Ζητώ "inside info" για τη σχολή σας!

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Michelle
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Ζητώ "inside info" για τη σχολή σας!

Post by Michelle » Sun Jul 15, 2007 8:34 pm

Καλησπέρα. Μου είπε ένας φίλος απο ΑΣΟΕΕ (ΛοΧρή) οτι εδώ θα με βοηθήσετε να μάθω κάποια πράγματα για τη σχολή σας για να αποφασίσω και οτι είστε γενικά helpful παιδιά. Ελπιζω να ισχύει!

Εν συντομία θα αναφέρω πως έφτασα σε αυτό το δίλημμα (και ποιό είναι και το δίλημμα μου), για να σας δώσω να καταλάβετε. Λοιπόν, είμαι 21 χρονών. Το 2004 έδωσα πανελλήνιες, τα πήγα πολύ καλά, έβγαλα 19000 μόρια και πέρασα ΗΜΜΥ Θεσ/νίκης. Πήγα εκεί επειδή μεταξύ άλλων, λάτρευα απο μικρή τον προγραμματισμό (και τα μαθηματικά). Δεν με ενδιαφέρει όμως τίποτα που να αφορά hardware, κυκλώματα, ηλεκτρονικές και τα τοιάυτα. Οπότε λίαν συντόμως σιχάθηκα τη σχολή και άρχισα να αναζητώ διεξόδους. Μια διέξοδος ήταν και το web design και η γραφιστική, αντικείμενα τα οποία λάτρεψα, οπότε συνειδητοποίησα οτι ίσως να μου ταίριαζε να κάνω κάτι πιο καλλιτεχνικό. Πήρα λοιπόν απόφαση και παράτησα τη σχολή μετά το δεύτερο έτος, ούτως ώστε να ξαναδώσω πανελλήνιες για αρχιτεκτονική (μιας και δεν είχα δώσει σχέδιο την πρώτη φορά, έπρεπε να ξαναδώσω). Δυστυχώς πριν λίγες μέρες έμαθα προς μεγάλη μου έκπληξη (και προς μεγάλη έκπληξη της καθηγήτριας μου) οτι με έκοψαν στο ελεύθερο σχέδιο με 9. Άρα αρχιτεκτονικές, γραφιστικές και λοιπές καλλιτεχνικές σχολές αποκλείονται, για την Ελλάδα τουλάχιστον. Στους ΗΜΜΥ δεν θέλω να ξαναγυρίσω επ'ουδενί.
Αυτά τα χρόνια, μιας και δούλεψα (όχι υπάλληλος) ως γραφίστας/web designer, ανέπτυξα παράλληλα και ένα ενδιαφέρον προς τα οικονομικά μαθήματα. Έτσι, σήμερα που κοίταζα τις σχολές, για να δω τι θα βάλω στο μηχανογραφικό (ε κάτι πρέπει να βάλω, ακόμα κι αν δεν πάω να γραφτώ, έτσι για το γαμώτο) έπεσε το μάτι μου στη σχολή σας. Κοίτωντας τον οδηγό σπουδών διαπίστωσα πως με ενδιαφέρουν αρκετά μαθήματα και συνδυάζει και αρκετό προγραμματισμό και λίγα οικονομικά, αντικείμενα που και τα δύο με ελκύουν. Καλλιτεχνική δεν είναι, αλλά εντάξει, δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα. Επίσης δεδομένου οτι χρειάζεται μόνο 36 μαθήματα για πτυχίο, υποθέτω οτι θα μπορώ να ασχολούμαι παράλληλα και με τα δικά μου.
Επίσης θα μπορέσω να την εχω σαν backup και να κάνω παράλληλα αιτήσεις για αρχιτεκτονική στην Αγγλία και αν μου αρέσει κάθομαι, αν όχι φεύγω Αγγλία.

Αν καταφέρατε να διαβάσετε το παραπάνω κατεβατό, θα ήθελα τη γνώμη σας στα παρακάτω:
1. Είναι όντως όπως τα φαντάζομαι ή κάτι παραβλέπω;
2. Όντως έχω καταλάβει καλά οτι η σχολή δεν έχει και πολύ hardware, κυκλώματα, ηλεκτρονικές, φυσικές και τέτοια (όπως είχε το ΗΜΜΥ) ή θα βρεθώ σε κάτι παρόμοιο και θα χτυπάω το κεφάλι μου που άφησα τη θέση μου εκεί;
3. Είστε προσωπικά ευχαριστημένοι απο την επιλογή σας; Σας αρέσει η σχολή σας; Ήταν επιλογή σας ή έτυχε και περάσατε σε αυτή; (κάτι που με είχε απογοητεύσει στους ΗΜΜΥ ήταν οτι πολλοί φοιτητές και ιδιαίτερα φοιτήτριες είχαν έρθει χωρίς να τους ενδιαφέρει καθόλου το αντικείμενο επειδή πχ δεν πέρασαν Ιατρική)
4. Το θεωρείτε βλακεία αφήσω τους ΗΜΜΥ και έρθω εδώ;
5. Είναι αρκετά σύγχρονη η σχολή (εντάξει, για τα ελληνικά δεδομένα);
6. Έχει αρκετό προγραμματισμό;
7. Χρειάζεται μεγάλη αφοσίωση ή θα μπορώ να ασχολούμαι παράλληλα και με τα δικά μου; Σημειωτέον οτι δεν με παίρνει στην ηλικία μου να χρωστάω και πολλά μαθήματα, πρέπει να τη βγάλω στην ώρα της.
8. Υπάρχει περίπτωση να μου αναγνωρίσουν μαθήματα που έχω περάσει στους ΗΜΜΥ? Απ'οτι είδα απο το ΠΣ, σχεδόν όλα όσα έχω περάσει υπάρχουν και εδώ...

Γενικά πείτε ο,τι θεωρείτε οτι θα μου φανεί χρήσιμο για να αποφασίσω. :)

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

ΥΓ: Τι τραγική ειρωνεία, 3 χρόνια πριν έκανα παρόμοιο θέμα σε forum ΗΜΜΥδων...
Last edited by Michelle on Thu Jun 11, 2009 1:29 pm, edited 2 times in total.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Re: Ζητώ "inside info" για τη σχολή σας!

Post by mikem4600 » Sun Jul 15, 2007 9:18 pm

Ας σου δώσω τη γνώμη μου ως απόφοιτος της σχολής... :-D
Michelle wrote:1. Είναι όντως όπως τα φαντάζομαι ή κάτι παραβλέπω;
Ναι, πάνω-κάτω είναι έτσι.
Michelle wrote:2. Όντως έχω καταλάβει καλά οτι η σχολή δεν έχει και πολύ hardware, κυκλώματα, ηλεκτρονικές, φυσικές και τέτοια (όπως είχε το ΗΜΜΥ) ή θα βρεθώ σε κάτι παρόμοιο και θα βαράω το κεφάλι μου που άφησα τη θέση μου εκεί;
Ναι, πράγματι είναι έτσι. Ζήτημα είναι αν 1 ή 2 υποχρεωτικά μαθήματα ασχολούνται με hardware σε χαμηλό επίπεδο.
Michelle wrote:3. Είστε προσωπικά ευχαριστημένοι απο την επιλογή σας; Σας αρέσει η σχολή σας; Ήταν επιλογή σας ή έτυχε και περάσατε σε αυτή; (κάτι που με είχε απογοητεύσει στους ΗΜΜΥ ήταν οτι πολλοί φοιτητές και ιδιαίτερα φοιτήτριες είχαν έρθει χωρίς να τους ενδιαφέρει καθόλου το αντικείμενο επειδή δεν πέρασαν Ιατρική)
Προσωπικά ήμουν πολύ ευχαριστημένος από τη σχολή. Δεν θα ήθελα να περάσω πουθενά αλλού. Αλλά είχα βάλει σκοπό της ζωής μου να σπουδάσω πληροφορική από το Γυμνάσιο... ;) Για τα περί "αποτυχημένων" γιατρών που πέρασαν αλλού, τα είχαμε κι εμείς όταν είχα περάσει (το 2001). Δεν ξέρω αν είναι ακόμα έτσι.
Michelle wrote:4. Θεωρείτε οτι θα είμαι μεγάλος μ@λ@κ@ς αν αφήσω τους ΗΜΜΥ και έρθω εδώ;
Όχι φυσικά, αρκεί να ξέρεις που ήσουν και που θες να πας.
Michelle wrote:5. Είναι αρκετά σύγχρονη η σχολή (νταξ, για τα ελληνικά δεδομένα);
Ναι, γενικά είναι σύγχρονη. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία, αλλά μια ματιά που έχω ρίξει σε άλλες αντίστοιχες πανεπιστημιακές σχολές στην Αθήνα νομίζω ότι τις ξεπερνάμε σε ύλη και εξοπλισμό.
Michelle wrote:6. Έχει αρκετό προγραμματισμό;
Ναι, έχει αρκετό. Ανάλογα με τα μαθήματα και τις εργασίες που θα διαλέξεις, μπορεί να έχει περισσότερο ή λιγότερο.
Michelle wrote:7. Χρειάζεται μεγάλη αφοσίωση ή θα μπορώ να ασχολούμαι παράλληλα και με τα δικά μου; Σημειωτέον οτι δεν με παίρνει στην ηλικία μου να χρωστάω και πολλά μαθήματα, πρέπει να τη βγάλω στην ώρα της.
Γενικά ναι, θέλει δουλίτσα. Π.χ. συνήθως δεν γίνεται απλώς να διαβάζεις το μάθημα πριν την εξεταστική. Τα περισσότερα έχουν εργασίες και/ή εργαστήρια/φροντιστήρια κτλ.
Michelle wrote:8. Υπάρχει περίπτωση να μου αναγνωρίσουν μαθήματα που έχω περάσει στους ΗΜΜΥ? Απ'οτι είδα απο το ΠΣ, σχεδόν όλα όσα έχω περάσει υπάρχουν και εδώ...
Δεν ξέρω, υποθέτω αν ρωτήσεις στη γραμματεία θα ξέρουν να σου πουν. Απ' όσο ξέρω, δεν αρκεί πάντως μόνο ο τίτλος του μαθήματος αλλά η ύλη, ενώ νομίζω ότι κάτι τέτοιο αποφασίζεται από κάποιου είδους ΓΣ του τμήματος.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
Bloody Mary
Venus Former Team Member
Post by Bloody Mary » Sun Jul 15, 2007 9:28 pm

Γεια σου Mischelle!

Διάβασα τα όσα γράφεις παραπάνω και αποφάσισα να σου απαντήσω (αν και πρωτοετής, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ξέρω ήδη αρκετά καλά το τι προκειται να συναντήσει κανείς στη σχολή μας σε βάθος χρόνου).

Εχουμε και λέμε λοιπον:

1. Η σχολή μας όντως δεν πιστεύω πως έχει μαθήματα που να σε βοηθήσουν όσον αφορά τα καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα σου και τη γραφιστική. Όμως η αλήθεια είναι ότι σχετικά με τις περισσότερες άλλες σχολές πληροφορικής , η δική μας θα μπορούσες να πεις ότι είναι περισσοτερο software - oriented (σίγουρα θα σε βοηθήσει να πάρεις μια καλύτερη ιδέα για τα μαθήματα και γενικότερα για τη σχολή αν κοιτάξεις στην ενότητα "Τμήμα - Πανεπιστήμιο" του forum τις υποενότητες "Ερωτήσεις - Απορίες υποψηφίου για τη σχολή", "Υπάρχουν μαθήματα με υποχρεωτικά εργαστήρια?" και "Ολίγον άσχετο και ολίγον άσχετος..."(κυρίως τις πρώτες σελίδες σε αυτό) ).

Τα μαθήματα δεν είναι πολλά (για να πάρεις το πτυχίο), αλλά υπάρχουν πολλές εργασίες (λογικό είναι, δεν μπορείς π.χ. να μαθαίνεις προγραμματισμό θεωρητικά, χωρίς να τον εξασκείς!) . Σε αρκετά μαθήματα θα καταλάβεις πως θα είναι "υποχρεωτικό" ν α παραβρίσκεσαι, γιατί διαφορετικά δε θα μπορείς να πάρεις τις γνώσεις που σου προσφέρει ο καθηγητής απλά και μόνο διαβάζοντας το βιβλίο, σημειώσεις, κλπ. Παρόλα αυτά, καμία παρουσία σου δεν είναι υποχρεωτική με τη στενή έννοια του όρου, ούτε σε διαλέξεις , ούτε σε εργαστήρια. Το να δουλεύεις παράλληλα εμένα προσωπικά μου φαίνεται δύσκολο (αν διαβάσεις όσα έχουν λεχθεί στις υποενότητες που έχω αναφέρει παραπάνω, μάλλον θα καταλάβεις το γιατί).

2.Η σχολή έχει 2-3 βασικά μαθήματα από όλους τους βασικούς κλάδους της πληροφορικής. Φυσικές δεν έχει καθόλου. Λογικά έχοντας κάποιες βασικές γνώσεις από ΗΜΜΥ δε θα έχεις κάποιο πρόβλημα, αλλά και καινούργιες έννοιες να είναι, δεν εμβαθύνουν πολυ και δε θα σου είναι και τόσο δύσκολο να τα παρακολουθήσεις φαντάζομαι. Στη συνέχεια, όπως θα έχεις δει και από το πρόγραμμα σπουδών υπάρχουν οι κύκλοι, από τους οποίους μπορείς να κάνεις μια επιλογή κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μην ξαναδεις μπροστά σου hardware.Μάλιστα, ο ένας κύκλος αφορά αποκλειστικά και μόνο την θεωρητική πληροφορική!

3. Εγώ προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένη από τη σχολή, και ήταν η πρώτη μου επιλογή... Είχα κι εγώ μεγάλη αδυναμία στον προγραμματισμο και η συγκεκριμένη σχολή μπορώ να πω πως με αποζημίωσε!!! Αλλά και τώρα, που έχω αλλάξει λίγο βλέψεις και κατευθύνομαι κυρίως προς δίκτυα και βάσεις δεδομένων, αποδεικνύεται πως και πάλι έκανα τη σωστότερη επιλογή, αφού η σχολή σου δίνει την ελαστικότητα να κινηθείς προς τα εκεί που πραγματικά θέλεις! Οσον αφορά τα υπόλοιπα παιδιά, αν με το καλό έρθεις εδώ, σίγουρα θα βρεις παιδιά που δεν ήθελαν να έρθουν εδώ αλλά ήθελαν να πάνε στην ιατρική π.χ. και σε διάφορες άλλες σχολές. Αλλά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε κάθε σχολή άλλωστε.. Το θέμα είναι να κάνεις εσύ τη σωστή επιλογή, άλλοι που θα έχουν έρθει από σπόντα ή που θα κάνουν τη λάθος τους επιλογή θα υπάρχουν πάντα και παντού.

4. Το βασικό είναι να πας κάπου που θα σε ενδιαφέρει αυτό που θα κάνεις και όχι το ποια σχολή θα αφήσεις και σε ποια σχολή θα πας τελικά...;)

5. Η σχολή είναι αρκετά σύγχρονη και εκσυγχρονίζεται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο... Παράπονο δεν έχουμε! ;)

6. Έχει αρκετό προγραμματισμό. Όπως ανέφερα παραπάνω είναι software - oriented σχολή.

7. Δεν ξέρω κατα πόσο θα μπορείς να ασχολείσαι και με τα δικά σου... Δε λέω να τα παρατήσεις, αλλά καλό θα ήταν αποφασίζοντας να έρθεις στη συγκεκριμένη σχολή και αφού ίσως να παρακολουθήσεις μερικές διαλέξεις στην αρχή, να βάλεις κάποιες προτεραιότητες... Λογικά αν θες να ασχολείσαι κανονικά με τα δικά σου θα είναι δύσκολο να βγάλεις τη σχολή στα κανονικά χρονικά της πλαίσια πάντως....

8. Αν ρωτήσεις στη γραμματεία σίγουρα θα μάθεις από έγκυρη πηγή!
Στείλε μας το άρθρο σου, βοήθησε να αναπτυχθεί
το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν ξέρουν.
Hakk
bit level
bit level
Location: Σεπόλια και τη νύχτα μερικοί γύροι testing με την MP4/23 στο Montmello (στον ύπνο μου!!!)

Post by Hakk » Sun Jul 15, 2007 9:37 pm

Αν και οι απαντήσεις μου θα μοιάζουν στου mikem4600, απλά για να έχεις και άλλες απόψεις, παραθέτω κι εγώ τις δικές μου εμπειρίες ως σχεδόν τελειόφοιτος:
Michelle wrote:1. Είναι όντως όπως τα φαντάζομαι ή κάτι παραβλέπω;
Καλά τα φαντάζεσαι γενικώς.
Michelle wrote:2. Όντως έχω καταλάβει καλά οτι η σχολή δεν έχει και πολύ hardware, κυκλώματα, ηλεκτρονικές, φυσικές και τέτοια (όπως είχε το ΗΜΜΥ) ή θα βρεθώ σε κάτι παρόμοιο και θα βαράω το κεφάλι μου που άφησα τη θέση μου εκεί;
Ένα εισαγωγικό μάθημα είναι χωρίς να καταπιαστείς με τσιπάκια και λοιπά, ακόμα και τα μαθήματα σχδίασης ψηφιακών συστημάτων και αρχιτεκτονικής με γλώσσα VHDL γίνονται. Δεν έχω ακούσει να φτιάχνουμε πραγματικά ολοκληρωμένα κυκλώματα.
Michelle wrote:3. Είστε προσωπικά ευχαριστημένοι απο την επιλογή σας; Σας αρέσει η σχολή σας; Ήταν επιλογή σας ή έτυχε και περάσατε σε αυτή;
Αν και δεν ήταν πρώτη επιλογή, εντούτοις χαίρομαι που δεν πέρασα ΗΜΜΥ ΕΜΠ ή Πληροφορική @ Καποδιστριακό. 1000 φορές καλύτερα.
Michelle wrote:5. Είναι αρκετά σύγχρονη η σχολή (νταξ, για τα ελληνικά δεδομένα);
Καλά στέκεται... (εκτός από τον Λυπιτάκη... 2007 κύριε κι μας διδάσκει FORTRAN 77? :shock: )
Michelle wrote:6. Έχει αρκετό προγραμματισμό;
Αρκετό και μάλιστα αρκετά μαθήματα επιλογής έχουν εργασίες σε Java ή C++ (ή και άλλες πχ "δικτυακές" γλώσσες. Εμένα που προτιμώ τον προγραμματισμό με ικανοποιεί απόλυτα.
Michelle wrote:7. Χρειάζεται μεγάλη αφοσίωση ή θα μπορώ να ασχολούμαι παράλληλα και με τα δικά μου; Σημειωτέον οτι δεν με παίρνει στην ηλικία μου να χρωστάω και πολλά μαθήματα, πρέπει να τη βγάλω στην ώρα της.
Όπως είπε και ο mikem4600, έχει κάποια μαθήματα "εξαμήνου", που σηλαδή θα σε αναγκάσουν να σκύψεις... το κεφάλι. Γενικώς όμως όπως κι εσύ παρατήρησες είναι συν τα 36 συνολικά μαθήματα = 9/χρόνο. Not Bad ε?
Michelle wrote:8. Υπάρχει περίπτωση να μου αναγνωρίσουν μαθήματα που έχω περάσει στους ΗΜΜΥ? Απ'οτι είδα απο το ΠΣ, σχεδόν όλα όσα έχω περάσει υπάρχουν και εδώ...
Δε γνωρίζω.

Ένα πράμα απλά να σου επισημάνω, δεν ξέρω και κατά πόσο ενδιαφέρεσαι για βαθμό, αλλά το σύστημα αναβαθμολόγησης και επανεξέτασης της σχολής δεν είναι και το καλύτερο... Με άλλα λόγια δεν έχουμε αναβαθμολόγηση σε όλα και μόνο υπο βελτίωση, αλλά μόνο σε 4 μαθήματα και μάλιστα με την αίτηση επανεξέτασης ακυρώνεται ο προηγούμενος βαθμός :shock:
Vodafone McLaren Mercedes MP4/23
Lewis Hamilton (22)
??? (23)
Image
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Sun Jul 15, 2007 9:37 pm

Ευχαριστώ πολύ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις! Με βοηθάνε πολύ! :)
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Sun Jul 15, 2007 9:40 pm

Hakk wrote: Ένα πράμα απλά να σου επισημάνω, δεν ξέρω και κατά πόσο ενδιαφέρεσαι για βαθμό, αλλά το σύστημα αναβαθμολόγησης και επανεξέτασης της σχολής δεν είναι και το καλύτερο... Με άλλα λόγια δεν έχουμε αναβαθμολόγηση σε όλα και μόνο υπο βελτίωση, αλλά μόνο σε 4 μαθήματα και μάλιστα με την αίτηση επανεξέτασης ακυρώνεται ο προηγούμενος βαθμός :shock:
Ούυυ μια χαρά! Εμείς δεν είχαμε καθόλου αναβαθμολόγηση, ούτε λόγος! Ο μόνος "τρόπος" ήταν με ρήτρα, αν έγραφες κάτω απο το γραπτό κάτι του στυλ "αν είναι να πάρω κάτω απο 7 κόψτε με" (δεν ξέρω ακριβώς διότι δεν το έκανα ποτέ). Οπότε ακόμα και ένα στοιχειώδες σύστημα επανεξέτασης-αναβαθμολόγησης είναι σίγουρα καλύτερο απο το δικό μας τίποτα! :)
Hakk
bit level
bit level
Location: Σεπόλια και τη νύχτα μερικοί γύροι testing με την MP4/23 στο Montmello (στον ύπνο μου!!!)

Post by Hakk » Sun Jul 15, 2007 9:44 pm

Michelle wrote:
Hakk wrote: Ένα πράμα απλά να σου επισημάνω, δεν ξέρω και κατά πόσο ενδιαφέρεσαι για βαθμό, αλλά το σύστημα αναβαθμολόγησης και επανεξέτασης της σχολής δεν είναι και το καλύτερο... Με άλλα λόγια δεν έχουμε αναβαθμολόγηση σε όλα και μόνο υπο βελτίωση, αλλά μόνο σε 4 μαθήματα και μάλιστα με την αίτηση επανεξέτασης ακυρώνεται ο προηγούμενος βαθμός :shock:
Ούυυ μια χαρά! Εμείς δεν είχαμε καθόλου αναβαθμολόγηση, ούτε λόγος! Ο μόνος "τρόπος" ήταν με ρήτρα, αν έγραφες κάτω απο το γραπτό κάτι του στυλ "αν είναι να πάρω κάτω απο 7 κόψτε με" (δεν ξέρω ακριβώς διότι δεν το έκανα ποτέ). Οπότε ακόμα και ένα στοιχειώδες σύστημα επανεξέτασης-αναβαθμολόγησης είναι σίγουρα καλύτερο απο το δικό μας τίποτα! :)
:shock: :shock: :shock:
Και πραγματικά νόμιζα ότι το σύστημα αναβαθμολόγησης @ AUEB ήταν κακό... :lol: Πάντως ίσως από μια άποψη να είναι καλό που δεν έχουμε αναβαθμολόγηση σε όλα και μόνο υπό βελτίωση (όπως πχ το ΕΜΠ). Γιατί δε χρειάζεται να διαβάζουμε κάθε Σεπτέμβρη σχεδόν κάθε μάθημα, ακόμα κι αν είχαμε πάρει 9 :???: (Εγώ προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμα ανβαθμολόγηση :) )
Lewis Hamilton (22)
??? (23)
Image
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Sun Jul 15, 2007 9:47 pm

Hakk wrote:Αν και δεν ήταν πρώτη επιλογή, εντούτοις χαίρομαι που δεν πέρασα ΗΜΜΥ ΕΜΠ ή Πληροφορική @ Καποδιστριακό. 1000 φορές καλύτερα.
Θες να το αναλύσεις λίγο αυτό; :)
Hakk wrote: Αρκετό και μάλιστα αρκετά μαθήματα επιλογής έχουν εργασίες σε Java ή C++ (ή και άλλες πχ "δικτυακές" γλώσσες. Εμένα που προτιμώ τον προγραμματισμό με ικανοποιεί απόλυτα.
Καμία php & mySQL παίζει ή πολλά θέλω; :P
Hakk wrote: Γενικώς όμως όπως κι εσύ παρατήρησες είναι συν τα 36 συνολικά μαθήματα = 9/χρόνο. Not Bad ε?
Not bad at all!! Εμείς μετά το πρώτο έτος (όπου ήταν 12), είχαμε 14 ανα έτος!!

Κάτι άλλο, τα βιβλία πότε τα παίρνετε συνήθως; Διότι ένα πράγμα που μου είχε αρέσει στη σχολή μου (και απ'οτι ακούω απο φίλους μου φοιτητές δεν είναι και τόσο συχνό φαινόμενο) είναι οτι τα βιβλία τα παίρναμε πολύ νωρίς, λίγο μετά την έναρξη των μαθημάτων.
Hakk
bit level
bit level

Post by Hakk » Sun Jul 15, 2007 10:01 pm

Michelle wrote:
Hakk wrote:Αν και δεν ήταν πρώτη επιλογή, εντούτοις χαίρομαι που δεν πέρασα ΗΜΜΥ ΕΜΠ ή Πληροφορική @ Καποδιστριακό. 1000 φορές καλύτερα.
Θες να το αναλύσεις λίγο αυτό; :)
Hakk wrote: Αρκετό και μάλιστα αρκετά μαθήματα επιλογής έχουν εργασίες σε Java ή C++ (ή και άλλες πχ "δικτυακές" γλώσσες. Εμένα που προτιμώ τον προγραμματισμό με ικανοποιεί απόλυτα.
Καμία php & mySQL παίζει ή πολλά θέλω; :P

Κάτι άλλο, τα βιβλία πότε τα παίρνετε συνήθως; Διότι ένα πράγμα που μου είχε αρέσει στη σχολή μου (και απ'οτι ακούω απο φίλους μου φοιτητές δεν είναι και τόσο συχνό φαινόμενο) είναι οτι τα βιβλία τα παίρναμε πολύ νωρίς, λίγο μετά την έναρξη των μαθημάτων.
Απαντήσεις incoming!
1) HMMY είναι ΕΜΠ (πολλά μαθήματα και πολλά χρόνια :lol: ) και αν δεν κάνω λάθος είναι και αρκετά hardware-oriented.
Πληροφορική @ καποδιστριακό: ο κολλητός μου έχει περάσει εκεί και για τα μαθήματά τους έχω ακούσει κάτι απίστευτα! Γενικώς μου ακούγεται πιο δύσκολο πάνω σχεδόν στο ίδιο αντικείμενο και επίσης 48 μαθήματα = 12/χρόνο. Ευχαριστώ δε θέλω :lol:

2) Υπάρχει μάθημα (Δίκτυα Υπολογιστών) με εργασία ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τη θες, δηλαδή mySQL μέσω PHP :) . Το κακό είναι ότι το μάθημα δεν ασχολείται καθόλου με αυτό και μάλιστα ακόμα και στο εργαστήριο δε σε μαθαίνουν καν τα βασικά της PHP :shock: . Εγώ που έκανα την εργασία χρησιμοποίησα ένα "forum" που μας έδωσε η βοηθός και το άλλαξα για να ικανοποιεί την εργασία μου. Ουσιαστικά μόνος μου έμαθα PHP...

3) Τα βιβλία... Ένας γρίφος είναι το πότε θα τα πάρεις. Ανάλογα τη διαθεσιμότητα κυρίως. Έχουμε πάρει βιβλία και σε 1 μέρα μετά τις δηλώσεις μαθημάτων αλλά και μέσα στην εξεταστική :shock: Επίσης θα έχεις να αντιμετωπίσεις και το φαινόμενο Διανομή @ Σταμούλης (ώρες αιχμής version) :lol: . Τα υπόλοιπα παιδιά εδώ καταλαβαίνουν, εσύ μην ασχολείσαι με αυτό... Αν με το καλό έρθεις κατά εδώ θα μάθεις (από την κακή :lol: )
Lewis Hamilton (22)
??? (23)
Image
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Sun Jul 15, 2007 10:55 pm

Hakk wrote: Απαντήσεις incoming!
1) HMMY είναι ΕΜΠ (πολλά μαθήματα και πολλά χρόνια :lol: ) και αν δεν κάνω λάθος είναι και αρκετά hardware-oriented.
Πληροφορική @ καποδιστριακό: ο κολλητός μου έχει περάσει εκεί και για τα μαθήματά τους έχω ακούσει κάτι απίστευτα! Γενικώς μου ακούγεται πιο δύσκολο πάνω σχεδόν στο ίδιο αντικείμενο και επίσης 48 μαθήματα = 12/χρόνο. Ευχαριστώ δε θέλω :lol:
Ωραία! Συμφωνώ και στα δύο! :)
Hakk wrote: 2) Υπάρχει μάθημα (Δίκτυα Υπολογιστών) με εργασία ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τη θες, δηλαδή mySQL μέσω PHP :) . Το κακό είναι ότι το μάθημα δεν ασχολείται καθόλου με αυτό και μάλιστα ακόμα και στο εργαστήριο δε σε μαθαίνουν καν τα βασικά της PHP :shock: . Εγώ που έκανα την εργασία χρησιμοποίησα ένα "forum" που μας έδωσε η βοηθός και το άλλαξα για να ικανοποιεί την εργασία μου. Ουσιαστικά μόνος μου έμαθα PHP...
Πάλι καλά που έχει κι αυτό πάντως!
Hakk wrote: 3) Τα βιβλία... Ένας γρίφος είναι το πότε θα τα πάρεις. Ανάλογα τη διαθεσιμότητα κυρίως. Έχουμε πάρει βιβλία και σε 1 μέρα μετά τις δηλώσεις μαθημάτων αλλά και μέσα στην εξεταστική :shock: Επίσης θα έχεις να αντιμετωπίσεις και το φαινόμενο Διανομή @ Σταμούλης (ώρες αιχμής version) :lol: . Τα υπόλοιπα παιδιά εδώ καταλαβαίνουν, εσύ μην ασχολείσαι με αυτό... Αν με το καλό έρθεις κατά εδώ θα μάθεις (από την κακή :lol: )
Ωχ, το συνηθέστερο ποιό είναι;

Ευχαριστώ και πάλι για τις μέχρι στιγμής απαντήσεις πάντως! :)
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Sun Jul 15, 2007 11:05 pm

Κάτι ακόμη, τα βιβλία είναι καλά; Είναι σύγχρονα; Ενδιαφέροντα;

(ναι το ξέρω οτι οι περισσότεροι διαβάζουν απο σημειώσεις, αλλά το θεωρώ συν να είναι καλό και το βιβλίο)
Question everything (and first of all, yourself)

w3.org/People/all#lealea.verou.me@leaverou on Twitter
Hakk
bit level
bit level

Post by Hakk » Sun Jul 15, 2007 11:23 pm

Αχ... μη ξύνεις πληγές...***
Τα βιβλία είναι καλά σε αρκετά μαθήματα και κυρίως γνωστά στον χώρο τους.
π.χ Tannenbaum και Comer για δίκτυα, αυτό με τα μυρμήγκια στη Java, ένα καλό αμερικάνικο C++, καλά βιβλία σε VHDL, Αρχιτεκτονική, Τεχνητή Νοημοσύνη, Δομές, Βάσεις, Οικονομικά, Ειδικά θέματα Αλγορίθμων, Αλγόριθμοι (όλα μετάφραση από ξένα!). Αν θες να σου πω στα περισσότερα (όσα ξέρω) ποια ακριβώς για να "ψαχουλευτείς" είναι no problem. Επίσης έχουμε και κάποια καλά ελληνικά (πχ. Ασφάλεια, Γραφικά). Πολλα είναι τα καλά βιβλία, αν εξαιρέσεις τα μαθηματικά και όσα έχουν να κάνουν με πληροφοριακά συστήματα (γραμμένα κυρίως από τους καθηγητές). Δεν ξέρω και την άποψη άλλων παιδιών εδώ.

*** 2 φορές έχασα ένα πολύ καλό βιβλίο για 1 χρόνο. Δηλαδή την επόμενη χρονιά που το πέρασα δώσανε καλά βιβλία
(Αυτό με τα μυρμήγκια αντί Java του Κάβουρα)
(το γομάρι της τεχνητής από το Θεσσαλονικιό που έδιναν πριν)
Κρίμα...
Lewis Hamilton (22)
??? (23)
Image
nantia_86
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by nantia_86 » Mon Jul 16, 2007 1:27 am

να συμβάλλω κι εγώ στην προώθηση του τμήματος...

θέλω να τονίσω το γεγονός ότι τα μαθήματα δεν είναι πολλά για μια σχολή 4ετούς φοίτησης αλλά είναι απαιτητικά, δλδ η πλειονότητά τους περιλαμβάνει εργασίες, οι οποίες ειναι είτε καποιες σειρές ασκήσεων είτε κάποιο project ή και τα δύο μαζί (στη χειρότερη των περιπτώσεων).Γενικά όμως βοηθάνε πολύ στην κατανόηση κάποιων πραγμάτων... Οι εργασίες δεν είναι προαιρετικές αλλά συνυπολογίζονται στον τελικό βαθμό με κάποιο ποσοστό από 15%-50%(κυρίως 20-25%)
Επίσης η παρακολούθηση σε αρκετά μαθήματα είναι αρκετά σημαντική.

Αυτά από εμένα...
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Mon Jul 16, 2007 1:51 am

Ναι απλά ίσως παραβλέπεις ότι δεν υπάρχει ιδανική σχολή και πάντα θα πρέπει να κάνεις υπομονή και να διαβάσεις πράγματα παντελώς αδιάφορα και πεζά.
2. Όντως έχω καταλάβει καλά οτι η σχολή δεν έχει και πολύ hardware, κυκλώματα, ηλεκτρονικές, φυσικές και τέτοια (όπως είχε το ΗΜΜΥ) ή θα βρεθώ σε κάτι παρόμοιο και θα βαράω το κεφάλι μου που άφησα τη θέση μου εκεί;
Παρόμοιο δεν είναι. Απλά πλέον συνειδητοποιώ πόσο θα ήθελα να έχω κάνει και 5 φυσικές σε πανεπιστημιακό επίπεδο και πόσο χρήσιμο θα ήταν να μην είχαμε μαθηματικά "περάστε-κόσμο". Τέλοσπάντων έστω ένα μάθημα Επεξεργασία σήματος θα έπρεπε να υπάρχει. Τα μαθήματα κορμού είναι βαρετά ακριβώς γιατί είναι βασικά.
3. Είστε προσωπικά ευχαριστημένοι απο την επιλογή σας; Σας αρέσει η σχολή σας; Ήταν επιλογή σας ή έτυχε και περάσατε σε αυτή; (κάτι που με είχε απογοητεύσει στους ΗΜΜΥ ήταν οτι πολλοί φοιτητές και ιδιαίτερα φοιτήτριες είχαν έρθει χωρίς να τους ενδιαφέρει καθόλου το αντικείμενο επειδή δεν πέρασαν Ιατρική)
Στην Πληροφορική παίζουν δύο πράγματα έντονα και στατιστικα:
α)Βαρετά άτομα (no offense!μιλάμε για την γενική εικόνα)
β)Φοιτητές που δεν έπιασαν την πρώτη τους επιλογή και τραβήχθηκαν από την "σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση".
4. Θεωρείτε οτι θα είμαι μεγάλος μ@λ@κ@ς αν αφήσω τους ΗΜΜΥ και έρθω εδώ;
Κατεμέ με κάθε ειλικρίνεια και με άλλη διατύπωση ναι. Και αυτό γιατί από ότι κατάλαβα έχεις κλίση για άλλα πράγματα. Καλό θα ήταν να την καλλιεργήσεις. Δεν νομίζω ότι υπάρχει σχολή που να σε ικανοποιήσει πέρα από το Πολιτισμικής Τεχνολογίας στο Παν. Αιγαίου. Από την στιγμή που θες να έχεις στο παράλληλο μια σχολή Πληροφορικής και να ασχολείσαι με άλλα πράγματα θεωρώ ότι η σχολή που είσαι ήδη αρκεί. Τα οικονομικά μαθήματα μην φανταστείς ότι είναι σούπερ ουάου.Θα το αναλύσω και παρακάτω.
5. Είναι αρκετά σύγχρονη η σχολή (νταξ, για τα ελληνικά δεδομένα);
100% ναι.
Αν και μπορείς να τελειώσεις χωρίς να έχεις ασχοληθεί σοβαρά, θεωρώ ότι υπάρχουν οι συνθήκες να γίνεις expert όπως πολλοί απόφοιτοί μας.
7. Χρειάζεται μεγάλη αφοσίωση ή θα μπορώ να ασχολούμαι παράλληλα και με τα δικά μου; Σημειωτέον οτι δεν με παίρνει στην ηλικία μου να χρωστάω και πολλά μαθήματα, πρέπει να τη βγάλω στην ώρα της.
Δύσκολο να κρατάς δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Αν δεν σε ενδιαφέρει ο βαθμός πιστεύω όμως ότι μπορείς να τελειώσεις και να κάνεις και άλλα.

Πάντως επειδή έχω βρεθεί και γω σε πολύ παρόμοια θέση με εσένα θα σε συμβούλευα να κάνεις υπομονή και να σκεφτείς σε βάθος χρόνου. Δηλαδή πως μπορείς να συνδυάσεις το γούστο/πάθος σου με κάτι hot όπως η Πληροφορική. Η Πληροφορική σου προσφέρει μια πολύ καλή βάση για διεπιστημονικές ασχολίες στο μέλλον και πολύ περισσότερο το Μαθηματικό/Φυσικό κομμάτι τους. Όλοι οι πρωτο-δευτεροετείς αναστενάζουν με τα Μαθηματικά και κατά την γνώμη μου από το τρίτο έτος αρχίζουν τα πραγματικά ενδιαφέροντα μαθήματα. Αυτό είναι στάνταρντ σε κάθε σοβαρή σχολή γιατί κατεμέ ο πλήρης επιστήμονας πρέπει να έχει αγγίξει τον πάτο της βαρεμάρας/πεζότητας ενασχολούμενος με :
Ανάλυση 1,2,3, Εισαγωγή στον Προγραμματισμό,Διακριτά Μαθηματικά,Γραμμική Άλγεβρα
πρωτού έρθει στην θέση να κατανοήσει πιο προχωρημένες έννοιες από μαθήματα πιασάρικα και μουράτα (με το συμπάθειο) που και αυτός φαντάζομαι είναι και ο στόχος κάθε αποφοίτου λυκείου που σκέφτεται το μέλλον του.Αυτό που λέμε " να ασχοληθώ με ενδιαφέροντα πράγμα".

Τώρα για μας που μας άρεσε και η Λογοτεχνία και η Ιστορία στο σχολείο π.χ και δεν είχαμε κάποιο ιδιαίτερο κόλλημα με το τι θα σπουδάσουμε τα πράγματα είναι αμφιλεγόμενα. Αν είσαι πραγματικά καλή και σε γεμίζει κάτι άλλο ξένο προς τις "Επιστήμες" τότε ακολούθησέ το με τα 1000 και ας είναι και εκτός Πανεπιστημίου. Αν πάλι δεν είσαι κατασταλαγμένη άλλα προς το καλή σε λίγο από όλα τότε θα σου πρότεινα να περιμένεις το "momentum" γιατί απλά δεν έχεις προσδιορίσει ακόμα ακριβώς τι είναι αυτό που πραγματικά σε γεμίζει. Και δυστυχώς το ελληνικό Πανεπιστήμιο δεν είναι και πολύ ανοιχτόμυαλο ώστε να σε στρέψει προς τις κλίσεις σου (με έξτρα κατευθύνσεις-μαθήματα). Ένα μεταπτυχιακό θα δώσει την λύση αλλά εως τότε πρέπει να αποκτήσεις τις βάσεις περνώντας σκληρή και ενίοτε βαρετή εκπαίδευση. Θεωρώ ότι η σχολή μας προσφέρει καλύτερες διεξόδους μέσα από μαθήματα επιλογής/ελεύθερης επιλογής σε σχέση με μια Πολυτεχνική. Αν δεν σε νοιάζουν τα δύο χρόνια (αν ήσουν αγόρι θα τα πέταγες στον στρατό και ένα χρόνο μετά να επανέλθεις :) ) εγώ το συνιστώ. Δεν συνιστώ όμως το να διορθώσεις ένα λάθος (αν είναι τέτοιο η πρώτη σου επιλογή) με ένα ..λιγότερο λάθος. Εφόσον υπάρχει κάτι άλλο που σε εξιτάρει όλα τα άλλα είναι ημίμετρα.

Το ποστ είναι και μακροσκελές και συντακτικά τσίρκο. Αλλά είμαι κουρασμένος χε χε

Added:

Θυμάμαι στην Τεχν.Λογισμικού, ο Γιακουμάκης είχε ρωτήσει πόσοι από εσάς δεν σκοπεύετε να ασχοληθείται επαγγελματικά με το αντικείμενο; Και είχαν σηκώσει χέρι καμιά δεκαριά. Αυτό που είπε ήταν αλλάξτε τώρα όσο είναι καιρός. Και κάποιος νομίζω είπε είμαστε ήδη τρίτο έτος για να του απαντήσει ότι 3 χρόνια μπροστά σε μια ζωή δεν είναι τίποτα. Και έτσι είναι. Είναι μεγάλη δυστυχία να καταπιέζεσαι μια ζωή και ποτέ δεν θα είσαι πραγματικά καλός όταν ασχολείσαι με κάτι που αποστρέφεσαι..
Last edited by ailouros on Mon Jul 16, 2007 3:47 am, edited 1 time in total.
cactus
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4
Post by cactus » Mon Jul 16, 2007 3:11 am

O ailouros έγραψε ό,τι βαριόμουν να γράψω όταν σκέφτηκα να απαντησω και για την ακρίβεια έγραψε πολύ περισσότερα και καλύτερα από ότι θα έγραφα.

Άποψη μου: μην αφήσεις τη σχολή σου, δεν νομίζω ότι θα μάθεις κάτι περισσότερο στη δική μας. Και τα οικονομικά μαθήμτα που έχουμε, δεν είναι και απίστευτα. Εκτός και πάρεις από άλλα τμήματα της ασοεε ως ελεύθερες επιλογές...

Πάντως τα ενδιαφέροντα σου(χωρίς παρεξήγηση, δεν έχω σκοπό τη κριτική) δεν είναι καθόλου ομόρροπα aka πληροφορική, μαθηματικά αλλά όχι φυσική, γραφιστική, web design, αρχιτεκτονική & οικονομικά. Ξανασκέψου τι ζητάς ακριβώς.

Anywayz, πριν αποφασίσεις, κοίτα τι ειπώθηκε εδώ από άτομα που ξέρουν καλύτερα από μένα:
http://venus.cslab.aueb.gr/forum/viewtopic.php?t=4109
οι περισσότεροι αν όχι όλοι είναι απόφοιτοι
laikedelic !
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Mon Jul 16, 2007 9:39 am

ailouros wrote:
Ναι απλά ίσως παραβλέπεις ότι δεν υπάρχει ιδανική σχολή και πάντα θα πρέπει να κάνεις υπομονή και να διαβάσεις πράγματα παντελώς αδιάφορα και πεζά.
2. Όντως έχω καταλάβει καλά οτι η σχολή δεν έχει και πολύ hardware, κυκλώματα, ηλεκτρονικές, φυσικές και τέτοια (όπως είχε το ΗΜΜΥ) ή θα βρεθώ σε κάτι παρόμοιο και θα βαράω το κεφάλι μου που άφησα τη θέση μου εκεί;
Παρόμοιο δεν είναι. Απλά πλέον συνειδητοποιώ πόσο θα ήθελα να έχω κάνει και 5 φυσικές σε πανεπιστημιακό επίπεδο και πόσο χρήσιμο θα ήταν να μην είχαμε μαθηματικά "περάστε-κόσμο". Τέλοσπάντων έστω ένα μάθημα Επεξεργασία σήματος θα έπρεπε να υπάρχει. Τα μαθήματα κορμού είναι βαρετά ακριβώς γιατί είναι βασικά.
3. Είστε προσωπικά ευχαριστημένοι απο την επιλογή σας; Σας αρέσει η σχολή σας; Ήταν επιλογή σας ή έτυχε και περάσατε σε αυτή; (κάτι που με είχε απογοητεύσει στους ΗΜΜΥ ήταν οτι πολλοί φοιτητές και ιδιαίτερα φοιτήτριες είχαν έρθει χωρίς να τους ενδιαφέρει καθόλου το αντικείμενο επειδή δεν πέρασαν Ιατρική)
Στην Πληροφορική παίζουν δύο πράγματα έντονα και στατιστικα:
α)Βαρετά άτομα (no offense!μιλάμε για την γενική εικόνα)
β)Φοιτητές που δεν έπιασαν την πρώτη τους επιλογή και τραβήχθηκαν από την "σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση".
4. Θεωρείτε οτι θα είμαι μεγάλος μ@λ@κ@ς αν αφήσω τους ΗΜΜΥ και έρθω εδώ;
Κατεμέ με κάθε ειλικρίνεια και με άλλη διατύπωση ναι. Και αυτό γιατί από ότι κατάλαβα έχεις κλίση για άλλα πράγματα. Καλό θα ήταν να την καλλιεργήσεις. Δεν νομίζω ότι υπάρχει σχολή που να σε ικανοποιήσει πέρα από το Πολιτισμικής Τεχνολογίας στο Παν. Αιγαίου. Από την στιγμή που θες να έχεις στο παράλληλο μια σχολή Πληροφορικής και να ασχολείσαι με άλλα πράγματα θεωρώ ότι η σχολή που είσαι ήδη αρκεί. Τα οικονομικά μαθήματα μην φανταστείς ότι είναι σούπερ ουάου.Θα το αναλύσω και παρακάτω.
5. Είναι αρκετά σύγχρονη η σχολή (νταξ, για τα ελληνικά δεδομένα);
100% ναι.
Αν και μπορείς να τελειώσεις χωρίς να έχεις ασχοληθεί σοβαρά, θεωρώ ότι υπάρχουν οι συνθήκες να γίνεις expert όπως πολλοί απόφοιτοί μας.
Δύσκολο να κρατάς δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Αν δεν σε ενδιαφέρει ο βαθμός πιστεύω όμως ότι μπορείς να τελειώσεις και να κάνεις και άλλα.

Πάντως επειδή έχω βρεθεί και γω σε πολύ παρόμοια θέση με εσένα θα σε συμβούλευα να κάνεις υπομονή και να σκεφτείς σε βάθος χρόνου. Δηλαδή πως μπορείς να συνδυάσεις το γούστο/πάθος σου με κάτι hot όπως η Πληροφορική. Η Πληροφορική σου προσφέρει μια πολύ καλή βάση για διεπιστημονικές ασχολίες στο μέλλον και πολύ περισσότερο το Μαθηματικό/Φυσικό κομμάτι τους. Όλοι οι πρωτο-δευτεροετείς αναστενάζουν με τα Μαθηματικά και κατά την γνώμη μου από το τρίτο έτος αρχίζουν τα πραγματικά ενδιαφέροντα μαθήματα. Αυτό είναι στάνταρντ σε κάθε σοβαρή σχολή γιατί κατεμέ ο πλήρης επιστήμονας πρέπει να έχει αγγίξει τον πάτο της βαρεμάρας/πεζότητας ενασχολούμενος με :
Ανάλυση 1,2,3, Εισαγωγή στον Προγραμματισμό,Διακριτά Μαθηματικά,Γραμμική Άλγεβρα
πρωτού έρθει στην θέση να κατανοήσει πιο προχωρημένες έννοιες από μαθήματα πιασάρικα και μουράτα (με το συμπάθειο) που και αυτός φαντάζομαι είναι και ο στόχος κάθε αποφοίτου λυκείου που σκέφτεται το μέλλον του.Αυτό που λέμε " να ασχοληθώ με ενδιαφέροντα πράγμα".

Τώρα για μας που μας άρεσε και η Λογοτεχνία και η Ιστορία στο σχολείο π.χ και δεν είχαμε κάποιο ιδιαίτερο κόλλημα με το τι θα σπουδάσουμε τα πράγματα είναι αμφιλεγόμενα. Αν είσαι πραγματικά καλή και σε γεμίζει κάτι άλλο ξένο προς τις "Επιστήμες" τότε ακολούθησέ το με τα 1000 και ας είναι και εκτός Πανεπιστημίου. Αν πάλι δεν είσαι κατασταλαγμένη άλλα προς το καλή σε λίγο από όλα τότε θα σου πρότεινα να περιμένεις το "momentum" γιατί απλά δεν έχεις προσδιορίσει ακόμα ακριβώς τι είναι αυτό που πραγματικά σε γεμίζει. Και δυστυχώς το ελληνικό Πανεπιστήμιο δεν είναι και πολύ ανοιχτόμυαλο ώστε να σε στρέψει προς τις κλίσεις σου (με έξτρα κατευθύνσεις-μαθήματα). Ένα μεταπτυχιακό θα δώσει την λύση αλλά εως τότε πρέπει να αποκτήσεις τις βάσεις περνώντας σκληρή και ενίοτε βαρετή εκπαίδευση. Θεωρώ ότι η σχολή μας προσφέρει καλύτερες διεξόδους μέσα από μαθήματα επιλογής/ελεύθερης επιλογής σε σχέση με μια Πολυτεχνική. Αν δεν σε νοιάζουν τα δύο χρόνια (αν ήσουν αγόρι θα τα πέταγες στον στρατό και ένα χρόνο μετά να επανέλθεις :) ) εγώ το συνιστώ. Δεν συνιστώ όμως το να διορθώσεις ένα λάθος (αν είναι τέτοιο η πρώτη σου επιλογή) με ένα ..λιγότερο λάθος. Εφόσον υπάρχει κάτι άλλο που σε εξιτάρει όλα τα άλλα είναι ημίμετρα.

Το ποστ είναι και μακροσκελές και συντακτικά τσίρκο. Αλλά είμαι κουρασμένος χε χε

Added:

Θυμάμαι στην Τεχν.Λογισμικού, ο Γιακουμάκης είχε ρωτήσει πόσοι από εσάς δεν σκοπεύετε να ασχοληθείται επαγγελματικά με το αντικείμενο; Και είχαν σηκώσει χέρι καμιά δεκαριά. Αυτό που είπε ήταν αλλάξτε τώρα όσο είναι καιρός. Και κάποιος νομίζω είπε είμαστε ήδη τρίτο έτος για να του απαντήσει ότι 3 χρόνια μπροστά σε μια ζωή δεν είναι τίποτα. Και έτσι είναι. Είναι μεγάλη δυστυχία να καταπιέζεσαι μια ζωή και ποτέ δεν θα είσαι πραγματικά καλός όταν ασχολείσαι με κάτι που αποστρέφεσαι..
Ευχαριστώ καταρχάς για το χρόνο που αφιέρωσες. :-)
Δεν αποστρέφομαι την πληροφορική και τα μαθηματικά, κάθε άλλο. Αν δείχνει κάτι, στα χρόνια του δημοτικού-γυμνασίου-λυκείου πολύ περισσότερο ασχολιόμουν με μαθηματικά και προγραμματισμό στον ελεύθερο χρόνο μου, παρά με τέχνη.Ακόμα κι αν πάω να σπουδάσω γραφιστική ή αρχιτεκτονική για παράδειγμα, πάλι θα μου λείπει ο προγραμματισμός. Δεν γίνεται δυστυχώς να βρω κάτι που να συνδυάζει όλα όσα μου αρέσουν, οπότε ψάχνω κάτι που αφενός μεν να συνδυάζει μερικά απο αυτά, αφετέρου να μην είναι πολύ κουραστικό και δύσκολο (όπως οι ΗΜΜΥ) ώστε να μπορώ να ασχολούμαι μόνη μου παράλληλα με τα υπόλοιπα. :razz:
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Mon Jul 16, 2007 10:59 am

Ως απόφοιτος του τμήματος έχω να πω:
mikem4600++
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
SeniorCarbone
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by SeniorCarbone » Mon Jul 16, 2007 11:23 am

Michelle wrote: Ακόμα κι αν πάω να σπουδάσω γραφιστική ή αρχιτεκτονική για παράδειγμα, πάλι θα μου λείπει ο προγραμματισμός. Δεν γίνεται δυστυχώς να βρω κάτι που να συνδυάζει όλα όσα μου αρέσουν, οπότε ψάχνω κάτι που αφενός μεν να συνδυάζει μερικά απο αυτά, αφετέρου να μην είναι πολύ κουραστικό και δύσκολο (όπως οι ΗΜΜY) ώστε να μπορώ να ασχολούμαι μόνη μου παράλληλα με τα υπόλοιπα. :razz:
Πάντως είμουνα κι εγώ σε παρόμοιο δίλλημα πριν μπω μια και
είχα αρχίσει και δούλευα σαν μουσικός από την 2α Λυκείου
και πήγαινα αρκετά καλά στο χώρο. Έψαχνα κάτι που να συνδιάζει
μουσική και κάτι έξυπνο όπως ο προγραμματισμός.Τελικά συνέχισα και τα
2 και δεν βγήκα λάθος.Τώρα, μετά από 3 χρόνια βρίσκομαι σε ένα αρκετά
ωραίο στάδιο και στα 2.Δηλ. τα κάνω παράλληλα και έχω ικανοποιητικές
επιδόσεις γενικά αφού το ένα συμπληρώνει το άλλο μέσα μου.
Η γνώμη μου είναι ποτέ να μην αφίσεις τον προγραμματισμό αλλά
και ποτέ να μην αφίσεις την τεχνή.Αν σου πούνε να αφίσεις ένα από τα 2
μην τους ακούς.Θα βγεις κερδισμένη, πάνω απ'όλα μέσα σου.
Η σχολή μας είναι πολύ ωραία και έχει κ αρκετούς καθηγητές που
νοιάζονται να σου μάθουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και οι επιλογές
με τα μαθήματα σου δίνουν χώρο να ψάξεις να βρεις κάτι που να σε
γεμίζει.
*--Common sense is not so common--*
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Mon Jul 16, 2007 11:34 am

SeniorCarbone wrote:
Michelle wrote: Ακόμα κι αν πάω να σπουδάσω γραφιστική ή αρχιτεκτονική για παράδειγμα, πάλι θα μου λείπει ο προγραμματισμός. Δεν γίνεται δυστυχώς να βρω κάτι που να συνδυάζει όλα όσα μου αρέσουν, οπότε ψάχνω κάτι που αφενός μεν να συνδυάζει μερικά απο αυτά, αφετέρου να μην είναι πολύ κουραστικό και δύσκολο (όπως οι ΗΜΜΥ) ώστε να μπορώ να ασχολούμαι μόνη μου παράλληλα με τα υπόλοιπα. :razz:
Πάντως είμουνα κι εγώ σε παρόμοιο δίλλημα πριν μπω μια και
είχα αρχίσει και δούλευα σαν μουσικός από την 2α Λυκείου
και πήγαινα αρκετά καλά στο χώρο. Έψαχνα κάτι που να συνδιάζει
μουσική και κάτι έξυπνο όπως ο προγραμματισμός.Τελικά συνέχισα και τα
2 και δεν βγήκα λάθος.Τώρα, μετά από 3 χρόνια βρίσκομαι σε ένα αρκετά
ωραίο στάδιο και στα 2.Δηλ. τα κάνω παράλληλα και έχω ικανοποιητικές
επιδόσεις γενικά αφού το ένα συμπληρώνει το άλλο μέσα μου.
Η γνώμη μου είναι ποτέ να μην αφίσεις τον προγραμματισμό αλλά
και ποτέ να μην αφίσεις την τεχνή.Αν σου πούνε να αφίσεις ένα από τα 2
μην τους ακούς.Θα βγεις κερδισμένη, πάνω απ'όλα μέσα σου.
Η σχολή μας είναι πολύ ωραία και έχει κ αρκετούς καθηγητές που
νοιάζονται να σου μάθουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και οι επιλογές
με τα μαθήματα σου δίνουν χώρο να ψάξεις να βρεις κάτι που να σε
γεμίζει.
Χαίρομαι που υπάρχει κάποιος που με καταλαβαίνει! :)
Ευχαριστώ για την απάντηση!
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Mon Jul 16, 2007 1:12 pm

Michelle wrote:Επίσης δεδομένου οτι χρειάζεται μόνο 36 μαθήματα για πτυχίο, υποθέτω οτι θα μπορώ να ασχολούμαι παράλληλα και με τα δικά μου, δεν θα χρειάζεται να φυτουλιάσει κανείς για να το πάρει το ρημάδι το χαρτί.
Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, το παραπάνω δεν ισχύει.

Η ΑΣΟΕΕ κάνει μαθήματα από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, άρα τα μαθήματά μας είναι διάσπαρτα συτές τις ώρες. Στο δεύτερο και τρίτο έτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει και δεκάωρα - δωδεκάωρα. Καμία παρακολούθηση δεν είναι υποχρεωτική, ούτε τα εργαστήρια, αλλά βοηθούν τόσο με τις εργασίες που πρέπει να τα παρακολουθείς. Εργασίες παραδίδουμε πάρα πολλές, δυο ή τρεις τη βδομάδα σε διάφορα μαθήματα και καθεμιά θέλει δυο - τρεις νύχτες να γίνει. Και για να κάνεις τις εργασίες πρέπει παράλληλα να διαβάζεις έστω ένα κομμάτι, δεν μπορείς να τα αφήσεις όλα για την εξεταστική. Σε γενικές γραμμές θεωρώ πως είναι δύσκολο να εργάζεσαι παράλληλα αν θέλεις να πετύχεις καλά αποτελέσματα.

Από άποψη οργάνωσης μην αμφιβάλλεις καθόλου, είμαστε μια από τις πιο οργανωμένες σχολές στην Ελλάδα. Εντάξει, αργούν κλασσικά οι βαθμοί, τα προγράμματα και τα συγγράματα, όπως παντού άλλωστε, αλλά οι καθηγητές έρχονται πάντα, ανακοινώνουν τα πάντα μέσω internet, βγάζουν τις διαλέξεις τους σε σημειώσεις στο internet και άλλα τέτοια μεγαλεία ( :-D ) που δεν υπάρχουν σε πάρα πολλές σχολές.

Τέλος, όσον αφορά τα οικονομικά μαθήματα, είναι δύο τα υποχρεωτικά κι από κει και πέρα το κυνηγάς όσο εσύ θέλεις με τα μαθήματα κατευθύνσεων ή τα ελεύθερα από άλλα τμήματα της ΑΣΟΕΕ που περιλαμβάνουν τα πάντα, Μάρκετινγκ, Λογιστική, Οικονομικά κτλ.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Mon Jul 16, 2007 3:34 pm

Αν αυτό που ζητάς από την σχολή είναι να μην κάνεις πάρα πολλά μαθηματικά και φυσικές, να κάνεις αρκετό προγραμματισμό, ολίγον τι από θεωρητική πληροφορική (μεταγλωτιστές, λειτουργικά κλπ.), οικονομικά μαθήματα και να μην ζοριστείς πάρα πολύ, τότε έλα σε μας.

Απλά:
- Αν δεν θες να ζοριστείς και παράλληλα να δουλεύεις, θα περνάς μαθήματα αλλά όχι με καλούς βαθμούς.
- Η οργάνωση αλλάζει χρόνο με τον χρόνο. Τα τελευταία χρόνια πράγματα έχουν βελτιωθεί και άλλα έχουν αλλάξει προς το χειρότερο.
- Αν δεν σου αρέσει το ΗΜΜΥ, μην το σκέφτεσαι και φύγε. Δεν είναι θέμα σχολής, είναι θέμα γουστάρω - δεν γουστάρω αυτό που κάνω.

Αν θες ακόμα πιό Light stuff και πιο χαλαρή σχολή, δες και το ΔΕΤ. Αν και νομίζω πως περισότερο στην πληροφορική ταιριάζεις με όσα λες.
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Mon Jul 16, 2007 3:50 pm

silegav wrote:Αν αυτό που ζητάς από την σχολή είναι να μην κάνεις πάρα πολλά μαθηματικά και φυσικές, να κάνεις αρκετό προγραμματισμό, ολίγον τι από θεωρητική πληροφορική (μεταγλωτιστές, λειτουργικά κλπ.), οικονομικά μαθήματα και να μην ζοριστείς πάρα πολύ, τότε έλα σε μας.

Απλά:
- Αν δεν θες να ζοριστείς και παράλληλα να δουλεύεις, θα περνάς μαθήματα αλλά όχι με καλούς βαθμούς.
- Η οργάνωση αλλάζει χρόνο με τον χρόνο. Τα τελευταία χρόνια πράγματα έχουν βελτιωθεί και άλλα έχουν αλλάξει προς το χειρότερο.
- Αν δεν σου αρέσει το ΗΜΜΥ, μην το σκέφτεσαι και φύγε. Δεν είναι θέμα σχολής, είναι θέμα γουστάρω - δεν γουστάρω αυτό που κάνω.

Αν θες ακόμα πιό Light stuff και πιο χαλαρή σχολή, δες και το ΔΕΤ. Αν και νομίζω πως περισότερο στην πληροφορική ταιριάζεις με όσα λες.
Τα μαθηματικά μου αρέσουν, φυσικές δεν θέλω και ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ :razz: :razz: :razz:
Όταν λέω "τα δικά μου" δεν εννοώ να δουλεύω ως υπάλληλος, αλλά γενικά να ασχολούμαι με τα δικά μου projects (και κανενός πελάτη μου), αυτό δεν έχει στανταρ ωράριο, αρκεί να έχω ελεύθερο χρόνο.
Το ΗΜΜΥ το έχω αφήσει ουσιαστικά, άλλωστε ανέφερα οτι φέτος έδωσα πανελλήνιες για αρχιτεκτονική. Έχω αφήσει το σπίτι μου στη Θεσ/νίκη και ήρθα πάλι Αθήνα εδώ και ένα χρόνο και έχω να πατήσω σε αυτή τη σχολή απο τότε που πήγα το φθινόπωρο να πάρω το πάσο. Αλλά διστάζω να διαγραφώ, να το πάρω δλδ απόφαση οτι θα αφήσω τη θέση μου (την οποία με τα μόρια που έβγαλα φέτος δεν θα την έπιανα), όσο κι αν τη σιχαίνομαι σαν σχολή και όσο κι αν τώρα το θεωρώ απίθανο να ξαναγυρίσω. Ουφ...
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”