[Folding@Home] Βοηθείστε την κοινωνία..με λίγη ιατρική

Οτιδήποτε αφορά την (online και μη) κοινότητα του Venus. Προτάσεις, προβλήματα, meetings...
Post Reply
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by Einherjar » Tue Apr 18, 2006 8:53 pm

και εγώ κάνω δουλειά συνήθως, εκτός και αν η επεξεργαστική ισχύς του υπολογιστή μου πρέπει να χρησιμοποιηθεί γι' άλλο σκοπό :)
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Tue May 30, 2006 4:05 pm

Πως πάει το folding; Έχει μείνει κανείς που να συνεχίζει; Είμαστε πλέον στη θέση 2663. Και λέω να ξεκινήσω και εγώ από σήμερα δυναμικά! :)
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Tue May 30, 2006 4:28 pm

Εγώ συνεχίζω άνετα...
There's no place like 127.0.0.1
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Tue May 30, 2006 6:03 pm

Φαίνεται από το score σου... ;)
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue May 30, 2006 8:40 pm

Και εγώ είμαι μέσα στην ομάδα δυνατά...

Προχωράμε δυνατά !!! :-D

Vangos είσαι καλοδεχούμενος....πάμε όλοι δυνατά...φέρε ακι άλλος αν θες και ξέρεις ! :)
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Tue May 30, 2006 9:11 pm

Και εγώ συνεχίζω, τελειώνω εναν Τιτάνα των 50.000 frames τώρα.
Για το ταπεινό του επεξεργαστή μου (Athlon XP στα 1.92), καλά τα πάω!

Ναί vangos, φέρε, φέρε!Καλό folding! :smt023
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Wed May 31, 2006 10:45 am

Thanks guys! Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ μόνο ένα PC. Θα προσπαθήσω να βάλω και δέυτερο μόλις βρω τρόπο να το συνδέσω στο δίκτυο. Ελπίζω αύριο-μεθαύριο να είμαι και εγώ στη λίστα. Το μόνο που μου τη σπάει είναι ότι αυξάνεται ο θόρυβος του ανεμηστήρα της CPU όταν δουλεύει σε full ρυθμούς. :)
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Thu Jun 01, 2006 10:29 pm

AnINffected wrote:Kαι εγώ συνεχίζω, τελειώνω εναν Τιτάνα των 50.000 frames τώρα.
Για το ταπεινό του επεξεργαστή μου (Athlon XP στα 1.92), καλά τα πάω!
Σίγουρα τα πας πολύ καλα!!! :razz:
Αν εσύ παραπονιέσαι με τον ταπεινό Athlon στα 1.92Ghz, τι να πώ και εγώ που έχω Pentium III @1.0Ghz?

Καλώς τον vangos στη λίστα τον Φολντατχομάδων!
:cool:

Αλήθεια γιατί σταμάτησε ο Einherjar και ο Silegav?
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Fri Jun 02, 2006 10:49 am

Zifnab wrote:Καλώς τον vangos στη λίστα τον Φολντατχομάδων!
Έπεται και συνέχεια... Υπολογίζω μέχρι τη Δευτέρα να έχω μπει στο top 15 της ομάδας. :razz:
Τρέμετε!!! :twisted:
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Fri Jun 02, 2006 11:30 am

Και εις ανώτερα!!! :razz:
vangos, αλήθεια τι υπολογιστή έχεις?
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Fri Jun 02, 2006 2:51 pm

Στο σπίτι ας μην το συζητήσουμε καλύτερα... Αλλά στη δουλειά έχω ένα πολύ καλό μηχάνημα στα 3GHz. Βέβαια για το folding χρησιμοποιώ μόνο 30-40% CPU γιατί αν βάλω παραπάνω αρχίζει και κάνει θόθυβο το ανεμηστηράκι και μου σπάει τα νεύρα.
Σε κάποιες φάσεις όμως το τρέχω και σε 1-2 άλλα μηχανήματα εκτός από το δικό μου. Οπότε όπως καταλαβαίνεις βγάζω αρκετή δουλειά. :)
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Fri Jun 02, 2006 4:49 pm

Εγώ σταμάτησα λόγω δίσκου...περθερμάνηκε, έσκασε και απο τότε είμαι πολύ επιφυλακτικός στην χρήση του.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Fri Jun 02, 2006 6:23 pm

Καλά...σε τι θερμοκρασίες το παίζεις το PC ?
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Sat Jun 03, 2006 2:30 am

silegav wrote:Εγώ σταμάτησα λόγω δίσκου...περθερμάνηκε, έσκασε και απο τότε είμαι πολύ επιφυλακτικός στην χρήση του.
Μήπως είχε πρόβλημα ο ανεμιστήρας;
Καλό είναι να σβήνεις τον υπολογιστή ανα διαστήματα (ειδικά τώρα που είναι και καλοκαίρι).Το είχα πάθει και εγώ πέρισυ το καλοκαίρι, για λόγο που δεν αναφέρω γιατί θα ξεφύγω τελείως από το θέμα.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Sat Jun 03, 2006 12:37 pm

Καλά απλά ο δίσκος ήταν στα τελευταία του δεν φταίει το Folding ή το κάθε stretching utility. Γενικά πάντος τώρα το καλοκαίρι φροντίστε λίγο καλύτερα την ψύξη των μηχανημάτων σας :)
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Sat Jun 03, 2006 3:32 pm

HdkiLLeR wrote:Καλά απλά ο δίσκος ήταν στα τελευταία του δεν φταίει το Folding ή το κάθε stretching utility. Γενικά πάντος τώρα το καλοκαίρι φροντίστε λίγο καλύτερα την ψύξη των μηχανημάτων σας Smile
Εγώ τρέχω των εξάχρονο πλέον υπολογιστή μου τους τελευταίους 6 μήνες 100% δίχως διακοπή, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα! Κ

Και αν δεν κάνω λάθος το Folding@Home δεν χρησιμοποιεί παρά ελάχιστα τον σκληρό δίσκο, κάνοντας εγγραφές που και που, για τα frames που έχει επεξεργαστεί.

Aν και μπορεί να είναι offtopic, πόσες ώρες ζωής συνεχούς λειτουργίας (σε μέσες ταχύτητες) έχει ένας δίσκος?

Το Folding@Home εκτός των άλλων καίει και αρκετό ρεύμα:
εγώ που έχω ένα 300άρι τροφοδοτικό ξοδεύω 40-55Ευρώ/δίμηνο ανάλογα το επίπεδο της KWh.
Σε λίγα χρόνια που όλοι θα έχουμε 600άρια τροφοδοτικά τα ποσά φυσικό είναι να διπλασιαστούν (80-110Ευρώ/δίμηνο)-συνεχής λειτουργία...

Ωστόσο ακόμα η ΔΕΗ δεν είναι δικαιολογία για να σταματήσει κάποιος το Folding@Home, μιας και παράλληλα με αυτό γίνονται και άλλες διαδικασίες, όπως downloading, ή χρήση προσωπικών προγραμμάτων...
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Sat Jun 03, 2006 6:44 pm

Zifnab για τη χρησιμοποίηση του δίσκου έχεις δίκιο.Μόνο ο επεξεργαστής χρησιμοποιείται 100%, και αυτό μόνο οταν δεν επιτελούνται αλλες λειτουργίες στο σύστημα.Προσωπικά δε με έχει επιβαρύνει ποτε παρα μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις (στα πιο βαρια games).

Δεν είναι το folding@home που καίει το ρεύμα, είναι η χρήση του υπολογιστή που καίει το ρεύμα.Δε νομίζω δηλαδή να υπάρχει διαφορά στο κόστος μεταξύ του να χρησιμοποιείται ο επεξεργαστής 100% και του να είναι idle.
Ada Lovelace

Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Sat Jun 03, 2006 6:47 pm

AnINffected wrote:Zifnab για τη χρησιμοποίηση του δίσκου έχεις δίκιο.Μόνο ο επεξεργαστής χρησιμοποιείται 100%, και αυτό μόνο οταν δεν επιτελούνται αλλες λειτουργίες στο σύστημα.Προσωπικά δε με έχει επιβαρύνει ποτε παρα μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις (στα πιο βαρια games).

Δεν είναι το folding@home που καίει το ρεύμα, είναι η χρήση του υπολογιστή που καίει το ρεύμα.Δε νομίζω δηλαδή να υπάρχει διαφορά στο κόστος μεταξύ του να χρησιμοποιείται ο επεξεργαστής 100% και του να είναι idle.
Υπαρχει, αλλα δεν ειναι αξιοσημοιωτη....

γενικοτερα οταν εχουμε αναμενο το μηχανημα, δε σημαινει οτι καιει 350 βατ αν το τρογοδοτικο του ειναι τοσο, αν το εχουμε idle μπορει να καιει ξερω γω 150, και σε full να καιει 250... αυξανονται και αλλο οταν διαβαζουμε ταυτοχρονα και dvd, γραφουμε και στο σκληρο, βλεπουμε και με το tv tuner , συνδεσουμε και 2-3 gadgetakia με USB και ουτω καθ'εξης... :cool:
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Sat Jun 03, 2006 6:59 pm

Σώστα έχετε δίκιο παιδια! Μπερδεύτηκα! Ο δικός μου επεξεργαστής με το ζόρι να καίει 40-50 Watt. Oι τωρινοι της Intel καίνε 120-140Watt. Aν βάλουμε 143W και για κάθε Geforce 7950 GX2, ώστε να έχουμε Quad SLI, τότε μόνο φτάνουμε τα 450W :-p, και όλα αυτά σε full load CPU και GPU. Συγγνώμη αν μπέρδεψα μερικούς και ευχαριστώ για την διόρθωση. :cool:
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Sat Jun 03, 2006 7:02 pm

Ε καλά εάν έχεις ένα μηχανάκι με Quad SLI και τελευταίες GF επάνω τότε δεν νομίζω να το χαραμίζεις μόνο για να τρέχει folding...Εγώ θα είχα αποβλακωθεί εκει πέρα :)
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Sat Jun 17, 2006 1:24 pm

Να ξαναφέρω το θέμα στην επικαιρότητα; Από ό,τι ξέρω κάποια από τα κομμάτια του κώδικα που συνθέτουν τα executables που τρέχουν στα PC μας δεν είναι δημόσια διαθέσιμα. Υπάρχει περίπτωση σε αυτά τα κομμάτια να κρύβονται κάποια μυστικά; Εννοώ ότι θα μπορούσε για παράδειγμα εκτός από το δίπλωμα των προτεϊνών να γίνονται υπολογισμοί για άλλα πράγματα π.χ. σπάσιμο κρυπτογραφικών μεθόδων.
Ποιος μου εξασφαλίζει εμένα ότι η NSA δεν κλέβει λίγο από το χρόνο της CPU μου για δικά της οφέλη; Το ξέρω, θα με βρείτε λίγο γραφικό, αλλά γιατί να μην είναι open όλος ο κώδικας. Η επίσημη εξήγηση ότι θα μπορούσε κάποιος να τον πειράξει και να παράγει πλαστά αποτελέσματα δεν με καλύπτει. Θα μπορούσαν να αναπτύξουν τρόπους για να το ελέγχουν αυτό.
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Sat Jun 17, 2006 2:38 pm

Επειδή πρόσφατα ασχολήθηκα με κάτι παρόμοιο τείνω να πιστέψω ότι αυτός είναι ο λόγος. Κατά κάποιο τρόπο θέλουν να έχουν tamperproof software το οποίο δεν γίνεται βέβαια και εύκολα. Το να κάνεις validade τα αποτελέσματα εάν και εφ' όσον είναι σωστά και δεν έχουν έρθει απο collusion ή δεν είναι modified θέλεις πολύ μεγάλο overhead και κάποιο trusted party για να σου εγγυηθεί ότι αυτά δεν ειναι πειραγμένα κλπ κλπ.

Post Reply

Return to “Venus Community”