Απορίες Τεχνολογία Λογισμικού

Συζητήσεις σχετικά με τα μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος Πληροφοριακά Συστήματα.
costantis
bit level
bit level

Post by costantis » Thu Jan 12, 2006 12:12 am

evrikleia wrote:Ερώτηση: μήπως στην έκδοση του Rational Rose που έχουμε δεν υποστηρίζεται η Structured Activity? Γιατί ψάχνω να βρω το σηματάκι της τρίαινας αλλά δεν...
Θέλω να απλοποιήσω μια activity και να τη διασπάσω σε επιμέρους, ώστε να μην είναι τόσο πολύπλοκο το Activity Diagram μου. Αν όντως δεν υποστηρίζεται να το κάνω όπως μπορώ και ας είναι πολύπλοκο? :roll:
Μιας και χρειαζόμουν κι εγώ αυτή τη structured activity, έκανα λϊγο ψάξιμο και κάνοντας δεξί κλικ σε ένα activity diagram > add uml βρίσκω το subactivity state, το οποίο δίνει ένα διαφορετικό σημαδάκι για τη structured activity, αλλά είναι αυτό που χρησιμοποιεί η Rational (http://www.ibm.com/developerworks/ratio ... ics_db.pdf [pdf]).

Το πρόβλημα είναι βέβαια ότι δεν έχω καταφέρει να του δώσω όνομα και να το αναλύσω. :roll:
Let me know αν κάποιος τα καταφέρει...
evrikleia
bit level
bit level

Subactivity

Post by evrikleia » Fri Jan 13, 2006 11:02 am

Κώστα, μόνο αν πας κάτω δεξιά στα Properties μπορείς να της βάλεις όνομα, αλλά και πάλι δεν θα φαίνεται στο διάγραμμα.
Στην ουσία δεν υποστηρίζεται αυτού του είδους η activity όπως στην προηγούμενη έκδοση ή όπως την έχουμε στις διαφάνειες του Ζαφείρη.
Αυτό που μπορείς να κάνεις όμως είναι αντί για την subactivity να δημιουργήσεις ένα note και μέσα του με drag and drop να βάλεις την activity που θέλεις να αναλύσεις.
Το note το ονομάζεις όπως θα λεγόταν η subactivity σου.

Ελπίζω να βοήθησα... ;)
Καλή δουλειά :cry:
costantis
bit level
bit level

Post by costantis » Tue Jan 17, 2006 3:38 am

Στο http://www-128.ibm.com/developerworks/f ... 350&cat=24 υπάρχει ένα από τα λίγα forum (αν όχι το μοναδικό) σχετικά με πρακτικά θέματα για το XDE.

Εδώ βρήκα, για παράδειγμα, ότι το XDE υποστηρίζει UML Notation μέχρι 1.4 και όχι UML 2. Αυτό στην πράξη σήμαινε για'μένα ότι δεν υποστηρίζονται τα σχηματάκια για επαναλήψεις κι επιλογές στα Sequence Diagrams.
Post Reply

Return to “Μεταπτυχιακό Πληροφοριακών Συστημάτων”