Προτάσεις για καλύτερο Ο.Π.Α.
-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
"-Θα σας φτιάξουμε γέφυρες!
-Μα, δεν έχουμε ποτάμια...
-Θα σας φέρουμε και ποτάμια!
-Θα σας φτιάξουμε σχολεία!
-Μα, δεν έχουμε παιδιά...
-Θα σας κάνουμε και παιδιά!"
(ανεκδοτολογικός "διάλογος" μεταξύ πολιτευτή και ψηφοφόρων, τη δεκαετία του '60, επί Μαυρογιαλούρου & Σια...)
Για την αντιγραφή,
Δ. Γκρ.
ΥΓ. Έ, όχι και off-topic!
-Μα, δεν έχουμε ποτάμια...
-Θα σας φέρουμε και ποτάμια!
-Θα σας φτιάξουμε σχολεία!
-Μα, δεν έχουμε παιδιά...
-Θα σας κάνουμε και παιδιά!"
(ανεκδοτολογικός "διάλογος" μεταξύ πολιτευτή και ψηφοφόρων, τη δεκαετία του '60, επί Μαυρογιαλούρου & Σια...)
Για την αντιγραφή,
Δ. Γκρ.
ΥΓ. Έ, όχι και off-topic!
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ(Μέρος 1ο):
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ:
-Αύξηση του αριθμού τους
-Σύγχρονος εξοπλισμός με όλα τα αναγκαία όργανα πρακτικής εξάσκησης
-Ετήσια αναβάθμιση λογισμικού/υλισμικού
-Εργονομικός/υγειονομικός σχεδιασμός θέσεων εργασίας
-Μεγαλύτερη ταχύτητα στο ίντερνετ
-Ιδιαίτερα διαμορφωμένοι χώροι για έρευνα
-(Ίσως ένας μεγαλύτερο κεντρικό/διατμηματικό υπολογιστικό σύστημα)
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:
-Κτιριακή επέκταση
-Γενναία αύξηση του αριθμού των συγγραμμάτων
-Εκτεταμένη μηχανοργάνωση
-Σύγχρονα φωτοτυπικά, σκάνερ και εκτυπωτές
-Ήσυχα αναγνωστήρια
-Ολοήμερη λειτουργία
-Διαπανεπιστημιακή συνεργασία(σε θέματα τίτλων, δανεισμών και αναγνωστηρίων)
-Χώροι συζήτησης ομαδικών εργασιών
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ:
-Αύξηση του αριθμού τους
-Σύγχρονος εξοπλισμός με όλα τα αναγκαία όργανα πρακτικής εξάσκησης
-Ετήσια αναβάθμιση λογισμικού/υλισμικού
-Εργονομικός/υγειονομικός σχεδιασμός θέσεων εργασίας
-Μεγαλύτερη ταχύτητα στο ίντερνετ
-Ιδιαίτερα διαμορφωμένοι χώροι για έρευνα
-(Ίσως ένας μεγαλύτερο κεντρικό/διατμηματικό υπολογιστικό σύστημα)
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:
-Κτιριακή επέκταση
-Γενναία αύξηση του αριθμού των συγγραμμάτων
-Εκτεταμένη μηχανοργάνωση
-Σύγχρονα φωτοτυπικά, σκάνερ και εκτυπωτές
-Ήσυχα αναγνωστήρια
-Ολοήμερη λειτουργία
-Διαπανεπιστημιακή συνεργασία(σε θέματα τίτλων, δανεισμών και αναγνωστηρίων)
-Χώροι συζήτησης ομαδικών εργασιών
- Tyrogkofretas
- byte level
- Academic status: N>4
Ο προϋπολογισμός του ΟΠΑ είναι αυτός που είναι. Καλό είναι οι προτάσεις σας να τον λαμβάνουν υπόψη, αλλιώς το thread, που το διαβάζουν κάμποσοι και από τους καθηγητές σας, δεν έχει νόημα.
Είναι σημαντικό να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί με τα μέσα που διαθέτουμε -- αλλιώς, προφανώς κι εγώ θέλω 3 φορές περισσότερους χώρους, και βιβλιοθήκες, και κλειστό κολυμβητήριο, και εργαστήρια (ρομποτικής, αρχιτεκτονικής υπολογιστών, γραφικών και μηχανικής όρασης) πλήρως εξοπλισμένα και με specialized εξοπλισμό (όχι μόνο off the shelf) και δυο τεχνικούς full time για το εργαστήριό μας των Βάσεων Δεδομένων, και 10Κ ευρώ το χρόνο για τα προσωπικά μου ερευνητικά έξοδα (βιβλία, συνέδρια κλπ).
Με τα μέσα που διαθέτουμε, μπορούμε να κάνουμε κάτι;
Αν καταλήξετε κάπου, φτιάχνετε μια λίστα, και πάτε στους υποψήφιους πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις
-- μέσα Μαϊου είναι οι εκλογές, καλύτερη στιγμή δεν υπάρχει για να προωθηθούν αιτήματα!
Είναι σημαντικό να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί με τα μέσα που διαθέτουμε -- αλλιώς, προφανώς κι εγώ θέλω 3 φορές περισσότερους χώρους, και βιβλιοθήκες, και κλειστό κολυμβητήριο, και εργαστήρια (ρομποτικής, αρχιτεκτονικής υπολογιστών, γραφικών και μηχανικής όρασης) πλήρως εξοπλισμένα και με specialized εξοπλισμό (όχι μόνο off the shelf) και δυο τεχνικούς full time για το εργαστήριό μας των Βάσεων Δεδομένων, και 10Κ ευρώ το χρόνο για τα προσωπικά μου ερευνητικά έξοδα (βιβλία, συνέδρια κλπ).
Με τα μέσα που διαθέτουμε, μπορούμε να κάνουμε κάτι;
Αν καταλήξετε κάπου, φτιάχνετε μια λίστα, και πάτε στους υποψήφιους πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις

- silegav
- Venus Project Founder
βασικά μια πρόταση για το ΟΠΑ είναι καλύτεροι φοιτητές που σέβονται τον χώρο, τον διδάσκοντα και τον συμφοιτητή τους...αυτό το γράφω απλά για να υπενθυμίσω πως ΟΠΑ δεν είναι μόνο το πρυτανικό συμβούλιο και το κράτος...είναι και οι φοιτητές του...
Διάβασα σαν πρότασεις τα παρακάτω:
- Απαγόρευση των κινητών (μεγάλοι άνθρωποι είμαστε...ας τα κλείσουμε)
- Να τηρηθεί ο νόμος για το κάπνισμα στους χώρους του πανεπιστημίου (επίσης)
- Βάψιμο των εξωτερικών χώρων (επιτροπή κατάληψης - ΔΣ...εγώ βάφω αν θέλετε)
- Ήσυχα αναγνωστήρια (ας μην μιλάμε)
- Ιδιαίτερα διαμορφωμένοι χώροι για έρευνα (η έρευνα όπως την κάνω εγώ γίνεται και στο σπίτι...όρεξη λείπει)
- Εργαστήρια -> Αύξηση του αριθμού τους (ας μην τα χρησιμοποιούμε για να παίζουμε μπιλιάρδο στο Yahoo!)
- Η αφισσοκόλληση είναι παράνομη και πρέπει να γίνεται μόνο σε συγκεκριμένο τοίχο (should I comment this?)
Από την άλλη πλευρά συμφωνώ απόλυτα με πολλές από τις προτάσεις. Μερικές δεν είναι καν θέμα budget. π.χ.
- επέκταση ωραρίου βιβλιοθήκης...δεν θα έπρεπε να είναι 24ωρη η λειτουργία της?
- Χώροι υγιεινής...αν και δεν είναι τόσο χάλια όσο το παρουσιάζετε...γενικότερα εμένα η σχολή μου φαίνεται αρκετά καθαρή.
- Παραχώρηση αιθουσών για συζητήσεις πολιτικές (το σκέφτομαι σαν υποκατάστατο των κομματικών παρατάξεων)
- Σαφώς αξιολόγηση των υπηρεσιών του εστιατορίου.
- Πραγματική δυνατότητα αξιολόγησης των μαθημάτων και των διδασκόντων κάθε εξάμηνο/έτος, αλλά και δημοσίευση των αποτελεσμάτων και συζήτηση τους στην Γ.Σ. των τμημάτων.
Δεν νομίζω ότι είναι ανέφικτα...θέληση χρειάζεται και υπευθυνότητα από φοιτητές, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό.
Διάβασα σαν πρότασεις τα παρακάτω:
- Απαγόρευση των κινητών (μεγάλοι άνθρωποι είμαστε...ας τα κλείσουμε)
- Να τηρηθεί ο νόμος για το κάπνισμα στους χώρους του πανεπιστημίου (επίσης)
- Βάψιμο των εξωτερικών χώρων (επιτροπή κατάληψης - ΔΣ...εγώ βάφω αν θέλετε)
- Ήσυχα αναγνωστήρια (ας μην μιλάμε)
- Ιδιαίτερα διαμορφωμένοι χώροι για έρευνα (η έρευνα όπως την κάνω εγώ γίνεται και στο σπίτι...όρεξη λείπει)
- Εργαστήρια -> Αύξηση του αριθμού τους (ας μην τα χρησιμοποιούμε για να παίζουμε μπιλιάρδο στο Yahoo!)
- Η αφισσοκόλληση είναι παράνομη και πρέπει να γίνεται μόνο σε συγκεκριμένο τοίχο (should I comment this?)
Από την άλλη πλευρά συμφωνώ απόλυτα με πολλές από τις προτάσεις. Μερικές δεν είναι καν θέμα budget. π.χ.
- επέκταση ωραρίου βιβλιοθήκης...δεν θα έπρεπε να είναι 24ωρη η λειτουργία της?
- Χώροι υγιεινής...αν και δεν είναι τόσο χάλια όσο το παρουσιάζετε...γενικότερα εμένα η σχολή μου φαίνεται αρκετά καθαρή.
- Παραχώρηση αιθουσών για συζητήσεις πολιτικές (το σκέφτομαι σαν υποκατάστατο των κομματικών παρατάξεων)
- Σαφώς αξιολόγηση των υπηρεσιών του εστιατορίου.
- Πραγματική δυνατότητα αξιολόγησης των μαθημάτων και των διδασκόντων κάθε εξάμηνο/έτος, αλλά και δημοσίευση των αποτελεσμάτων και συζήτηση τους στην Γ.Σ. των τμημάτων.
Δεν νομίζω ότι είναι ανέφικτα...θέληση χρειάζεται και υπευθυνότητα από φοιτητές, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό.
- AnINffected
- Gbyte level
Επιτέλους, το είπε κάποιος!silegav wrote:βασικά μια πρόταση για το ΟΠΑ είναι καλύτεροι φοιτητές που σέβονται τον χώρο, τον διδάσκοντα και τον συμφοιτητή τους...αυτό το γράφω απλά για να υπενθυμίσω πως ΟΠΑ δεν είναι μόνο το πρυτανικό συμβούλιο και το κράτος...είναι και οι φοιτητές του...
Code: Select all
silegav++;
Στη συμπεριφορά των παρατάξεων, μόνο η αφισοκόλληση και τα τραπεζάκια σας κάνουν εντύπωση βρε παιδιά;
Το οτί πλακώνονται μεταξύ τους συνέχεια μόνο εμάς τους δύο ενοχλεί;
Και εγώ αναγνωρίζω οτί έχουν προσφέρει, και δεν είμαι υπέρ του να πάψουν να υπάρχουν, στο Παν/μιο.
Αλλά ας σταματήσουν πρώτα αυτοί οι τσακωμοί και μετά ας κολλήσουν όσα τραπεζάκια και αφίσες θέλουν, που λέει ο λόγος.
Άλλες προτάσεις:
-Τηλεκπαίδευση, όπως είπε και ο Babedacus.
-Ηλεκτρονικές ψηφοφορίες (άντε, με το καλό να το κάνουμε κάποια στιγμή)
Επίσης, μου έχει κολλήσει από τη στιγμή που πρωτοέπεσε η ιδέα του να είχαμε ACM/IEEE branches (αν και αυτό μάλλον αφορά το Τμ.Πληρ/κής και το ΔΕΤ μόνο).
Η συζήτηση νομίζω οτί βρίσκεται σε αρκετά εμβρυακό/θεωρητικό στάδιο ακόμη.vasvas wrote:Ο προϋπολογισμός του ΟΠΑ είναι αυτός που είναι. Καλό είναι οι προτάσεις σας να τον λαμβάνουν υπόψη, αλλιώς το thread, που το διαβάζουν κάμποσοι και από τους καθηγητές σας, δεν έχει νόημα.
Ας εκφράσουν όλοι τις επιθυμίες τους, και μετά βλέπουμε τα πρακτικά.

Οι καθηγητές μας, αλήθεια, τί απόψεις έχετε;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Να απαντήσω σε μερικά πράγματα.
Δίνω βαρύτητα στους εξωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου γιατί είναι βασικό να είσαι σε ένα περιβάλλον καθαρό και προσεγμένο. Δεν προτείνω να μπουν στο ΟΠΑ κολώνες δωρικού ρυθμού ούτε κόκκινα χαλιά (τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι κακή ιδέα
). Αυτό που λέω είναι ότι αν είχε τα κότσια η αρχή του Πανεπιστημίου θα έθετε κάποιους κανόνες. Όταν μπήκα στο Πανεπιστήμιο για πρώτη φορά με χάλασαν πάρα πολύ οι αφίσσες, δεν ένιωσα ότι μπήκα σε ένα κτήριο που διακινείται η γνώση έναν αιώνα τώρα.
Έπειτα μίλησα για να γίνει σωστό cslab 3.Στο προωθητικό και ενημερωτικό έντυπο για το τμήμα πληροφορικής που δίνεται στους πρωτοετείς έλεγε για δημιουργία cslab3. Αυτή η αποθήκη είναι το cslab3; Κάντο αλλά μην το βαφτίσεις cslab!
Δίνω βαρύτητα στους εξωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου γιατί είναι βασικό να είσαι σε ένα περιβάλλον καθαρό και προσεγμένο. Δεν προτείνω να μπουν στο ΟΠΑ κολώνες δωρικού ρυθμού ούτε κόκκινα χαλιά (τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι κακή ιδέα

Έπειτα μίλησα για να γίνει σωστό cslab 3.Στο προωθητικό και ενημερωτικό έντυπο για το τμήμα πληροφορικής που δίνεται στους πρωτοετείς έλεγε για δημιουργία cslab3. Αυτή η αποθήκη είναι το cslab3; Κάντο αλλά μην το βαφτίσεις cslab!
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
- rapadder
- Gbyte level
1. Η αφισσοκόληση
2. Τα τραπεζάκια λαβύρινθος
3. Το "κουκούλωμα" της πρόσοψης της σχολής με τεράστια πανό
4. Η δυνατή μουσική
5. Τα συνθήματα στους τοίχους
6. Οι ανακοινώσεις εν ώρα μαθήματος
γίνονται για το καλό όλων μας. Αντί να ασχολούμαστε με την υποχρηματοδότηση που αποτελεί το νούμερο 1 πρόβλημα για τα Πανεπιστήμια, αντί να διαδηλώνουμε όλοι μαζί απέναντι σε ένα νόμο έκτρωμα που καταπατά τα πιο βασικά μας δικαιώματα και βάζει ταφόπλακα στο μέλλον μας, αναλωνόμαστε στους τοίχους. Ντροπή μας. Η αφισσοκόληση και οι ανακοινώσεις είναι ένας απλός τρόπος για να ενημερώνονται οι φοιτητές. Το Πανεπιστήμιο είναι χώρος διακίνησης ιδεών και πολιτικής δράσης και οποιαδήποτε προσπάθεια επιβολής μιας "καθωσπρέπει" αισθητικής κρύβει από πίσω της ένα σχέδιο λογοκρισίας και περιορισμού των αγώνων των φοιτητών. Με αφορμή την αισθητική αναβάθμιση, γινόμαστε μάρτυρες μιας ακόμα προσπάθειας αποπροσανατολισμού του φοιτητικού κινήματος από τα πραγματικά του προβλήματα, συκοφάντησης των παρατάξεων και περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης. Αντισταθείτε όσο είναι καιρός.
2. Τα τραπεζάκια λαβύρινθος
3. Το "κουκούλωμα" της πρόσοψης της σχολής με τεράστια πανό
4. Η δυνατή μουσική
5. Τα συνθήματα στους τοίχους
6. Οι ανακοινώσεις εν ώρα μαθήματος
γίνονται για το καλό όλων μας. Αντί να ασχολούμαστε με την υποχρηματοδότηση που αποτελεί το νούμερο 1 πρόβλημα για τα Πανεπιστήμια, αντί να διαδηλώνουμε όλοι μαζί απέναντι σε ένα νόμο έκτρωμα που καταπατά τα πιο βασικά μας δικαιώματα και βάζει ταφόπλακα στο μέλλον μας, αναλωνόμαστε στους τοίχους. Ντροπή μας. Η αφισσοκόληση και οι ανακοινώσεις είναι ένας απλός τρόπος για να ενημερώνονται οι φοιτητές. Το Πανεπιστήμιο είναι χώρος διακίνησης ιδεών και πολιτικής δράσης και οποιαδήποτε προσπάθεια επιβολής μιας "καθωσπρέπει" αισθητικής κρύβει από πίσω της ένα σχέδιο λογοκρισίας και περιορισμού των αγώνων των φοιτητών. Με αφορμή την αισθητική αναβάθμιση, γινόμαστε μάρτυρες μιας ακόμα προσπάθειας αποπροσανατολισμού του φοιτητικού κινήματος από τα πραγματικά του προβλήματα, συκοφάντησης των παρατάξεων και περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης. Αντισταθείτε όσο είναι καιρός.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
Πραγματικα παντως παροτι φαινεται δευτερευον ζητημα σε πολλους, ο χωρος του πανεπιστημιου ειναι κατι πολυ βασικο.
Ειναι για εμενα ζωτικης σημασιας να μπορει το πανεπιστημιο να σε κρατησει ολη την ημερα στο χωρο του, αντι να σε διωχνει (ΟΠΑ). Στην ουσια πολλες φορες φευγουμε απο το πανεπιστημιο με σκοπο να γυρισουμε μετα απο 2-3 ωρες (εγω εστω το κανω) και τελικα δεν ξαναγυρναω. Αν ο χωρος ηταν μεγαλυτερος και ειχε περισσοτερα πραγματα να κανεις (απο το να αραξεις κατω απο ενα δεντρο να διαβασεις λιγο μια ηλιολουστη μερα, μεχρι καλυτερο κυλικειο, ή καλυτερο αναγνωστηριο) τοτε θα ηταν νομιζω πιο ελκυστικο το να μεινεις ολη μερα.
Αλλα οπως ειπε και σωστα ο VasVas, με αυτα που εχουμε... :(
Ειναι για εμενα ζωτικης σημασιας να μπορει το πανεπιστημιο να σε κρατησει ολη την ημερα στο χωρο του, αντι να σε διωχνει (ΟΠΑ). Στην ουσια πολλες φορες φευγουμε απο το πανεπιστημιο με σκοπο να γυρισουμε μετα απο 2-3 ωρες (εγω εστω το κανω) και τελικα δεν ξαναγυρναω. Αν ο χωρος ηταν μεγαλυτερος και ειχε περισσοτερα πραγματα να κανεις (απο το να αραξεις κατω απο ενα δεντρο να διαβασεις λιγο μια ηλιολουστη μερα, μεχρι καλυτερο κυλικειο, ή καλυτερο αναγνωστηριο) τοτε θα ηταν νομιζω πιο ελκυστικο το να μεινεις ολη μερα.
Αλλα οπως ειπε και σωστα ο VasVas, με αυτα που εχουμε... :(
Φυσικά και η χρηματοδότηση ειναι το μείζων πρόβλημα, όμως ποιός ισχηρίζεται με ΣΙΓΟΥΡΙΑ ότι με περισσότερη χρηματική ενίσχυση η σχολή θα λειτουργεί καλύτερα;;Πριν αναφέρθηκαν, δυνατές μουσικές εν ώρα μαθήματος, παραταξιακή εισβολή στις τάξεις και τοσα άλλα που υπονομέυουν την ελευθερία της γνώσης και άλλων πολλών.Ποιός θα εμπιστευτεί μια τέτοια νοοτροπίά;; Το οτι αυτα γίνονται για το καλό μας οπώς κάποιοι ισχυρίζονται είναι άτοπο.(όσο και αν οι παρατάξεις βοηθάνε αποτελούν το ακρος αντίθετο της διαφάνειας στην σχολή και μόνιμα δεμένη άγκυρα της σχολής προς το μέλλον,απλά άποψη μου)Σεβασμός στους αγώνες για την παιδεία λέμε πάντα όμως δυστηχώς ξεχνάμε τον σεβασμό στην μάθηση, στην κτιριακή υποδομή, στον φοιτητή και σε τόσα άλλα. Μήπως η μια αξία χρησιμοπόιεί την άλλη;Ας μην είμαστε εγωιστές λοίπον. Νομίζω ότι αρχικά αυτό που πρέπει να αλλάξει έιναι η νοοτροπία του φοιτητή ώστε να γνωρίζει τα όρια της ελευθερίας του, να δρα δημοκρατικά,να σέβεται,να γνωρίζει οτι είναι ΦΟΙΤΗΤΗΣ, να αγωνιά για το μέλλον της παιδείας που είναι και δικό του,αλλά να αγωνιά και για το πανεπιστήμιο του, την διδασκαλία σε αυτό, τις σπουδές του και ότι άλλο εχει να κάνει.Τοτε μόνο θα είμαστε έτοιμοι να προχωρίσουμε στις αλλαγές που έχετε επισημάνει εδώ και που μακάρι κάποιες από αυτές να γίνουν και να τις διατηρίσουμε( οι περισσότερες δεν χρειάζονται ευρώ αλλά θέληση,οργάνωση,ενδιαφέρον και αντικειμενισμό)
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
edge++
Απλά μπορεί να μην ισχύει σίγουρα άυξηση χρηματοδότησης = αύξηση ποιότητας , αλλά σίγουρα μείωση χρηματοδότησης = μείωση ποιότητας..
Απλά μπορεί να μην ισχύει σίγουρα άυξηση χρηματοδότησης = αύξηση ποιότητας , αλλά σίγουρα μείωση χρηματοδότησης = μείωση ποιότητας..

- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

Βεβαίως ammarkov συμφωνώ
όμως πόλλοι σκέφτονται μονο χρηματοδότηση. Οι λύσεις στα περισσότερα προβλήματα μας δεν έιναι οικονομικές.Αυτό ήθελα να διευκρινήσω. Η ποιότητα πρέπει να βρίσκεται μέσα μας. Από εμάς εξαρτάται. Ελπίζω να με καταλαβαίνεις...
πάντα όμως η χρηματοδότηση πρέπει να είναι στόχος και έυθήνη της πολιτείας, όπως και το κύριο ζητούμενο μας...
όμως πόλλοι σκέφτονται μονο χρηματοδότηση. Οι λύσεις στα περισσότερα προβλήματα μας δεν έιναι οικονομικές.Αυτό ήθελα να διευκρινήσω. Η ποιότητα πρέπει να βρίσκεται μέσα μας. Από εμάς εξαρτάται. Ελπίζω να με καταλαβαίνεις...

- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Ναι συμφωνώ , όπως το λές , η ποιότητα πρέπει να βρίσκεται μέσα μας , απλά να επισημάνω οτι δεν ισχύει το αντίστροφο ήθελα! 

- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

- Silver
- Kilobyte level
Καλές όλες αυτές οι προτάσεις. Αλλά για αρχή θα έλεγα να ξεκινήσουμε εμείς οι ίδιοι να βελτιώσουμε το πανεπιστήμιο.
Μερικά παραδείγματα (ελπίζω να μην παρεξηγειθείτε... πολύ!)
α) Αν θέλουμε πιο καθαρό πανεπιστήμιο, ας προσέχουμε και εμείς που πετάμε τα απορρίματά μας και ας τηρούμε τους βασικούς κανόνες υγειηνής.
β) Για όσους πιστεύουν ότι οι παρατάξεις είναι η πληγή του πανεπιστημίου, ας μποϊκοτάρουν όλες τις πράξεις τους (κοινώς όχι άλλες σημειώσεις, προγράμματα εξαμήνου/εξεταστικής, πάρτυ, dvd κλπ. κλπ.)
γ) Λιγότεροι εξωπανεπιστημαικοί στο χώρο της σχολής; Ας ξεκινήσουμε με τον κύριο δίπλα από την είσοδο στο εστιατόριο της σχολής.
δ)Διεκδικούμε αλλαγή κτιρίου στέγασης. Ας γεμίσουν πρώτα οι υπάρχουσες αίθουσες.
(πιθανό να συμπληρώσω και άλλα αργότερα)
Αν κάνουμε την αρχή, τότε μπορούμε να περιμένουμε και τα υπόλοιπα.
Μερικά παραδείγματα (ελπίζω να μην παρεξηγειθείτε... πολύ!)
α) Αν θέλουμε πιο καθαρό πανεπιστήμιο, ας προσέχουμε και εμείς που πετάμε τα απορρίματά μας και ας τηρούμε τους βασικούς κανόνες υγειηνής.
β) Για όσους πιστεύουν ότι οι παρατάξεις είναι η πληγή του πανεπιστημίου, ας μποϊκοτάρουν όλες τις πράξεις τους (κοινώς όχι άλλες σημειώσεις, προγράμματα εξαμήνου/εξεταστικής, πάρτυ, dvd κλπ. κλπ.)
γ) Λιγότεροι εξωπανεπιστημαικοί στο χώρο της σχολής; Ας ξεκινήσουμε με τον κύριο δίπλα από την είσοδο στο εστιατόριο της σχολής.
δ)Διεκδικούμε αλλαγή κτιρίου στέγασης. Ας γεμίσουν πρώτα οι υπάρχουσες αίθουσες.
(πιθανό να συμπληρώσω και άλλα αργότερα)
Αν κάνουμε την αρχή, τότε μπορούμε να περιμένουμε και τα υπόλοιπα.
Τελείωσα!!!!
- Tyrogkofretas
- byte level
- Academic status: N>4