Το βλέμμα ενός εκτός Ελλάδας Ελληνα

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: N>4

Re: Το βλέμμα ενός εκτός Ελλάδας Ελληνα

Post by ja_the_invincible » Sun Oct 09, 2011 7:00 pm

Και τι θες να κάνω ρε Μάριε.Να κλαίω την μοίρα μου και να αυτομαστιγώνομαι περιμένοντας να με κυβερνήσει ο Γιωργάκης? :-p
Και επειδή η γενιά του Πολυτεχνείου κατέτρεψε την Ελλάδα , δεν σημαίνει ότι αυτή η γενιά πολιτικών πρέπει επιτέλους να ανατραπεί ( μην πω χειρότερα από σκέτη ανατροπή )?
Για τα υπόλοιπα συμφωνώ είμαστε μία χώρα που τρώει τους ανθρώπους της από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα..
MpoMp wrote: Exactly, και επειδή οι Έλληνες δεν αξίζουν, ούτε πραγματικά θέλουν την ριζική μεταρρύθμιση ας κάνουν πρώτα τα μαθήματα "νοοτροπία" και "οργάνωση".
Να φέρουμε τους γερμανούς να μας οργανώσουνε κιόλας που είναι μετρ στην "οργάνωση" και την νοοτροπία ε?
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sun Oct 09, 2011 7:08 pm

ja_the_invincible wrote: Να φέρουμε τους γερμανούς να μας οργανώσουνε κιόλας που είναι μετρ στην "οργάνωση" και την νοοτροπία ε?
Σε ποιο σημείο της πρότασής μου βρήκες αναφορά στους Γερμανούς?

Το ότι αποδεχόμαστε πως οι Έλληνες είναι άξιοι της μοίρας τους δε σημαίνει και ότι αποδεχόμαστε τη μοίρα μας και θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δύο διαφορετικά πράγματα.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by marios » Sun Oct 09, 2011 7:09 pm

ja_the_invincible wrote:Και τι θες να κάνω ρε Μάριε.Να κλαίω την μοίρα μου και να αυτομαστιγώνομαι περιμένοντας να με κυβερνήσει ο Γιωργάκης?
Δεν είπα να μην κάνεις αυτό που κάνεις, αφού άλλωστε δεν υπάρχει και αντικειμενικά σωστό ή λάθος.
Προσωπικά πάντως, αισθάνομαι σαν να βλέπω το τραίνο να έρχεται κατά πάνω μου και να μην μπορώ να φύγω από την πορεία του. Ίσως να κλαίω την μοίρα μου, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει διαφυγή.
Για μακροπρόθεσμα υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν και να οδηγήσουν σε κάτι καλύτερο. Απλά για να εφαρμοστούν (αν εφαρμοστούν), θα πρέπει να περάσουμε μια (μεγάλη) περίοδο πείνας.
ja_the_invincible wrote:Και επειδή η γενιά του Πολυτεχνείου κατέτρεψε την Ελλάδα , δεν σημαίνει ότι αυτή η γενιά πολιτικών πρέπει επιτέλους να ανατραπεί ( μην πω χειρότερα από σκέτη ανατροπή )?
Φυσικά και δεν είμαι αντίθετος. Το θέμα είναι το αν πιστεύεις(ή ελπίζεις) ότι η γενιά πολιτικών που έρχεται είναι καλύτερη. Προσωπικά διατηρώ τις επιφυλάξεις μου ειδικά με βάση όσους έχω δει και τα κριτήρια που επιλέχθηκαν (από το όνομα π.χ. Μητσοτάκης Jr, μέχρι την ηλικία π.χ. Τσίπρας).
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: N>4

Post by ja_the_invincible » Sun Oct 09, 2011 7:24 pm

Όχι δεν είναι καλύτερη.Άλλωστε δεν διαχωρίζω πολιτικά πρόσωπα από το κόμμα που υπηρετούν , εφόσον όλοι ξέρανε το χρέος της χώρας και όλοι ψηφίζανε τον προυπολογισμό.Απλά αν δεν παραμεριστούν αυτοί , που σήμερα αποτελούν την πολιτική σκηνή του τόπου δεν πρόκειται να βγουν άλλοι.
Το τραίνο μας έχει ήδη χτυπήσει.Το θέμα είναι αφού θα περάσουμε μία περίοδο πείνας να έχουμε τουλάχιστον την προοπτική ανάκαμψης ;) .

edit : Καμία νέα γενιά με παλιά υλικά δεν θα μας βγάλει από το αδιέξοδο.Χρειαζόμαστε εντελώς νέες απόψεις και πρόσωπα.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sun Oct 09, 2011 7:44 pm

ja_the_invincible wrote:edit : Καμία νέα γενιά με παλιά υλικά δεν θα μας βγάλει από το αδιέξοδο.Χρειαζόμαστε εντελώς νέες απόψεις και πρόσωπα.
Κι έρχεσαι στα λόγια μου. :)
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”