LinuX....???

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν λειτουργικά συστήματα (Linux, *BSD, MacOS, Windows, κτλ.) .
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Re: LinuX....???

Post by Luke » Sun Sep 25, 2011 8:30 am

stranger wrote: Τα 11.04 αν δεν τα έχεις δει αλλάξαν τελείως, αφού λόγω διαφωνειών με τους developers του GNOME 3 φτιάξαν το δικό τους Desktop Environment, τη Unity, που ακόμα είναι σε πρώτα στάδια και το αν αξίζει η αλλαγή είναι προσωπικό γούστο.
Μία μικρή διόρθωση εδώ. Στην 11.04 μπορείς να κάνεις logout και ξανά login επιλέγοντας το classic theme (gnome) του ubuntu. Δεν είναι απαραίτητο να μείνεις στο unity αν δε σε βολεύει (αν και πιστεύω αξίζει να του ρίξεις μια ματιά). Μετά από αυτή την επιλογή το γραφικό είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό του 10.04 που έχεις τώρα.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
stranger
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by stranger » Mon Sep 26, 2011 11:42 am

Luke wrote: Μία μικρή διόρθωση εδώ. Στην 11.04 μπορείς να κάνεις logout και ξανά login επιλέγοντας το classic theme (gnome) του ubuntu. Δεν είναι απαραίτητο να μείνεις στο unity αν δε σε βολεύει (αν και πιστεύω αξίζει να του ρίξεις μια ματιά). Μετά από αυτή την επιλογή το γραφικό είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό του 10.04 που έχεις τώρα.
Η υποστήριξη του 11.04 θα μείνει για κανένα εξάμηνο ακόμα και ήδη από τα 11.10 δεν υπάρχει η επιλογή για GNOME 2.x, οπότε για κάποιον που δεν του αρέσει η Unity τα Ubuntu δεν είναι κατάλληλα. Καλή επιλογή σ' αυτήν την περίπτωση ίσως είναι το Linux Mint ή το PinguyOS που στην επόμενη έκδοσή τους θα κάνουν την αλλαγή σε GNOME 3...

Το θέμα είναι ότι η Unity αν δεν αρέσει σε κάποιον είναι λίγο καταδικασμένος, γιατί δεν αφήνει περιθώρια για πολύ tweaking, ενώ το GNOME 3 μπορεί να ρυθμιστεί μέσω Javascript μέχρι αηδίας!
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Mon Sep 26, 2011 12:02 pm

gnome shell θα εννοεις, το αμα ειναι gnome 2 η 3 δεν εχει σχεση με το ποιο shell ειναι μπροστα. εγω πχ τρεχω με gnome 3 και unity (το default του 11.10 δηλαδη)
nikosk
Venus Former Team Member

Post by nikosk » Tue Sep 27, 2011 5:41 pm

ο αδερφος μου πειρε ενα dell vostro 3350 με διπλη καρτα γραφικων(intel hd /ati hd). Του περασα τα ubuntu 11.04 (dual boot) αφου ειχε προεγκατεστημενα windows 7 pro. οταν προσπαθει να bootαρει απο grub στα ubuntu τις περισσοτερες φορες βγαζει μια μαυρη οθονη και κολλαει!! απο οτι διαβασα στο ubuntuforums φταιει η υπαρξη διπλης καρτας γραφικων και ουσιαστικα αυτο που crashαρει ειναι η ati !! επειδη δεν εβγαλα ακρη μηπωσ ξερει κανεις πως να λυσω το θεμα η πως να απενεργοποιησω την radeon μονο για τα ubuntu !!! βεβαια ειδα οτι μπορει να υπαρχουν προβληματα και με τα ανεμιστηρακια τον καρτων αυτων με καποιες απο τισ λυσεις που διαβασα!!! Οποιαδηποτε βοηθεια θα μου ηταν αρκετα χρησιμη!!!

υγ: αν δεν κανω τιποτα και απλα καθε φορα που bootαρει κανει μερικα restart μεχρι να μπει θα υπαρξει προβλημα με το laptop???
Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.
Samuel Beckett
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Tue Sep 27, 2011 5:51 pm

ειχα πετυχει παλιοτερα που ασχολιομουν με το askubuntu αυτο εδω

http://askubuntu.com/questions/21455/ho ... -and-intel

δεν ξερω αμα σε βοηθαει αλλα θυμαμαι οτι το ειχαν προτινει σε μια συζητηση ως καλη απαντηση
note : το βαζω Χωρις να εχω διπλη καρτα γραφικων στο δικο μου
nikosk
Venus Former Team Member

Post by nikosk » Tue Sep 27, 2011 8:22 pm

δεν βγαζω ακρη και δεν θελω να χαλασω το laptop!!ευχαριστω παντως!!
Samuel Beckett
johnnyextrem
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by johnnyextrem » Mon Oct 03, 2011 2:20 pm

10 μέρες έμειναν για την επίσημη κυκλοφορία του Ubuntu 11.10.
Image
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Oct 04, 2011 9:32 pm

Το arch ειναι rolling release και ταμαμ για οσους βαριουνται να περνανε την κανουργια καθε 8 μηνες. Βεβαια αναλογα και με τις ρυθμισεις των repos σου μπορει να γινει τρελα unstable. Η εγκατασταση δεν ειναι τραγικη αλλα ουτε και της πλακας. Υπαρχουν καλα tutorials παντως να σε βοηθησουν.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Tue Oct 04, 2011 9:36 pm

8==6?
ala_mages
Gbyte level
Gbyte level

Post by ala_mages » Tue Oct 04, 2011 9:49 pm

chriskin wrote:8==6?
Image
Mpomp is building an army.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ______☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. _ / \
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Welcome to the [url=http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=pAY9CNkKOsg#t=59]ricefields[/url] mathaf*ka [url=http://foss.aueb.gr]Turn on the foss please![/url]
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Oct 04, 2011 10:22 pm

chriskin wrote:8==6?
Οκ, δεν θυμομουν οτι ειναι 6. Δεν ασχολουμαι noob distros :-p
stranger
Mbyte level
Mbyte level

Post by stranger » Wed Oct 05, 2011 4:11 am

Το arch αν το εγκαταστήσεις μιά δυό φορές είναι παιχνιδάκι και δεν χρειάζονται tutorials, εδώ υπάρχουν τα πάντα [https://wiki.archlinux.org/index.php/Beginners%27_Guide]

Το Gentoo πάλι είναι άλλη ιστορία.... Κι αυτό έχει πολύ καλό handbook [http://www.gentoo.org/doc/en/handbook/handbook-x86.xml]
αλλά για να εγκαταστήσεις κάτι θέλει πολύ ψάξιμο, αφού πρέπει να προσθέσεις τα κατάλληλα USE flags, γιατί αλλιώς compile γιόκ. Φυσικά το κέρδος στην ταχύτητα του συστήματος είναι τεράστιο!

Πάντως και στις δύο περιπτώσεις τουλάχιστον ξέρεις ότι αν κάτι πάει στραβά έχεις κάνει μαλ*κία. Ενώ πχ στο Ubuntu, αν κάτι πάει στραβά το πιό πιθανό είναι ότι δεν φταίς εσύ (και γίνονται συχνά μαλ*κίες). Αν πάλι χαλάσει κάτι στην Fedora λες "Τι στο δι*ολο; Πέρασε τόση ώρα και χάλασε μόνο αυτό!" :smt016
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Wed Oct 05, 2011 8:13 am

stranger wrote:Το arch αν το εγκαταστήσεις μιά δυό φορές είναι παιχνιδάκι και δεν χρειάζονται tutorials, εδώ υπάρχουν τα πάντα [https://wiki.archlinux.org/index.php/Beginners%27_Guide]

Το Gentoo πάλι είναι άλλη ιστορία.... Κι αυτό έχει πολύ καλό handbook [http://www.gentoo.org/doc/en/handbook/handbook-x86.xml]
αλλά για να εγκαταστήσεις κάτι θέλει πολύ ψάξιμο, αφού πρέπει να προσθέσεις τα κατάλληλα USE flags, γιατί αλλιώς compile γιόκ. Φυσικά το κέρδος στην ταχύτητα του συστήματος είναι τεράστιο!

Πάντως και στις δύο περιπτώσεις τουλάχιστον ξέρεις ότι αν κάτι πάει στραβά έχεις κάνει μαλ*κία. Ενώ πχ στο Ubuntu, αν κάτι πάει στραβά το πιό πιθανό είναι ότι δεν φταίς εσύ (και γίνονται συχνά μαλ*κίες). Αν πάλι χαλάσει κάτι στην Fedora λες "Τι στο δι*ολο; Πέρασε τόση ώρα και χάλασε μόνο αυτό!" :smt016
Και στο debian παραξενεύεσαι όταν βλέπεις update!!!!
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Oct 07, 2011 8:50 pm

γινεται με εντολη να περασω κειμενο στο μερος που ζηταει για κωδικο μετα απο το sudo?

εχω φτιαξει ενα alias που κανει sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade -y και ενα που κανει sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade -y και θελω μετα να κοτσαρουν και τον κωδικο μονα τους

δεν με ενοχλει το οτι δεν θα ειναι ασφαλες
(θα προτιμουσα να μην βαλω να μην ζηταει γενικοτερα κωδικο, αυτο ξερω πως γινεται)
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level

Post by Master_ex » Fri Oct 07, 2011 10:34 pm

chriskin wrote:γινεται με εντολη να περασω κειμενο στο μερος που ζηταει για κωδικο μετα απο το sudo?
Δεν είμαι σίγουρος αλλά για δοκίμασε:

Code: Select all

echo password | sudo -S command
Όπου password το password σου και command η εντολή που θέλεις να εκτελέσεις (προφανώς :smt016 )
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Oct 07, 2011 10:37 pm

Ωραιος - ευχαριστω :)

μπορεις να μου πεις μια τι ειναι το -S ?
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level

Post by Master_ex » Fri Oct 07, 2011 10:41 pm

The -S (stdin) option causes sudo to read the password from the standard input instead of the terminal device. The password must be followed by a newline character.
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Oct 07, 2011 10:45 pm

:smt023

το φανταστηκα αλλα ελεγα μηπως παιζει να ειναι και τιποτα αλλο
ευχαριστω :-)
nikosk
Venus Former Team Member

Post by nikosk » Sat Oct 08, 2011 8:55 pm

εχω ubuntu 10.04 και μου εβγαλε αναβαθμηση και εγκατεστησα τον πυρηνα 2,6,32-34 ο οποιος ειναι αισθητα ποιο αργοσ στο bootαρισμα απο τον αλλο(32-33) !! εχει παρατηρησει κανεισ κατι?? αν θελω μπορω να τρεξω τον παλιο μεσω grub?
Samuel Beckett
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sat Oct 08, 2011 9:03 pm

αμα δεν εχεις σβησει τον παλιο εσυ, θα στον εχει στη λιστα κατω απο το δικο σου - απλα τρεχτο απο εκει και εισαι μια χαρα. αλλαξε και τη σειρα τους να μπαινει αυτοματα απο εκεινον
εγω μεχρι στιγμης (αν και ειμαι στον 3κατι λογω 11.10) δεν εχω παρατηρησει ποτε (απο την εκδοση 7.04 η 7.10, δεν ορκιζομαι) νεος πυρηνας να προκαλει προβληματα ταχυτητας - προφανως αυτο θα ειναι σχετικο και με το hardware ομως (παντα ημουν καπως τυχερος στα linux σε θεμα hardware :-D )
nikosk
Venus Former Team Member

Post by nikosk » Sat Oct 08, 2011 9:05 pm

ευχαριστω!!
Samuel Beckett
kwnccc
Mbyte level
Mbyte level

Post by kwnccc » Thu Oct 13, 2011 12:02 am

Έχει κανένας σε λάπτοπ πρόβλημα με την ένδειξη το battery indicator του gnome?
Βασικά δεν μου βγάζει πόση ώρα απομένει έστω στο περίπου για να κλείσει το λαπτοπ και το ποσοστό της μπαταρίας είναι εντελώς λάθος!
Αφού φορτίσω την μπαταρία 100% αν βγάλω το τροφοδοτικό μου δείχνει ~20% ενώ κανονικά διαρκεί η μπαταρία 1.30-2 ώρες!
Post Reply

Return to “Λειτουργικά συστήματα”