iDriL..* wrote: σαν ήχος ηλεκτρικό μπάσο με πορώνει πολύ περισσότερο οπότε δεν θα το αφήσω τόσο εύκολα..!!!
Link
Πως να μην σε πορωνει το μπάσο?

iDriL..* wrote: σαν ήχος ηλεκτρικό μπάσο με πορώνει πολύ περισσότερο οπότε δεν θα το αφήσω τόσο εύκολα..!!!
Φυσικα!iDriL..* wrote:και ερώτηση, αρκεί ενισχυτής και το μπάσο η χρειάζεται και τπτ άλλο?
Και ένα καλώδιο.marios wrote:Και κουρδιστήρι
Όχι το αγοράζεις ξέχωρα. Επίσης το κουρδιστήρι λογικά θα κάνει. Αλλά καλύτερα πάρε κανένα με input.iDriL..* wrote:Thanks guys!!Κουρδιστήρι έχω, απ'την κλασσική αλλά δεν νομίζω να κάνει για μπάσο
..και μετρονόμο απ το πιάνο αν και δεν τον χρησιμοποιούσα συχνά..μαζεύω τα κομμάτια σιγά σιγά :Ρ Το καλώδιο δεν πάει πακέτο με τον ενισχυτή??
Behringer?? Τι λες Stoup?stoupeace wrote: Για ενισχυτη δεν ξερω
Κακο πραμα η behringer, κακο κακο, δεν την εμπιστευομαι, και πολλοι δεν την εμπιστευονται πια.nickpro wrote:Behringer?? Τι λες Stoup?stoupeace wrote: Για ενισχυτη δεν ξερω
Λέγε μάρκα-μοντέλο-κατάσταση και φράγκα.zweistein wrote:αν καταφέρω να πουλήσω την ακουστική μου κιθάρα
Μην κολλάς στο "προ" της προενίσχυσης. Με μια πεταλιέρα πολυεφφέ μπορείς να παίξεις αν τη συνδέσεις σε ηχεία, σαν να παιζεις απο ενισχυτή.zweistein wrote:ρε παιδιά, αφού δεν θέλω ενισχυτή, την προενίσχυση της πεταλιέρας τι να την κάνω?
Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Ο average combo ενισχυτής προσφέρει προενίσχυση (pre amplification) και τελική ενίσχυση (power amplification) αλλά δεν χρειάζεται πάντα να έχεις και τα δύο. Αν θες να παίζεις αυστηρά με ακουστικά ένα pre-amp (από πεταλιέρα ή κάρτα ήχου + VSTs) είναι το μόνο που χρειάζεσαι, ίσως μαζί με μία παραμόρφωση καμπίνας (τεράστια διαφορά στον ήχο, στην προσφέρουν και πεταλιέρες και VSTs).zweistein wrote:ρε παιδιά, αφού δεν θέλω ενισχυτή, την προενίσχυση της πεταλιέρας τι να την κάνω?
κατέληξα σε μπάσο τελικά, αυτό που με νοιάζει ουσιαστικά είναι να μάθω να παίζω με χαμηλό butget.
το όριο μου θα προκύψει αναλόγως αν καταφέρω να πουλήσω την ακουστική μου κιθάρα
PS: μουσική που θα ασχοληθώ είναι metal & jazz (πιάνει εύρος :P )
είναι μια ακουστική Washburn της σειράς D10nickpro wrote:Λέγε μάρκα-μοντέλο-κατάσταση και φράγκα.zweistein wrote:αν καταφέρω να πουλήσω την ακουστική μου κιθάρα
stoupeace wrote:Μην κολλάς στο "προ" της προενίσχυσης. Με μια πεταλιέρα πολυεφφέ μπορείς να παίξεις αν τη συνδέσεις σε ηχεία, σαν να παιζεις απο ενισχυτή.zweistein wrote:ρε παιδιά, αφού δεν θέλω ενισχυτή, την προενίσχυση της πεταλιέρας τι να την κάνω?
Επιμένω ότι με 300€ μπορείς να πάρεις κιθάρα( ή μπάσο) και ενισχυτή. Μην μετανιώνεις μετά ρε, και αν το πάρεις σοβαρά, θα μετανιώνεις.
Επίσης, αν όντως επιλέγεις μπάσο επειδή θες να μάθεις να παίζεις κάτι ΟΚ. Αλλά για metal ειδικά η κιθάρα έχει περισσότερο ενδιαφέρον.
Shitload of suggestions over
μετρονόμο; μήπως αυτόν;Xrhstos_kiP wrote:Εγω θα εβαζα + εναν μετρονομο
huh? γιατί κοροϊδία?stoupeace wrote:@zweistein: Αυτο που ποσταρες μου φαίνεται μια κοροϊδία απο το μουσικόραμα, αλλα οκ![]()
Eπίσης ρε συ, οσο δυνατά ακούς μουσική, τόσο θα παίζεις. Δεν ακους καν μουσική δηλαδή?Είναι κρίμα για την καθυστέρηση των άλλων να χαλιέσαι.
Τεσπά δεν επιμένω για τον ενισχυτή, άμα δε σε έχουμε πείσει τόσοι που στο είπαμε με επιχειρήματα, δεν θα πειστείς μέχρι να ακουσεις τη διαφορά.
Πεταλιέρα είναι κάτι τέτοιο: http://www.thomann.de/gr/behringer_bass_vamp_lx1b.htm
Το συνδέεις με ηχεία ή pc και παίζεις direct, με πολλά εφφε κλπ κλπ. Αργότερα που θα παρεις ενισχυτή είναι ένα καλό tone boost για να διαμορφώνεις ήχο σε amateur level.