλληνα απόφοιτο.Αντιστοίχως ο έλληνας απόφοιτος απολαμβάνει κάποια άλλα πλεονεκτήματα στην Ελλάδα (δημόσιο ίσως) ενώ στο εξωτερικό εννοείται πως μειονεκτεί εν συγκρίσει με τον απόφοιτο ενός Αγγλόφωνου π.χ Πανεπιστημίου.
Για τους απόφοιτους του εξωτερικού (τους αδίστακτους και αχόρταγους
) που ενδεχομένως ένα πτυχίο ή μεταπτυχιακό από σημαντικό ίδρυμα δεν τους αρκεί ,αλλά θέλουν να εκπληρώσουν το όνειρο ενός πτυχίου που να γράφει Ο.Π.Α ,υπάρχει η οδός των κατατακτηρίων εξετάσεων.
Το θεωρώ ανεδαφικό να απορρίπτεται ένας απόφοιτος του πανεπιστημίου του Cheeseburger ενώ ο αντίστοιχος της Oξφόρδης (αν και δεν νομίζω να παρουσιαστεί τέτοιος ποτέ) να γίνεται πανηγυρικά αποδεκτός.Ή όλοι ή κανένας. Για αυτό η Συνέλευση θα πρέπει να το λήξει το θέμα και να συμφωνήσει σε μια στρατηγική και όχι να εξετάζει κάθε περίπτωση χωριστά.Αυτά ως άποψη ενός αποφοίτου.
Όταν κάποιος αναγκάζεται/επιλέγει να σπουδάσει στο εξωτερικό, το πτυχίο του έχει μεγαλύτερη ισχύ και αναγνώριση στο εξωτερικό σε σύγκριση με τον έλληνα απόφοιτο.Αντιστοίχως ο έλληνας απόφοιτος απολαμβάνει κάποια άλλα πλεονεκτήματα στην Ελλάδα (δημόσιο ίσως) ενώ στο εξωτερικό εννοείται πως μειονεκτεί εν συγκρίσει με τον απόφοιτο ενός Αγγλόφωνου π.χ Πανεπιστημίου.
Για τους απόφοιτους του εξωτερικού (τους αδίστακτους και αχόρταγους

Το θεωρώ ανεδαφικό να απορρίπτεται ένας απόφοιτος του πανεπιστημίου του Cheeseburger ενώ ο αντίστοιχος της Oξφόρδης (αν και δεν νομίζω να παρουσιαστεί τέτοιος ποτέ) να γίνεται πανηγυρικά αποδεκτός.Ή όλοι ή κανένας. Για αυτό η Συνέλευση θα πρέπει να το λήξει το θέμα και να συμφωνήσει σε μια στρατηγική και όχι να εξετάζει κάθε περίπτωση χωριστά.Αυτά ως άποψη ενός αποφοίτου.
- lewton
- Kilobyte level
Δεν έχεις καταλάβει καν για τι μιλάμε. Είναι σαν να σου λέω "τι καλός άνθρωπος ο Νίκος Αντωνίου" και να μου λες "δεν τον πάω καθόλου τον Νίκο Αθανασίου" (τυχαία ονόματα). Σόρι κιόλας, αλλά το να θάβεις τη ΓΣ του τμήματος επειδή έχεις κακές εμπειρίες από τις ΓΣ του συλλόγου φοιτητών είναι κάπως άκυρο.rapadder wrote:Σε γενικές συνελεύσεις ειδικής σύνθεσης δεν έχω λάβει μέρος. Εκεί το κλίμα είναι πολιτισμένο απ' ότι ακούω χωρίς να λείπουν στιγμές έντασης που σε τελική ανάλυση είναι και αναπόφευκτες σε μια δημόσια συζήτηση. Για τις Γενικές Συνελεύσεις του αμφιθεάτρου έχω να πώ τα χειρότερα, εκεί έχω συμμετάσχει σε αρκετές. Το κλίμα είναι πολεμικό και γενικά αποθαρρύνει τον απλό φοιτητή (δηλαδή όχι τον συνδικαλιστή καριέρας) απ' το να συμμετάσχει.
Για να μπούμε λίγο στο κλίμα θα τα ξεκαθαρίσω λίγο.
1. Υπάρχει η ΓΣ του Συλλόγου Φοιτητών (αυτή που εσύ αποκαλείς ΓΣ αμφιθεάτρου), η οποία δεν είναι το θέμα εδώ, οπότε το μένος σου μπορείς να το κρατήσεις για άλλα νήματα. Παρακαλώ ας μείνουμε στο θέμα, το οποίο είναι η ΓΣ που ακολουθεί.
2. Υπάρχει η ΓΣ του τμήματος Πληροφορικής (αυτή που αποκαλείς και πάλι εσφαλμένα ΓΣ ειδικής σύνθεσης), στην οποία μετέχουν όλα τα μέλη ΔΕΠ (καθηγητες~λέκτορες) καθώς και εκπρόσωποι του βοηθητικού προσωπικού, των προπτυχιακών, των μεταπτυχιακών και των διδακτορικών φοιτητών. Αυτή η ΓΣ είναι το θέμα μας εδώ.
3. Υπάρχει η ΓΣ ειδικής σύνθεσης του τμήματος Πληροφορικής η οποία είναι υποσύνολο της ΓΣ του τμήματος Πληροφορικής. Δεν ξέρω ακριβώς ποιοί μετέχουν σε αυτήν, αλλά σίγουρα δε μετέχουν οι εκπρόσωποι των προπτυχιακών φοιτητών. Ούτε αυτή η ΓΣ είναι το θέμα μας εδώ.
Προφανώς υπάρχουν και άλλες ΓΣ, αλλά δεν είμαι σε θέση να τις περιγράψω όλες. Απλά ξεκαθάρισα αυτές για τις οποίες υπάρχει μπέρδεμα.
merged by P3
Καταρχάς ζητώ συγνώμη για την κακή πληροφόρηση σχετικά με το ότι ψήφισες θετικά μόνο στο πρώτο θέμα.silegav wrote:αρχικά να σε ενημερώσω πως δεν σου τα έχουν πει καλά. Τυχαίνει να είμαι ο ένας από τους 2 εκπροσώπους του μεταπτυχιακού των Π.Σ. ο οποίος ψήφισε υπέρ μόνο για το πρώτο αίτημα και κατά για το δεύτερο. Ο λόγος? Το παιδί που έκανε την αίτηση την πρώτη δεν ήθελε να έρθει στο τμήμα, αλλά απλά να δώσει 6 ή 7 μαθήματα (και μάλιστα τα δυνατά μαθήματα μας μεταγλωτιστές νομίζω ήταν, λειτουργικά, κ.α.) προκειμένου να αναγνωριστεί το πτυχίο που ήδη είχε.
Δηλαδή αυτό που κατάλαβα και το δέχτηκα ήταν ότι ήθελε να "αναβαθμίσει" το πτυχίο του με άλλα 6 μαθήματα από το δικό μας πανεπιστήμιο. Κακό είναι?
Και κακό να είναι, πρέπει να κριθώ που έχω άποψη?Άλλωστε δεν σας λέει κάτι η οριακή πλειοψηφία, ειδικά αν αναλογιστείτι ότι 10 από τις 16 ψήφους ήρθαν από προπτυχιακούς που όταν γινόταν η πρόταση φώναζαν όχι στην ισοτίμηση ενώ καμία σχέση δεν είχε με ισοτίμηση αυτό που ζητούσε το παιδί.
Μην κοιτάτε μόνο θεσμούς...κοιτάχτε και την ουσία. Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν, αλλά δεν θέλω να κατακρίνομαι για την άποψη μου.
Ευχαριστώ.
Από εκεί και πέρα, το θέμα δεν το ξεκίνησα για να σε κατακρίνω αλλά ακριβώς για να σου δώσω βήμα να εξηγήσεις το σκεπτικό με το οποίο ψήφισες αυτό που ψήφισες.
Από τη στιγμή που αποφάσισες να εκπροσωπήσεις τους συμφοιτητές σου (και πολύ καλά έκανες) πρέπει να το κάνεις αυτό.
Για το πρώτο, αυτό εννοούσα, οτι δηλαδή θα έδινε κάποιες εξετάσεις. Για το δεύτερο, είχα καταλάβει ότι θα του αναγνωρίζονταν τα μαθήματα των τριών πρώτων ετών, οπότε ευχαριστώ για τη διόρθωση.silegav wrote:ενημερωτικά πάλι, τα αιτήματα που λες επάνω είναι λάθος.
1) Τον πρώτο τον έστειλε το ΔΙΚΑΤΣΑ (ΔΟΑΤΑΠ) για να εξεταστεί προκειμένου να αναγνωριστεί το πτυχίο του.Δεν ήταν εν λευκώ αναγνώριση. το bachelor που είχε ήταν από το πανεπιστήμιο του Liverpool.
2) Ο δεύτερος ήθελε να γραφτεί στο τυπικό 7ο εξάμηνο. Δεν θα αναγνωρίζοταν τίποτε. Απ'ότι κατάλαβα θα το συζητούσε με καθηγητές ή του αναγνώριζαν πολύ λίγα. Για να μην πολυλογώ δεν με έπεισε ότι έπρεπε να έρθει.

Last edited by lewton on Wed Dec 06, 2006 12:56 pm, edited 1 time in total.
Stop playing games... feel them.

- rapadder
- Gbyte level
Εντάξει, άμα υπάρχουν 5 Γενικές Συνελεύσεις τότε μάλλον φυσιολογικό το μπέρδεμα μου. Για καβγαδάκια είχα ακούσει ότι γίνονται στη ΓΣ του τμήματος Πληροφορικής παλαιότερα, όσο ήμουν προπτυχιακός φοιτητής. Μάλιστα θυμάμαι και εκπρόσωπο παράταξης να φωναζει στην αρχή του μαθήματος "Ο ΧΥ καθηγητής στην τελευταία Γενική Συνέλευση του τμήματος...", και μετά να ακολουθεί πόλεμος ανακοινώσεων. Το μπέρδεμα μου έγινε μεταξύ της Γενικής Συνέλευσης του τμήματος Πληροφορικής και της Γενικής Συνέλευσης Ειδικής Σύνθεσης. Η αναφορά στη Γενική Συνέλευση του αμφιθεάτρου Α ήταν μια απλή παρένθεση σε ερώτημα που μου έθεσε ο κύριος Γκρίτζαλης. Σε κάθε περίπτωση η ουσία παραμένει η ίδια.lewton wrote:Προφανώς υπάρχουν και άλλες ΓΣ, αλλά δεν είμαι σε θέση να τις περιγράψω όλες. Απλά ξεκαθάρισα αυτές για τις οποίες υπάρχει μπέρδεμα.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
silegav και TaRaNTuLa,
ο ρόλος σας δεν είναι μόνο να εκπροσωπείτε το ΠΜΣ των ΠΣ στη ΓΣ, αλλά και να ενημερώνετε τους συμφοιτητές σας για τα τεκταινόμενα τιμώντας και δείχνοντας σεβασμό έτσι σε αυτούς που σας ψήφισαν και σας όρισαν άξιους εκπροσώπους τους. Τα λόγια μου δεν είναι προσωπικός καταπέλτης, γιατί όσο υπεύθυνοι-ανεύθυνοι είστε εσείς που δεν μας ενημερώσατε, άλλο τόσο υπεύθυνοι-ανεύθυνοι είμαστε κι εμείς που δεν ζητήσαμε να ενημερωθούμε. Η ευθύνη είναι συνολική. Θα ήθελα, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα γίνει ΓΣ να υπάρξει μια ανακοίνωση – προσωπική και μέσα στην αίθουσα κατά προτίμηση, έτσι ώστε να μπορεί να υπάρξει διάλογος ή/και αντίλογος αν χρειαστεί – για τα θέματα που συζητήθηκαν και τις αποφάσεις που πάρθηκαν. Είναι μέσα στα πλαίσια του ρόλου σας το να φροντίζετε για την ενημέρωσή μας ακόμα και αν δεν σας το έχουμε ζητήσει.
Επίσης, είναι δεκτό, σεβαστό και αναφαίρετο δικαίωμα να λες τη γνώμη σου. Όμως έτσι είσαι εκπρόσωπος του εαυτού σου και όχι εκπρόσωπος 24 ανθρώπων. Όταν συγκαλείται ΓΣ τα θέματα που επρόκειτο να συζητηθούν δεν είναι εκ των προτέρων γνωστά? Δεν θα ήταν λοιπόν θεμιτό να ζητάτε τη γνώμη μας πριν κατέβετε στη ΓΣ να μας εκπροσωπήσετε? Ζω σε μια δική μου ουτοπική σφαίρα? Δεν ξέρω… Πάντως έτσι μου φαίνεται και το αισθάνομαι σώφρον. Δεν γνωρίζω πολλά για τον τρόπο διεξαγωγής των ΓΣ και αν κάπου έχω λάθος για το τελευταίο θέμα ζητώ προκαταβολικά συγνώμη. Για το πρότερο, όμως, είμαι κάθετη.
Ευχαριστώ
ο ρόλος σας δεν είναι μόνο να εκπροσωπείτε το ΠΜΣ των ΠΣ στη ΓΣ, αλλά και να ενημερώνετε τους συμφοιτητές σας για τα τεκταινόμενα τιμώντας και δείχνοντας σεβασμό έτσι σε αυτούς που σας ψήφισαν και σας όρισαν άξιους εκπροσώπους τους. Τα λόγια μου δεν είναι προσωπικός καταπέλτης, γιατί όσο υπεύθυνοι-ανεύθυνοι είστε εσείς που δεν μας ενημερώσατε, άλλο τόσο υπεύθυνοι-ανεύθυνοι είμαστε κι εμείς που δεν ζητήσαμε να ενημερωθούμε. Η ευθύνη είναι συνολική. Θα ήθελα, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα γίνει ΓΣ να υπάρξει μια ανακοίνωση – προσωπική και μέσα στην αίθουσα κατά προτίμηση, έτσι ώστε να μπορεί να υπάρξει διάλογος ή/και αντίλογος αν χρειαστεί – για τα θέματα που συζητήθηκαν και τις αποφάσεις που πάρθηκαν. Είναι μέσα στα πλαίσια του ρόλου σας το να φροντίζετε για την ενημέρωσή μας ακόμα και αν δεν σας το έχουμε ζητήσει.
Επίσης, είναι δεκτό, σεβαστό και αναφαίρετο δικαίωμα να λες τη γνώμη σου. Όμως έτσι είσαι εκπρόσωπος του εαυτού σου και όχι εκπρόσωπος 24 ανθρώπων. Όταν συγκαλείται ΓΣ τα θέματα που επρόκειτο να συζητηθούν δεν είναι εκ των προτέρων γνωστά? Δεν θα ήταν λοιπόν θεμιτό να ζητάτε τη γνώμη μας πριν κατέβετε στη ΓΣ να μας εκπροσωπήσετε? Ζω σε μια δική μου ουτοπική σφαίρα? Δεν ξέρω… Πάντως έτσι μου φαίνεται και το αισθάνομαι σώφρον. Δεν γνωρίζω πολλά για τον τρόπο διεξαγωγής των ΓΣ και αν κάπου έχω λάθος για το τελευταίο θέμα ζητώ προκαταβολικά συγνώμη. Για το πρότερο, όμως, είμαι κάθετη.
Ευχαριστώ
char.m δε συμφωνώ με όσα είπες..
Για το 1ο :
εν μέρη έχεις δίκιο για την ενημέρωση ,αλλά δεν μπορείς να συζητάς για αυτά τα θέματα στην αίθουσα και να "τρώς" την ώρα του διδάσκοντα.
Εφ'όσον ξέρεις ποιοι σε αντιπροσωπούν μπορούσες προσωπικά να ρωτάς ή να ζητήσεις να σε ενημερώνουν σε κάποια εξέλιξη.
Για το 2ο :
Είναι αντίστοιχο με κάποιο νομοσχέδιο στη βουλή..
Δεν γίνεται δημοψίφισμα ώστε να κατατεθεί..
Για το 1ο :
εν μέρη έχεις δίκιο για την ενημέρωση ,αλλά δεν μπορείς να συζητάς για αυτά τα θέματα στην αίθουσα και να "τρώς" την ώρα του διδάσκοντα.
Εφ'όσον ξέρεις ποιοι σε αντιπροσωπούν μπορούσες προσωπικά να ρωτάς ή να ζητήσεις να σε ενημερώνουν σε κάποια εξέλιξη.
Για το 2ο :
Είναι αντίστοιχο με κάποιο νομοσχέδιο στη βουλή..
Δεν γίνεται δημοψίφισμα ώστε να κατατεθεί..

- silegav
- Venus Project Founder
Συμφωνώ απόλυτα και ζητώ συγνώμη που δεν ενημέρωσα.
Φαντάζομαι πως έχω το ελαφρυντικό του τραξίματος και του "δεν προλαβαίνω να κάνω τίποτα" Τα θέματα της συνέλευσης τα διάβασα στο τρένο πηγάινοντας
Επίσης ήταν η πρώτη μου ως αντιπρόσωπος και δεν ήξερα τι θα βρω. Από εδώ και πέρα θα οργανωθούμε περισσότερο.
Γενικά θα προτιμούσα να μου έλεγες ότι πρόβλημα είχες από κοντά κι όχι από το forum. Δεν έχω πρόβλημα να ακούω άσχημα λόγια.
Ευχαριστώ.
Φαντάζομαι πως έχω το ελαφρυντικό του τραξίματος και του "δεν προλαβαίνω να κάνω τίποτα" Τα θέματα της συνέλευσης τα διάβασα στο τρένο πηγάινοντας
Επίσης ήταν η πρώτη μου ως αντιπρόσωπος και δεν ήξερα τι θα βρω. Από εδώ και πέρα θα οργανωθούμε περισσότερο.
Γενικά θα προτιμούσα να μου έλεγες ότι πρόβλημα είχες από κοντά κι όχι από το forum. Δεν έχω πρόβλημα να ακούω άσχημα λόγια.
Ευχαριστώ.
- rapadder
- Gbyte level
char.m wrote: Θα ήθελα, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα γίνει ΓΣ να υπάρξει μια ανακοίνωση – προσωπική και μέσα στην αίθουσα κατά προτίμηση, έτσι ώστε να μπορεί να υπάρξει διάλογος ή/και αντίλογος αν χρειαστεί – για τα θέματα που συζητήθηκαν και τις αποφάσεις που πάρθηκαν.
Δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν, είναι εκπρόσωποι και παραμένουν εκπρόσωποι για όλο το ακαδημαϊκό έτος. Όποιος θέλει να ενημερωθεί να ρωτήσει ή να διαβάσει τα πρακτικά. Το μέσα στην αίθουσα ειδικά είναι εξωφρενικό...
Ποιος το λέει αυτό; Γινόταν ποτέ κάτι τέτοιο στο προπτυχιακό; Εκπρόσωποι φοιτητών είναι όχι εκπρόσωποι τύπου.char.m wrote: Είναι μέσα στα πλαίσια του ρόλου σας το να φροντίζετε για την ενημέρωσή μας ακόμα και αν δεν σας το έχουμε ζητήσει.
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά θέλεις πριν κάθε Γενική Συνέλευση να υπάρχει και σχετική συνέλευση των μεταπτυχιακών φοιτητών. Άτοπο, γιατί οι εκπρόσωποι δεν είναι για μια Γενική Συνέλευση, είναι για όλη την ακαδημαϊκή χρονιά.char.m wrote: Επίσης, είναι δεκτό, σεβαστό και αναφαίρετο δικαίωμα να λες τη γνώμη σου. Όμως έτσι είσαι εκπρόσωπος του εαυτού σου και όχι εκπρόσωπος 24 ανθρώπων.
Ευχαριστώ
Γενικά διακρίνω μια προσπάθεια να πολιτικοποιηθεί η όλη διαδικασία. Αν θέλετε να φέρετε το μεταπτυχιακό σας πιο κοντά στο επίπεδο του προπτυχιακού, δικαίωμα σας. Δεν μπορεί να ζητάτε από τους εκπροσώπους να αφιερώνουν πολύ χρόνο γιατί απλά δεν έχουν (ούτε αξίζει να αφιερώνουν). Αν τους πρήζετε θα τους αποθαρρύνετε απο το να συμμετέχουν. Οπότε θα συμμετέχουν οι 2-3 γραφικοί (παραταξιακοί) τύποι, που απορώ και πως έγιναν δεκτοί στο μεταπτυχιακό. Αφήστε λοιπόν ήσυχα τα παιδιά.
Alexo:
Για το 1ο: Αυτό είναι το πρόβλημα? Γιατί μένετε στην επιφάνεια και κολλάτε σε λεπτομέρειες? Υπάρχει και η ώρα πριν και μετά το μάθημα, υπάρχει και το διάλειμμα και υπάρχουν και οι ώρες κενού. Η αίθουσα ήταν μια ενδεικτική λύση γιατί πιστεύω ότι πρέπει να είναι γνώστες όλοι. Αλλιώς ας μη βγάζαμε κι εμείς εκπροσώπους.
Για το 2ο: Δεν είμαστε βουλή, ούτε κομματόσκυλα. 26 συμφοιτητές είμαστε. Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε? Θέληση να υπάρχει
rapadder:
Καταρχήν τίποτα από αυτά που ανέφερα δεν αφορά εσένα ή το δικό σου ΠΜΣ. Δεύτερον και σημαντικότερο είμαι από τους λίγους συνειδητά μη πολιτικοποιημένους ανθρώπους και αρνητική με την ύπαρξη των πολιτικών παρατάξεων στο χώρο του Πανεπιστημίου για λόγους που δεν είναι επί του παρόντος. Έτσι, τους εκπροσώπους μας τους διάλεξα όχι με τις χρωματικές τους προτιμήσεις (τις οποίες καν δεν γνωρίζω), αλλά ως συνανθρώπους και ως τέτοιο θέλω να με αντιμετωπίζουν. Δεν μιλάμε για εκατομμύρια λαού, ούτε καν για χιλιάδες προπτυχιακών φοιτητών. Μιλάμε για 26 άτομα! Είναι δύσκολο να συνεννοηθούν στο διάλειμμα, στο διάδρομο, πριν ή μετά το μάθημα? Μια προτροπή χρειάζεται απλά και πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται από τους εκπροσώπους. Και όχι υποχρεωμένοι δεν είναι. Περιμένω να το κάνουν γιατί το θέλουν. Εγώ βρίσκω δόκιμο να ανταλλάσω απόψεις με τους συμφοιτητές μου. Εσύ πολιτικοποιείς την όλη κουβέντα. Δεν είναι κυβερνητικοί αντιπρόσωποι που εξελέγησαν μία φορά και αποφασίζουν ερήμην μας καθ’ όλη τη διάρκεια της θητεία τους. Επιλέγηκαν γιατί δεν μπορούμε να πηγαίνουμε 26 άτομα στις ΓΣ. Αν το θέμα ήταν χρωματικό στην τελική θα είχα φροντίσει να ήμουν κι εγώ μέσα στους αντιπροσώπους! Αν δεν έχεις τη στοιχειώδη λογική να καταλάβεις τα λεγόμενά μου, απλά προσπέρασέ τα. Τους εκπροσώπους μας τους ξέρω και τους βλέπω κάθε μέρα. Δεν έχω λόγο να τους μειώσω και να τους πρήξω - όπως λες - και χαίρομαι από την απάντηση του ενός μέχρι τώρα που κατάλαβε αυτά που έγραψα και δεν τα παρεξήγησε. Σε ολόκληρο το topic έχεις επιθετική στάση, χτυπιέσαι κι εξαπολύεις φωτιές αριστερά και δεξιά χωρίς να ξέρεις κι εσύ ο ίδιος γιατί. Κι επειδή φαίνεται ότι εσύ προσπαθείς να ανοίξεις καβγά διαστρεβλώνοντας λόγια χρηστών (αλλιώς γιατί τόση επιθετικότητα?) θα σε χαιρετήσω θυμίζοντάς σου κάτι που είπες στην αρχή αυτού του θέματος και προτρέποντάς σε να το κάνεις.
«έχουμε καλύτερα πράγματα να κάνουμε από το να ασχολούμαστε με παραταξιακά και δημόσιες σχέσεις και αφετέρου επειδή έχουμε καλύτερους τρόπους να προωθούμε αιτήματα που μας αφορούν από το να συμμετέχουμε σε απαξιωμένους θεσμούς όπου κυριαρχούν οι φωνές και οι καβγάδες»
silegav:
Δεν ήταν πρόθεσή μου να πω άσχημα λόγια ή να κατηγορήσω. Άλλωστε όποιος διαβάσει προσεκτικά αυτά που είπα βλέπει ότι κι εγώ η ίδια αναγνωρίζω ότι φταίω για την εξέλιξη των πραγμάτων. Φυσικά έτσι όπως κατέληξε το θέμα, ναι ήταν λάθος μου που το έγραψα στο forum. Οι λόγοι είναι προφανείς... Πραγματικά όμως δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Η Χ μιλάει στον συμφοιτητή της Υ και αυτό θεωρείται πολιτικοποίηση! Σε λίγο θα μας πουν ότι αν μαζί τους μιλάει κι ένας Ω σχεδιάζουν πραξικόπημα. Ζητώ συγνώμη. Και ζητώ συγνώμη γιατί παρεξηγήθηκαν αυτά που είπα και εξέθεσα όλους μας.
Για το 1ο: Αυτό είναι το πρόβλημα? Γιατί μένετε στην επιφάνεια και κολλάτε σε λεπτομέρειες? Υπάρχει και η ώρα πριν και μετά το μάθημα, υπάρχει και το διάλειμμα και υπάρχουν και οι ώρες κενού. Η αίθουσα ήταν μια ενδεικτική λύση γιατί πιστεύω ότι πρέπει να είναι γνώστες όλοι. Αλλιώς ας μη βγάζαμε κι εμείς εκπροσώπους.
Για το 2ο: Δεν είμαστε βουλή, ούτε κομματόσκυλα. 26 συμφοιτητές είμαστε. Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε? Θέληση να υπάρχει

rapadder:
Καταρχήν τίποτα από αυτά που ανέφερα δεν αφορά εσένα ή το δικό σου ΠΜΣ. Δεύτερον και σημαντικότερο είμαι από τους λίγους συνειδητά μη πολιτικοποιημένους ανθρώπους και αρνητική με την ύπαρξη των πολιτικών παρατάξεων στο χώρο του Πανεπιστημίου για λόγους που δεν είναι επί του παρόντος. Έτσι, τους εκπροσώπους μας τους διάλεξα όχι με τις χρωματικές τους προτιμήσεις (τις οποίες καν δεν γνωρίζω), αλλά ως συνανθρώπους και ως τέτοιο θέλω να με αντιμετωπίζουν. Δεν μιλάμε για εκατομμύρια λαού, ούτε καν για χιλιάδες προπτυχιακών φοιτητών. Μιλάμε για 26 άτομα! Είναι δύσκολο να συνεννοηθούν στο διάλειμμα, στο διάδρομο, πριν ή μετά το μάθημα? Μια προτροπή χρειάζεται απλά και πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται από τους εκπροσώπους. Και όχι υποχρεωμένοι δεν είναι. Περιμένω να το κάνουν γιατί το θέλουν. Εγώ βρίσκω δόκιμο να ανταλλάσω απόψεις με τους συμφοιτητές μου. Εσύ πολιτικοποιείς την όλη κουβέντα. Δεν είναι κυβερνητικοί αντιπρόσωποι που εξελέγησαν μία φορά και αποφασίζουν ερήμην μας καθ’ όλη τη διάρκεια της θητεία τους. Επιλέγηκαν γιατί δεν μπορούμε να πηγαίνουμε 26 άτομα στις ΓΣ. Αν το θέμα ήταν χρωματικό στην τελική θα είχα φροντίσει να ήμουν κι εγώ μέσα στους αντιπροσώπους! Αν δεν έχεις τη στοιχειώδη λογική να καταλάβεις τα λεγόμενά μου, απλά προσπέρασέ τα. Τους εκπροσώπους μας τους ξέρω και τους βλέπω κάθε μέρα. Δεν έχω λόγο να τους μειώσω και να τους πρήξω - όπως λες - και χαίρομαι από την απάντηση του ενός μέχρι τώρα που κατάλαβε αυτά που έγραψα και δεν τα παρεξήγησε. Σε ολόκληρο το topic έχεις επιθετική στάση, χτυπιέσαι κι εξαπολύεις φωτιές αριστερά και δεξιά χωρίς να ξέρεις κι εσύ ο ίδιος γιατί. Κι επειδή φαίνεται ότι εσύ προσπαθείς να ανοίξεις καβγά διαστρεβλώνοντας λόγια χρηστών (αλλιώς γιατί τόση επιθετικότητα?) θα σε χαιρετήσω θυμίζοντάς σου κάτι που είπες στην αρχή αυτού του θέματος και προτρέποντάς σε να το κάνεις.
«έχουμε καλύτερα πράγματα να κάνουμε από το να ασχολούμαστε με παραταξιακά και δημόσιες σχέσεις και αφετέρου επειδή έχουμε καλύτερους τρόπους να προωθούμε αιτήματα που μας αφορούν από το να συμμετέχουμε σε απαξιωμένους θεσμούς όπου κυριαρχούν οι φωνές και οι καβγάδες»
silegav:
Δεν ήταν πρόθεσή μου να πω άσχημα λόγια ή να κατηγορήσω. Άλλωστε όποιος διαβάσει προσεκτικά αυτά που είπα βλέπει ότι κι εγώ η ίδια αναγνωρίζω ότι φταίω για την εξέλιξη των πραγμάτων. Φυσικά έτσι όπως κατέληξε το θέμα, ναι ήταν λάθος μου που το έγραψα στο forum. Οι λόγοι είναι προφανείς... Πραγματικά όμως δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Η Χ μιλάει στον συμφοιτητή της Υ και αυτό θεωρείται πολιτικοποίηση! Σε λίγο θα μας πουν ότι αν μαζί τους μιλάει κι ένας Ω σχεδιάζουν πραξικόπημα. Ζητώ συγνώμη. Και ζητώ συγνώμη γιατί παρεξηγήθηκαν αυτά που είπα και εξέθεσα όλους μας.
- rapadder
- Gbyte level
Ωραία, τουλάχιστον συμφωνούμε στο ότι δεν είναι υποχρεωμένοι. Πόσοι όμως θα έρθουν σε αυτές τις (πριν/μετά το μάθημα) συναντήσεις; Εντύπωση μου είναι ότι θα έρθουν 10 άτομα την πρώτη φορά, 5 την 2η και 3 την 3η. Άρα απλά πολύ φασαρία για το τίποτα.char.m wrote: Μιλάμε για 26 άτομα! Είναι δύσκολο να συνεννοηθούν στο διάλειμμα, στο διάδρομο, πριν ή μετά το μάθημα? Μια προτροπή χρειάζεται απλά και πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται από τους εκπροσώπους. Και όχι υποχρεωμένοι δεν είναι.
Νομίζω ότι υπερβάλλεις. Χαιρετίσματα λοιπόνchar.m wrote: Κι επειδή φαίνεται ότι εσύ προσπαθείς να ανοίξεις καβγά διαστρεβλώνοντας λόγια χρηστών (αλλιώς γιατί τόση επιθετικότητα?) θα σε χαιρετήσω

-
- Gbyte level
Μήπως πρέπει να ψηφίσουμε το ασυμβίβαστο ή κάτι αντίστοιχο του βασικού μετόχου? Άρα το παραδέχεσαι ότι είσαι δημόσιο πρόσωπο το οποίο κατέχει (ή μπορεί να κατευθύνει) μέσο ενημέρωσης. Μπερλουσκόνι!!! Αχ.... έτσι μάλλον ξεκίνησε και ο Κόκκαλης... ;-)silegav wrote:επειδή εκτός από εκπρόσωπος των μεταπτυχιακών είμαι και mod, παρακαλώ μην ξεκινήσετε κανένα flame.
συγκρατηθείτε λίγο σε χαρακτηρισμούς και ύφος plz...
thanks!
(P.S. προφανώς αστειεύομαι, απλά για να ελαφρύνω την κατάσταση)
- hello_kitty
- Kilobyte level
- hello_kitty
- Kilobyte level
Παντως πιστευω πως αν το επιπεδο των σπουδων του ηταν αρκετα υψηλο δεν θα ζητουσε ισοτιμηση του πτυχιου του με το δικο μας!!!
Τα παρεχομενα bcs απο το Liverpool Univercity:
http://www.liv.ac.uk/study/undergraduat ... s.htm#G400
(μπορει να εχει και αλλα η λοιπη αναζητηση δικη σας....
)
Μου φαινεται πως το φασμα μαθηματων που καλυπτουν τα bachelor ειναι περιορισμενο σε σχεση με το δικο μας προγραμμα σπουδων και προσφερουν πιο εξειδικευμενη γνωση...Η καλυτερη λυση ηταν να δωσει απο καθε ετος τα πιο δυσκολα μαθηματα...
Τα παρεχομενα bcs απο το Liverpool Univercity:
http://www.liv.ac.uk/study/undergraduat ... s.htm#G400
(μπορει να εχει και αλλα η λοιπη αναζητηση δικη σας....

Μου φαινεται πως το φασμα μαθηματων που καλυπτουν τα bachelor ειναι περιορισμενο σε σχεση με το δικο μας προγραμμα σπουδων και προσφερουν πιο εξειδικευμενη γνωση...Η καλυτερη λυση ηταν να δωσει απο καθε ετος τα πιο δυσκολα μαθηματα...

- TaRaNTuLa
- Gbyte level
- Academic status: PhD
Λόγω δυσάρεστων οικογενειακών καταστάσεων δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω το forum τις τελευταίες μέρες. Ας μην το πηγαίνουμε στα κομματικά και ιδίως εμείς, στο ΜΠΣ των Πληροφοριακών, ας μην τα λέμε από το forum. Δεν υποτιμώ σε καμία περίπτωση το forum (αντιθέτως το έχω υποστηρίξει πολλάκις), αλλά ρε γ@μώτο, είμαστε σε κάθε διάλειμμα ο ένας δίπλα στον άλλον. Θα το προτιμούσα να συζητάγαμε εκεί...
Όπως τέθηκε το αίτημα για πλήρη ενημέρωσή σας, τότε και εγώ θα προτείνω να καθόμαστε όλοι ώρας πλέον των μαθημάτων, ούτως ώστε να μην σπαταλούμε το χρόνο του εκάστοτε διδάσκοντα (δεν υπάρχει περίπτωση να ζητήσω άδεια να καθόμαστε να μιλάμε για αυτά πάνω στη διδακτική ώρα).
Εύχομαι τις απαντήσεις να τις λάβω με κατ'ιδίαν συζήτηση και όχι από εδώ...Πάντα φιλικά!
Όπως τέθηκε το αίτημα για πλήρη ενημέρωσή σας, τότε και εγώ θα προτείνω να καθόμαστε όλοι ώρας πλέον των μαθημάτων, ούτως ώστε να μην σπαταλούμε το χρόνο του εκάστοτε διδάσκοντα (δεν υπάρχει περίπτωση να ζητήσω άδεια να καθόμαστε να μιλάμε για αυτά πάνω στη διδακτική ώρα).
Εύχομαι τις απαντήσεις να τις λάβω με κατ'ιδίαν συζήτηση και όχι από εδώ...Πάντα φιλικά!

Tamiya rulezZz....
TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
- lewton
- Kilobyte level
Προφανώς είναι άλλος ένας από αυτούς που έχουν όνειρο να μπουν στο ελληνικό δημόσιο.hello_kitty wrote:Παντως πιστευω πως αν το επιπεδο των σπουδων του ηταν αρκετα υψηλο δεν θα ζητουσε ισοτιμηση του πτυχιου του με το δικο μας!!!
Προσωπικά δεν έχω κανένα συμφέρον να μην του δωθεί η ισοτίμηση, αφού ακούω δημόσιο και βγάζω σπυράκια, αλλά είναι το γ@μώτ0 της υπόθεσης.
Ένα προνόμιο έχουν οι απόφοιτοι των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων, και θέλει να το έχει και αυτός.

Stop playing games... feel them.

- TaRaNTuLa
- Gbyte level
- Academic status: PhD
Το να του αναγνωρίσουν ένα πτυχίο πανεπιστημίου του εξωτερικού, δεν του δίνει αυτόματα ένα πτυχίο με το "σηματάκι" του ΟΠΑ. Απλά, το ΟΠΑ είναι ο θεσμός, ο οποίος αναλαμβάνει να πιστοποιήσει τις γνώσεις του πάνω σε κάποια μαθήματα, όπως αυτά ορίζονται σε συνδυασμό από το ΔΙΚΑΤΣΑ και το Τμήμα Σπουδών.
Tamiya rulezZz....
ξέχασες να πεις ότι μπορεί να έρθει στην γραμματεία και να ζητήσει αντίγραφο του πτυχίου του. Με λίγα λόγια σηματάκι ΟΠΑ ή "Ανωτάτη Εμπορική" όπως θα πει στηυν γιαγιά του για να καταλάβει...
Επίσης κάπου διάβασα ότι "οι εκπρόσωποι μεταπτυχιακών δεν έχουν κανένα λόγο να λογοδοτήσουν στους προπτυχιακούς".Hellooo anybody home?Μα τι λέτε ρε παιδιά το πτυχίο του εξωτερικού με το πτυχίο του προπτυχιακού θα ισοτιμηθεί, δεν πρέπει να ακούσει ο προπτυχιακός τα επιχειρήματα της ψήφου του καθένα?
Επίσης κάπου διάβασα ότι "οι εκπρόσωποι μεταπτυχιακών δεν έχουν κανένα λόγο να λογοδοτήσουν στους προπτυχιακούς".Hellooo anybody home?Μα τι λέτε ρε παιδιά το πτυχίο του εξωτερικού με το πτυχίο του προπτυχιακού θα ισοτιμηθεί, δεν πρέπει να ακούσει ο προπτυχιακός τα επιχειρήματα της ψήφου του καθένα?