Ναυτεργάτες εμπόδισαν την επιβίβαση τουριστών σε κρουαζιερόπλοιο

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
Esteban
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Re: Ναυτεργάτες εμπόδισαν την επιβίβαση τουριστών σε κρουαζιερόπλοιο

Post by Esteban » Fri Jun 25, 2010 10:22 pm

Όταν απεργούσαν οι δάσκαλοι πέρσι, πολλοί διαμαρτύρονταν: "Τα παιδιά χάνουν μαθήματα"- άρα, υποχωρήστε δάσκαλοι.
Όταν απεργούν οι γιατροί, πολλοί διαμαρτύρονται: "Τι θα γίνει με τους ασθενείς;"- άρα, υποχωρήστε γιατροί.
Όταν απεργούν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, "δεν έχουμε ρεύμα"- άρα, υποχωρήστε εργαζόμενοι.
Όταν απεργούν οι τραπεζοϋπάλληλοι, "η οικονομική ζωή στραγγαλίζεται"- άρα, υποχωρήστε τραπεζοϋπάλληλοι.
Όταν οι αγρότες κλείνουν δρόμους, "υποφέρει η αγορά και οι καταναλωτές"- άρα, υποχωρήστε αγρότες.
Όταν απεργούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, "υποφέρουν οι καταναλωτές και οι ταξιδιώτες"- άρα, υποχωρήστε εργαζόμενοι.

Κοινωνικός αυτοματισμός - το μεγάλο όνειρο κάθε κυβέρνησης: Να στρέφει τις κοινωνικές ομάδες τη μια εναντίον της άλλης.
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Sat Jun 26, 2010 2:10 am

ja_the_invincible wrote:
giak wrote::lol: κρύβω την καταγωγή μου λέει! για ποιον λόγο θα το έκανα αυτό; άσε που με ρώτησε ποτέ κανένας.

βασικά ήταν όντως ο παππούς σου ταγματασφαλίτης;

είμαι και φοιτητοπατέρας λοιπόν, δεν το είχα ξανακούσει αυτό!
ε ναι βέβαια όποιος κράζει το παμε είναι απόγονος ταγματασφαλίτη δεν το ξέρεις? :shock: ..άντε ντε πες μας εσύ το κουσούρι με τους εργατοπατέρες-συνδικαλιστές από που το πήρες?ήταν τέτοιος ο παππούς σου?
αλήθεια μήπως είσαι καμία από τις γνωστές πολιτικοποιημένες φάτσες της ασοεε?κανάς πκσίτης ας πούμε?
είμαι γνωστός πκσίτης ναι. έχω μακρύ μαλλί κοτσίδα, μούσια, γυαλιά και στην κωλότσεπη ριζοσπάστη. όταν με δεις πες ένα "γεια"!
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by PASCAL » Sat Jun 26, 2010 5:14 am

Esteban wrote:Όταν απεργούσαν οι δάσκαλοι πέρσι, πολλοί διαμαρτύρονταν: "Τα παιδιά χάνουν μαθήματα"- άρα, υποχωρήστε δάσκαλοι.
Όταν απεργούν οι γιατροί, πολλοί διαμαρτύρονται: "Τι θα γίνει με τους ασθενείς;"- άρα, υποχωρήστε γιατροί.
Όταν απεργούν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, "δεν έχουμε ρεύμα"- άρα, υποχωρήστε εργαζόμενοι.
Όταν απεργούν οι τραπεζοϋπάλληλοι, "η οικονομική ζωή στραγγαλίζεται"- άρα, υποχωρήστε τραπεζοϋπάλληλοι.
Όταν οι αγρότες κλείνουν δρόμους, "υποφέρει η αγορά και οι καταναλωτές"- άρα, υποχωρήστε αγρότες.
Όταν απεργούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, "υποφέρουν οι καταναλωτές και οι ταξιδιώτες"- άρα, υποχωρήστε εργαζόμενοι.

Κοινωνικός αυτοματισμός - το μεγάλο όνειρο κάθε κυβέρνησης: Να στρέφει τις κοινωνικές ομάδες τη μια εναντίον της άλλης.
Επιτέλους κάποιος το είπε :smt023
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Sat Jun 26, 2010 9:11 am

Esteban wrote:Όταν απεργούσαν οι δάσκαλοι πέρσι, πολλοί διαμαρτύρονταν: "Τα παιδιά χάνουν μαθήματα"- άρα, υποχωρήστε δάσκαλοι.

ε μα αυτό το πράγμα είναι αντιδημοκρατικό! Να διαδηλώσουν μέσω facebook. Ή να κάνουν το γαμάτο που κάνουν στην ιαπωνία, που φοράνε απλά ένα περιβραχιόνιο διαμαρτυρίας,δουλεύουν κανονικά και αυτό το βαφτίζουν απεργία.
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sat Jun 26, 2010 10:17 am

WoLfeN Ilic wrote:Ή να κάνουν το γαμάτο που κάνουν στην ιαπωνία, που φοράνε απλά ένα περιβραχιόνιο διαμαρτυρίας,δουλεύουν κανονικά και αυτό το βαφτίζουν απεργία.
Sorry κιόλας, αλλά στην Ιαπωνία ο εργοδότης το λαμβάνει υπ'όψην αυτό το περιβραχιόνιο.
Άλλωστε δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ πολύ θα ήθελα στην Ελλάδα να είχαμε την μισή εργατικότητα της Ιαπωνίας, μπας και αλλάζαμε από μπανανία...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Sat Jun 26, 2010 11:20 am

marios wrote:πολύ θα ήθελα στην Ελλάδα να είχαμε την μισή εργατικότητα της Ιαπωνίας, μπας και αλλάζαμε από μπανανία...
Παραγωγικότητα εννοείς. Γιατί από εργατικότητα, νομίζω, μια χαρά τα κλείνουμε και τα 12ωράκια, τη μαύρη, ανασφάλιστη, ελαστική κτλ κτλ εργασία. Δεν τα λέει όλα ο OECD αλλά και από εκεί βγάζεις συμπεράσματα.

Τί εννοείς ότι λαμβάνει υπ'όψιν ο εργοδότης την απεργία -ότι δεν τους πληρώνει απλώς, ή ότι "ακούει" τα αιτήματά τους? (Είμαι unfamiliar με τις εργασιακές σχέσεις εκεί)
Image
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sat Jun 26, 2010 11:41 am

StormRider wrote:
marios wrote:πολύ θα ήθελα στην Ελλάδα να είχαμε την μισή εργατικότητα της Ιαπωνίας, μπας και αλλάζαμε από μπανανία...
Παραγωγικότητα εννοείς. Γιατί από εργατικότητα, νομίζω, μια χαρά τα κλείνουμε και τα 12ωράκια, τη μαύρη, ανασφάλιστη, ελαστική κτλ κτλ εργασία. Δεν τα λέει όλα ο OECD αλλά και από εκεί βγάζεις συμπεράσματα.

Τί εννοείς ότι λαμβάνει υπ'όψιν ο εργοδότης την απεργία -ότι δεν τους πληρώνει απλώς, ή ότι "ακούει" τα αιτήματά τους? (Είμαι unfamiliar με τις εργασιακές σχέσεις εκεί)
Όχι εργατικότητα εννοώ. Απλά και εκεί που δεν κινδυνεύεις να χάσεις άμεσα την δουλειά σου. Πάρε για παράδειγμα το πως δουλεύουν τα έργα στο τρένο τόσους μήνες. 1 δουλεύει και 3 τον κοιτάνε και πίνουν καφέ. ;)

Εξ'όσων γνωρίζω, ο εργοδότης "ακούει" τα αιτήματα. Με άλλα λόγια, γίνονται οι διαπραγματεύσεις κανονικά όπως και εδώ, απλά δεν σταματάει η παραγωγή ;)
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Sat Jun 26, 2010 11:57 am

marios wrote: Εξ'όσων γνωρίζω, ο εργοδότης "ακούει" τα αιτήματα. Με άλλα λόγια, γίνονται οι διαπραγματεύσεις κανονικά όπως και εδώ, απλά δεν σταματάει η παραγωγή ;)
Ναι γιατί ως γνωστόν είναι τρελή πίεση να βλέπει ο εργοδότης το μαύρο περιβραχιόνιο. Μιλάμε για τρελό εργαλείο πίεσης. Ξέρεις τι είναι να έρχεται ο εργοδότης και να σε βλέπει να φοράς περιβραχιόνιο όταν δουλεύεις? Τρελαίνεται δεν το αντέχει, βλέπει εφιάλτες να δουλεύουν όλοι και να φοράνε αυτό το σαδιστικό περιβραχιόνιο. Τι λέμε τώρα? Μιλάμε για τον πάτο του πηγαδιού που μπορεί να φτάσει ένα εργατικό κίνημα.
Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι, δεν πά να φοράει και στολή ζορό? Δουλεύει? Κάνει καμιά ζημιά στην επιχείρηση? Όχι. Οπότε τι με νοιάζει εμένα, γιατί να ακούσω τα αιτήματά τους? Σα να μου λέει ο γείτονας να κάνω ησυχία αλλιώς θα γυρίσει το χαλάκι της εξώπορτάς του ανάποδα. Ουάου μου τσάκισε το ηθικό δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω από το να υποχωρήσω.
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sat Jun 26, 2010 12:07 pm

Για να καταλάβω, στο μυαλό σου, η απεργία είναι "κάνω ζημιά στην επιχείρηση"(ή αν είναι δημόσιο, στο κράτος) ή προσπαθώ να ικανοποιήσω τα αιτήματα μου;
Γιατί ξαναλέω, από όσα γνωρίζω από γνωστούς που έχουν ζήσει εκεί, οι διαπραγματεύσεις γίνονται κανονικά.
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level

Post by barbarosa » Sat Jun 26, 2010 12:14 pm

Είναι λάθος να συγκρίνουμε Ελλάδα Ιαπωνία. Διφορετικές νοοτροπίες διαφορετικοί λαοί. Μηλα-Πορτοκαλια.

Και ναι οταν κανεις απεργεια το κανεις για να δειξεις οτι μπορεις να κανεις ζημια στην επιχειρηση αν θελεις εφοσον δεν ικανοποιει τα αιτηματα σου. Αν ενωθουν ολοι οι εργαζομενοι μπορουν να κανουν χοντρη ζημια. Η απεργεια ειναι ενα ειδος απειλης.
Στην Ελλαδα βέβαια δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει αυτό. Ο κόσμος δεν έχει και τόσα λεφτά στην άκρη ώστε να μπορέσει να πιέσει πραγματικά με απεργείες εβδομάδων η μηνών(πραγματικές απεργείες κι όχι οι κοροιδίες των σωματιων για μια μέρα.)
Επίσης ένα άλλον πολύ σημαντικό θέμα που παρόλο οφτόπικ αξίζει να αναφερθεί έιναι ότι η απεργεία γίνεται μόνο στον δημοσιο τομέα κυρίως κι αυτό γιατι αν κανεις απεργεια στον ιδιωτικο την επομενη μερα σ εχουν στειλει στο λογιστηριο...
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sat Jun 26, 2010 12:27 pm

barbarosa wrote:Είναι λάθος να συγκρίνουμε Ελλάδα Ιαπωνία. Διφορετικές νοοτροπίες διαφορετικοί λαοί. Μηλα-Πορτοκαλια.
Δεν συνέκρινε κανείς Ελλάδα-Ιαπωνία. Εγώ είπα ότι θα ήθελα να έχουμε κάποια στοιχεία από εκεί και όλο το υπόλοιπο είναι για πώς αντιλαμβάνεται κανείς την απεργία. ;)
barbarosa wrote: Και ναι οταν κανεις απεργεια το κανεις για να δειξεις οτι μπορεις να κανεις ζημια στην επιχειρηση αν θελεις εφοσον δεν ικανοποιει τα αιτηματα σου. Αν ενωθουν ολοι οι εργαζομενοι μπορουν να κανουν χοντρη ζημια. Η απεργεια ειναι ενα ειδος απειλης.
Και ξαναλέω, αν γίνονται οι διαπραγματεύσεις για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα σου(και στο τέλος ικανοποιείται το ίδιο υποσύνολο με την απεργία/διακοπή παραγωγής), παρότι δουλεύεις, αυτό δεν είναι καλύτερο για όλους(εργοδότες-εργαζομένους);
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level

Post by barbarosa » Sat Jun 26, 2010 12:43 pm

marios wrote: Και ξαναλέω, αν γίνονται οι διαπραγματεύσεις για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα σου(και στο τέλος ικανοποιείται το ίδιο υποσύνολο με την απεργία/διακοπή παραγωγής), παρότι δουλεύεις, αυτό δεν είναι καλύτερο για όλους(εργοδότες-εργαζομένους);
Αυτο θα ηταν σιγουρα καλο για την επιχειρηση, αρα καλο και για τον εργαζομενο αν η επιχειρηση που δουλευει τα παει καλα και φυσικα για τον εργοδοτη ο οποιος δεν αντιμετωπιζει κανενα προβλημα.
Υποτιθεται ομως οτι στην απεργεια καταφευγεις οταν εχεις ηδη συζητησει με τον εργοδοτη σου και αυτος αρνειται να ικανοποιησει τα αιτηματα σου οποτε ως μεσο πιεσης σταματας να δουλευεις.
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Sat Jun 26, 2010 12:44 pm

μάριε ότι σου είπε. η απεργία είναι για να κάνεις ζημιά στην επιχείρηση σε φάση αν δεν μου δώσεις ότι ζητάω θα χάσεις λεφτά. απορώ πως μπορείς να πιστεύεις ότι έχει άλλο σκοπό. δηλαδή εσύ τι νομίζεις ότι έχει σκοπό;
marios wrote: Και ξαναλέω, αν γίνονται οι διαπραγματεύσεις για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα σου(και στο τέλος ικανοποιείται το ίδιο υποσύνολο με την απεργία/διακοπή παραγωγής), παρότι δουλεύεις, αυτό δεν είναι καλύτερο για όλους(εργοδότες-εργαζομένους);
διαπραγματεύσεις δεν ξέρω αν γίνονται εσύ τι ξέρεις; έστω ότι πάει ο φίλος μας σε μια τέτοια υποθετική. λέει στο αφεντικό θέλω αυτά. λέει το αφεντικό πάρε τα @@ μου. λέει ο εργάτης θα σου δείξω εγώ θα δεις τι θα πάθεις. σε αυτό το σημείο γελάμε γιατί αν κάνει απεργία του στιλ φοράω το πένθος αλλά δουλεύω κανονικά τότε δεν έχει κανένα μέσο πίεσης για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του. για πιο λόγο να υποχωρήσει ο εργοδότης μπροστά σε μια τέτοια απειλή;
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sat Jun 26, 2010 12:58 pm

giak wrote:δηλαδή εσύ τι νομίζεις ότι έχει σκοπό;
Η απεργία είναι μέσο πίεσης για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μου. Αν μπορώ να το κάνω χωρίς να προκαλέσω πρόβλημα στην επιχείρηση, αυτό θα προτιμήσω, για πολλούς λόγους.
Εξαρτάται από το τι βάζεις σαν στόχο, αυτό προσπαθώ να εξηγήσω.
Αν ο στόχος είναι να ικανοποιήσεις τα αιτήματα σου, είναι σαφώς καλύτερο το σύστημα της Ιαπωνίας, όπου όλα κινούνται ομαλά.
Αν έχεις άλλο στόχο, είναι άλλο θέμα.
(προφανώς το β ενικό είναι σχήμα λόγου) ;)
giak wrote: διαπραγματεύσεις δεν ξέρω αν γίνονται εσύ τι ξέρεις;
Δεν κατάλαβα αν είναι ερώτηση, ή αν έχει συνέχεια στα επομένα :-p
giak wrote:έστω ότι πάει ο φίλος μας σε μια τέτοια υποθετική. λέει στο αφεντικό θέλω αυτά. λέει το αφεντικό πάρε τα @@ μου. λέει ο εργάτης θα σου δείξω εγώ θα δεις τι θα πάθεις. σε αυτό το σημείο γελάμε γιατί αν κάνει απεργία του στιλ φοράω το πένθος αλλά δουλεύω κανονικά τότε δεν έχει κανένα μέσο πίεσης για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του. για πιο λόγο να υποχωρήσει ο εργοδότης μπροστά σε μια τέτοια απειλή;
Γιατί μάλλον δεν θα έχει συνηθίσει στην Ελληνική καφρίλα και θα θέλει να έχει τους εργαζόμενους του σε κατάσταση να παράγουν το 100% που μπορούν :-p
Προφανώς συγκρίνουμε το πώς γίνεται απεργία στην Ιαπωνία με Ιάπωνες εργοδότες και το πως γίνεται απεργία στην Ελλάδα(και όχι μόνο) με Έλληνες εργοδότες.
Δεν έγραψε κανείς ότι στην Ελλάδα αυτό θα δούλευε ;)
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Sat Jun 26, 2010 1:11 pm

μα τι λες; πώς θα είναι κάτι μέσο πίεση και ταυτόχρονα δεν θα προκαλεί ζημιά; που είναι η πίεση τότε; και στην τελικά απεργία σημαίνει δεν δουλεύω και όταν δεν δουλεύω προφανώς κάνω ζημιά στην επιχείρηση γιατί πέφτει η παραγωγή. το να δουλεύεις και ταυτόχρονα να απεργείς δεν γίνεται, αυτό που κάνουν αυτοί οι Ιάπωνες είναι διαμαρτυρία του κώλου και όχι απεργία.
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sat Jun 26, 2010 1:31 pm

Όπως θες πες το, δεν κάνει διαφορά. Διαμαρτυρία, απεργία, ηττοπάθεια, το αποτέλεσμα σε αυτή την περίπτωση μετράει. Και το αποτέλεσμα είναι ότι η συγκεκριμένη περίπτωση είναι (κατά την γνώμη μου) win-win για όλες τις πλευρές(προφανώς σε σύγκριση με την απεργία/διακοπή) ;)
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Sat Jun 26, 2010 1:33 pm

είναι πίεση μέσω καταστροφικής αισθητικής. Αντί να κάνεις απεργία, χαλάς την αισθητική του άλλου φορώντας ένα περιβραχιόνιο. Ξέρεις πόσο επώδυνο είναι αυτό?
μάριε μας κοροιδεύεις ή απλά τρολλάρεις μέχρι να τελειώσει το μαγείρεμα του μεσημεριανού?

edit: Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις. Πρώτα πας και λες τα αιτήματα σου και μετά άμα σου πει ο άλλος όχι, τότε απεργείς. Άρα αφού έχει ήδη αρνηθεί για πιο λόγο να ξανασκεφτεί τα αιτηματά σου αν έσυ φοράς περιβραχιόνιο? Επειδή θα φάει πρόστιμο από την αστυνομία μόδας?
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sat Jun 26, 2010 1:37 pm

σωστά όλα αυτά αλλά τι γίνεται όταν η διαμαρτυρία φθείρει άμεσα τις άλλες ομάδες η γίνεται από μια ήδη βολεμένη ομάδα?
όταν οι δεητζίδες κάναν τις μεγάλες απεργίες και είχανε γονατίσει ένα σωρό κλάδους(γιατί όταν για παράδειγμα είσαι κρεοπώλης και σου κόψουν το ρεύμα για 4 ωρίτσες μετά σου πάει φούντο όλο το εμπόρευμα) είχανε ικανοποιήσει τα αιτήματα τους.έχουν μισθούς και συντάξεις που δεν αγγίζεις σαν ιδιωτικός υπάλληλος.
όσον αφορά τους δασκάλους δεν ξέρω τι καθηγητές είχες εσύ αλλά μόνο και μόνο που πληρώνεις για να μάθεις αγγλικά , πληρώνεις για να πας προετοιμασμένος πανελλήνιες και σαν δάσκαλοι ικανοί είναι μόνο το 20% και παρ' ολα αυτά τσιμπάνε 1000+ , δουλεύουν 16-18 ώρες την βδομάδα και πολλοί έχουν και τα μαύρα από τα φροντιστήρια και 4 μήνες διακοπές και σου απεργούν γιατί δεν θέλουν αξιολόγηση τι στιγμή που εσύ σαν εργαζόμενος αξιολογείσαι κάθε δευτερόλεπτο και η απόλυση είναι πάνω από το κεφάλι σου , που δεν έχεις τον μισθό τους και την σιγουριά της μονιμότητας ε τότε για πια κοινωνική αλληλεγγύη μιλάμε?
πέρα από τα παπαγαλάκια στα κανάλια δεν νομίζω κανείς να κατακρίνει ένα δίκαιο κοινωνικό αγώνα-αλλά αν αυτός γίνεται από μια ήδη βολεμένη ομάδα την οποία πληρώνεις εσύ και εγώ για να ΜΗΝ κάνει την δουλειά της πως θες να μην στραφεί η μία ομάδα εναντίον της άλλης?
δεν υπάρχει κοινωνική αλληλεγγύη στο σύνολο , εφόσον καποιοι έχουν ήδη δικαιώματα και προσπαθούν να τα αυξήσουν ενώ κάποιοι δεν έχουν καν.πχ έχεις δει ποτέ να γνωστοποιούνται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ζώνη του περάματος?προφανώς , εκεί δεν υπάρχει το συνδικαλιστικό πασοκ που υπάρχει στο δημόσιο. ;)
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sat Jun 26, 2010 1:52 pm

WoLfeN Ilic wrote:edit: Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις. Πρώτα πας και λες τα αιτήματα σου και μετά άμα σου πει ο άλλος όχι, τότε απεργείς. Άρα αφού έχει ήδη αρνηθεί για πιο λόγο να ξανασκεφτεί τα αιτηματά σου αν έσυ φοράς περιβραχιόνιο? Επειδή θα φάει πρόστιμο από την αστυνομία μόδας?
Επειδή δεν είναι κάφρος και καταλαβαίνει ότι μη-χαρούμενος εργαζόμενος δεν παράγει όσα μπορεί.
WoLfeN Ilic wrote:μάριε μας κοροιδεύεις ή απλά τρολλάρεις μέχρι να τελειώσει το μαγείρεμα του μεσημεριανού?
Αν ήθελα να τρολλάρω, ειδικά μαζί σου, θα έγραφα άλλα. Το μεσημεριανό μαγειρεύτηκε και μπορώ να πω ότι βαρέθηκα. EOF από εμένα.
Esteban
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Esteban » Sat Jun 26, 2010 3:06 pm

ja_the_invincible wrote: σωστά όλα αυτά αλλά τι γίνεται όταν η διαμαρτυρία φθείρει άμεσα τις άλλες ομάδες η γίνεται από μια ήδη βολεμένη ομάδα?
όταν οι δεητζίδες κάναν τις μεγάλες απεργίες και είχανε γονατίσει ένα σωρό κλάδους(γιατί όταν για παράδειγμα είσαι κρεοπώλης και σου κόψουν το ρεύμα για 4 ωρίτσες μετά σου πάει φούντο όλο το εμπόρευμα) είχανε ικανοποιήσει τα αιτήματα τους.έχουν μισθούς και συντάξεις που δεν αγγίζεις σαν ιδιωτικός υπάλληλος.
όσον αφορά τους δασκάλους δεν ξέρω τι καθηγητές είχες εσύ αλλά μόνο και μόνο που πληρώνεις για να μάθεις αγγλικά , πληρώνεις για να πας προετοιμασμένος πανελλήνιες και σαν δάσκαλοι ικανοί είναι μόνο το 20% και παρ' ολα αυτά τσιμπάνε 1000+ , δουλεύουν 16-18 ώρες την βδομάδα και πολλοί έχουν και τα μαύρα από τα φροντιστήρια και 4 μήνες διακοπές και σου απεργούν γιατί δεν θέλουν αξιολόγηση τι στιγμή που εσύ σαν εργαζόμενος αξιολογείσαι κάθε δευτερόλεπτο και η απόλυση είναι πάνω από το κεφάλι σου , που δεν έχεις τον μισθό τους και την σιγουριά της μονιμότητας ε τότε για πια κοινωνική αλληλεγγύη μιλάμε?
πέρα από τα παπαγαλάκια στα κανάλια δεν νομίζω κανείς να κατακρίνει ένα δίκαιο κοινωνικό αγώνα-αλλά αν αυτός γίνεται από μια ήδη βολεμένη ομάδα την οποία πληρώνεις εσύ και εγώ για να ΜΗΝ κάνει την δουλειά της πως θες να μην στραφεί η μία ομάδα εναντίον της άλλης?
δεν υπάρχει κοινωνική αλληλεγγύη στο σύνολο , εφόσον καποιοι έχουν ήδη δικαιώματα και προσπαθούν να τα αυξήσουν ενώ κάποιοι δεν έχουν καν.πχ έχεις δει ποτέ να γνωστοποιούνται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ζώνη του περάματος?προφανώς , εκεί δεν υπάρχει το συνδικαλιστικό πασοκ που υπάρχει στο δημόσιο. ;)
Μα η απεργία γίνεται ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο, δηλαδή λειτουργεί σαν μέσο πίεσης προς τον εργοδότη. Το θέμα είναι ότι αντί να κατανοηθούν οι λόγοι των απεργιών όλοι καταφέρονται εναντίων των απεργών γιατί τους δυσκολεύουν στις δικές τους ζωές. 0 αλλυλεγγύη πώς το λένε ρε δικεεεε μου

Σαν και σένα ας πούμε που έβγαλες άχρηστη όλη την απεργία των καθηγητών τότε, λέγοντας ότι αυτοί φταίνε για την υποβάθμιση της παιδείας και την ύπαρξη φροντιστηρίων, άρα δεν έχουν δικαίωμα στην απεργία.

Το επειδή κάτι συμβαίνει στον ιδιωτικό χώρο (απόλυση λόγω συμμετοχής σε απεργίες ή κινητοποιήσεις, καμία εξασφάλιση του εργασιακού μέλλοντός σου κλπ) δεν σημαίνει ότι είναι το ιδανικό.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sat Jun 26, 2010 3:32 pm

Esteban wrote: Μα η απεργία γίνεται ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο, δηλαδή λειτουργεί σαν μέσο πίεσης προς τον εργοδότη. Το θέμα είναι ότι αντί να κατανοηθούν οι λόγοι των απεργιών όλοι καταφέρονται εναντίων των απεργών γιατί τους δυσκολεύουν στις δικές τους ζωές. 0 αλλυλεγγύη πώς το λένε ρε δικεεεε μου

Σαν και σένα ας πούμε που έβγαλες άχρηστη όλη την απεργία των καθηγητών τότε, λέγοντας ότι αυτοί φταίνε για την υποβάθμιση της παιδείας και την ύπαρξη φροντιστηρίων, άρα δεν έχουν δικαίωμα στην απεργία.

Το επειδή κάτι συμβαίνει στον ιδιωτικό χώρο (απόλυση λόγω συμμετοχής σε απεργίες ή κινητοποιήσεις, καμία εξασφάλιση του εργασιακού μέλλοντός σου κλπ) δεν σημαίνει ότι είναι το ιδανικό.
καταρχήν δεν μιλάει κανείς για το ότι δεν έχεις δικαίωμα στην απεργία-από την στιγμή κιόλας που είναι θεμελιώδης λίθος του συντάγματος.απλά σου λέω ότι οι απεργοί οι ίδιοι πολλές φορές δημιουργούν συναίσθημα εναντίωσης στην κοινωνία.δηλαδή όταν έχεις τον πανάχρηστο καθηγητή(που δεν αποτελεί μεινότητα στο δημόσιο) εσύ δεν θες να αξιολογηθεί?το δικαίωμα στην απεργία είναι αυτονόητο αλλά δεν σημαίνει ότι η απαίτηση του άλλου σε βρίσκει σύμφωνο ;) .επίσης δεν μπορείς να στηρίξεις τον απεργό ακόμα και αν συμφωνείς μαζί του όταν πέρα από τον εργοδότη ζημιώνεσαι και εσύ.και δεν μιλάμε για ταλαιπωρίες του τύπου "α μου κόψανε το ρεύμα 2 ώρες".αφού πρώτο μπαίνει το προσωπικό συμφέρον πάνω απ'όλα.γιατί εσύ στον ιδιωτικό τομέα αν κάνεις απεργία χτυπάς τον εργοδότη σου-ενώ στο δημόσιο υπάρχουν και οι παράπλευρες απώλειες.σκέψου αυτόν που περιμένει να παραλάβει εμπόρευμα και δεν μπορεί λόγω της απεργίας των εκφορτωτών στο λιμάνι-εκεί δεν χτυπάς μόνο το αφεντικό(το δημόσιο δηλαδή) αλλά χτυπάς και τον ιδιωτικό τομέα-πως περιμένεις μετά αυτός να σε στηρίξει?
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
dexter
Venus Former Team Member

Post by dexter » Sat Jun 26, 2010 5:11 pm

για την ιαπωνία επειδή έχω πάει και γνώρισα και ντόπιους ξέρω ότι όταν κάνουν απεργία δεν φοράνε απλώς το περιβραχιόνιο αλλά ειθελημμένα δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους ή κάνουν λάθη..
βέβαια άλλη νοοτροπία,εκεί οι άνθρωποι αν ακουστούν φήμες για αυτούς μπορεί και να αυτοκτονήσουν από ντροπή(το είχε κάνει ένας υπουργός τους πριν 5-6 χρόνια επειδή τον κατηγόρησαν για υπεξαίρεση χρημάτων μετά αποδείχθηκε ότι ήταν καθαρός) έτσι μόνο και που φοράνε περιβραχιόνιο οι υπάλληλοι είναι "σκάνδαλο"..
η βασική διαφορά είναι ότι εκεί αν δουλεύεις για μία επιχείρηση συνεπάγεται αυτόματα ότι το δικό σου συμφέρον=συμφέρον της επιχείρησης
ενώ εδώ κάνουν απεργία ακόμη και αν ξέρουν ότι θα έχει καταστροφικό οικονομικό αντίκτυπο στην εταιρεία..
και με τόσες απεργίες έχουν μεταφερθεί τόσα εργοστάσια σε άλλες χώρες και έχουμε μηδενική βιομηχανία και εξαγωγές..
είναι πολύ απλό ο επιχειρηματίας θα πάει όπου τον συμφέρει, και δεν μπορούμε να συναγωνιστούμε κόστος παραγωγής άλλων χωρών όπως βουλγαρία και κίνα π.χ.

άμα υπήρχαν κρατικοί φορείς και αυστηρές ποινές στους εργοδότες θα απέτρεπαν τέτοια φαινόμενα , αλλά φυσικά όλοι στα @#$$$ τους..
αυτό το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και δυστυχώς όσο περνάει ο καιρός μόνο θα χειροτερεύει η κατάσταση..(βλέπε γαλλία) :smt009
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”