Νέα εμφάνιση του aueb.gr

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Re: Νέα εμφάνιση του aueb.gr

Post by Sreak » Tue May 20, 2008 7:39 pm

Πράγματι δεν είναι ότι καλύτερο. :???:

Για το aueb.gr πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία γιατί είναι η βιτρίνα του τμήματος μας.
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by PaP » Tue May 20, 2008 7:42 pm

Tο ξαναδιαβάζω πιο ψύχραιμα και ήμουν πολύ επιθετικός και σίγουρα αυτοί που το έφτιαξαν θα ξενερώσουν με την κριτική όταν σίγουρα έκατσαν και δούλεψαν αλλά παιδιά ας ειμάστε ειλικρινείς, αν με διαβάζετε, θέλει πολλή προσπάθεια και σίγουρα ειστέ καλοί σε κάτι αλλά το web design ας το αναλάβουν άτομα που όντως το κατέχουν το άθλημα όπως πχ εγώ σε κάτι που θα περιείχε αρκετά μαθηματικά, μοντελοποιήσεις, ΑΙ κλπ θα ήμουν απαράδεκτος
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by ~~Wind~~ » Tue May 20, 2008 7:49 pm

Ενταξει ρε παιδια, δεν ειναι και τοοοσο ασχημο. Πιο καλο απο το παλιο, αλλα ακομα θελει αρκετη δουλεια.
Αφου εγινε μια αναβαθμιση κατι ειναι κι αυτο.

Ακομα οσοι ξερουν και μπορουν και θελουν ας πανε να ζητησουν αδεια να φτιαξουν ενα site για το aueb.
Ρωτηστε κανενα καθηγητη για το ποιος ειναι υπεύθυνος και πηγαιντε συζητήστε.
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Tue May 20, 2008 7:53 pm

Ξέρουμε μήπως ποιος έχει την ευθύνη για την αναβάθμισή του? Σίγουρα που φαίνεται καλύτερο από το προηγούμενο, αλλά έχω την αίσθηση πως υπάρχουν άτομα που θα μπορούσαν να συμβάλλουν ώστε να είναι ακόμα περισσότερο λειτουργικό και αισθητικό. Πραγματικά, νομίζω ότι ως πανεπιστήμιο μπορούμε καλύτερα.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Tue May 20, 2008 8:06 pm

Όταν καταλάβουν ότι δεν γίνεται να βάζουν πληροφορικάριους να κάνουν sites μόνοι τους και αναγνωρίσουν ότι χρειάζεται κι ένας web designer, τότε θα παραχθεί ένα αξιοπρεπές site.
Συμφωνώ απόλυτα με PaP.
(δεν προλαβαίνω να γράψω περισσότερα λόγω εργασίας).

ΥΓ: Check the source... Ο κώδικας είναι ακόμα χειρότερος από το οπτικό αποτέλεσμα...
Question everything (and first of all, yourself)

w3.org/People/all#lealea.verou.me@leaverou on Twitter
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Tue May 20, 2008 9:59 pm

Όπως και να το κάνουμε είναι πιο οργανωμένο από το προηγούμενο...πιο διαφορετικό μπορεί να πει κανείς...
What to say man...what to say....
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Wed May 21, 2008 9:25 am

Αισθητικά είναι τραγικό! Εκεί που όλοι κινούνται σε πιο web 2.0 εμφανίσεις εμείς πάμε ακόμα πιο πίσω. Ειλικρινά πιστεύω ότι το προηγούμενο ήταν καλύτερο.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Wed May 21, 2008 9:59 am

Έχω την εντύπωση οτι το site είναι γραμμένο from the scratch(Χωρίς την χρήση cms) ή έγινε redesign, οπότε και μόνο αυτο δείχνει το χαμαλίκι που έπεσε να φτιαχτεί και είναι πραγματικα άδικη τέτοια κριτική.Εγώ προσωπικά ζητώ συγνώμη.Οκ βρείτε και ένα Web Designer και την άλλη φορά cms. :smt002
που θα πάει θα το δουμε...
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Wed May 21, 2008 10:16 am

Ενα καλό σχεδιασμένο και καλό στημένο CMS είναι πολύ καλύτερη λύση

Ο κώδικας σε αυτή τη φάση είναι σχεδόν ασήμαντος
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Wed May 21, 2008 10:16 am

rose wrote:Έχω την εντύπωση οτι το site είναι γραμμένο from the scratch(Χωρίς την χρήση cms) ή έγινε redesign, οπότε και μόνο αυτο δείχνει το χαμαλίκι που έπεσε να φτιαχτεί και είναι πραγματικα άδικη τέτοια κριτική.Εγώ προσωπικά ζητώ συγνώμη.Οκ βρείτε και ένα Web Designer και την άλλη φορά cms. :smt002
Τι σχέση έχουν αυτά τα 2?
Εγώ δεν είπα να ασχοληθεί με το site μόνο ένας web designer. Σαφώς χρειάζεται και developer, απλά δεν αρκεί.

P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Wed May 21, 2008 10:37 am

Και from the scratch να είναι φτιαγμένο, δε σημαίνει ότι το design πρέπει να αμεληθεί. Ένα .css είναι όλη η δουλεία.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed May 21, 2008 11:00 am

Δε μου άρεσε :-( Πολύ μπλε καλά λέει η rigo. Για να συνηθίσει το μάτι σου και να διαβάζεις κανονικά παίρνει κάμποσο. Επίσης έχει τόσο μικρά γράμματα είναι όλα κολλημένα τέρμα αριστερά. Το προηγούμενο τουλάχιστον ήταν πιο φωτεινό. Χρμφ
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Wed May 21, 2008 11:09 am

Sorry Michelle αλλα δεν σε κατάλαβα. :oops:
Μην κάνουμε τεχνική συζήτηση....αυτο που λέω είναι οτι είναι απαράδεκτο να γράφεις κώδικα αν θέλεις κάτι το οποιο είναι λυμένο(CMS) και το site aueb.gr
ειναι κλασσικοτατο παράδειγμα Content Oriented site!Αλλα όλα αυτα δεν έχουν σημασία.Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.Για τα site δεν χρειάζονται προγραμματιστες , αυτό αποτελεί κατάλοιπο περασμένων δεκαετιών, οταν οι προγραμματιστες δεν είχαν με τπτ αλλο να ασχοληθούν!Τώρα πέρνεις ένα jαμπα CMS εναν designer και του αλλάζεις τα φώτα!!!! :smt002 - μιλώντας για content πάντα.
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Wed May 21, 2008 11:27 am

rose wrote:Sorry Michelle αλλα δεν σε κατάλαβα. :oops:
Μην κάνουμε τεχνική συζήτηση....αυτο που λέω είναι οτι είναι απαράδεκτο να γράφεις κώδικα αν θέλεις κάτι το οποιο είναι λυμένο(CMS) και το site aueb.gr
ειναι κλασσικοτατο παράδειγμα Content Oriented site!Αλλα όλα αυτα δεν έχουν σημασία.Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.Για τα site δεν χρειάζονται προγραμματιστες , αυτό αποτελεί κατάλοιπο περασμένων δεκαετιών, οταν οι προγραμματιστες δεν είχαν με τπτ αλλο να ασχοληθούν!Τώρα πέρνεις ένα jαμπα CMS εναν designer και του αλλάζεις τα φώτα!!!! :smt002 - μιλώντας για content πάντα.
Το να "αλλάξεις τα φώτα" σε οποιοδήποτε έτοιμο script, είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναλάβει (και δεν θα έπρεπε να αναλάβει) ένας designer μόνος του, ούτε γίνεται μόνο με αλλαγές στα γραφικά και το css (εκτός αν έχουμε διαφορετικό ορισμό για την "αλλαγή των φώτων").
Δεν είναι κατακριτέο σε καμία περίπτωση πάντως να θέλει κάποιος να μην χρησιμοποιήσει έτοιμο script. Υπάρχουν πολλά επιχειρήματα και υπέρ και κατά και θα έπρεπε να επιλέγεται η βέλτιστη λύση ανά περίπτωση, χωρίς φανατισμούς.
Όπως επίσης σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν οι developers "κατάλοιπο περασμένων δεκαετιών, όπου οι προγραμματιστές δεν είχαν με τπτ άλλο να ασχοληθούν". Άραγε έχεις αναρωτηθεί πόσους developers έχει το facebook, η Yahoo!, το Google? Ένα έτοιμο script χωρίς αλλαγές στον κώδικα πολύ δύσκολα καλύπτει τις ανάγκες ενός όχι μεγάλου, αλλά έστω στοιχειωδώς φιλόδοξου project.
Προσωπικά θεωρώ ότι ο(ι) designer(s) και o(ι) developer(s) είναι εξίσου απαραίτητοι για τη δημιουργία ενός αξιόλογου site. Όποιος και από τους 2 να παραλειφθεί, το αποτέλεσμα θα είναι άκρως ερασιτεχνικό.

Τέλος, αλήθεια τι σχέση έχει το προηγούμενο μου σχόλιο με "τεχνική συζήτηση"; Το παραθέτω, σε περίπτωση που δεν το θυμάσαι:
Τι σχέση έχουν αυτά τα 2?
Εγώ δεν είπα να ασχοληθεί με το site μόνο ένας web designer. Σαφώς χρειάζεται και developer, απλά δεν αρκεί.

rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Wed May 21, 2008 11:45 am

Εγώ μιλάω για Content Oriented site απο πότε το google και το facebook ειναι απλά site??Ειναι APPLICATIONS!!!!!!!!
Τέλος αν έχεις χρησιμοποιήσει CMS(joomla,drupal...) θα ξέρεις οτι σου προσφέρει τη διεπαφη(UI) για να χειριστεις το περιεχόμενο του site.
...και είμαστε εκτός θέματος!!!!
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Wed May 21, 2008 11:53 am

rose wrote:Εγώ μιλάω για Content Oriented site απο πότε το google και το facebook ειναι απλά site??Ειναι APPLICATIONS!!!!!!!!
Τέλος αν έχεις χρησιμοποιήσει CMS(joomla,drupal...) θα ξέρεις οτι σου προσφέρει τη διεπαφη(UI) για να χειριστεις το περιεχόμενο του site.
...και είμαστε εκτός θέματος!!!!
Καταρχάς ηρέμησε, συζήτηση κάνουμε, και οι "φωνασκίες" ουδέποτε προσέφεραν κάτι σε οποιαδήποτε συζήτηση. :-)
Έχεις δίκιο όσον αφορά ότι δεν πρόσεξα ότι αναφέρεσαι σε content oriented sites. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά παραδέιγματα content-oriented sites που και developers απασχολούν, και τους χρειάζονται. Από ειδησεογραφικά, μέχρι το "δικό μας" pathfinder.
Επίσης, αν παρατήρησες, δεν λέω πουθενά ότι θεωρώ σωστή την επιλογή της ΑΣΟΕΕ για custom CMS. Αυτό που είπα είναι ότι τα έτοιμα CMS δεν αποτελούν πανάκεια, ούτε υποκαθιστούν τους developers.

Τέλος, γνωρίζω ότι τα CMS προσφέρουν τις ανάλογες διεπαφές για χειρισμό του περιεχομένου, ρυθμίσεις, τροποποίηση της εμφάνισης κλπ. Ωστόσο εσύ δεν μίλησες για μια στοιχειώδη παραμετροποίηση και ενημέρωση του περιεχομένου, μίλησες για "αλλαγή φώτων", κάτι που για μένα τουλάχιστον, πάει πολύ παραπέρα από τις ρυθμίσεις που προσφέρει το κάθε έτοιμο script από το admin control panel του.

rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Wed May 21, 2008 12:00 pm

Sorry Michelle.Δεν είχα καμία πρόθεση να προκαλέσω...αντιθέτως. :-D
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Wed May 21, 2008 1:23 pm

Τα παρακάτω πανεπιστήμια ειναι full blown Drupal http://drupal.org sites!

http://slane.bradley.edu
http://www.egr.msu.edu/future-engineer/
http://epsc.upc.edu/en/
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Wed May 21, 2008 1:37 pm

μοιάζει με site αμερικάνικου κολλέγιου .. :smt012
Image
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Wed May 21, 2008 1:48 pm

Νταξ δν ειναι και οτι καλυτερο ,εμφανισιακα τουλαχιστον που μπορω να κρινω ,αλλα μια αλλαγη που και που καλο κανει.Παντως πολλες αλλαγες πεφτουν τελευταια σε site.... :roll:
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Wed May 21, 2008 3:29 pm

ultimate_aektzis wrote:Νταξ δν ειναι και οτι καλυτερο ,εμφανισιακα τουλαχιστον που μπορω να κρινω ,αλλα μια αλλαγη που και που καλο κανει.Παντως πολλες αλλαγες πεφτουν τελευταια σε site.... :roll:
άλλαξε ο πρύτανης, άλλαξε και το συμβόλαιο...?
Bloody Mary
Venus Former Team Member

Post by Bloody Mary » Wed May 21, 2008 4:19 pm

Πάντως και μένα δε μ'αρέσει καθόλου όπως έγινε... :-( Πιστεύω ότι τώρα είναι ακόμα λιγότερο λειτουργικό απ'ό,τι ήταν πριν + δε μου αρέσει καθόλου η εμφάνιση...
Συμφωνώ απόλυτα με τα όσα ανέφερε ο PaP παραπάνω... Ένα CMS θα μπορούσε να κάνει απείρως καλύτερη δουλειά, ακόμα και αν το έπαιρνε κάποιος σαν βάση του τελικού project και δούλευε πάνω σ'αυτό, σε επίπεδο που θα κατέληγε αγνώριστο! Και το content management θα ήταν πολύ πιο εύκολο... Δοκίμασα να δω τον κώδικα της σελίδας, αλλά εκει πίσω γίνεται πανικός! :-p Επίσης δεν κατάφερα να δω ποιος ανέλαβε το project+ το δημιούργησε... Καλή η προσπάθεια, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου καλό, πραγματικά.. Απόλυτη ελλειψη εργονομίας και όχι μόνο... Αλήθεια, αφού υπάρχει τμήμα πληροφορικής στο πανεπιστήμιο μας, και αφού υπάρχουν και τόσα ατομα που ασχολούνται (Pap, Miscelle, rose -αν κατάλαβα καλά δλδ παιδιά- ,κι εγώ μαζί) , γιατί δε βγάζουν μια προκύρηξη ώστε να μαζευτούν οι ενδιαφερόμενοι και να υλοποιήσουν κάτι ομαδικά? Κρίμα είναι.... :smt012
Στείλε μας το άρθρο σου, βοήθησε να αναπτυχθεί
το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν ξέρουν.
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”