laptops
- weirdo
- byte level
(4ο post ήταν αυτό και "Δημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 18, 2004 11:52 am")Einherjar wrote:Καλό->Fujitsu-Siemens
Κακό->Amilo
Τώρα εγώ απο ότι βλέπω . . .
Πάρα πολύ δυνατό απο επεξεργαστή και RAM. Καλή κάρτα γραφικών (αν ήταν και η αντίστοιχη 256άρα...). Μικρή διάρκεια μπαταρίας οπότε ίσως χρειαστεί και μια δεύτερη (και είναι ακριβούτσικες).
Όποιος δεν μπορεί να διατάζει τον εαυτό του, αυτός πρέπει να υπακούει.
Νίτσε
Νίτσε
-
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
- weirdo
- byte level
punisher, λίγα post πιο πίσω η
Καλύτερα να παίζεις παιχνιδάκια στο σπίτι. Έτσι κι αλλιώς μόνο δυο ώρες κρατάει η μπαταρία (τόσο δηλώνουν οπότε πολύ παραπάνω δεν παίζει -μόνο λιγότερο με τον καιρό...) και με τα παιχνίδια ακόμα χειρότερα. Οπότε καλύτερα να δουλεύεις με το laptop και να καίγεσαι με το pc.
(υπάρχει το ίδιο notebook με αυτό της dimitras με 128άρα και είναι πιο φθηνό)dimitra wrote: Αυτός εδώ είναι ο δικός μου που τον πήρα πριν λίγες μέρες.Τι λες;
Acer Aspire 1692 WLMIΦυσικά η κάρτα γραφικών δεν είναι shared. Έχει και Bluetooth και 4 in 1 Card Reader.Αν είναι καλός δεν μπορώ να σου πω ακόμα γιατί τον έχω πολύ λίγες μέρες αλλά για τα χαρακτηριστικά του είναι αρκετά οικονομικός 1369€.Ξέχασα να πω ότι με ψιλονορμαλ χρήση πρέπει να κρατάει η μπαταρία του πάνω από 4 ώρες.Code: Select all
ΗΧΕΙΑ 2 ενσωματωμένα ΒΑΡΟΣ 3.10 kg ΑΝΑΛΥΣΗ 1440x900 ΜΝΗΜΗ 1024MB ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ATI X700 ΛΟΙΠΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 256MB ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ Intel Centrino M740 ΟΘΟΝΗ 15.4'' Wide ΘΥΡΕΣ TV-out x 1 PCMCIA x 1 Microphone x 1 VGA x 1 Headphones x 1 USB x 3 ΔΙΚΤΥΩΣΗ Lan Wlan Modem 56k ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ Windows XP Home ΜΠΑΤΑΡΙΑ Li-Ion ΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ DVD±RW Dual ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ 80GB ATA 100 ΛΟΙΠΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Truebrite οθόνη Μνήμη DDR II
Καλύτερα να παίζεις παιχνιδάκια στο σπίτι. Έτσι κι αλλιώς μόνο δυο ώρες κρατάει η μπαταρία (τόσο δηλώνουν οπότε πολύ παραπάνω δεν παίζει -μόνο λιγότερο με τον καιρό...) και με τα παιχνίδια ακόμα χειρότερα. Οπότε καλύτερα να δουλεύεις με το laptop και να καίγεσαι με το pc.
Νίτσε
Νίτσε
-
- weirdo
- byte level
Τα περισσότερα παιχνίδια θα τα παίζει μια χαρά όμως ρε. Απλά, σε κανένα f.e.a.r. ή farcry για παράδειγμα θα ψιλοκολλάει ή θα τα παίζει με τα χαμηλά γραφικά, το most wanted θα το παίζει με μέτρια γραφικά κλπ κλπ Τώρα για ο,τι καινούριο βγει, κανείς δεν ξέρει. Δεν ξέρω για τη μπαταρία τι θα κάνεις (θα βοηθήσει και μια δεύτερη), αλλά σε σπίτια φίλων χρησιμοποιείς ρεύμα. Πάντως αν είναι για τόσα χρήματα (με μπαταρία πας στα 2000 αν και δεν είναι απαραίτητο) έχεις περιθώριο να το ψάξεις κι άλλο . . . Μη βιαστείς.
edit
Τώρα που το κοίταξα κάτω απο 2000 δεν παίζει. Θα χάσεις απο τη RΑΜ και τη CPU. Προτείνω να μάθεις περισσότερα για την απόδοση της συγκεκριμένης VGA.
edit
Τώρα που το κοίταξα κάτω απο 2000 δεν παίζει. Θα χάσεις απο τη RΑΜ και τη CPU. Προτείνω να μάθεις περισσότερα για την απόδοση της συγκεκριμένης VGA.
Last edited by weirdo on Fri Dec 30, 2005 2:46 pm, edited 1 time in total.
Νίτσε
Νίτσε
Επειδή το ψάχνω μήνες με τα notebooks το συγκεκριμένο με την λιγότερα βαρβάτη κάρτα γραφικών έχει και λιγότερη μνήμη και λιγότερα κι άλλα χαρακτηριστικά!Δυστυχώς εγώ χρειαζόμουν τουλάχιστον τόση μνήμη!weirdo wrote:υπάρχει το ίδιο notebook με αυτό της dimitras με 128άρα και είναι πιο φθηνό)
Αυτό που λέω εγώ έχει την ΑΤΙ Χ700 256ΜΒ.The Punisher wrote:Δεν την έχω δει σε κανέναν την ATI Mobility Radeon X700 256MB...γιατί??
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.
Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
-
- weirdo
- byte level
Δεν ξέρω αν γίνεται κι αυτό που λες . . .
Εγώ λέω να πάρεις μια ακόμα μπαταρία ώστε μόλις τελειώνει η μια να χρησιμοποιείς την άλλη και να τις φορτίζεις κάποια στιγμή και τις δυο (φαντάζομαι να γίνεται).
Για ρεαλιστική αυτονομία φαντάζομαι ξέρει μόνο κάποιος που το χρησιμοποιεί ή πάρε και ρώτα σε κανένα καλό μαγαζί κάποιον που να ξέρει.
Εγώ λέω να πάρεις μια ακόμα μπαταρία ώστε μόλις τελειώνει η μια να χρησιμοποιείς την άλλη και να τις φορτίζεις κάποια στιγμή και τις δυο (φαντάζομαι να γίνεται).
Για ρεαλιστική αυτονομία φαντάζομαι ξέρει μόνο κάποιος που το χρησιμοποιεί ή πάρε και ρώτα σε κανένα καλό μαγαζί κάποιον που να ξέρει.
Last edited by weirdo on Thu Dec 15, 2005 7:17 pm, edited 1 time in total.
Νίτσε
Νίτσε
-
Δεν αλλάζω κάτι στην φωτεινότητα εγώ τουλάχιστον, δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι μόνο του όταν δουλεύει με την μπαταρία.Η χρήση που του κάνω είναι προγραμματιστική αλλά τρέχω πρόγραμμα που απαιτεί αρκετή υπολογιστική ισχύς και αρκετή μνήμη άρα υποθέτω ότι η αυτονομία που ανέφερα είναι για μια μέση χρήση!
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.
Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
- P3
- Venus Project Founder
Σύνήθως οι κατασκευαστές στα specifications ενός laptop γράφουν την ώρα αναμονής, δηλαδή όταν το μηχάνημα είναι σε idle κατασταση. Από προσωπική εμπειρία συνήθως ισχύει αυτό που γράφουν αλλά ποτέ το μηχάνημα δε το έχεις να κάθεται. έστω και μουσική αν ακούς τα ηχεία τρώνε μπαταρία! Μια χαρά είσαι Dimitra με 4 ώρες σε κανονική χρήση. κι εμένα πάνω κάτω εκεί είναι.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
- AnINffected
- Gbyte level
-
-
Για βοηθείστε λίγο με την γνώμη σας....
merged by P3
Και ακόμη ένα για να σας κουράσω...
με 2000 νομίζω ως τιμή...αλλά θα πετύχουμε καλύτερη 
Code: Select all
Όνομα: FUJITSU SIEMENS AMILO M 1437GQ M760 1GB
Προϊόν: M 1437GQ
Τιμή
1,490.00 € αρχική
τελικά χωρίς ΦΠΑ 1,089.00 € + 19% ΦΠΑ = 1,295.91 € τελική με ΦΠΑ
Επεξεργαστής: Intel Centrino 760 2 GHz 2MB L2 Cashe, 533FSB (Alviso)
Οθόνη: 15.4" color TFT WXGA με ανάλυση 1280 x 800 Pixel
Μνήμη: 1024MB DDR2 533MHz με δυνατότητα επέκτασης στα 2048 MB DDR2.
Σκληρός Δίσκος: 80GB
Οπτικός Δίσκος: DVDRW Double Layr
Κάρτα γραφικών: 128 MB ATI MOBILITY™ RADEON™ X700
Modem: Built-in 56K, V.90 international modem
Κάρτα Δικτύου: 10/100/1000 Mbps LAN. Ασύρματο LAN Intel 802.11b/g.
Πληκτρολόγιο: Διαθέτει κλασικό πληκτρολόγιο φορητών πλήρους μεγέθους με πλήκτρα Windows. Touchpad με ενεργοποίηση/απενεργοποίηση, 2 πλήκτρα mouse (δεξί-αριστερό) και πλήκτρο κύλισης 2 κατευθύνσεων. 4 Launch Keys πλήκτρα για άμεση πρόσβαση σε εφαρμογές.
Θύρες επικοινωνίας: 4 in 1 card reader SD/MS/MMC/MSPRO, 1x IEEE1394, 4x USB 2.0 ports, 1x S-Video, 1x DVI-I, 1x modem, 1 x LAN, 1x WLAN, 1x ExpressCard slot (36/54mm), 1x line in, 1x headphone συνδυασμένη με 1x SPDIF, 1 x microphone in, 1 x CIR, 1 x power supply.
Πρόσθετα χαρακτηριστικά: Ενσωματωμένη θύρα SD/MS/MMC/MSPRO, User και supervisor password, Θύρα για κλειδαριά Kensington, InstantOn από την CyberLink για: Movie Playback, Music Playback, Photo.
Τύπος Μπαταρίας: 8 cells, 14.4 V, 4400 mAh, Li-Ion μπαταρία, 2 ώρες διάρκεια ζωής μπαταρίας. Εξωτερικό τροφοδοτικό universal AC: 110 - 240 V / 50 - 60 Hz
Βάρος : 3 kg
Προεγκατεστημένο λογισμικό: Microsoft Windows XP
Συνοδευτικό Λογισμικό: Word 2000 / Works 6.0 US / Win DVD 4 Nero 5.5 CD-Maker, Driver & Utility CD, Adobe Acrobat Reader 5.05 Quick Touch application button utility, Norman 5.2 anti-virus software, Online Manual
Εγγύηση 1 έτoς
Και ακόμη ένα για να σας κουράσω...
Code: Select all
Operating System Microsoft(R) Windows(R) XP Home Edition with SP2
Processor Intel(R) Pentium(R) M Processor 770 (2.13 GHz)
Display 15.4" WXGA BrightView Widescreen!
Graphics Card 128MB ATI MOBILITY(TM) RADEON(R) X700
Memory 1.0GB DDR2 SDRAM (1x1024MB)
Hard Drive 100GB 4200 RPM Hard Drive
Primary CD/DVD Drive LightScribe 8x DVD+/-RW&CD-RW Combo w/Double Layer
Networking Intel(R) PRO/Wireless 2200BG & Bluetooth(TM)
Primary Battery Extra 12 Cell Lithium Ion Battery
Productivity Software Microsoft(R) Works/Money
HP extended service plans 3-year HP Express Repair extended service plan

Last edited by The Punisher on Fri Dec 30, 2005 4:36 pm, edited 1 time in total.
Θα συμφωνήσω για το πρώτο. Η μόνη μου επιφύλαξη είναι η διάρκεια της μπαταρίας που δίνει (2 ώρες), η οποία μου φαίνεται πολύ μικρή αν θες να το χρησιμοποιήσεις πραγματικά σαν laptop (και όχι σαν desktop replacement)... Από προσωπική εμπειρία και από γνωστούς, ό,τι χρόνο μπαταρίας δίνει η εταιρεία στις προδιαγραφές, ο πραγματικός είναι μισή με μία ώρα λιγότερος...
It is by will alone I set my mind in motion...
- silegav
- Venus Project Founder
Κι εγώ στο πρώτο κλίνω, αλλά μου φαίνεται πολύ παράξενο να έχει τόσο μικρή διάρκεια η μπαταρία. Είναι μεγάλο μείον αυτό.
Τώρα δεν ξέρω αν βρεις κάτι αντίστοιχο με μικρότερο επεξεργαστή που να μην καταναλώνει τόσο πολύ.Άλλωστε πλέον νομίζω πως σημαντικότερο ρόλο παίζει η μνήμη παρά η επεξεργαστική ισχύς.
Τώρα δεν ξέρω αν βρεις κάτι αντίστοιχο με μικρότερο επεξεργαστή που να μην καταναλώνει τόσο πολύ.Άλλωστε πλέον νομίζω πως σημαντικότερο ρόλο παίζει η μνήμη παρά η επεξεργαστική ισχύς.
-