Κατάληψη ΙΙ
- maria_
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Σίγουρα κανείς δεν ξέρει απο ότι φαίνεται..Στα forums των παρατάξεων που έριξα μια ματιά,η πασπ ζητάει διενέργεια νέας Γ.Σ. αύριο και η δαπ επίσης,χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία. Επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει πουθενά.
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
- Einherjar
- Venus Project Founder
Έγινε η απαραίτητη εκκαθάρισηGanther wrote:Επειδη γραφτηκαν 4 σελιδες μαλλον ανουσιες απο εχθες και δεν τις διαβασα,ξερει καποιος να μου πει
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
- Kandy_Kandy
- Kilobyte level
- Academic status: N>4
- Sergeant_Eikosaris
- Kilobyte level
- Academic status: MSc
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Η αύξηση της ελάχιστης διάρκειας ενός εξαμήνου είναι πολύ ύπουλο μέτρο γιατί έτσι γίνεται πιό δύσκολο να αναπληρωθεί μετά από καταλήψεις πράγμα που το κάνει ακόμα πιό εύκολο να χαθεί και άρα έμμεσα χτυπάνε την κατάληψη ως μέσο κινητοποίησης.tical wrote:Ισως το μόνο θετικό σημείο του νόμου.Κάτα τα άλλα διάταξη της πλάκας,υποστηριζόμενος από μυαλά της πλάκας.Ο νέος νόμος πλαίσιο προβλέπει ελάχιστη διάρκεια εξαμήνου 13 εβδομάδες (αντί για 10,5 του υπάρχοντος νόμου)
- AnINffected
- Gbyte level
Ενδιαφέρον, θα το τσεκάρω το νομοσχέδιο.
PASCAL, πρέπει όμως να γίνεται μία επιλογή.
Δεν μπορούμε να έχουμε και κατάληψη και μάθημα μετά.
Έτσι αποτυγχάνουν όλα.
Συνεπώς, θα πρέπει να επιλέγουμε ανάμεσα στα δύο
PASCAL, πρέπει όμως να γίνεται μία επιλογή.
Δεν μπορούμε να έχουμε και κατάληψη και μάθημα μετά.
Έτσι αποτυγχάνουν όλα.
Συνεπώς, θα πρέπει να επιλέγουμε ανάμεσα στα δύο
Last edited by AnINffected on Thu Mar 08, 2007 6:48 pm, edited 1 time in total.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Πολύ έξυπνο αυτό...ομολογώ οτι δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι...PASCAL wrote:Η αύξηση της ελάχιστης διάρκειας ενός εξαμήνου είναι πολύ ύπουλο μέτρο γιατί έτσι γίνεται πιό δύσκολο να αναπληρωθεί μετά από καταλήψεις πράγμα που το κάνει ακόμα πιό εύκολο να χαθεί και άρα έμμεσα χτυπάνε την κατάληψη ως μέσο κινητοποίησης.
Ως προς τον νόμο:Ανακατεμένη τράπουλα.Αν δεν αυξηθούν τα κονδύλια για την παιδεία δεν έχεις το δικαίωμα να μίλας για κάποια ουσιαστική αλλαγή.
@PASCAL:Δεν έχεις άδικο.Σκεπτόμενος λογικά όμως,υποθέτω οτι αυτό γίνεται για το καλό μας.Δεν υφίσταται 6μηνο σε 1,5 μήνα.Επαναλάμβανω σκεπτόμενος λογικά και όχι ΚΑΙ πλάγια(Οπως πρέπει πλέον)
@PASCAL:Δεν έχεις άδικο.Σκεπτόμενος λογικά όμως,υποθέτω οτι αυτό γίνεται για το καλό μας.Δεν υφίσταται 6μηνο σε 1,5 μήνα.Επαναλάμβανω σκεπτόμενος λογικά και όχι ΚΑΙ πλάγια(Οπως πρέπει πλέον)
- smoky
- Kilobyte level
- Academic status: N>4
Σορρυ αλλά ποιος είναι ο σκοπός του Πανεπιστημίου; Οι καταλήψεις και πως θα κάνουμε στο ενδιάμεσο κανα δυο μήνες μάθημα να λέμε ότι βγάζουμε και "επιστήμονες" ή η πραγματική επιστημονική κατάρτιση των φοιτητών;PASCAL wrote:Η αύξηση της ελάχιστης διάρκειας ενός εξαμήνου είναι πολύ ύπουλο μέτρο γιατί έτσι γίνεται πιό δύσκολο να αναπληρωθεί μετά από καταλήψεις πράγμα που το κάνει ακόμα πιό εύκολο να χαθεί και άρα έμμεσα χτυπάνε την κατάληψη ως μέσο κινητοποίησης.tical wrote:Ισως το μόνο θετικό σημείο του νόμου.Κάτα τα άλλα διάταξη της πλάκας,υποστηριζόμενος από μυαλά της πλάκας.Ο νέος νόμος πλαίσιο προβλέπει ελάχιστη διάρκεια εξαμήνου 13 εβδομάδες (αντί για 10,5 του υπάρχοντος νόμου)
Πιστεύω ότι έπρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι με την αύξηση του χρόνου διδασκαλίας των εξαμήνων και να μην κυνηγάμε παντού φαντάσματα.
Ίσως το μόνο θετικό κατα τη γνώμη μου στο νόμο είναι η ανάδειξη πρύτανη και προέδρων τμημάτων από όλους τους φοιτητές και όχι από τις παρατάξεις. Έτσι μερικές παρατάξεις χάνουν "διαπραγματευτική" δύναμη που έχουν τώρα. Ίσως δηλαδή αν το σκεφτείς καλύτερα να οδηγηθεί εκεί που λες η κατάσταση.sheva wrote:- Το μόνο που παρέλειψε να περιλαμβάνει αυτός ο νόμος είναι η κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων με την υφιστάμενη μορφή τους.Όσο κατευθύνονται από τα κόμματα , το ελληνικό πανεπιστήμιο θα έχει τα χάλια που έχει σήμερα και θα εξυπηρετεί πολιτικά συμφέροντα.
tcilochr ++;
It is forbidden to kill. therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.
Voltaire
Voltaire
Εστω οτι έχεις μια μικρή επιχειρηση με 10 εργαζόμενους.Θες να την αναπτύξεις.Αύτο θα γίνει μέσω :Αν δεν αυξηθούν τα κονδύλια για την παιδεία δεν έχεις το δικαίωμα να μίλας για κάποια ουσιαστική αλλαγή.
α)Εύρεσεως τρόπων συνεργασίας με τα ΜΑΤ(άσυλο)
β)Εύρεσεως νέων μεθόδων εκλογής του διεύθυντή(εκλογή καθηγητών)
γ)Με χρηματικές επενδυσεις (???)
Last edited by tical on Thu Mar 08, 2007 7:14 pm, edited 1 time in total.
PASCAL wrote:Η αύξηση της ελάχιστης διάρκειας ενός εξαμήνου είναι πολύ ύπουλο μέτρο γιατί έτσι γίνεται πιό δύσκολο να αναπληρωθεί μετά από καταλήψεις πράγμα που το κάνει ακόμα πιό εύκολο να χαθεί και άρα έμμεσα χτυπάνε την κατάληψη ως μέσο κινητοποίησης.tical wrote:Ισως το μόνο θετικό σημείο του νόμου.Κάτα τα άλλα διάταξη της πλάκας,υποστηριζόμενος από μυαλά της πλάκας.Ο νέος νόμος πλαίσιο προβλέπει ελάχιστη διάρκεια εξαμήνου 13 εβδομάδες (αντί για 10,5 του υπάρχοντος νόμου)

Μου φαίνεται νομίζουμε ότι μας κυνηγάνε φαντάσματα.
M.I.T.as ++
EDIT:Μα θα κανονίσουμε το ελάχιστο χρόνο διδασκαλίας σύμφωνα με το χρόνο της κατάληψης;
Last edited by alexo on Thu Mar 08, 2007 7:37 pm, edited 2 times in total.
- maria_
- Venus Former Team Member
Το πρόβλημά μας δηλαδή είναι να "κουτσοβολέψουμε" ένα εξάμηνο μέσα σε ένα δίμηνο(στην καλύτερη) έτσι για να λέμε οτι δεν το χάσαμε;;;
Δεν ξέρω με τί κίνητρα μπορεί να πάρθηκε το μέτρο και κατα πόσο ύπουλα μπορεί να είναι αυτά,αυτό που βλέπω εγώ είναι οτι μας ωφελεί.Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.Το μέτρο αυτό προσπαθεί να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή ενός εξαμήνου,κατα τη διάρκεια του οποίου θα μαθαίνουμε 5 πράγματα και δεν θα κάνουμε πασαλείμματα.
M.I.T.as++
Ελπίζω να γίνουν όντως έτσι τα πράγματα
Δεν ξέρω με τί κίνητρα μπορεί να πάρθηκε το μέτρο και κατα πόσο ύπουλα μπορεί να είναι αυτά,αυτό που βλέπω εγώ είναι οτι μας ωφελεί.Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.Το μέτρο αυτό προσπαθεί να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή ενός εξαμήνου,κατα τη διάρκεια του οποίου θα μαθαίνουμε 5 πράγματα και δεν θα κάνουμε πασαλείμματα.
M.I.T.as++
Ελπίζω να γίνουν όντως έτσι τα πράγματα
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
http://www.paspasoee.gr/forum/viewtopic ... f8a54cb40cΠΑΣΠ forum wrote:Ακομη δεν εχει παρθει αποφαση για το αν και ποτε θα πραγματοποιηθει νεα Γενικη Συνελευση.
Ως εκ τουτου η Σχολη, αφου παρεμεινε σημερα κλειστη για να συμμετασχει ο ΣΦ ΑΣΟΕΕ στο Πανεκπαιδευτικο Συλλαλητηριο, απο αυριο θα λειτουργει κανονικα καθως δν υπαρχει αποφαση για συνεχιση της Κατατληψης.
Ως ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ ζητουμε την αμεση διεξαγωγη νεας Γενικης Συνελευσης.
Κατι μου λεει οτι αυριο θα γινει συνελευση "μεταξυ φιλων" και θα βγει αποφαση για καταληψη

- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
Ο νόμος ψηφίστηκε σήμερα, μένει όμως και να εφαρμοστεί, κάτι που δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι θα συμβεί!!!
Και μη μου πείτε "μας πως γίνεται να μην εφαρμοστεί ένας νόμος που ψηφίστηκε" γιατί είναι πολλοί οι νόμοι που απλά υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται από κανένα. Στα γρήγορα μπορώ να σκεφτώ τον νόμο περί επαγγελματικού αθλητισμού αλλά και τον προηγούμενο νόμο πλαίσιο που άλλα λέει και άλλα γίνονται.
Θα διαφωνήσω με το ότι η καθολική ψηφοφορία για την εκλογή πρύτανη κόβουν την κομματική συναλλαγή. Δλδ ο πρωτοτετής με τι κριτήριο θα ψηφίσει πρύτανη; Και ποιος πρύτανης θα κάνει τόσο μαζικό προεκλογικό άνοιγμα; Και στην τελική ποιοι φοιτητές θα ασχολούνται; Μάλλον τα κόμματα θα φωνάζουν τους δικούς τους να ψηφίζουν, απλά θα είναι λίγο πιο φλού ο αριθμός ψήφων που εξασφαλίζουν. Λίγο λαικοσμός ε;
Όταν δίνετε ++ στο post του MITa παίρνω κι εγώ αναδρομικά ++;
Και μη μου πείτε "μας πως γίνεται να μην εφαρμοστεί ένας νόμος που ψηφίστηκε" γιατί είναι πολλοί οι νόμοι που απλά υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται από κανένα. Στα γρήγορα μπορώ να σκεφτώ τον νόμο περί επαγγελματικού αθλητισμού αλλά και τον προηγούμενο νόμο πλαίσιο που άλλα λέει και άλλα γίνονται.
Θα διαφωνήσω με το ότι η καθολική ψηφοφορία για την εκλογή πρύτανη κόβουν την κομματική συναλλαγή. Δλδ ο πρωτοτετής με τι κριτήριο θα ψηφίσει πρύτανη; Και ποιος πρύτανης θα κάνει τόσο μαζικό προεκλογικό άνοιγμα; Και στην τελική ποιοι φοιτητές θα ασχολούνται; Μάλλον τα κόμματα θα φωνάζουν τους δικούς τους να ψηφίζουν, απλά θα είναι λίγο πιο φλού ο αριθμός ψήφων που εξασφαλίζουν. Λίγο λαικοσμός ε;
Όταν δίνετε ++ στο post του MITa παίρνω κι εγώ αναδρομικά ++;
-
- Mbyte level
Τί να τις κάνεις τις χρηματικές επενδύσεις όταν η επιχείρηση δεν μπορεί να διαχειριστεί τα χρήματά της;tical wrote:Εστω οτι έχεις μια μικρή επιχειρηση με 10 εργαζόμενους.Θες να την αναπτύξεις.Αύτο θα γίνει μέσω :Αν δεν αυξηθούν τα κονδύλια για την παιδεία δεν έχεις το δικαίωμα να μίλας για κάποια ουσιαστική αλλαγή.
α)Εύρεσεως τρόπων συνεργασίας με τα ΜΑΤ(άσυλο)
β)Εύρεσεως νέων μεθόδων εκλογής του διεύθυντή(εκλογή καθηγητών)
γ)Με χρηματικές επενδυσεις (???)
Το πρόβλημα με την ανώτατη εκπαίδευση είναι ΠΡΩΤΑ θέμα νοοτροπίας (όλων των εμπλεκόμενων μερών - φοιτητών, καθηγητών, παρατάξεων, συνδικαλιστών, πολιτικών) και μετά θέμα χρηματικό.
Σίγουρα περισσότερα λεφτά θα έδιναν ένα νέο κτίριο για να στεγαστεί η ΑΣΟΕΕ, αλλά τί να το κάνουμε το νέο κτίριο όταν μέσα στον πρώτο μήνα θα έχει μετατραπεί σε σπιτάκι με κόκκινο φωτάκι από αυτούς που υποτίθεται πως μάχονται και το προστατεύουν;
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!