Παράταση του χειμερινού εξαμήνου σε βάρος του εαρινού.
- Silver
- Kilobyte level
- Academic status: Alumnus/a
Παράταση του χειμερινού εξαμήνου σε βάρος του εαρινού.
Όσοι διαβάζετε τακτικά το θέμα κατάληψη 2 θα διαπιστώσετε ότι οι βδομάδες που έχουν μείνει για το εαρινό εξάμηνο είναι πολύ λίγες και δεν αρκούν για να ολοκληρωθεί σωστά.
Επίσης το χειμερινό εξάμηνο δεν έχει ολοκληρωθεί σωστά, καθώς σε πολλά μαθήματα δεν έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός διαλέξεων, ενώ σε άλλα μόλις και με τα βίας ο ελάχιστος δυνατός.
Η πρόταση είναι οι υπόλοιπες βδομάδες που απομένουν να χρησιμοποιηθούν για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών του χειμερινού εξαμήνου. Το εαρινό εξάμηνο μπορεί είτε να μεταφερθεί στο χειμερινό, είτε απλά να χαθεί.
Τουλάχιστον το χειμερινό εξάμηνο θα είναι πλήρες καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί και με το παραπάνω ο απαιτούμενος αριθμός διαλέξεων.
Αυτή η ιδέα έχει ξαναπροταθεί σε άλλο πανεπιστήμιο. Δυστυχώς δεν ξέρω κατά πόσο εφαρμόστηκε.
Επισημαίνω τα παρακάτω σημεία προς αποφυγή παρεξηγήσεων:
α) Αυτή η πρόταση δεν έχει καμία σχέση με όργανα του πανεπιστημίου, παρατάξεις κλπ. Είναι καθαρά προσωπική άποψη και μέσα από το venus μου δίνεται η δυνατότητα να την εκφράσω.
β) Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί και στην πράξη, Το τι θα γίνει με το εαρινό εξάμηνο δεν είναι δουλεία του Venus, Στην καλύτερη των περιπτώσεων αν κάποια γνώμη υπερισχύσει συντριπτικά της άλλης, ίσως καταφέρει να λειτουργήσει ως μέσο πίεσης προς τους αρμόδιους.
Θέλω να ευχαριστήσω το χρήστη zweinstein που μου είπε αυτό το γεγονός και μου έδωσε την ιδέα.
Θα ήθελα να ζητήσω από κάποιον moderator/administrator να μετατρέψει το συγκεκριμένο θέμα σε ψηφοφορία (δεν μου εμφανίζει την αντίστοιχη επιλογή). Ευχαριστώ.
Επίσης το χειμερινό εξάμηνο δεν έχει ολοκληρωθεί σωστά, καθώς σε πολλά μαθήματα δεν έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός διαλέξεων, ενώ σε άλλα μόλις και με τα βίας ο ελάχιστος δυνατός.
Η πρόταση είναι οι υπόλοιπες βδομάδες που απομένουν να χρησιμοποιηθούν για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών του χειμερινού εξαμήνου. Το εαρινό εξάμηνο μπορεί είτε να μεταφερθεί στο χειμερινό, είτε απλά να χαθεί.
Τουλάχιστον το χειμερινό εξάμηνο θα είναι πλήρες καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί και με το παραπάνω ο απαιτούμενος αριθμός διαλέξεων.
Αυτή η ιδέα έχει ξαναπροταθεί σε άλλο πανεπιστήμιο. Δυστυχώς δεν ξέρω κατά πόσο εφαρμόστηκε.
Επισημαίνω τα παρακάτω σημεία προς αποφυγή παρεξηγήσεων:
α) Αυτή η πρόταση δεν έχει καμία σχέση με όργανα του πανεπιστημίου, παρατάξεις κλπ. Είναι καθαρά προσωπική άποψη και μέσα από το venus μου δίνεται η δυνατότητα να την εκφράσω.
β) Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί και στην πράξη, Το τι θα γίνει με το εαρινό εξάμηνο δεν είναι δουλεία του Venus, Στην καλύτερη των περιπτώσεων αν κάποια γνώμη υπερισχύσει συντριπτικά της άλλης, ίσως καταφέρει να λειτουργήσει ως μέσο πίεσης προς τους αρμόδιους.
Θέλω να ευχαριστήσω το χρήστη zweinstein που μου είπε αυτό το γεγονός και μου έδωσε την ιδέα.
Θα ήθελα να ζητήσω από κάποιον moderator/administrator να μετατρέψει το συγκεκριμένο θέμα σε ψηφοφορία (δεν μου εμφανίζει την αντίστοιχη επιλογή). Ευχαριστώ.
- maria_
- Venus Former Team Member
Ωραία σκέψη Silver αλλά όπως είπε και ο alexo υπάρχουν κάποια προβλήματα στην υλοποίηση της.Ίσως μία ρύθμιση για τους επι πτυχίω να ήταν μια λύση.Μετά τις αναπληρώσεις όμως τί γίνεται;Και όσον αφορά τα μαθήματα του εαρινού που θα χαθούν,δεν θα χρειαστούν για την κατανόηση των μαθημάτων του χειμερινού;Κοινώς μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο 

Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
- Silver
- Kilobyte level
Ολά αυτά που λέτε σωστά.
Προσωπική γνώμη ήταν αυτή από τον Silver (γνωστός για τις διάφορες αρλούμπες του) όχι από το ... σοφό Σολωμόντα.
Πάντως αν σκεφτείτε κάποια λύση για τα παραπάνω ή αν έχετε να προτείνετε και άλλα, καλό θα ήταν να ενταχθούν στην ψηφοφορία. Αν μη τι άλλο να εκφράζει το venus όσο πιο αντικειμενικά γίνεται.
Προσωπική γνώμη ήταν αυτή από τον Silver (γνωστός για τις διάφορες αρλούμπες του) όχι από το ... σοφό Σολωμόντα.
Πάντως αν σκεφτείτε κάποια λύση για τα παραπάνω ή αν έχετε να προτείνετε και άλλα, καλό θα ήταν να ενταχθούν στην ψηφοφορία. Αν μη τι άλλο να εκφράζει το venus όσο πιο αντικειμενικά γίνεται.
Τελείωσα!!!!
Γι' αυτό το λόγο θεωρώ πως θα ήταν κακό να γίνει κάτι τέτοιο.maria_ wrote:Και όσον αφορά τα μαθήματα του εαρινού που θα χαθούν,δεν θα χρειαστούν για την κατανόηση των μαθημάτων του χειμερινού;Κοινώς μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο
Γνώμη μου είναι αν είναι να χαθεί κάτι να χαθεί η εξεταστική του "Φεβρουαρίου" και στη χειρότερη αν δε μας παίρνει ο χρόνος και του "Ιουνίου". Για τους επί πτυχίω ( αλήθεια υπάρχει κάποιος ορισμός για τους επί πτυχίω σε σχέση με το πόσα μαθήματα χρωστάνε; ) βεβαίως μπορεί να υπάρξει ιδιαίτερη μεταχείριση. Για να μην υπάρξει παρεξήγηση δεν είμαι επί πτυχίω.
Στην τελική προτείνω, αν φτάσουμε στα άκρα, να γράψουμε μια φορά το κάθε μάθημα το Σεπτέμβριο. Το ξέρω ότι δεν είναι κάτι καλό, αλλά αν θέλουμε να γίνει κι ένα σωστό εξάμηνο πρέπει να κάνουμε μεγάλες υποχωρήσεις. Μια άποψη μόνο είναι αυτή. Μην την λάβετε σαν κάτι δεσμευτικό.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
Δε πιστευω οτι θα γινει αυτο!
Το πιθανοτερο(προσωπικη μου αποψη) ειναι μολις ανοιξουμε να κανουμε μαθηματα χειμερινο μετα κανονικα εαρινο, μετα να κανουμε μια εξεταστικη εξπρες με τα χειμερινα μονο και μετα να δωσουμε το Σεπτεβρη κανονικα 1φορα χειμερινα 1 φορα εαρινα.
Δηλαδη προσωπικη μου αποψη ειναι οτι θα χαθει η εξεταστικη του Ιουνιου.
Μπορει να λυπηθουν κ κανεναν επι πτυχιω και να δωσουν καμμια εξπρες τον Σεπτεβρη 2η φορα τα Εαρινα αλλα πολυ χλωμο.
ΥΓ. Και μην ακουω για διαχωρισμους των επι πτυχιω αναλογα το ποσα χρωστανε
Ολα ειναι θεμα καθαρα αποφασης. Εχω αρκετα (πανω απο 10 ) αλλα πιστευω οτι τελειωνα σε 3 κανονικες εξεταστικες με λιγο ζορι. Αλλα αφου απο περισυ δινω τριπλες και δεκαπλες, χρωσταω και θα χρωσταω για καιρο ακομα.

Το πιθανοτερο(προσωπικη μου αποψη) ειναι μολις ανοιξουμε να κανουμε μαθηματα χειμερινο μετα κανονικα εαρινο, μετα να κανουμε μια εξεταστικη εξπρες με τα χειμερινα μονο και μετα να δωσουμε το Σεπτεβρη κανονικα 1φορα χειμερινα 1 φορα εαρινα.
Δηλαδη προσωπικη μου αποψη ειναι οτι θα χαθει η εξεταστικη του Ιουνιου.
Μπορει να λυπηθουν κ κανεναν επι πτυχιω και να δωσουν καμμια εξπρες τον Σεπτεβρη 2η φορα τα Εαρινα αλλα πολυ χλωμο.
ΥΓ. Και μην ακουω για διαχωρισμους των επι πτυχιω αναλογα το ποσα χρωστανε

Last edited by Ganther on Thu Mar 08, 2007 2:23 am, edited 1 time in total.
Το ερώτημά μου παραπάνω δεν ήταν ρητορικό. Πραγματικά δε γνωρίζω και ρώτησα για να μάθω. Αλλά αν κατάλαβα από την απάντησή σου Ganther μάλλον δεν ορίζεται με κάποιο επίσημο τρόπο, ίσως σε κάποιο καταστατικό, στους κανονισμούς του τμήματος ή κάπου αλλού.
Με την κατάσταση που επικρατεί ως τώρα αυτό που λες Ganther θα ήταν το ιδανικότερο.
Είδωμεν...
Με την κατάσταση που επικρατεί ως τώρα αυτό που λες Ganther θα ήταν το ιδανικότερο.
Είδωμεν...
- Kandy_Kandy
- Kilobyte level
- Academic status: N>4
Smoky++
Διαφωνώ επίσης.......(και εγώ θέλω το ρημάδι το χαρτί)
Ασχετο: Smoky όταν λες θες το πτυχίο σου το λες με δικό σου ρίσκο ......κινδυνεύεις να κριθείς και εσύ και να πάρεις τα επίθετα: παρτάκιας, πειθήνιο στρατιωτάκη κλπ
Βλπ: Κατάληψη ΙΙ
Διαφωνώ επίσης.......(και εγώ θέλω το ρημάδι το χαρτί)
Ασχετο: Smoky όταν λες θες το πτυχίο σου το λες με δικό σου ρίσκο ......κινδυνεύεις να κριθείς και εσύ και να πάρεις τα επίθετα: παρτάκιας, πειθήνιο στρατιωτάκη κλπ

Βλπ: Κατάληψη ΙΙ
The Grand essentials of happiness are: something to do, something to love, and something to hope for.
Συγνώμη παιδιά που το λέω αλλά έχω την εντύπωση πως διαβάζετε μόνο το τελευταίο post.Luke wrote:Για τους επί πτυχίω ( αλήθεια υπάρχει κάποιος ορισμός για τους επί πτυχίω σε σχέση με το πόσα μαθήματα χρωστάνε; ) βεβαίως μπορεί να υπάρξει ιδιαίτερη μεταχείριση. Για να μην υπάρξει παρεξήγηση δεν είμαι επί πτυχίω.

Μάλλον κατάλαβα εγώ λάθος. 
Νόμιζα ότι το "διαφωνώ κάθετα" που έγραψες αναφερόταν στο προηγούμενο post μου γι' αυτό και παράθεσα το τι είχα γράψει.
Βεβαίως κι εγώ διαφωνώ και το είπα και παραπάνω για το λόγο ότι δε γίνεται να συνεχίσουμε με μαθήματα παραπάνω εξαμήνου αν δεν έχουμε κάποια βάση από μαθήματα προηγούμενου εξαμήνου. Βεβαίως και για την περίπτωση των επί πτυχίω, όπως στην περίπτωσή σου, είναι πρόβλημα.

Νόμιζα ότι το "διαφωνώ κάθετα" που έγραψες αναφερόταν στο προηγούμενο post μου γι' αυτό και παράθεσα το τι είχα γράψει.
Βεβαίως κι εγώ διαφωνώ και το είπα και παραπάνω για το λόγο ότι δε γίνεται να συνεχίσουμε με μαθήματα παραπάνω εξαμήνου αν δεν έχουμε κάποια βάση από μαθήματα προηγούμενου εξαμήνου. Βεβαίως και για την περίπτωση των επί πτυχίω, όπως στην περίπτωσή σου, είναι πρόβλημα.
- smoky
- Kilobyte level
- Academic status: N>4
Α ναι δε διαφωνώ μαζί σου αλλά με την επέκταση του χειμερινού σε βάρος του εαρινού...Luke wrote:Μάλλον κατάλαβα εγώ λάθος.

- sandra
- Wow! Terabyte level
Μα θα γίνουν αναπληρώσεις?Και αν ναι σε όλα τα μαθήματα?Μόνο ένας καθηγητής ακούγεται όχι δώσει πρόγραμμα για την ερχόμενη βδομάδα.Ξέρετε αν μπορούμε να πληροφορηθούμε για τους υπόλοιπους?
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
Αναπλήρωση
Από την Πρυτανεία μας ζητήθηκε, προ ημερών, να την ενημερώσουμε αν και σε ποια από τα μαθήματα που διδάξαμε κατά το χειμερινό εξάμηνο κρίνουμε ότι είναι απαραίτητη η αναπλήρωση κάποιων από τις ώρες που χάθηκαν.
Δ. Γκρ.
Δ. Γκρ.