Πληροφορική Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Feedback

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.

Ποιούς κύκλους επιλέξατε για την απόκτηση του πτυχίου σας?

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα είμαι μικρός :P
15
9%
Θα πάρω πτυχίο χωρίς κύκλους
9
5%
(Θεωρητική Πληροφορική) & (Υπολογιστικά Μαθηματικά και Επιστημονικοί Υπολογισμοί)
3
2%
(Συστήματα και Δίκτυα Υπολογιστών) & (Βάσεις Δεδομένων και Διαχείριση Γνώσης)
39
24%
(Πληροφοριακά Συστήματα και Ασφάλεια) & (Επιχειρησιακή Έρευνα και Οικονομικά Πληροφορικής)
40
24%
(Θεωρητική Πληροφορική) & (Συστήματα και Δίκτυα Υπολογιστών)
0
No votes
(Θεωρητική Πληροφορική) & (Πληροφοριακά Συστήματα και Ασφάλεια)
3
2%
(Θεωρητική Πληροφορική) & (Βάσεις Δεδομένων και Διαχείριση Γνώσης)
9
5%
(Θεωρητική Πληροφορική) & (Επιχειρησιακή Έρευνα και Οικονομικά Πληροφορικής)
5
3%
(Συστήματα και Δίκτυα Υπολογιστών) & (Πληροφοριακά Συστήματα και Ασφάλεια)
9
5%
(Συστήματα και Δίκτυα Υπολογιστών) & (Επιχειρησιακή Έρευνα και Οικονομικά Πληροφορικής)
4
2%
(Συστήματα και Δίκτυα Υπολογιστών) & (Υπολογιστικά Μαθηματικά και Επιστημονικοί Υπολογισμοί)
0
No votes
(Πληροφοριακά Συστήματα και Ασφάλεια) & (Βάσεις Δεδομένων και Διαχείριση Γνώσης)
20
12%
(Πληροφοριακά Συστήματα και Ασφάλεια) & (Υπολογιστικά Μαθηματικά και Επιστημονικοί Υπολογισμοί)
0
No votes
(Βάσεις Δεδομένων και Διαχείριση Γνώσης) & (Επιχειρησιακή Έρευνα και Οικονομικά Πληροφορική)
5
3%
(Βάσεις Δεδομένων και Διαχείριση Γνώσης) & (Υπολογιστικά Μαθηματικά και Επιστημονικοί Υπολογισμοί)
1
1%
(Επιχειρησιακή Έρευνα και Οικονομικά Πληροφορικής) & Υπολογιστικά Μαθηματικά και Επιστημονικοί Υπολογισμοί)
3
2%

Total votes: 165
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Πληροφορική Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Feedback

Post by Theofaman » Mon Jan 24, 2011 2:52 pm

Ισοβίτης wrote:Τέταρτον, ποτέ κανείς δεν ρωτάει "πόσα μαθήματα είχε το Τμήμα σου" ή "με πόσα μαθήματα πήρες πτυχίο". Αυτό που κοιτούν είναι "αν μπορείς να κάνεις τη δουλειά".
Εκτός αν θες να συνεχίσεις την ακαδημαϊκή σου πορεία με πχ. M.Sc ή Ph.D, εκεί ρωτάνε.
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Mon Jan 24, 2011 2:55 pm

Μια μικρή δημοσκόπηση θα δείξει γιατί επέλεξε ο κόσμος το τμήμα μας - έχω μεγάλη περίεργεια :-p

@enum Ναι αλλά πόσοι μπήκαν εδώ για αυτό το λόγο... Πόσοι χαραμίζονται που μπαίνουν σε μια Πληροφορική διαφοετική από τις άλλες - έπρεπε να λέγεται Επιχειρηματική Πληροφορική. Όπως είπε ο necrofear υπάρχει η κατεύθυνση για το τί θέλεις να κάνεις και είναι καλή η διασύνδεση με τα Οικονομικά το Μάρκετινγκ και το Business κομμάτι της σχολής μας (αν ο άλλος το επιθυμεί - όχι με το έτσι θέλω..)

Theofaman++ για το απο πάνω - εγώ νιώθω εγκλωβισμένος που διάλεξα Βάσεις και Δίκτυα και τελικά έμαθα ελάχιστα (τα ίδια και τα ίδια Tannenbaum κτλ - λίγες βάσεις κτλ) - Από μαθηματικά δεν τα άγγιξα λόγω κατεύθυνσης και έτσι δυσκολεύομαι να βρω ακαδημαική διέξοδο είτε σε θεωρητικά κομμάτια είτε σε πιο πρακτικά :-( ..
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Mon Jan 24, 2011 2:58 pm

Zifnab wrote: Theofaman++ για το απο πάνω - εγώ νιώθω εγκλωβισμένος που διάλεξα Βάσεις και Δίκτυα και τελικά έμαθα ελάχιστα (τα ίδια και τα ίδια Tannenbaum κτλ - λίγες βάσεις κτλ) - Από μαθηματικά δεν τα άγγιξα λόγω κατεύθυνσης και έτσι δυσκολεύομαι να βρω ακαδημαική διέξοδο είτε σε θεωρητικά κομμάτια είτε σε πιο πρακτικά :-( ..
Γιατί νιώθεις εγκλωβισμένος Zifnab? Θεωρείς ότι έκανες λάθος επιλογή κύκλων? :smt017
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Mon Jan 24, 2011 3:03 pm

Zifnab wrote:Μια μικρή δημοσκόπηση θα δείξει γιατί επέλεξε ο κόσμος το τμήμα μας - έχω μεγάλη περίεργεια :-p
1ο μάθημα στο τμήμα, ρωτάει ο Κουρκουμπέτης πόσοι έβαλαν 1η επιλογή το τμήμα. Ζήτημα να σήκωσε χέρι ένας στους τέσσερις..
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Mon Jan 24, 2011 3:06 pm

enum21 wrote: Γιατί νιώθεις εγκλωβισμένος Zifnab? Θεωρείς ότι έκανες λάθος επιλογή κύκλων? :smt017
Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα αλλά επειδή οι πλειοψηφία παίρνει Βάσεις-Δίκτυα - δεν θα έπρεπε το επίπεδο να ήταν κάπως καλύτερο?? Το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό..

@Τheofaman ναι έχεις δίκιο και θέτεις γενικότερο πρόβλημα - αλλά ας υποθέσουμε ότι ο κόσμος που μπήκε στην πλειοψηφία του έριξε μια ματιά στον οδηγό σπουδών - εγώ του έριξα μια ματιά και θεωρώ πως ήταν παραπλανητικός τώρα που "έκλεισα τον κύκλο μου".

φαντάζομαι τα άτομα που έπελεξαν τον business χαρακτήρα επάνω - πήραν και τις κατάλληλες κατευθύνσεις..
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Mon Jan 24, 2011 3:16 pm

Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα αλλά επειδή οι πλειοψηφία παίρνει Βάσεις-Δίκτυα - δεν θα έπρεπε το επίπεδο να ήταν κάπως καλύτερο??
Ρε φιλε σορυ αλλα νιωθω οτι εχω παει σε αλλη σχολη.Εγω βλεπω σε κατι επιχειρησιακες ερευνες να ειναι φισκα, και δικτυα-βασεις(ειδικα δικτυα) εχεις μια θεση για σενα μια για το μπουφαν και μια για τον καφε :smt017
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Mon Jan 24, 2011 3:19 pm

ultimate_aektzis wrote:
Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα αλλά επειδή οι πλειοψηφία παίρνει Βάσεις-Δίκτυα - δεν θα έπρεπε το επίπεδο να ήταν κάπως καλύτερο??
Ρε φιλε σορυ αλλα νιωθω οτι εχω παει σε αλλη σχολη.Εγω βλεπω σε κατι επιχειρησιακες ερευνες να ειναι φισκα, και δικτυα-βασεις(ειδικα δικτυα) εχεις μια θεση για σενα μια για το μπουφαν και μια για τον καφε :smt017
Θα ζητήσω από την Γραμματεία και ελπίζω να μου δώσει ένα στατιστικό για τις επιλογές κύκλων - νομίζω ότι οι περισσότεροι διαβάζουν μόνοι στα δίκτυα/βάσεις κτλ + ότι το μάθημα δεν γίνεται καλα - δεν μπορώ να ξέρω τί γίνεται στην επιχειρησιακή έρευνα στην ΑΣΠΣ,ΑΣΕΕ κτλ..
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Mon Jan 24, 2011 3:24 pm

Φυσικα και διαβαζουμε μονοι γιατι οι περισσοτεροι καθηγητες απλα δεν την παλευουν.Εγω για το ποσοι δηλωνουν τι μιλαγα.Μπορω να καταλαβα και λαθος το ποστ...
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Mon Jan 24, 2011 3:43 pm

Άρα με βάση το αρχικό μου post (http://venus.cs.aueb.gr/forum/viewtopic ... 90#p251890) και την παραπάνω συζήτηση σε σχέση με την έλλειψη στόχου στο πρόγραμμα σπουδών η κατηγοριοποίηση των μαθημάτων της σχολής μας γίνεται σε τρεις κατευθύνσεις (Σύστημα-Θεωρία-Βusiness), πέρα από τα Υποχρεωτικά/Κορμού. Χωρίς να ξεχνάμε την βελτίωση των μαθημάτων προς την κατεύθυνση που το καθένα ανήκει...(Με κόκκινο μαθήματα που δεν υπάρχουν), και χωρίς ρατσισμό προς καμία κατεύθυνση.. Φυσικά ο φοιτητής θα έχει την ελευθερία να πάρει μαθήματα από άλλες κατευθύνσεις/τμήματα κτλ και δεν χρειάζεται να πάρει κάθε ένα μάθημα στην Κατεύθυνση αλλά συγκεκριμένα...

Μαθήματα Κορμού (17)
Πυρήνας Πληροφορικής
Εισαγωγή στην Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Εισαγωγή στον Προγραμματισμό Υπολογιστών
Προγραμματισμός Υπολογιστών με C++
Προγραμματισμός Υπόλογιστών με Java
Σχεδίαση Ψηφιακών Συστημάτων
Δομές Δεδομένων
Αλγόριθμοι
Αυτόματα
Βάσεις Δεδομένων
Δίκτυα Επικοινωνιών
Τεχνολογία Λογισμικού

Πυρήνας Μαθηματικών
Διακριτά Μαθηματικά
Μαθηματικός Λογισμός
Γραμμική Άλγεβρα και Εφαρμογές
Πιθανότητες
Υπολογιστικά Μαθηματικά

Οικονομικά
Εισαγωγή στην Οικονομική Επιστήμη

Ξένη Γλώσσα
Αγγλικά (Ι και ΙΙ και ΙΙΙ) ή ΙV

Κατεύθυνση Συστημάτων και Υλοποιήσεων(13)
Οργάνωση Συστημάτων
Αρχιτεκτονική Υπολογιστών
Ειδικά Θέματα Προγραμματισμού με C
Λειτουργικά Συστήματα
Ειδικά Θέματα Λειτουργικών Συστημάτων
Κατανεμημένα Συστήματα
Παράλληλα Συστήματα
Δίκτυα Υπολογιστών
Ασύρματα Δίκτυα και Κινητές Τηλεπικοινωνίες
Ασφάλεια Δικτύων
Ειδικά Θέματα Δομών Δεδομένων
Ειδικά Θέματα Βάσεων Δεδομένων
Σχεδιασμός Βάσεων Δεδομένων

Κατεύθυνση Θεωρητικής Πληροφορικής και Μαθηματικών Εφαρμογών (13)
Εφαρμοσμένη Αριθμητική Ανάλυση
Ειδικά Θέματα Διακριτών Μαθηματικών
Εφαρμοσμένες Πιθανότητες και Στατιστική
Θεωρία Πληροφορίας
Μαθηματικός Προγραμματισμός
Λογική
Τεχνητή Νοημοσύνη
Μηχανική Μάθηση
Θεωρία Παιγνίων
Υπολογισιμότητα
Ειδικά Θέματα Αλγορίθμων
Εξόρυξη γνώσης από Βάσεις Δεοδμένων και τον Παγκόσμιο Ιστό
Συστήματα Ανάκτησης Πληροφοριακών Συστημάτων

Κατεύθυνση Επιχειρισιακού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων (11)
Διαχείρηση Έργων Πληροφορικής
Ανάλυση και Σχεδιασμός Πληροφοριακών Συστημάτων
Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων
Επαλήθευση, Επικύρωση Λογισμικού
Ανάλυση και Σχεδίαση Επιχειρισιακών Εφαρμογών
Επιχειρησιακή Έρευνα
Αξιολόγηση Επενδύσεων με Εφαρμογές την Πληροφορική
Στρατηγική και Οικονομική των Πληροφοριακών Συστημάτων
Ανάλυση και Σχεδίαση Επιχειρισιακών Εφαρμογών
Χρονολογικές Σειρές και Προβλέψεις
Ασφαλιστικά Μαθηματικά

Γενικού Ενδιαφέροντος (>12)
Λογιστική
Στοιχεία Δικαίου Πληροφορικής
Γραφικά Υπολογιστών
Τεχνολογία Πολυμέσων
Μεταγλωττιστές
Δίκτυα και Συνδυαστική Βελτιστοποίηση
Επικοινωνία Ανθρώπου και Υπολογιστή
Τεχνολογίες και Εφαρμογές στον Παγκόσμιο Ιστό
Ανάπτυξη Εφαρμογών Πληροφοριακών Συστημάτων
[... + Επιλογές από άλλες σχολές + Πρακτική + Πτυχιακή ]
elsupreme
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by elsupreme » Mon Jan 24, 2011 3:52 pm

Αν και δεν πήρα από "business" μαθήματα κανένα, νιώθω πως θα έπρεπε τουλάχιστον για αυτή τη κατεύθυνση να υπάρχει περισσότερη επαφή με τα υπόλοιπα τμήματα του οπα. Και μίας και το ανέφερα, να υπάρχει μεγαλύτερη επαφή με τα υπόλοιπα τμήματα γενικότερα, 4 μαθήματα επιλογής δεν αρκούν αν θες να δεις τι κάνουν άλλα τμήματα.
Για την ώρα έχω την αίσθηση πως είμαστε διαφορετικές σχολές, όχι απλά διαφορετικά τμήματα από αυτή την άποψη.

Υ.Γ. Σόρρυ αν ειπώθηκε νωρίτερα αυτό, δεν το είδα.
"Must float like lotus on river... and kill old lady!"
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Mon Jan 24, 2011 3:58 pm

elsupreme wrote:Αν και δεν πήρα από "business" μαθήματα κανένα, νιώθω πως θα έπρεπε τουλάχιστον για αυτή τη κατεύθυνση να υπάρχει περισσότερη επαφή με τα υπόλοιπα τμήματα του οπα. Και μίας και το ανέφερα, να υπάρχει μεγαλύτερη επαφή με τα υπόλοιπα τμήματα γενικότερα, 4 μαθήματα επιλογής δεν αρκούν αν θες να δεις τι κάνουν άλλα τμήματα.
Για την ώρα έχω την αίσθηση πως είμαστε διαφορετικές σχολές, όχι απλά διαφορετικά τμήματα από αυτή την άποψη.

Υ.Γ. Σόρρυ αν ειπώθηκε νωρίτερα αυτό, δεν το είδα.
Σωστός elsupreme! Και αυτό είναι μεγάλο θέμα - απλά τα 4 μαθήματα επιλογές εκτος απο αυτό που αναφέρεις επιλέγονται από τον κόσμο ως μια οδός για ευκολότερο πτυχίο - για αυτόν τον λόγο υπάρχει ένα όριο στα 4 - Η τετράδα συνήθως αποτελείται από το γνωστό τρίπτυχο Διαφήμιση-Παιδαγωγική-Διδακτική ή κάποιο άλλο αντίστοιχο. Φαντάσου τί θα γινόταν αν είχαμε πχ 8 μαθήματα για επιλογές από άλλες σχολές - 25 υποχρεωτικά + πρακτική + 8 επιλογές από μάρκετινγκ και τέλος - να σου ο επιστήμονας πληροφορικής που θα δουλεύει σαν μαρκετινγκιστας στα Zara.. Από την άλλη δεν φαντάζομαι να θέλουμε να γίνουμε σαν το ΔΕΤ που κάνουν λίγο από το καθένα τμήμα της σχολής και υφίστανται την αντίστοιχη πλύση εγκεφάλου, ότι είναι καταπληκτικοί σε όλους τους τομείς τόσο στην αγορά αλλά και στην έρευνα..Είμαστε και τμήμα με χαμηλό ηθικό και χαμηλό προϋπολογισμό...μην το ξεχνάμε..
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Mon Jan 24, 2011 4:24 pm

ultimate_aektzis wrote:Ρε φιλε σορυ αλλα νιωθω οτι εχω παει σε αλλη σχολη.Εγω βλεπω σε κατι επιχειρησιακες ερευνες να ειναι φισκα, και δικτυα-βασεις(ειδικα δικτυα) εχεις μια θεση για σενα μια για το μπουφαν και μια για τον καφε :smt017
+1
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Mon Jan 24, 2011 4:26 pm

nachos wrote:
ultimate_aektzis wrote:Ρε φιλε σορυ αλλα νιωθω οτι εχω παει σε αλλη σχολη.Εγω βλεπω σε κατι επιχειρησιακες ερευνες να ειναι φισκα, και δικτυα-βασεις(ειδικα δικτυα) εχεις μια θεση για σενα μια για το μπουφαν και μια για τον καφε :smt017
+1
Οκ δεκτό ;)
Μηπως όμως, σε αυτά τα μαθήματα τα συγγράμματα είναι είτε ανύπαρκτα είτε υπάρχει μεγάλη ανάγκη για σημειώσεις?? Η μεγάλη προσέλευση δεν είναι αποδεικτικό ότι επιλέγουν επιχειρησιακές κατευθύνσεις περισσότεροι από αυτούς δικτύων/βάσεων.
Στα πρακτικά μαθήματα τα πάντα είναι στο Internet και σε βιβλία και σε RFCs, ενώ στα ΑΣΠΣ,ΑΣΕΕ,Επιχειρησιακή Έρευνα, κτλ ?? - μήπως τα περισσότερα είναι στον πίνακα και σε διαφάνειες - (μπορεί να γενικεύω δεν ξέρω.. :roll: )? Στα θεωρητικά μαθήματα είναι ξεκάθαρο ότι οι διαλέξεις βοηθούν αρκετά έως πάρα πολύ (πχ σε σχέση με ένα ξερό βιβλίο) ιδιαίτερα όσον αφορά τον τομέα των μαθηματικών.
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Mon Jan 24, 2011 4:52 pm

Zifnab wrote:Οκ δεκτό ;)
Μηπως όμως, σε αυτά τα μαθήματα τα συγγράμματα είναι είτε ανύπαρκτα είτε υπάρχει μεγάλη ανάγκη για σημειώσεις?? Η μεγάλη προσέλευση δεν είναι αποδεικτικό ότι επιλέγουν επιχειρησιακές κατευθύνσεις περισσότεροι από αυτούς δικτύων/βάσεων.
Στα πρακτικά μαθήματα τα πάντα είναι στο Internet και σε βιβλία και σε RFCs, ενώ στα ΑΣΠΣ,ΑΣΕΕ,Επιχειρησιακή Έρευνα, κτλ ?? - μήπως όλα είναι στον πίνακα και σε διαφάνειες? Στα θεωρητικά μαθήματα είναι ξεκάθαρο ότι οι διαλέξεις βοηθούν πάρα πολύ (πχ σε σχέση με ένα ξερό βιβλίο) ιδιαίτερα όσον αφορά τον τομέα των μαθηματικών.
Όχι, απλά υπάρχει η σύνηθης ανάγκη του μέσου πληροφορικάριου ασοεε του να μη γίνει πληροφορικάριος, την οποία ικανοποιεί ελισσόμενος μαθημάτων κλασσικής πληροφορικής. Τουλάχιστον έτσι ήταν τα πράγματα όσο εγώ ήμουν προπτυχιακός και έχω αυτή την "μικρή" υποψία πως δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα.
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Mon Jan 24, 2011 5:03 pm

@nachos άρα πιστεύεις ότι οι περισσότεροι πληροφορικοί στο τμήμα (ακόμα και σήμερα) μας κατευθύνονται στα Πληροφοριακά Συστήματα και στα Επιχειρησιακά σωστά? Ως παλιότερος που φαίνεται ότι είσαι (μπορεί και να μην ισχύει :lol: ) θυμάσαι την σχολή να ήταν παλιότερα πιο business-oriented only σε σχέση με σήμερα?

btw ψηφίστε στην δημοσκόπηση και πείτε την γνώμη σας και οι πρωτοετείς/δευτεροετείς! :smt023
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Mon Jan 24, 2011 5:27 pm

Zifnab wrote:@nachos άρα πιστεύεις ότι οι περισσότεροι πληροφορικοί στο τμήμα (ακόμα και σήμερα) μας κατευθύνονται στα Πληροφοριακά Συστήματα και στα Επιχειρησιακά σωστά? Ως παλιότερος που φαίνεται ότι είσαι (μπορεί και να μην ισχύει :lol: ) θυμάσαι την σχολή να ήταν παλιότερα πιο business-oriented only σε σχέση με σήμερα?
Δεν γνωρίζω αν είμαι παλιότερος από σένα (μιας που δε σε ξέρω άλλωστε :P), ήμουν όμως ένας από τους τελευταίους των μοϊκανών του συστήματος των δυο κατευθύνσεων aka Επιστήμης των Υπολογιστών & Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης.

Γνώμη μου είναι πως η ιδιότητα του business oriented απόφοιτου πληροφορικής υπάρχει μόνο στα χαρτιά, για τα ελλαδικά δεδομένα τουλάχιστον για τα οποία μπορώ να εκφέρω άποψη. Πρακτικά, έχει φανεί ότι όσοι κηνυγούν το "business", το κάνουν για να αποφύγουν τα αμοιγώς πληροφορικαρίστικα μαθήματα (ας μου συγχωρεθεί ο αδόκιμος όρος) και να καταφέρουν να συμπληρώσουν την ηρωική 36-άδα για το πτυχίο.

Ως προς αυτή την κατεύθυνση τα πράγματα ήταν σαφώς χειρότερα παλιότερα, καθώς το σύστημα των 2 κατευθύνσεων ήταν πολύ πιο "ανοιχτό" σε τράμπες μαθημάτων. Θυμάμαι χαρακτηριστικά σε μαθήματα όπως τα κατανεμημένα συστήματα, η συμετοχή να μην ξεπερνά το πλήθος των δακτύλων του ενός χεριού, και πως να συνέβαινε αυτό άλλωστε όταν το πλήθος των ατόμων που χρωστούσε λειτουργικά συστήματα σε εύρος 3 -ετίας ξεπερνούσε τα 400 (εκτίμηση με το μάτι, δέχομαι οποιαδήποτε διόρθωση).

Άλλωστε, αυτός ήταν και ο λόγος της δημιουργίας του συστήματος των κύκλων, που φτιάχτηκε με μέριμνα ώστε οι φοιτητές να έχουν παρακολουθήσει μια συγκεκριμένη γκάμα μαθημάτων πριν πάρουν αυτό το ρημάδι το χαρτί. Βέβαια, είναι προφανές πως αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται να μάθει, τίποτα δε μπορεί τον εμποδίσει από το να το πετύχει...
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by TaRaNTuLa » Mon Jan 24, 2011 6:04 pm

Όντας πιο παλιός και από το nachos ( :razz: ), έχοντας βγει από το προπτυχιακό με κατευθύνσεις, η οπτική των κύκλων είναι πιο καλή από την άποψη πως είναι πιο εξειδικευμένοι από τις κατευθύνσεις και αν κάποιος θέλει/γουστάρει κάτι αρκετά συγκεκριμένο, δε θα αναλωθεί (τουλάχιστον όχι πολύ) σε "άσχετα" ως προς αυτόν μαθήματα. Σίγουρα δεν πρέπει να βάζουμε παρωπίδες και να πέφτουμε με τα μούτρα σε ένα πράγμα μόνο, γιατί η πλειονότητα των αντικειμένων του τομέα μας συνθέτεται από διάφορους συνδυασμούς (π.χ. δεν μπορώ να διανοηθώ δίκτυα χωρίς ασφάλεια, ασφάλεια χωρίς κρυπτογραφία, κρυπτογραφία χωρίς αλγορίθμους κ.ο.κ.). Δε γίνεται να τα γνωρίζεις όλα, αλλά πρέπει να ξέρεις τι παίζει για να μπορείς να γίνεις καλύτερος.

Τέλος, θα ήθελα να τονίσω πως είναι σωστό και αναγκαίο να συζητάμε για τους κύκλους και το οποιοδήποτ σύστημα, αλλά ο φοιτητής κάνει τον κύκλο και όχι ο κύκλος το φοιτητή...

Αυτά από τη μικρή μου πείρα... :-)
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Mon Jan 24, 2011 7:13 pm

Πρώτον: εγώ το τμήμα το έβαλα δεύτερη επιλογή, κι αυτό έγινε γιατί υπέθεσα (και με όση έρευνα έκανα, έμαθα) ότι μαζί με πληροφορική θα κάνω και οικονομικά. Αλλά δεν με χαλάει καθόλου, ενδιαφέρομαι και για αυτό το πεδίο. Από εκεί και πέρα όλες οι σχολές που δήλωσα είχαν όλες ως αντικείμενο την πληροφορική, γιατί αυτό με ενδιαφέρει.

Δεύτερον: γιατί επειδή το τμήμα ανήκει σε οικονομική σχολή να έχει υποχρεωτικά μαθήματα οικονομίας και επιχειρησιακά? Επειδή η ταμπέλα λέει Οικονομικό? Τότε ας αλλάξει η ταμπέλα, να ξεφύγουμε από τέτοιους περιορισμούς. Αν όχι, τότε ας αλλάξει το όνομα του τμήματος σε κάτι που κλίνει περισσότερο προς οικονομικά και ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι αμιγές τμήμα πληροφορικής.

Τρίτον: καλησπέρα σας.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Mon Jan 24, 2011 7:38 pm

Εγω την διαλεξα γιατι ειχε φτασει η τελευταια μερα παραδοσης μηχανογραφικου και δεν ηξερα τι να δηλωσω, και καποιος μου ειπε δηλωσε πληροφορικη!!! οπως δεν ηξερα πως κανεις αριστερο ή δεξι κλικ μεχρι τοτε.....
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Mon Jan 24, 2011 7:40 pm

Δεν υπαρχει αμιγως τμημα πληροφορικης, τουλαχιστον στην Αθηνα.Το ΕΚΠΑ εχει κλιση στα ηλεκτρολογικα και εμεις σε bussiness.Το ΕΜΠ μπορει να σε βγαλει και κατι που δεν εχει καμια σχεση με πληροφορικη. :-p

Ισως το Πανεπιστημιο Κρητης μπορεις να πεις οτι εχει τμημα που ειναι αμιγως CS...
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Mon Jan 24, 2011 7:50 pm

ultimate_aektzis wrote:Δεν υπαρχει αμιγως τμημα πληροφορικης, τουλαχιστον στην Αθηνα.Το ΕΚΠΑ εχει κλιση στα ηλεκτρολογικα και εμεις σε bussiness.Το ΕΜΠ μπορει να σε βγαλει και κατι που δεν εχει καμια σχεση με πληροφορικη. :-p

Ισως το Πανεπιστημιο Κρητης μπορεις να πεις οτι εχει τμημα που ειναι αμιγως CS...
το ΠΑΠΕΙ?
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Mon Jan 24, 2011 7:54 pm

απο τον περιορισμενο χρονο μου εκει περα, το τμημα πληροφορικης του παπει ειναι ενα "κοκκινο σπιτακι" και το τμημα ψηφιακων συστηματων κατι ακομα χειροτερο.
ειτε ειναι αμιγως πληροφορικης ειτε οχι (που απο το προγραμμα του πρωτου ετους που ειδα μονο, δεν μπορω να εχω αποψη) , ειναι ετσι που δεν μπορεις να πεις οτι σε βγαζει γνωστη πανω στο θεμα
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”