DSL

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Post by Tomahawk » Wed May 18, 2005 3:27 pm

Οσο θα επρεπε δηλαδη να παιζει στα κυριλε της μια 384.

Ganther δεν νομιζω οτι ισχυει κατι τετοιο.Καθε ενα απο τα modems (εκτος πολυ νεων εξελιξεων) που ειναι πανω στο dslam ειναι 2mbit και αυτο σε σπαει σε καποιες 384 και καποιες 512 η αkομα και 256 κτλ κτλ
Δεν νομιζω οτι υπαρχει ενα κομματι εδω για τα 512 και αλλο εκει για τα μικροτερα αλλα και να υπηρχε ολα στο ιδιο "κεντρο" καθε φορα αναγκαστικα θα ειναι.Και ακομα αν αυτο ειναι μπουκωμενο θα υπολειτουργουνε ολα.Αλλη σκεψη ειναι αν μου πεις οτι αλλη "συμπεριφορα" εχουν στους πελατες 512 και αλλη στους 384,256 που μπορει να παιζει θεωρητικα γιατι μεχρι τωρα σε καμια περιπτωση δεν εχει γινει κατι τετοιο φανερο.

Σκεψη κλασικη (εχει ξαναειπωθει και πιθανοτατα δεν ειναι καθολου "εξω απο τα πραγματα"):
σε ενα modem 2mbit--> 2x512 + 2x384 + 1x256=2mbit
Βαζουμε οπου 512->384 που ειναι πραγματικα και οπου 384->256 που ειναι πραγματικα και εχεις επιπλεον 4x128=512kbps σε καθε modem.
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Thu May 19, 2005 4:59 pm

Συγγνώμη που θα διακόψω τη συζήτηση.
Σήμερα μου συνέβη το εξής παράδοξο: το πρωί μέχρι και τις 11 περίπου η ώρα όλα καλά με τη DSL και μετά ξαφνικά το μοντεμ δε μπορεί να κάνει τη σύνδεση.
Δε ξέρω τι μπορεί να συνέβη γιατί με πήρε ο ύπνος στο ενδιάμεσο.
Λέτε να κατέβηκαν εξωγήινοι; :-k
Πραγματικά δε ξέρω τι μπορεί να συνέβη.

Ακόμη έτσι είναι, τώρα σας γράφω μέσω dial-up.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by Einherjar » Thu May 19, 2005 5:03 pm

φαντάζομαι θα έχεις κάνει restart στο router. βγάλτο και λίγο από το ρεύμα μπας και έχει φάει κάνα κόλλημα
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Thu May 19, 2005 5:26 pm

Αυτα που λεει ο εινχερτζαρ και παρε και ενα τηλ στις βλαβες και πρηξτους τα για καλο και για κακο... Καμμια φορα τραβανε κατι ρισετ χωρις να πουνε σε κανεναν τιποτα :evil:
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Sat May 21, 2005 11:18 am

Ολόκληρη ιστορία!
Δοκίμασα αρχικά χθες αυτό που είπε ο Einjerhar αλλά τίποτα, οπότε αποφασίζω να πάρω την υποστήριξη της Forthnet.

Παίρνω τηλ., μου λέει να κάνω κάτι αλλαγές στις ρυθμίσεις στο Control Panel.
Χωρίς αποτέλεσμα όμως οπότε μου προτείνει να πάρω τηλέφωνο στην τεχν. υποστήριξη του ΟΤΕ μπας και παίζει κάτι με αυτούς.

Στον ΟΤΕ του θέτω το πρόβλημα μου, του δίνω τον αριθμό τηλεφώνου μου και εκείνος αποκρίνεται οτι στο συγκεκριμένο νούμερο βλέπει μία απλή γραμμή PSTN, χωρίς να έχει γίνει καμία κίνηση (αίτηση) από μέρους μου για DSL!
Του εξηγώ οτι εδώ και σχεδόν ένα μήνα μπαίνω με DSL και οτι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν.
Με στέλνει τότε στους υπεύθυνους για τις DSL συνδέσεις.

Στο τελευταίο τηλεφώνημα, το οποίο δεν έκανα εγώ ο ίδιος μας είπανε το εξής κουφό, οτι πιθανόν να τους ήρθε αίτηση για διακοπή/ακύρωση της πρόσβασης και κάτι τέτοια, και οτι για να αποκατασταθεί η σύνδεση θα έπρεπε να διατυπώσω το αίτημα μου εγγράφως!
Το προφορικό δεν τους άρεσε.

Τώρα πότε έκανα εγώ αίτηση για διακοπή πρόσβασης, θα σας γελάσω...
Έχει το δικαίωμα ο ΟΤΕ να κάνει διακοπή της πρόσβασης μου για κάποιο λόγο;Για ποιό λόγο θα μπορούσε να το κάνει;Σας έχει συμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο;

Τεσπα τους έστειλα e-mail.Θα περιμένω άλλη μία μέρα και αν δε γίνει τίποτα θα τους πάρω τηλ. να ζητήσω λεπτομέρειες για αυτό το θέμα, και να απαιτήσω φυσικά να μου το διορθώσουν.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Sat May 21, 2005 7:35 pm

ωραία ναζάκια σου κάνει ο πΟΤΕς. Εγώ θα σου πρότεινα να στείλεις μια καταγγελία στην ΕΕΤΤ (http://www.eett.gr/gr_pages/Katanalotes/Entypo.htm) και Cc στο τμήμα καταναλωτών του OTE. Ίσως έτσι να επιταγχυνθούν λίιιγο τα πράγματα. Εγώ πάντως αυτό έκανα με την Hol. Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο, αλλά εγώ είμαι ευχαριστημένος με την έκβαση των πραγμάτων
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Sun May 22, 2005 10:31 am

Κανένα νέο από τους τύπους.Ούτε mail, ούτε τίποτα.
Θα τους πάρω τηλ. σήμερα και αν τα μασήσουν θα δοκιμάσω αυτό που λές, σ'ευχαριστώ!
Einherjar wrote:Εγώ πάντως αυτό έκανα με την Hol
Τί σου έκανε η HOL;

Υ.Γ: Συγγνώμη που έγραψα ανάποδα το nick σου στο προηγούμενο ποστ!
:smile:
Ada Lovelace

Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Sun May 22, 2005 2:11 pm

Τί σου έκανε η HOL;
τα αναφέρω πιο πάνω αν θες να διαβάσεις.
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Mon May 23, 2005 8:05 pm

Τα διάβασα...Θα μας φάει αυτό το πΟΤΕ (γιατί περι πράγματος πρόκειται)

Τους πήρα τηλ. σήμερα και πρίν προλάβω καλά-καλά να του πώ το πρόβλημα μου (σαν να με θυμόταν!) ο υπεύθυνος μου λέει μέσα σ'ενα χείμμαρο λέξεων οτι το μόνο που μπορεί να δεί για το θέμα μου είναι οτι έχω μία απλή PSTN γραμμή και όχι DSL και οτι δε μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω διότι τόσο για τη πρόσβαση στη γραμμή όσο και για τη συνδεση είναι υπεύθυνη η Forthnet (!), άρα θα πρέπει να απευθυνθώ αποκλειστικά σε αυτούς!
Αυτό τώρα ήταν απο άγνοια, η απλά πετούσε το μπαλάκι στην Forthnet;

Προσπάθησα να του εξηγήσω πολιτισμένα οτι δεν είμαι ηλίθιος, οτι ξέρω πώς το δίκτυο είναι του ΟΤΕ και ότι ο ΟΤΕ διέκοψε την πρόσβαση.Αυτός επέμενε όμως σθεναρά, τόσο που άρχισα ν'αμφιβάλλω ο ίδιος.

Τελικά πήρα τηλ. στη Forthnet όπου μου το επιβεβαίωσαν (σταμάτησα και'γώ να νομίζω οτι είμαι ηλίθιος) και μου είπαν οτι απο σήμερα έχω πρόσβαση και πάλι (αυτό το απλό πράγμα δε μπορούσαν να μου το πούν στον ΟΤΕ) αλλά δε μπορώ να μπώ επειδή υπάρχει πρόβλημα στον server του ΟΤΕ.

Άντε να δούμε από αύριο...
Ada Lovelace

AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Wed May 25, 2005 1:16 pm

Aλληλούια!
Έχω DSL και πάλι!

Χθές διόρθωσαν το πρόβλημα του server και σήμερα επανασύνδεσαν τον αριθμό μου, οπότε είναι όλα ΟΚ.

Βέβαια η μάχη συνεχίζεται, θα ζητήσω αποζημίωση για το χρόνο που έχασα (δηλ. 1 εβδομάδα πρόσβαση παραπάνω).Για να μην πώ και για όλα τα τηλεφωνήματα που έκανα στον ΟΤΕ, οπού εξήγησα σε 5 υπαλλήλους τη διαφορά μεταξύ πρόσβασης και σύνδεσης!
Ada Lovelace

alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Tue Oct 25, 2005 5:21 pm

Κανένας με Vivodi DSL να μας πεί πόσο καιρό έκανε η ενεργοποίηση ;;
(ή έστω πόσο καιρό κάνει ο ΟΤΕ να μετατρέψει τη γραμμή σε aDSL...)Image
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Thu Oct 27, 2005 9:16 am

alexo wrote:Κανένας με Vivodi DSL να μας πεί πόσο καιρό έκανε η ενεργοποίηση ;;
είχα πάρει εγώ πέρυσι το καλοκαίρι.. έκανε 20 ημερολογιακές μέρες.. από ότι έχω ακούσει τώρα κάνει λίγο παραπάνω (1 μήνα περίπου), εφόσον βέβαια υπάρχουν διαθέσιμες "πόρτες" στην περιοχή σου ;)
όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος...
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Thu Oct 27, 2005 9:50 pm

Τελικά έκανε ΜΟΝΟ 6 ημερολογιακές μέρες !!ImageImage
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Wed Jul 05, 2006 4:26 pm

Παιδιά, την προσφορά του Conn-X του ΟΤΕ που τρέχει μέχρι τέλος Ιουλίου την έχει δει κανείς ή έχετε βάλει όλοι ήδη DSL οπότε δεν κοιτάτε?
Έχει μιλήσει κανείς με ΟΤΕ να δει τι τρέχει?
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Wed Jul 05, 2006 4:36 pm

Για πες περισσότερα μη ψαχνόμαστε εμείς που έχουμε :lol:
nantia_86
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by nantia_86 » Wed Jul 05, 2006 4:38 pm

Ποια προσφορά εννοείς? Αν και έχω DSL,αλλά για να ξέρουμε τι παίζει στην αγορά...
Αυτή με τους 6+6 μήνες?
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Wed Jul 05, 2006 4:54 pm

alexo wrote:Κανένας με Vivodi DSL να μας πεί πόσο καιρό έκανε η ενεργοποίηση ;;
Ένας φίλος μου έχει κάνει αίτηση εδώ και 1 μήνα και τίποτα ακόμα!
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Wed Jul 05, 2006 6:15 pm

Λοιπον, επειδη δουλευα, και θυμαμαι 2-3 πραγματακια ακομα, αν και εληξε η συμβαση μου (το παιζω παλιος :P ) Στο 134 στο DSL, εχουμε και λεμε... αν μιλαμε για την προσφορα 6+6, μιλαμε για "απατεωνια"... και εξηγω παρακατω...

Ας δουμε τα πακετα conn-x του ΟΤΕ...
εχουμε 3 επιλογες...

α)Αοριστου χρονου...
1)ΔΕΝ εχει δεσμευση, το διακοπτεις οποτε εσυ θελεις...
Χρεωσεις για 384
Γραμμη 15,90 και οτενετ αοριστου 18.90 (χωρις ΦΠΑ) και τελος ενεργοποισης της γραμμης (μια φορα 35 ευρω, χωρις ΦΠΑ)
Δηλαδη για 12 μηνες θα πληρωσουμε τα εξης
538 ευρουλακια με ολα μεσα, ΦΠΑ σκατ* ολες τις χρεωσεις...

β)Προσφορα connx 6μηνη Μαρτιου...
1)Εχει 6μηνη Δεσμευση...
για 384 εχει χρεωση 22.50 ΜΕ το ΦΠΑ μεσα, και ΔΕΝ εχει τελος ενεργοποιησης...
αρα για ενα χρονο θα πληρωσουμε 22,50 * 12 = 270 ευρουλακια για ενα χρονο ADSL...
Να σημειωσω εδω, οτι εχει και εκπτωση 18 ευρω περιπου στα μοντεμς που θα αγορασετε μαζι (η το απαισιο SAGEM δωρο....)

γ) Η καινουργια "προσφορα" 6+6 μηνες δωρο...
1)Εχει 12μηνη δεσμευση (ΜΕΓΑΛΗ προσοχη σε αυτο!!)
ισχυει για τις κανονικες τιμες οπως και η προσφορα α... δηλαδη θα εχουμε και το τελος ενεργοποιησης μεσα, και χρεωσεις 15,90 + 18,90 +ΦΠΑ... αρα εχουμε για 12 μηνες 290 ευρω χρεωση (ας πληρωνουμε μονο τους 6...)
Εδω να σημειωσω οτι κανει ΔΩΡΟ ασυρματο μοντεμ+ στικακι γιου εζ μπι τα οποια κανουν γυρω στα 100 ευρω... (η εναλλακτικα ενα ΜΡ3 πλειερ δωρο)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

Αν εχουμε εξοπλισμο ΗΔΗ και δεν μας ενδιαφερει το δωρακι, η καλυτερη προσφορα ειναι η Β) γιατι εχει ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ (πολυ σημαντικο) και λιγο μικροτερη χρεωση...

ΑΝ θελουμε να παρουμε μοντεμ ασυρματο η καποιο ΜΡ3 δωρο, παμε στην Γ) προσφορα, με μεγαλη προσοχη, γιατι το 12μηνο στην παραμονη ειναι ΠΟΛΥ μεγαλο, και πολυ πιθανο να βαραμε το κεφαλι μας στον τοιχο μετα... ;)

Ελπιζω να βοηθησα μερικους στις επιλογες τους :)

YΓ. αν θελει καποιος για αλλη ταχυτητα, μπορει νακανει μια ερωτηξη να του πω... ;)
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Thu Jul 06, 2006 10:48 pm

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! ήσουν ακριβώς όσο διαφωτιστικός ήθελα! :-)
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Fri Jul 07, 2006 12:33 am

Λιγη προσοχη στο εξης...

Για ενεργοποιηση καποιας οτενετ συνδρομης οπως μαζι με το conn-x απο τον ΟΤΕ, για ενεργοποιηση αρκει ενα απλο τηλεφωνο απο τον κατοχο του τηλεφωνου (μπορεις να πεις οτι εισαι εσυ αρκει να εχεις τα στοιχεια :P ) αλλα για καταργηση της ΟΤΕΝΕΤ θελει να παει απο το καταστημα ο κατοχος του τηλεφωνου με την ταυτοτητα του για να το διακοψει...

Το συγκεκριμενο ηταν αυτο που με απετρεψε απο το να βαλω conn-x 6μηνο καθ'οτι το τηλεφωνο με τη γραμμη DSL (ειχα ηδη γραμμη απο ΟΤΕ) ειναι στο ονομα της γιαγιας μου (η οποια εχει πεθανει) οποτε οταν θα ηθελα να καταργησω(μετα τη ληξη της προσφορας την ΟΤΕΝΕΤ και να κρατησω τη γραμμη μονο) θα ειχα προβλημα... (θα επρεπε να μπλεξω με ληξιαρχικες πραξεις θανατου κτλ κτλ ... :twisted: :twisted: )

Α! και τα περι διπλασιασμου των ταχυτητων απο Σεπτεβρη, πρεπει να ειναι αληθεια γιατι τα ακουσα και απο μεσα εκει ;) ;)
Swtos
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc

Post by Swtos » Mon Sep 18, 2006 12:00 pm

Παιδια να ρωτησω κατι σχετικο με το φοιτητικο DSL. Αληθευει πως εχουμε προσβαση μονο στις υπηρεσιες που ειχαμε και με την dial-up του πανεπιστημιου? Δηλαδη για παραδειγμα εχω ακουσει οτι με την dial-up δεν ειχες δικαιωμα να κατεβασεις τραγουδια. Θα ιχυει αυτο και για το φοιτητικο DSL? Ας μας διαφωτισει καποιος που εχει ηδη φοιτητικο.. Ευχαριστώ!
-My father made him an offer he couldnt refuse
-What was that?
-Luca Brasi held a gun to his head and my father assured him that either his brain or his signature would be on the contract

-The Godfather
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Mon Sep 18, 2006 12:18 pm

Έχω φοιτητικό εδω και μία βδομάδα περίπου.Μπαίνω κανονικά παντού,χωρίς κανένα πρόβλημα και τραγούδια κατεβάζω.Δεν αλλάζει κάτι.
Post Reply

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”