Οθόνη

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και συζητήσεις με θέμα την τεχνολογία.
mel
byte level
byte level

Οθόνη

Post by mel » Sat Dec 23, 2006 12:36 pm

Καλημέρα!!Μήπως ξέρει κανείς πως μπορώ να μην έχω φόντο στα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας???Δηλαδή να μην εμφανίζεται ένα ορθογώνιο κουτάκι με ένα συγκεκριμένο χρώμα πίσω από τα γράμματα των εικονιδίων εργασίας ??:oops: :oops: :oops:
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by The Punisher » Sat Dec 23, 2006 12:52 pm

σε καλύπτει αυτό?
mel
byte level
byte level

Post by mel » Sat Dec 23, 2006 8:05 pm

Χιλια ευχαριστώ για τη συμβουλή αλλά δυστυχώς δεν έφτιαξε το πρόβλημα. :-( Έχω τα ελληνικά Windows xp και πήγα στον πίνακα ελέγχου,σύστημα,για προχωρημένους,Επιδόσεις,και μετά ρυθμίσεις αλλά είναι ήδη όλα επιλεγμένα και έτσι όταν πατάω Εφαρμογή δεν αλλάζει τίποτα :cry: :?: Τι άλλο έχεις να προτείνεις??Έκανα κάποιο λάθος??
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Sat Dec 23, 2006 8:19 pm

Εγώ πάντως που τα έχω όλα απενεργοποιημένα - ενεργοποίησα αυτό που είπε ο Punisher και δούλεψε... :roll:
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sat Dec 23, 2006 9:48 pm

τράβα ένα Print-Screen από το τι σε ενοχλεί και ανέβασε το στο Internet (imageshack.us) και μετά δείχτο μας ...
mel
byte level
byte level

Post by mel » Sat Dec 23, 2006 10:54 pm

Image

Αυτό είναι το πρόβλημά μου ελπίζω να βοήθησα λίγο!! :oops: :-( ;)
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Sun Dec 24, 2006 2:19 am

Καλησπέρα!
Δοκίμασε και αυτό...
Δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας
Καρτέλα "Επιφάνεια Εργασίας"
Κουμπάκι "Προσαρμογή επιφάνειας εργασίας..."
Καρτέλα "Web"
Βγάλε το τικ αν υπάρχει από την τελευταία επιλογή "Κλείδωμα στοιχείων επιφάνειας εργασίας"
ΟΚ σε όλα τα παράθυρα και περιμένουμε απαντήσεις... ;)
S.S.D.D.
smoky
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by smoky » Sun Dec 24, 2006 2:21 am

Λοιπόν μήπως έχεις για wallpaper .png αρχείο; τα windows τρώνε μία φρίκη με τέτοιου είδους αρχεία... Απλά άλλαξε εικόνα η μετέτρεψε την σε κάτι αλλο αν είναι αυτο το πρόβλημα.
mel
byte level
byte level

Post by mel » Sun Dec 24, 2006 10:07 am

Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα.Βασικά οι ρυθμίσεις που μου είπες να διορθώσω ciao ήταν ήδη όπως μου είπες να τις κάνω οπότε.....Όσο για τον τύπο της εικόνας είναι από τις έτοιμες των Windows..... :-( :-( :-(
Για να σας βοηθήσω λίγο, αυτό εμφανίστηκε όταν έκανα επικόλληση μίας εικόνας στην επιφάνεια εργασίας από το web.Λέτε να φταίει αυτό???
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Sun Dec 24, 2006 10:37 am

:roll: :roll: :roll:
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Sun Dec 24, 2006 3:33 pm

Για περίγραψε λίγο παραπέρα τι έκανες με την εικόνα...
Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αλλά δεν χάνουμε τίποτα να ακούσουμε.
S.S.D.D.
mel
byte level
byte level

Post by mel » Sun Dec 24, 2006 4:07 pm

Δεν έκανα τίποτα ασυνήθιστο.Απλά την αντέγραψα από μία σελίδα του Google και μετά έκανα επικόλληση στην επιφάνεια εργασίας.Αυτό ήταν...από τότε η επιφάνεια εργασίας είναι όπως στην εικόνα παραπάνω..... :-( :roll:
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sun Dec 24, 2006 5:07 pm

έχεις δοκιμάσει να την σβήσεις φαντάζομαι εε ? την εικόνα από την επιφάνεια εργασίας. Πραγματικά δε μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο εκτός από τα δύο που αναφέρθηκαν πιο πάνω
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Mon Dec 25, 2006 1:10 am

Εμένα με παραξενεύει πώς την έκανε επικόλληση...
Και εγώ πραγματικά δεν φαντάζομαι κάτι άλλο...
S.S.D.D.
cactus
Mbyte level
Mbyte level
Post by cactus » Sat Jun 16, 2007 11:14 pm

Ανασταίνω το thread, για να μην ανοίξω άλλο
Βέβαια δεν έχει καμία σχέση, αλλά ο τίτλος έιναι τόσο γενικός που με περιλαμβάνει :)

Λοιπόν, έχω ένα φορητό pc και μία εξωτερική οθόνη. Τα συνέδεσα και βλέπω κια από τα δύο (ταυτόχρονα δυστυχώς -- δεν κλείνει η οθόνη του φορητού μόνο αλλά μόνο η εξωτερική,αλλά anywayz)

Η κάρτα γραφικών μου υποστιρίζει όλες τις αναλύσεις(τουλ έτσι λέει το site αλλά στην εξωτερική μπορώ να βάλω μόνο αυτες που παίρνει η οθόνη του φορητού(800x600 , 1024x768 , 1280x800) -- είναι widescreen :-(

θέλω να βάλω 1280x1024, υπάρχει τρόπος;;

ΥΓ: gc : ati mobility radeon x1400 -- http://ati.amd.com/products/MobilityRad ... index.html
ΥΓ: ναι, είμαι από αυτούς τους φοιτητές που οι γνώσεις τους σε hrdware είναι σχεδόν ανύπαρκτες :-p

ευχαριστώ!
laikedelic !
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sat Jun 16, 2007 11:18 pm

Σουχουν δώσει κανένα δισκάκι με την οθόνη #2 (δλδ όχι του laptop) ?
Είσαι σίγουρος οτι φτάνει 1280x1024 ???
Υπάρχει τρόπος :)
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
cactus
Mbyte level
Mbyte level
Post by cactus » Sat Jun 16, 2007 11:49 pm

AmmarkoV wrote:Σουχουν δώσει κανένα δισκάκι με την οθόνη #2 (δλδ όχι του laptop) ?
Ναι!
AmmarkoV wrote:Είσαι σίγουρος οτι φτάνει 1280x1024 ???
Για την οθόνη 100%. Είναι η recomended αναλυση.
AmmarkoV wrote:Υπάρχει τρόπος :)
:) :)
laikedelic !
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sun Jun 17, 2007 1:14 pm

Λοιπόν ! :)
Ουσιαστικά θές να πείς στα Windows οτι "έει η 2ή οθόνη μου είναι 1280x1024" :lol: .
Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες , όμως beware τα Windows ορισμένες φορές όταν δεν κάνουν αυτό που θέλουν αυτά εκδικούνται τον χρήστη τους !! Ανευθύνομαι για όλες τις ζημνιές! Proceed at your own risk!
Κάνε ένα System Restore Point καλού κακού!

Σε πρώτη φάση συνέδεσε και ενεργοποίησε την οθόνη no2 έτσι ωστε να ανιχνευθεί από το σύστημα και να δείχνει εικόνα..
Άνοιξε τα System Properties πατώντας το κουμπί των Windows + Pause ή κάνοντας δεξί κλίκ στο My Computer και πατώντας Properties/Ιδιότητες..

Image

Άνοιξε την διαχείρηση συσκευών / device manager ..
Και πήγαινε στην οθόνη τοποθέτησης και άμεσης λειτουργίας..

Image

Με διπλό κλικ θα ανοίξει η καρτέλα της

Image

Πάτα ενημέρωση για να ενημερώσεις το σύστημα ώς προς την συσκευή..
Θα ανοίξει ο οδηγός εγκατάστασης συσκευής..
Πές το όχι αυτή την φορά

Image

Οτι θές εγκατάσταση για προχωρημένους

Image

και χωρίς αναζήτηση..

Image

και θα φτάσεις στο παρακάτω menu , τώρα μπορείς να βάλεις το CD της οθόνης και να πατήσεις "από δισκέτα" (το δισκέτα είναι παγανιστικά κατάλοιπα της DOS-Win95 ;) ) ή να πατήσεις το tick από όπου..

Image

θα σου εμφανιστεί πλήρης κατάλογος με ότι οθόνη βάζει ο νούς σου , από όπου από ότι κατάλαβα το Ψηφιακή επίπεδη πλάκα 1280x1024 είναι αυτό που θές μάλλον..

Image

Αν δεν δουλέψει το Setting μπορείς να επανέρθεις στην προηγούμενη κατάσταση (κατα πάσα πιθανότητα) πατώντας Υπαναχώρηση εδώ

Image

Cheers!
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
cactus
Mbyte level
Mbyte level
Post by cactus » Sun Jun 17, 2007 1:32 pm

Καταρχήν

ευχαριστώ πόλύ!! :)

κατα δεύτερον:
ΑmmarkoV wrote:Ανευθύνομαι για όλες τις ζημνιές! Proceed at your own risk!
Οk σεβαστό και λογικό. Ξέρεις αν οι ζημιές περιορίζονται στα windows ή Θα επεκταθούν στην οθόνη; δλδ μπορέι να καεί;
Αν δεν ξέρεις, οk.
laikedelic !
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sun Jun 17, 2007 1:50 pm

Άαα όχι , βασικά τίποτα δεν χαλάει πραγματικά :) (ούτε το monitor , ούτε τα windows), όλα γίνεται να ξαναρυθμιστούν απλά είναι η αγγαρία του να ψάχνεσαι η ζημιά...

Σχετικά με τις οθόνες τώρα..
Οι οθόνες όταν βγούν Out of scan range (έτσι λέγεται η κατάσταση όταν τους δώσεις ανάλυση ή συχνότητα ανανέωσης μεγαλύτερη από αυτή που υποστηρίζουν ) απλά ή δεν δείχνουν τίποτα ή σου πετάνε ένα παραθυράκι που λέει οτι Unsupported ή Out of Range ή κάτι τέτοιο οπότε μην ανησυχείς..!
Αλλάζοντας την ανάλυση ξανά σε κάτι που υποστηρίζεται συνεχίζουν κανονικά..
Το άσχημο είναι να κάνεις μια αλλαγή όταν έχεις μια μοναδική οθόνη και μετά να μην δουλεύει και να μην βλέπεις τίποτα και να πρέπει να μπαίνεις Safe Mode κτλ κτλ , αλλά για Secondary Monitor δεν έχεις κανένα πρόβλημα.. ;)
Image
cactus
Mbyte level
Mbyte level
Post by cactus » Sun Jun 17, 2007 2:44 pm

Το έκανα, εγκαταστάθηκε νέο driver. Πλέον στη λίστα των οθόνων υπάρχει και μια eizo s1701 αλλά παλι δεν μπορω να αλλάξω την ανάλυση...δεν φένεται να το αντιλίφθηκαν τα win

anywayz, σορρυ για το πριξιμο, μια τελ ερώτηση:
το riva tuner φαίνεται να το αντιλαμβάνεται, μπορώ να κάνω από κει τπτ;;

Image

edit

εκτός και φταίει το ότι δεν εχει υπογραφή της m$ το driver
btw
άλλαξα από τη λίστα των οθόνων μία που έλεγε "άμεσης τοποθέτησης και λειτουργίας" όχι την προεπιλεγμένη
laikedelic !
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sun Jun 17, 2007 9:32 pm

Συνδέεις PC Monitor κατευθείαν ή τηλεόραση (S-VIDEO) ?
H οθόνη τοποθέτησης και άμεσης λειτουργίας είναι τηλεόραση..
Λογικά θα είναι 3 οθόνες στην λίστα σου , 1 αυτή και 2 "Προεπιλεγμένη οθόνη"

Image

(Από τις 2 προεπιλεγμένες η 1 είναι το Flat Panel του Laptop ,μην το πειράξεις αυτό, και άλλη μια θεωρείται αυτή που συνδέεται με το παρακάτω καλώδιο.. )
Υποθέτω οτι η πρώτη είναι του Laptop και η 2 η άλλη , τουλάχιστον εγώ με αυτή την λογική θα τις έβαζα στην λίστα!

Image
Image
Post Reply

Return to “Τεχνολογικά Νέα”