Εκτός αυτού, έχουμε με τις ισλαμικές χώρες γενικότερα καλές σχέσεις. Βέβαια δε νομίζω ότι η Τουρκία θα γίνει ισλαμική. Ίσως να γίνει λιγότερο λαϊκή και περισσότερο δημοκρατική. Άλλωστε το βαθύ κράτος είναι εκείνο που δεν θέλει την ευρωπαϊκή προοπτική, όχι οι μετριοπαθείς ισλαμιστές. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο.tZoLe wrote:Εγώ πάντως έχω την αίσθηση πως μία ισλαμική τουρκία εξυπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα. Την άποψη αυτή την έχω ακούσει από μέλοι της ελληνικής διπλωματίας. Βλέπετε στην τουρκία τυχαίνει οι εθνικιστές να είναι οι σοσιαλιστές και όχι οι ισλαμιστές.
Επίθεση εθνικιστών στην ελληνική πρεσβεία στα Σκόπια
- Proxenos
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Re: Επίθεση εθνικιστών στην ελληνική πρεσβεία στα Σκόπια
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
Re: Επίθεση εθνικιστών στην ελληνική πρεσβεία στα Σκόπια
Ρε παιδιά για σταθείτε. Πράγματι έχουμε καλές σχέσεις με τα ισλαμικά κράτη αλλά εδώ είναι διαφορετικά γιατί θα είναι ισλαμικό κράτος γείτονας. Και η Τουρκία αν απομονωθεί από την Ευρώπη και από την Αμερική κανείς δε δίνει εγγυήσεις ότι θα είμαστε ικανοί να αναπτυχθούν γόνιμες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας.
Το ξέρω ότι το πολιτικό σκηνικό είναι λίγο παράξενο στην Τουρκία και δεν έχει αναλογίες της Ευρώπης αλλά αν η Τουρκία απομακρυνθεί από την ιδέα της Ευρώπης, που κατά την άποψη μου είναι πολιτική εκσυγχρονισμού τότε θα πάει βήματα πίσω. Δε με νοιάζει ποιοι αυτοαποκαλούνται εκσυγχρονιστές στην Τουρκία και ποιοι καλοί ισλαμιστές, με νοιάζει ποιοι στην ουσία έχουν εκσυγχρονιστικό και φιλοδυτικό όραμα. Γιατί κάποιος εκσυγχρονιστής και που έχει όραμα την ευρωπαϊκή ένωση πρέπει να πληρεί κατάλληλες προϋποθέσεις για να τον αποδεχθεί η Ευρώπη. Και για τον αποδεχθεί η Ευρώπη πρέπει αυτός να έχει σχέσεις συμμάχου με την Ελλάδα.
Βέβαια μοιάζει με σενάριο φαντασίας αυτή τη στιγμή η Τουρκία να μετάσχει στην ευρωπαϊκή ένωση αλλά σε μερικά χρόνια δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί. Δε βλέπω σοβαρό λόγο αυτή τη στιγμή η Ελλάδα να μη θέλει να μπει στην ευρωπαϊκή ένωση.
Το ξέρω ότι το πολιτικό σκηνικό είναι λίγο παράξενο στην Τουρκία και δεν έχει αναλογίες της Ευρώπης αλλά αν η Τουρκία απομακρυνθεί από την ιδέα της Ευρώπης, που κατά την άποψη μου είναι πολιτική εκσυγχρονισμού τότε θα πάει βήματα πίσω. Δε με νοιάζει ποιοι αυτοαποκαλούνται εκσυγχρονιστές στην Τουρκία και ποιοι καλοί ισλαμιστές, με νοιάζει ποιοι στην ουσία έχουν εκσυγχρονιστικό και φιλοδυτικό όραμα. Γιατί κάποιος εκσυγχρονιστής και που έχει όραμα την ευρωπαϊκή ένωση πρέπει να πληρεί κατάλληλες προϋποθέσεις για να τον αποδεχθεί η Ευρώπη. Και για τον αποδεχθεί η Ευρώπη πρέπει αυτός να έχει σχέσεις συμμάχου με την Ελλάδα.
Βέβαια μοιάζει με σενάριο φαντασίας αυτή τη στιγμή η Τουρκία να μετάσχει στην ευρωπαϊκή ένωση αλλά σε μερικά χρόνια δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί. Δε βλέπω σοβαρό λόγο αυτή τη στιγμή η Ελλάδα να μη θέλει να μπει στην ευρωπαϊκή ένωση.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!