Ανεξάρτητο πλαίσιο ΙΙ

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.

Θα ψηφίσεις το πλαίσιο;

Poll ended at Wed Mar 28, 2007 4:13 pm

Ναί
28
55%
Όχι
11
22%
Συμφωνώ αλλά δεν θα κατέβω στη σχολή
9
18%
Δεν ξέρω/ δεν απαντώ
3
6%

Total votes: 51
kostas314
bit level
bit level

Post by kostas314 » Tue Mar 27, 2007 2:23 am

Dog oF wAr wrote:
Να τονίσω ότι χαίρομαι πάρα πολύ που απάντησες με τον πλέον κατάλληλο τρόπο στο (4). Λοιπόν η θέση μου είναι παρόμοια με τη δική σου αν δεν κάνω λάθος, αλλά λίγο δεξιότερα. Εγώ δεν είμαι ΔΑΠίτης ούτε υποστηρίζω πάντα τη ΔΑΠ. Τυχαίνει όμως να συμφωνώ με το νέο νόμο πλαίσιο.

Αν θες το πιστεύεις αυτό, αλλά η άποψή μου είναι καθαρά απόσταγμα δικής μου προσωπικής μελέτης επί του νόμου. Ίσα ίσα, έχω συζητήσει το θέμα αποκλειστικά με ΠΚΣίτες εξαιρουμένης μίας περίπτωσης.
kostas314 wrote: Ο kostas314 έχει τον ίδιο στρατηγικό στόχο με την ΠΚΣ πολλές φορές όμως διαφοροποιείται στο τακτικό επίπεδο για πολλούς και διάφορους λόγους. Στη δεδομένη φάση λοιπόν (συγκυρία) υπήρξε ταύτιση και στο τακτικό επίπεδο. Νομίζω ότι τώρα είναι σειρά σου να μου πείς στη δεδομένη συγκυρία που διαφοροποίησαι με την τακτική της ΔΑΠ.
Εφόσον η θέση σου είναι παρόμοια με τη δική μου γιατί δεν συνεργάζεσαι σε τακτικό επίπεδο με τη ΔΑΠ?
(παρόλο που μπορείς να διαφωνείς μαζί της όπως και εγώ με την ΠΑΣΠ)
Η βαρεμάρα και η χαμαλοδουλειά οδηγούν στη μετριότητα, η ελευθερία και ο ενθουσιασμός στη δημιουργία.
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by Dog oF wAr » Tue Mar 27, 2007 2:40 am

kostas314 wrote: Εφόσον η θέση σου είναι παρόμοια με τη δική μου γιατί δεν συνεργάζεσαι σε τακτικό επίπεδο με τη ΔΑΠ?
(παρόλο που μπορείς να διαφωνείς μαζί της όπως και εγώ με την ΠΑΣΠ)
Κοίταξε εφόσον συμφωνώ με το νέο νόμο πλαίσιο και είμαι εναντίον της κατάληψης, όταν δεν υπάρχει κάποιος άλλος να υποστηρίξει ανοικτή σχολή, στις τελευταίες συνελεύσεις ψηφίζω ΔΑΠ όπως είναι φυσικό. Μάλλον αυτό εννοείς τακτικό επίπεδο έτσι;

Κατά τα άλλα περεταίρω συνεργασία δε με ενδιαφέρει... και όχι μόνο με τη ΔΑΠ, αλλά με κανέναν. Έχω και άλλα προβλήματα εκτός από το να πείθω όλον τον κόσμο ότι η άποψή μου είναι η σωστή. Ο νόμος πέρασε και τα θετικά/αρνητικά του θα φανούν στην πράξη... τότε θα δούμε ποιος είχε δίκιο τόσον καιρό.

Στο τελευταίο δεν αναφέρομαι σε εσένα kostas314, προφανώς είναι άσχετο με το τι πρέπει να γράφει και τι όχι το ανεξάρτητο πλαίσιο. Αναφέρομαι σε όλους όσους άκρατα εξέφραζαν μια απίστευτη κινδυνολογία και που φοβούνταν πολλά και διάφορα για το νέο νόμο πλαίσιο.
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Tue Mar 27, 2007 3:02 am

Παιδιά δεν ξέρω αν συζητήθηκε αλλά αύριο δε θα κατέβει ανεξάρτητο πλαίσιο από την ίδια ομάδα που κατέβασε και την προηγούμενη φορά. Προσωπικά δε γνωρίζω αν θα κατέβει κάποιο ανεξάρτητο από άλλη ομάδα αλλά κατά πάσα πιθανότητα δε θα κατέβει.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Post by rapadder » Tue Mar 27, 2007 9:15 am

Πράγματι, τελικά δεν θα κατέβει.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Tyrogkofretas
byte level
byte level
Academic status: N>4

Post by Tyrogkofretas » Tue Mar 27, 2007 8:19 pm

Εγώ πάντως συμφωνώ απόλυτα με τον Dog_Of_War και σε όσα αντιπαρατίθεται με τον Κώστα. Δεν ανήκω πουθενά (για να αποτρέψω παρεξηγήσεις), όμως πιστεύω πως η ιδέα του να συσπειρώσει ένα πλαίσιο ακόμη και αντικρουόμενες απόψεις, είναι εφυέστατη!

Πράγματι, γίνεται της κακομοίρας στην Παιδεία και πιθανώς να ήταν καθήκον μας να πάρουμε θέση για το πλαίσιο. Κανείς όμως δεν μας αναγκάζει να το κάνουμε αυτό και επίσης κανείς δεν μας αναγκάζει να το εκφράσουμε! Είμαι απόλυτα υπέρ μιας άχρωμης πρότασης που θα υπερασπίζεται το μάθημα του φοιτητή.

Η ιδέα της κατάληψης με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Αν διαφωνείς με έναν καθηγητή, κάνεις κατάληψη στο γραφείο του.Αν διαφωνείς με τον περιπτερά για τις τιμές στις σοκοφρέτες (χωρίς τυρί πάντα....), κάνεις κατάληψη στο περίπτερο. Αν διαφωνείς με το video club που δεν κουνάει το δάχτυλό του να φέρει τον δεύτερο κύκλο Lost, κάνεις κατάληψη στο μαγαζί. Τώρα που διαφωνείς με το Υπουργείο, κάνεις κατάληψη στη σχολή σου......λογικό???? Ας μην συζητήσουμε και την νομιμότητα της κατάληψης...

Και δεν είναι μόνο οι επί πτυχίω που τρώνε το πακέτο! Υπάρχουν και φοιτητόνια σαν του λόγου μου, που έχουν αλλάξει γνώμη για τις σπουδές τους ακόμη και μετά από 2 χρόνια και ξεκινάνε από την αρχή σε άλλη σχολή. Εγώ λοιπόν, που έχω ήδη χάσει 2 χρόνια από τη ζωή μου, γιατί να χάσω άλλο ένα?

Κρίμα πάντως που δεν κατέβηκε το ΑΠΑΣ και σήμερα. Απογοητεύτηκα... και βρέθηκα στο δίλλημα της ψήφου μου...
χα και τέτοια!
komatoskilo
byte level
byte level

Post by komatoskilo » Tue Mar 27, 2007 8:27 pm

Έχω δύο απλές απορίες...

1ον
Γιατί δεν κατέβηκε ανεξάρτητο πλαίσιο αυτή τη φορά;

2ον
Τι ψηφίσαν αυτοί που την προηγούμενη φορά ψήφισαν ανεξάρτητο πλαίσιο και γιατί;

Αυτά.....
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Tue Mar 27, 2007 8:29 pm

Tyrogkofretas wrote:Κρίμα πάντως που δεν κατέβηκε το ΑΠΑΣ και σήμερα. Απογοητεύτηκα... και βρέθηκα στο δίλλημα της ψήφου μου...
EDITED *δεν έχει νόημα...*

Το σημαντικό είναι οτι η σχολή δεν έκλεισε ;)
Last edited by debbie on Tue Mar 27, 2007 11:25 pm, edited 1 time in total.
Sergeant_Eikosaris
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc
Post by Sergeant_Eikosaris » Tue Mar 27, 2007 8:37 pm

Εξίσου σημαντική (αν όχι πιο σημαντική) είναι και η δυνατότητα να εκφράσουν οι φοιτητές τις απόψεις τους.Εγώ προσωπικά, επειδή τόσο καιρό δεν έχω πάρει θέση για το ανεξάρτητο πλαίσιο, αν και διαφωνώ με το περιεχόμενό του (για τους δικούς μου λόγους), συμφωνώ 1000% με αυτό που έκαναν τα παιδιά.
nantia_86
Venus Former Team Member

Post by nantia_86 » Tue Mar 27, 2007 9:48 pm

komatoskilo wrote:Έχω δύο απλές απορίες...

1ον

2ον

Αυτά.....
Όσον αφορά το 2ο προσωπικά εγώ δεν κατέβηκα γιατί δεν υπήρχε το ανεξάρτητο και ξέρω και πολλούς άλλους που δεν κατέβηκαν γι'αυτό το λόγο.
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
steven
byte level
byte level

Post by steven » Tue Mar 27, 2007 10:22 pm

komatoskilo wrote:Έχω δύο απλές απορίες...

1ον

2ον

Αυτά.....
1ον Γιατί δεν συμφωνήσαμε μεταξύ μας για το περιεχόμενο του πλαισίου
και επιπλέον γιατί μόνο 28 άτομα αυτή τη φορά ήταν υπέρ.

2ον Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει κανέναν αυτό. Όλοι είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν ότι θέλουν.
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Dog oF wAr » Tue Mar 27, 2007 10:32 pm

Πάντως παιδιά αν το δούμε καθαρά από τη σκοπιά του αποτελέσματος, καλύτερα που δεν κατέβηκε γιατί ίσως η σχολή να μην άνοιγε αν οι ψήφοι διασπώνταν μεταξύ ανεξάρτητου και ΔΑΠ. Από την άλλη όμως, καταλήξαμε και πάλι να πρέπει να κομματοποιηθούμε κατά κάποιον τρόπο.

Εννοείται ότι δεν έχουν κάποια ευθύνη τα παιδιά που θα το κατέβαζαν, δεν υπογράψανε κανα συμβόλαιο ότι θα συντάσσουν για πάντα ανεξάρτητα πλαίσια!! Για να μη με παρεξηγήσει κανείς το λέω...
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Tue Mar 27, 2007 10:43 pm

Παιδιά δεν κατέβηκε γιατί δε μπορέσαμε να συμφωνήσουμε στο περιεχόμενο του πλαισίου και γιατί η όρεξη για να κατεβάσουμε πλαίσιο ήταν μικρή. Το ότι θα παίρναμε ψήφους από τη ΔΑΠ είναι μύθος και δεν το σκεφτήκαμε καθόλου έτσι. Άλλωστε η ΔΑΠ την προηγούμενη φορά πήρε ψήφους από το ανεξάρτητο και όχι τόσο το αντίστροφο.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Tue Mar 27, 2007 10:55 pm

komatoskilo wrote: Τι ψηφίσαν αυτοί που την προηγούμενη φορά ψήφισαν ανεξάρτητο πλαίσιο και γιατί;

Αυτά.....
Συγγνωμη, δεν καταλαβα ποιος ηρθε??? Σιγα μην πουμε τι ψηφισαμε!!!

Φακελωνεις κοσμο/χρήστες? Δεν παμε καλα...
Οι καμερες μας μαραναν κατα τ'αλλα... :twisted: :twisted:

Αυτη η ερωτηση μας θιγει ολους σαν φοιτητες αλλα και σαν προσωπικοτητες.
Last edited by Ganther on Tue Mar 27, 2007 11:34 pm, edited 1 time in total.
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Dog oF wAr » Tue Mar 27, 2007 11:27 pm

Ganther wrote: Οι καμερες μας μαραναν κατα τ'αλλα...
Να τος!!! Τα λέει με το όνομά τους!! Πες τα Χρυσόστομε... Για να ξεκαθαρίζουμε ποιος είναι ο λύκος με την προβιά που ανέφερε και ο Kostas314 για άλλο λόγο βέβαια.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a
Post by PASCAL » Tue Mar 27, 2007 11:50 pm

Παρένθεση[Καλά όχι ότι είναι σωστό να ρωτάει ο καθένας δημόσια "τι ψηφίζεις" αλλά όχι και να αθωώνουμε έτσι τις κάμερες... Λίγο προσοχή σ' αυτά που λέμε...]
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Dog oF wAr » Wed Mar 28, 2007 12:00 am

Σωστό αυτό που λέει ο Pascal. Αλλά δεν είναι και ακριβώς όπως τα λένε αυτοί που τις καίνε... Από την άλλη όμως τον τελευταίο καιρό αντί να βλέπουμε να μας φακελώνουν οι συνήθεις ύποπτοι, παρατηρούμε να το κάνουν αυτοί που είναι υποτίθεται κατ' εξοχήν αντίθετοι και αντιδραστικοί σε αυτές τις τακτικές. Αυτό εννοούσα...
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Wed Mar 28, 2007 12:11 am

Φανταζομαι PASCAL δεν αναφερεσαι σε εμενα αλλα θα το ξεκαθαρισω.

Τις καμερες δεν τις ανεφερα για να τις αθωωσω, (δεν με απασχολει το θεμα μιας και στην Ελλαδα ακομα δεν υπαρχουν) αλλα για να δειξω οτι πολλες φορες μας αποπροσανατολιζουν οτι οι τεχνολογικα προηγμενες πρακτικες ειναι οι χειροτερες, και τελικα δεχομαστε τις παλιες καλες πρακτικες...

offtopic προσφατα ειδα το Red Road. Δειχνει και για τις καμερες στην Αγγλια (απαραδεκτη κατασταση)
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Wed Mar 28, 2007 3:50 pm

Παιδιά να 'μαι κι εγώ. Γύρισα!
Κρίμα που δεν κατέβηκε και πάλι το ανεξάρτητο πλαίσιο, αλλά το σημαντικό είναι ότι η προσπάθεια δε διαλύεται.
Στο μέλλον θα κρίνουμε και πάλι, και μπορεί να αποφασίσουμε να μπούμε σε άλλη ΓΣ.
Stop playing games... feel them.
Image
komatoskilo
byte level
byte level

Post by komatoskilo » Wed Mar 28, 2007 9:44 pm

Oκ για το πρώτο μου ερώτημα πήρα απάντηση...

Ganther wrote:
komatoskilo wrote: Τι ψηφίσαν αυτοί που την προηγούμενη φορά ψήφισαν ανεξάρτητο πλαίσιο και γιατί;

Αυτά.....
Συγγνωμη, δεν καταλαβα ποιος ηρθε??? Σιγα μην πουμε τι ψηφισαμε!!!

Φακελωνεις κοσμο/χρήστες? Δεν παμε καλα...
Οι καμερες μας μαραναν κατα τ'αλλα... :twisted: :twisted:

Αυτη η ερωτηση μας θιγει ολους σαν φοιτητες αλλα και σαν προσωπικοτητες.
Όσο αναφορά το 2ο

Αν δεν θές να μου πεις ή sorry αν ντρέπεσαι να μου πεις(σου απαντάω στο ύφος που μου απάντησες) ok that's life.

Έτσι κι αλλιώς δεν με ενδιαφέρει. Ούτε φακελώνω χρήστες ούτε φοιτητές. Ασφαλώς η ψήφος είναι μυστική αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση γίνετε φανερά με ανάρτηση του χεριού... Παρόλα αυτά εγώ ρώτησα για ένα και μόνο λόγο: Για να μου πείτε τα κριτήρια με τα οποία στηρίξατε(αν και οι πιο πολλοί από ότι κατάλαβα δεν κατεβήκατε στην ΓΣ) ένα από τα δύο πλαίσια που κατέβηκαν την Τρίτη.

Τώρα για το αν πάμε καλά θα σου απαντήσω...

Κάποιοι δεν πάνε καλά...

Με το να θέλουμε να πληρώνουμε για να αποκτήσουμε το αγαθό που λέγετε Παιδεία μάλλον δεν πάμε καλά...
mei
byte level
byte level

Post by mei » Wed Mar 28, 2007 10:42 pm

το μονο δωρεαν που υπαρχει,υπαρχει και θα υπαρχει στο συνθημα(ουτοπια) δωρεαν παιδεια για ολους ειναι το ιδιο το συνθημα.
Για την παιδεια πληρωνεις ειτε αμεσα(διδακτρα) ειτε εμμεσα(φοροι).Παντως το στανταρ ειναι οτι πληρωνεις και οτι θα συνεχισεις να πληρωνεις οσες καραμελες και αν μασησουν μερικοι.
Image
"Bound with all the weight of all the words he tried to say,
chained to all the places that he never wished to stay."
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fo@ » Wed Mar 28, 2007 11:19 pm

mei wrote:το μονο δωρεαν που υπαρχει,υπαρχει και θα υπαρχει στο συνθημα(ουτοπια) δωρεαν παιδεια για ολους ειναι το ιδιο το συνθημα.
Για την παιδεια πληρωνεις ειτε αμεσα(διδακτρα) ειτε εμμεσα(φοροι).Παντως το στανταρ ειναι οτι πληρωνεις και οτι θα συνεχισεις να πληρωνεις οσες καραμελες και αν μασησουν μερικοι.
Το ίδιο ισχύει και με τις λέξεις ανεξαρτησία, δημοκρατία, ελευθερία, ισότητα, ... . Δεν πρέπει όμως να τις βλέπουμε πάντα κυριολεκτικά. Για μένα η έκφραση "δωρεάν παιδεία" συμπυκνώνει σε δύο λέξεις την επιθυμία ότι οι οικονομικές ανισότητες δε θα θέτουν εμπόδια στην προσπάθεια ενός νέου να μορφωθεί. Φυσικά πολλοί χρησιμοποιούν τη "δωρεάν παιδεία" σα καραμέλα χωρίς να δείχνουν ότι συμμερίζονται αυτή τη σημασία. Και για αυτό θα ένιωθα περισσότερη αισιοδοξία αν όσοι αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο δεν παρασυρόμαστε/παρασύρουμε από/σε παιχνίδια των λέξεων.
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Dog oF wAr » Thu Mar 29, 2007 2:19 am

komatoskilo wrote: Με το να θέλουμε να πληρώνουμε για να αποκτήσουμε το αγαθό που λέγετε Παιδεία μάλλον δεν πάμε καλά...
Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι άσχετη με το νέο νόμο πλαίσιο, ας μην το ξεχνάμε αυτό.

Και αν ακόμα το επιχείρημά σου δεν στόχευε εκεί, το τι θα γίνεται ακριβώς όταν και αν ιδρυθούν ιδιωτικά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λες εσύ "πληρώνω για να αποκτήσω Παιδεία".

Μην πιπιλάτε τέτοιες εκφράσεις με το ύφος του ανθρώπου που έχει την απίστευτη εμπειρία στα ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού. Το τι συμβαίνει εκεί είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που σας παρουσιάζουν οι διάφοροι στις παρατάξεις...

Προσοχή: Δεν είπα ότι τα ιδιωτικά είναι τέλεια ούτε ότι είναι πανάκεια για να λύσουμε το της 3οβαθμίου εκπαίδευσης. Αυτό που λέω είναι ότι τα περισσότερα που έχω ακούσει επί του θέματος είναι μια σκέτη παραπληροφόρηση.

Επίσης,

@mei: Αυτό που λες δεν είναι επιχείρημα για να πείσεις κάποιον να πληρώνει δίδακτρα. Όχι δηλαδή ότι είναι (ή θα είναι) υποχρεωμένος κανείς να πληρώνει δίδακτρα για να πάει σε πανεπιστήμιο, αλλά εκεί στηρίζει ο συνάδελφος komatoskilo την άποψή του.

[offtopic] komatoskilo πολύ ωραίο το nickname σου (και δεν το λέω ειρωνικά, απλά μου άρεσε σαν ιδέα...!)[/offtopic]
Insanity in individuals is something rare - but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.

Friedrich Nietzsche
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”