Δημιουργία Συλλόγου Αποφοίτων του τμήματος
Να δηλώσω και εγώ με τη σειρά μου οτι η ιδέα ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα...
(1) Πέραν από τα κοινωνικά (τα οποία ομολογώ δε με συναρπάζουν-αδιαφορώ για τις σωματικές διαπλάσεις κλπ συμφοιτητών που δε γνωρίζω, όσο για τους άλλους θα φροντίσω να έχω προσωπική επαφή μαζί τους) πιστεύω οτι θα έπιανε τόπο αν καταπιανόταν με συνέδρια, ημερίδες και γενικά εάν προσέφερε περαιτέρω γνώσεις σε νέες τεχνολογίες.
(2) Επίσης εκτός από φοιτητές να συμμετείχαν και καθηγητές...Τιμή μου θα ήταν να μπορώ να ανταλλάσσω απόψεις με καθηγητές όπως ο Ανδρουτσόπουλος κλπ.
(3) Θα ήταν μέσο εύρεσης συνεργατών. Θα μου άρεσε μετά απο Χ χρόνια να συνεργαστώ επαγγελματικά με μερικούς από τους τωρινούς συμφοιτητές- και τότε καταξιωμένος στο χώρο τους.
(4) Τέλος θα ανέβαινε το κύροςτης σχολής μας. Τι καλύτερο έχουν οι μηχανικοί από εμάς?
Γενικά καλό θα ήταν να δρομολογηθεί...Ξέρετε καλούς δικηγόρους? Εγώ έχω έναν υπόψιν μου.
(1) Πέραν από τα κοινωνικά (τα οποία ομολογώ δε με συναρπάζουν-αδιαφορώ για τις σωματικές διαπλάσεις κλπ συμφοιτητών που δε γνωρίζω, όσο για τους άλλους θα φροντίσω να έχω προσωπική επαφή μαζί τους) πιστεύω οτι θα έπιανε τόπο αν καταπιανόταν με συνέδρια, ημερίδες και γενικά εάν προσέφερε περαιτέρω γνώσεις σε νέες τεχνολογίες.
(2) Επίσης εκτός από φοιτητές να συμμετείχαν και καθηγητές...Τιμή μου θα ήταν να μπορώ να ανταλλάσσω απόψεις με καθηγητές όπως ο Ανδρουτσόπουλος κλπ.
(3) Θα ήταν μέσο εύρεσης συνεργατών. Θα μου άρεσε μετά απο Χ χρόνια να συνεργαστώ επαγγελματικά με μερικούς από τους τωρινούς συμφοιτητές- και τότε καταξιωμένος στο χώρο τους.
(4) Τέλος θα ανέβαινε το κύροςτης σχολής μας. Τι καλύτερο έχουν οι μηχανικοί από εμάς?
Γενικά καλό θα ήταν να δρομολογηθεί...Ξέρετε καλούς δικηγόρους? Εγώ έχω έναν υπόψιν μου.
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
Ας ρωτήσουμε ενα δικηγόρο ο οποίος θα μας δώσει τις παραμέτρους γραπτώς για να μπορεί ο καθένας να τις κατεβάζει για να τις διαβάσει αν το θέλει..Η γραμματεία μπορεί να βοηθήσει άραγε;;
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
- Academic status: Alumnus/a
Νομικός χρειάζεται παίδες και μάλιστα με εμπειρία σε μη-κερδοσκοπικά σωματεία. Ενοείται πως δεν θα προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς γι' αυτό χρειάζεται μεγάλος αριθμός αρχικών μελλών για να υπάρχει η αρχική αυτοχρηματοδότηση για την κάλυψη των εξόδων ίδρυσης.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Κάτι ακόμη που πρέπει να έχετε υπόψην. Οι κινήσεις που θα κάνουμε δεν μπορούν να γίνουν απο εμάς κατευθείαν. Η σύνταξη του καταστατικού θα πρέπει να γίνει απο απόφοιτους του τμήματος(ιδρυτικά μέλη) και η προσωρινή δοιικούσα επιτροπή(ή το αντίστοιχο συντονιστικό όργανο) που θα πρέπει να αναλάβει την συγκρότιση του συλλόγου απο την ίδρυση του μέχρι την στιγμή που θα εκλεγεί Δ.Σ. θα πρέπει να αποτελείται πάλι απο αποφοίτους. Εκτός βέβαια εάν υπαχει διακανονισμός στο καταστατικό αν και τότε περιπλέκονται τα πράγματα. Αυτό βέβαια είναι κάτι που θα λυθεί μετά απο συναντήσεις με τους αρμόδιους(νομικά πρόσωπα).
- rapadder
- Gbyte level
Ωραία βλέπω ότι η ιδέα προχωράει. Για μια ακόμη φορά λέω ότι τα κοινωνικά ήταν απλά ένα (μάλλον κακό) παράδειγμα. Οι προτάσεις της semika είναι στη σωστή κατεύθυνση. Η ιδέα μου κατέβηκε όταν έμαθα ότι ακριβώς αντίστοιχο Σύλλογο αποφοίτων πρόκειτε να κάνουν οι παλιοί μου συμφοιτητές (1η φουρνιά του ΔΕΤ που παίρνει τώρα πτυχίο), οπότε από Σεπτέμβρη-Οκτώμβρη θα ρωτήσω να μάθω ποιά άτομα ασχολούνται και πώς προχωράει το πράγμα στην περίπτωση τους. Δεν βιαζόμαστε (αν και καλό θα ήταν να φτιαχτεί πρίν την επόμενη Ορκωμοσία για να γραφτούν άμεσα κάμποσοι απόφοιτοι).
Λοιπόν... Κάτι έμαθα παραπάνω (από το δικηγόρο που είχα αναφέρει)!
(1) Πρέπει να μαζευτούμε τουλάχιστον 20 μέλη
(2) Να καταγράψουμε τον σκοπό ιδρύσεως του συλλόγου
(3) Να βρούμε κάποιο καταστατικό ενός συλλόγου ήδη υπάρχοντα και να τον τροποποιήσουμε ωστε να ταιριάζει στον αντικειμενικό στόχο μας
(4) Μέσω ενός δικηγόρου να γίνει αίτηση στο πρωτοδικίο
Αυτά περιληπτικά...
Πιστεύω οτι μετά τον Οκτώβριο θα πρέπει να το προχωρήσουμε πιο συστηματικά.
Τί λέτε?
(1) Πρέπει να μαζευτούμε τουλάχιστον 20 μέλη
(2) Να καταγράψουμε τον σκοπό ιδρύσεως του συλλόγου
(3) Να βρούμε κάποιο καταστατικό ενός συλλόγου ήδη υπάρχοντα και να τον τροποποιήσουμε ωστε να ταιριάζει στον αντικειμενικό στόχο μας
(4) Μέσω ενός δικηγόρου να γίνει αίτηση στο πρωτοδικίο
Αυτά περιληπτικά...
Πιστεύω οτι μετά τον Οκτώβριο θα πρέπει να το προχωρήσουμε πιο συστηματικά.
Τί λέτε?
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Ναι όντως θα το πρωωθήσουμε σαν ανακοίνωση εάν είναι. Ο καθένας ας ενημερώσει και όσους τώρα αποφοιτούν και τους γνωρίζει ή παλιότερους που έχουν αποφοιτήσει ώστε νς μαζευτούν τα ιδρυτικά μέλη.
- TaRaNTuLa
- Gbyte level
- Academic status: PhD
Εννοώ ότι θα φτάσουμε και θα πάρουμε εμείς πτυχίο και εμείς θα είμαστε που θα τον ιδρύσουμε...p3 wrote:Πώς θα γίνει να είναι ιδρυτικά μέλη του συλλόγου μη απόφοιτοι του τμήματος;

Αφού δεν έχουμε την ιδιότητα γύρω από την οποία θα φτιαχτεί ο σύλλογος,δε νομίζω να μπορούμε να κάνουμε κάτι από τώρα...Βέβαια πάντα υπάρχουν κάποια "παραθυράκια",οπότε κάτι μπορούμε να βρούμε και να το φτιάξουμε ΚΑΠΩΣ εμείς από τώρα και να μην περιμένουμε τους απόφοιτους....

Tamiya rulezZz....
TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
- a_s
- Mbyte level
Eγώ -όπως και πολλοί από εδώ μέσα -μπαίνουμε στο 4ο έτος, άρα πιστεύω κάποιο παραθυράκι να βρούμε.
Δεν είναι και τόσο δύσκολο εξάλλου να βρεθούν και 20 απόφοιτοι! Μερικοί από αυτούς είναι ο Ξυλωμένος, ο Καλλέργης.. Δεν πιστεύω αυτοί να αρνηθούν να υπογράψουν ως απόφοιτοι

Δεν είναι και τόσο δύσκολο εξάλλου να βρεθούν και 20 απόφοιτοι! Μερικοί από αυτούς είναι ο Ξυλωμένος, ο Καλλέργης.. Δεν πιστεύω αυτοί να αρνηθούν να υπογράψουν ως απόφοιτοι

όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος...
- TaRaNTuLa
- Gbyte level
- Academic status: PhD
οι περισσότεροι θα έλεγα...a_s wrote:Eγώ -όπως και πολλοί από εδώ μέσα -μπαίνουμε στο 4ο έτος, άρα πιστεύω κάποιο παραθυράκι να βρούμε.![]()

Άλλοι 18....a_s wrote:Δεν είναι και τόσο δύσκολο εξάλλου να βρεθούν και 20 απόφοιτοι! Μερικοί από αυτούς είναι ο Ξυλωμένος, ο Καλλέργης.. Δεν πιστεύω αυτοί να αρνηθούν να υπογράψουν ως απόφοιτοι

Μπορούμε βέβαια να συντάξουμε ένα καταστατικό όπου να λέμε αρχικά ότι μπορούν να γραφτούν και φοιτητές 4ου και πλέον έτους,και στη συνέχεια το αλλάζαμε...Έτσι ώστε να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας και να μην περιμένουμε από άλλους...Ούτως ή αλλιώς δικιά μας ιδέα είναι...

Tamiya rulezZz....