btw εννοείται φιλικά

Το σημερινό "φοιτητικό κίνημα" προσωπικά θεωρώ οτι λειτουργεί δημοκρατικά από την στιγμή που έχεις το δικαίωμα να κατεβείς στην ΓΣ και να πείς την γνώμη σου και να προτείνεις αυτό που θεωρείς σωστό , αυτό δεν είναι δημοκρατία..?
Εσύ πως την ορίζεις? Περνάει αυτό με το οποίο συμφωνώ (δεν το νομίζω)? Η δεν λέει κανείς καμμία γνώμη και αφήνουμε τους σοφούς να αποφασίσουν? Το όλο πράμα περι νομιμότητας αρχικά είχε σχέση με τα γραφόμενα του άρθρου ώς προς την κατάληψη σαν κατάσταση και όπως έλεγα(πρόεβλεπα

Είναι λάθος σου να το επεκτείνεις στο "Φοιτητικό Κίνημα" όπως το λες , δεν πιστεύω οτι κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του κανείς..
Γιατί δεν κάνουν αποχή ? , γιατί κάνουν κατάληψη ? ..
Γιατί είναι τόσο αδιάλακτοι στο υπουργείο παιδείας , τόσο off ο κόσμος που ενώ κοιμάται όλο το εκπαιδευτικό σύστημα δεν απασχολεί κανέναν..
Η αυτοθυσία έχει νόημα όταν υπάρχει κάποιος να την εκτιμήσει..
Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα..
Τώρα για το αν η κατάληψη είναι παράνομη σαν μέθοδος δεν ξέρω μπορεί , στα μάτια μου όμως φαίνεται δίκαιη σε αυταρχικές βιαστικές αλλαγές που θα επηρεάσουν όλους τους επόμενους..
Το "φοιτητικό κίνημα" επίσης δεν νομίζω οτι είναι κυριολεκτικά κίνημα , αλλά αν εμπιστεύεσαι την τύχη του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας στην οποία ζείς και θα ζήσουν τα παιδιά σου και για την οποία θέλεις καλά πράματα , στις καλές(?) προθέσεις των κυβερνόντων και δεν βάζεις το μυαλό σου να δουλέψει είναι δικό σου πρόβλημα..
Και στο κάτω κάτω και στο Φ.Κ του 73 όπως υπήρχαν άτομα τα οποία για κάποιους λόγους υποστήριζαν το τότε προφανώς λάθος καθεστός (και σκέψου υπάρχουν ακόμα και σήμερα) για κάθε θέμα υπάρχουν 2 τουλάχιστον πλευρές.. Σίγουρα το καταλαβαίνεις αυτό.. Επίσης όμως και σε κάθε πλευρά υπάρχουν υποπλευρές..
Θα μπορούσα να σου αντιτάξω σαν επιχείρημα οτι όπως υπάρχουν άτομα που βαριούνται την εξεταστική , υπάρχουν και άτομα που επειδή είναι με το μέρος της κυβέρνισης είναι κατά των καταλήψεων..?
Τι νόημα έχουν αυτές οι σκέψεις ?
ADDED
ailouros++