Απορία για .iso files
Απορία για .iso files
Μπορώ να κάνω extract κάποιο iso file που έχω κατεβάσει και να μην χρειάζεται να το γράφω (κάθε φορά) σε cd για να κάνω εγκατάσταση το εκάστοτε πρόγραμμα;
Ευχαριστώ πολύ!
Ευχαριστώ πολύ!
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Daemon tools για Windows όπως λένε και τα παιδιά παραπάνω. Εάν σε ενδιαφέρει να το κάνεις απο το linux μπορείς κατευθείαν με ένα απλό mount χωρίς extra utils.
Ο target φάκελος (/mnt/iso) πρέπει να υπάρχει απο πρίνmount -o loop -t iso9660 my.iso /mnt/iso
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Οποσδήποτε μην χρησιμοποιήσεις το winrar θα τα αποσυμπιέσει αλλα θα είναι junk αρχεία.Εγώ το είχα πάθει αυτό με το visual studio το κατέβασα από το ELMS και δεν κοίταξα την κατάληξη και επειδή έδειχνε το εικονιδιάκι του winrar αποσυμπίεσα και το έγγραψα και σε σιντί. Στην εγκατάσταση μου έβγαζε λάθη γιατί έλλειπαν αρχεία. Το πιο κουφό από όλα... τα σωστά αρχεία και τα junk που έφτιαξε το winrar ήταν ίσα στον αριθμό.[/list]
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
Τhe lessons we learn from pain are the ones that make us the strongest
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Αυτό που λές δεν είναι std. Πχ εάν εγώ έχω ένα cd με mp3s μέσα, το κάνω ISO και μετά κάποιος του ρίξει ένα extract με το rar θα πάρει κανονικά όλα τα mp3s. Αυτό που έγεινε σε εσένα ήταν διαφορετικό και εξαρτάται απο την εφαρμογή. Εάν έχεις installable cd τότε καλό είναι να το κάψεις κανονικά και να μην το κάνεις extract και μετά burn γιατί έτσι χάνεις το mirrοring του cd/dvd που σου δίνει το iso.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Ναι έχεις δίκιο αλλά επειδή έλεγε ο φίλος ότι το κατέβασε από το ιντερνετ νόμιζα ότι μίλαγε για installable.Γενικά αυτό που προτείνω είναι όταν δεν έχουμε κάνει εμείς το .iso αρχείο να μην το ανοίγουμε με το rar για να μην τύχη κανένα απρόβλεπτο.
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
- P@radox
- Kilobyte level
Παραθέτω μια σειρά απο image Drivers..(για να κάνεις mounting..)
- Alcohol 120%
- Power ISO
- Magic ISO
- Daemon Tools
Θα συναντήσεις καταλήξεις όπως τα *.nrg , *.bin/*.cue , *.nrg , *mds , *.daa (...) εκτός απο το *.iso..!
Ουσιαστικά πρόκειται για iso αρχειάκια καθένα φτιαγμένο για την δικιά του εφαρμογή..!
Να αναφέρω οτι υπάρχουν και πολλά άλλα και τα περισσότερα απο τα παραπάνω επιτρέπουν πολλούς εικονικούς drivers ταυτόχρονα..!
- Alcohol 120%
- Power ISO
- Magic ISO
- Daemon Tools
Θα συναντήσεις καταλήξεις όπως τα *.nrg , *.bin/*.cue , *.nrg , *mds , *.daa (...) εκτός απο το *.iso..!
Ουσιαστικά πρόκειται για iso αρχειάκια καθένα φτιαγμένο για την δικιά του εφαρμογή..!
Να αναφέρω οτι υπάρχουν και πολλά άλλα και τα περισσότερα απο τα παραπάνω επιτρέπουν πολλούς εικονικούς drivers ταυτόχρονα..!
Yπάρχει η δυνατότητα να περάσω πάνω από 2 αρχεία iso σε ένα dvd; Τα αρχεία αυτά έχουν μέγεθος ώστε να χωράνε σε ένα dvd (γύρω στα 600 ΜΒ) αλλά επειδή δε θέλω να τα έχω διάσπαρτα σε διάφορα cd έλεγα μήπως γίνεται να τα περάσω όλα μαζί και με κάποια άλλα αρχεία που δεν είναι iso σε ένα και μοναδικό dvd.
Aν ναι με ποιο από τα παραπάνω προγράμματα; Έχω ήδη εγκαταστημένο το Alcohol αλλά επειδή το έχω χρησιμοποίησει μόνο για να φορτώνω εικονικά drives με cd δε γνωρίζω και πάρα πολλά επί του θέματος.
Aν ναι με ποιο από τα παραπάνω προγράμματα; Έχω ήδη εγκαταστημένο το Alcohol αλλά επειδή το έχω χρησιμοποίησει μόνο για να φορτώνω εικονικά drives με cd δε γνωρίζω και πάρα πολλά επί του θέματος.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
-
- Venus Former Team Member
heads-on λύση του προβλήματός σου δεν υπάρχει. Πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα εργαλείο όπως το PowerISO για να κάνεις unpack τα δύο *.iso ξεχωριστά, και μετά να τα ξαναπακετάρεις σε ένα. Δεν μπορώ να σου πω όμως ότι με σιγουριά θα δουλέψει το τελικό προιόν, είναι ανάλογα με το τι είδους αρχεία έχει μέσα. Δηλάδή αν είναι 2 cd Μουσικής άνετα θα δουλέψει. Για δυο ταινίες που έπαιζαν στο dvd player του σπιτιού, δεν ξέρω τι γίνεται κι αν θα πρέπει πλέον να φτιάξεις μενού επιλογής ταινίας.
Τέσπα, πιστεύω να κατάλαβες τι παίζει!
Τέσπα, πιστεύω να κατάλαβες τι παίζει!
- P@radox
- Kilobyte level
Το Alcohol 120% κάνει και για DVD και για CD iso..
Υπάρχει ή δυνατότητα να γράψεις περισσότερα του ενός iso σε ένα DVD αλλα μόνο αν τα διατηρήσεις ώς iso.
Δηλαδή θα έχεις ενα DVD με iso αρχεία , τα οποία στην συνέχεια για να τα δουλέψεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα απο τα προαναφερθέντα προγράμματα (θα κάνεις mount απευθείας απο το DVD..)
Υπάρχει ή δυνατότητα να γράψεις περισσότερα του ενός iso σε ένα DVD αλλα μόνο αν τα διατηρήσεις ώς iso.
Δηλαδή θα έχεις ενα DVD με iso αρχεία , τα οποία στην συνέχεια για να τα δουλέψεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα απο τα προαναφερθέντα προγράμματα (θα κάνεις mount απευθείας απο το DVD..)
-
- Venus Former Team Member
με τον τρόπου που έγραψα πιο πάνω, το dvd μέσα δε θα έχει *.iso αλλά κανονικά τα αρχεία και των δύο *.iso. απλά δεν ξέρω πως μπορεί να συμπεριφέρεται μετά. Ο τρόπος σου είναι πιο σίγουρος, αλλά αν πάει το dvd κάπου που δεν υπάρχει alcohol, ή γενικά virtual drive, τότε την πατήσαμεαλλα μόνο αν τα διατηρήσεις ώς iso.
Σκεφτόμουν να το κάνω αυτό με κάποια προγράμματα που έχω ήδη κατεβάσει και κάποια άλλα που ενεδεχομένως να κατεβάσω από το msdnaa.
Ευχαριστώ για τις προτάσεις.
Θα προτιμούσα κάπως έτσι, αν γίνεται, δηλαδή να μην έχω παραπάνω από ένα εικονικά cd. Θα το κοιτάξω κάποια στιγμή, αυτή τη στιγμή δεν επείγει.The Punisher wrote: με τον τρόπου που έγραψα πιο πάνω, το dvd μέσα δε θα έχει *.iso αλλά κανονικά τα αρχεία και των δύο *.iso. απλά δεν ξέρω πως μπορεί να συμπεριφέρεται μετά.
Ευχαριστώ για τις προτάσεις.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...