Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
-
shodanjr_gr
- Mbyte level

- Academic status: Alumnus/a
by shodanjr_gr » Wed Jan 28, 2009 8:36 pm
necrofear_13 wrote:Γεια σας θελω να ζητησω τη συμβουλη σας για την αγορα laptop.Διαθετω μεταξυ περιπου 800-900 ευρω.Θα ηθελα τη συμβουλη σας για ενα laptop σε αυτες τις τιμες με τους εξης περιορισμους.Προτιμω να ειναι HP ή Toshiba και απλα θελω να εχει καρτα γραφικων Nvidia και οχι ATI για να μην εχω ασυμβατοτητες με linux επειδη θελω να κανω μια δοκιμη και σε αυτο το λειτουργικο και η ATI που εχω στον τωρινο με εμποδιζει.Αυτα ακουω προτασεις!!!!
http://www.plaisio.gr/product.aspx?prod ... 478EB181E9
Λίγο παραπάνω από αυτά που θες να δώσεις (938 με online αγορά), αλλά κορυφαίο hardware και με Nvidia κάρτα που θέλεις.
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
-
cypher
- Venus Former Team Member
kokosteo wrote:Επειδή δεν αναφέρεται, λογικά η αυτόνομη μνήμη της κάρτας γραφικών και στα δυο laptop είναι 256 mb. Σου συνιστώ να το ελέξεις αυτό και να πάρεις με αυτόνομη μνήμη 512 mb για να μπορείς να παίζεις και κανένα παιχνιδάκι.

Την έκανα αυτήν την πατάτα για αυτό στο λέω.
Η ποσοτητα της μνημης στην καρτα το μονο που αλλαζει ειναι την μεγιστη αναλυση στην οποια μπορει να παιξει η καρτα ικανοποιητικα. Για τις 15,6" οθονες λοιπον τα 256Mb επαρκουν και με το παραπανω. Τα 512MB χρειαζονται απο 17" και πανω. Για ικανοποιητικο gaming (που δεν γινεται σε λαπτοπ αυτου του price range) χρειαζεσαι καλη καρτα με νεο τσιπακι (και αρκετους shaders, renderers κτλ κτλ. )

-
necrofear_13
- Wow! Terabyte level

by necrofear_13 » Wed Jan 28, 2009 9:05 pm
Not interesting in gaming.Ειχα φαει πολυ χρονο για αυτα.Αχ καταραμενα mmo!!!
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.
In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
-
kokosteo
- Mbyte level

cypher wrote:
Η ποσοτητα της μνημης στην καρτα το μονο που αλλαζει ειναι την μεγιστη αναλυση στην οποια μπορει να παιξει η καρτα ικανοποιητικα. Για τις 15,6" οθονες λοιπον τα 256Mb επαρκουν και με το παραπανω. Τα 512MB χρειαζονται απο 17" και πανω. Για ικανοποιητικο gaming (που δεν γινεται σε λαπτοπ αυτου του price range) χρειαζεσαι καλη καρτα με νεο τσιπακι (και αρκετους shaders, renderers κτλ κτλ. )

Τι να σου πω αυτά είναι θεωρητικά. Το θέμα είναι στην πράξη τι γίνεται. Σε σύγκριση τα δικά μου 256 με τα 512 του αδερφού μου είναι για πέταμα. Δεν σηκώνει σχεδόν τίποτα η δικιά μου. Τεσπά.

Παρεπιμπτόντως πολύ καλή η πρόταση του shodanjr_gr.
-
shodanjr_gr
- Mbyte level

by shodanjr_gr » Wed Jan 28, 2009 10:09 pm
cypher wrote:

Αυτό δεν ισχύει τόσο πλέον, ειδικά στα νέα παιχνίδια που αποθηκεύουν στη μνήμη της κάρτας τεράστια textures, λίστες με την γεωμετρία του παιχνιδιού και διατηρούν και πολλαπλά render targets. Η μνήμη αρχίζει να γίνεται "περιττή" πάνω από τα 512 MB (ballpark νούμερο) στις κλασσικές αναλύσεις. Μεγαλύτερα ποσά χρειάζονται μόνο στις τεράστιες αναλύσεις (όπου το μέγεθος των buffers αρχίζει να "σπρώχνει" εκτός VRAM άλλα χρήσιμα πράγματα). Αλλά σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι τα 256Mb επαρκούν αυτή τη στιγμή, ακόμα και σε 1280 * 800.
Επίσης άποψή μου είναι ότι μπορείς να κάνεις αξιοπρεπέστατο gaming σε μία 9600Mobile.
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
-
Zifnab
- Academic status: MSc
-
Ενώθηκε με το ήδη υπάρχον θέμα laptops
-
evgenia
- Buffer underflow exception

- Academic status: 4th year
ΓΕΙΑ ΣΑΣ γεια σας θέλω να αγοράσω ένα LAPTOP γύρω στα 1000 ΕΥΡΩ. η αδερφή μου είχε ACER καιδεν έμεινε ευχαριστημένη από κάτι ελατώμματα που προεκυψαν.προσανατολιζομαι προς TOSHIBA, VAIO H HP PAVILLION!Ποια η γνώμη σας; Αυτό που με ενδιαφερει είναι να είναι εντελώς αθόρυβος και φυσικά να έχει πολύ καλές επιδόσεις.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...
Last edited by
evgenia on Wed Feb 04, 2009 7:34 pm, edited 2 times in total.
-
stoupeace
- Wow! Terabyte level

- Academic status: High school
Δες τις προτάσεις στα προηγούμενα ποστς κ άμα δεν σου αρέσει κάτι απο αυτά σίγουρα κάποιος θα σου προτείνει κάτι άλλο!
Και μάλλον θα σου την πούνε για τα caps οπότε κάνε ένα edit

Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου:
Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
-
Ganther
- Wow! Terabyte level

- Academic status: 3rd year
evgenia wrote:ΓΕΙΑ ΣΑΣ γεια σας θέλω να αγοράσω ένα LAPTOP γύρω στα 1000 ΕΥΡΩ. η αδερφή μου είχε ACER καιδεν έμεινε ευχαριστημένη από κάτι ελατώμματα που προεκυψαν.προσανατολιζομαι προς TOSHIBA, VAIO H HP PAVILLION!Ποια η γνώμη σας; Αυτό που με ενδιαφερει είναι να είναι εντελώς αθόρυβος και φυσικά να έχει πολύ καλές επιδόσεις.
Εαν σε ενδιαφερει ο θορυβος και οχι οι απολυτες επιδοσεις, προσανατολισου σε κατι με Ρ8600 επεξεργαστη που ειναι στα 25βατ και οχι σε Τ9400 που ειναι στα 35βατ. Απλα εχει διαφορα και στην Κας.
-
dimitra13
- Kilobyte level

Γεια everybody!!
Θέλω σας παρακαλώ να με βοηθήσετε να επιλέξω ένα καλό laptop..
που να ικανοποιεί τις ακόλουθες απαιτήσεις..19άρα οθόνη..μνήμη 4GB κάπου..Καλά γραφικά και τιμή..χμμ..max 1500 ευρώ!
Και γενικά να με ενημερώσετε αν γνωρίζετε για ότι πιο καλό υπάρχει αυτη τη στιγμή στην αγορά που να ικανοποιεί έστω και στο περίπου αυτες τις απαιτήσεις..!
thaaaanx!
-
cypher
Στις 19" σε λαπτοπ χανεις καθε φορητοτητα που μπορει να ειχες απλα επειδη ειναι τεραστια η οθονη και θα πρεπει να το σερνεις οπουδηποτε πηγαινεις. Με τις απαιτησεις που εχεις θα μπορουσες εναλλακτικα να πας σε ενα πιο ισχυρο desktop μηχανημα που θα σου κοστιζε και 500-600 ευρω φθηνοτερα και θα του εβαζες και μια πιο ποιοτικη οθονη που δεν θα εβλαπτε τα ματια σου στις 22". Αν παλι θες οποσδηποτε λαπτοπ λογω φορητοτητας τοτε και παλι καλυτερα να αποφυγεις τοσο μεγαλα μεγεθη και να πας εστω σε ενα ποιοτικο 17"-ο οπως π.χ.
http://www.plaisio.gr/product.aspx?prod ... 3A8AD083F4
Αν το σκεφτεις και αποφασισεις για desktop συνθεση μπορω να σου προτεινω επισης μια φτιαγμενη κομματι κομματι για τις αναγκες σου (αρκει να τις διευκρινησεις και αυτες περισσοτερο)
-
ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level

by ultimate_aektzis » Mon Apr 13, 2009 11:39 am
Πες μας τι χρηση θα του κανεις πανω κατω, μηπως σε καλυπτει και netbook.Οντως λαπτοπ με 19' δεν ειναι λαπτοπ

-
emperormario
- Wow! Terabyte level

by emperormario » Mon Apr 13, 2009 11:58 am
Καλά γραφικά και netbook?? Νο way..
Καλύτερα να πας σε desktop replacement
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-
The Snake
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet
2) You are visiting Venus forum
3) You are reading my signature
5) You didn't notice that point 4 is missing
6) You just checked for point 4
7) You are smiling
[/size][/color]
-
h4wk
- Gbyte level

μήπως θα μπορούσε κανείς να μου προτείνει κάποιο καλό,αξιόπιστο,κατα προτίμηση αθόρυβο
cooleraki για
laptop? 17΄
γιατί κάθε φορά που το βάζω στο
lap μου τα
precious jewels μου γίνονται
toasted
...και τυχαίνει να τα θέλω ακόμα :smt005
Ευχαριστώ!!!

-
cypher
h4wk wrote:μήπως θα μπορούσε κανείς να μου προτείνει κάποιο καλό,αξιόπιστο,κατα προτίμηση αθόρυβο
cooleraki για
laptop? 17΄
γιατί κάθε φορά που το βάζω στο
lap μου τα
precious jewels μου γίνονται
toasted
...και τυχαίνει να τα θέλω ακόμα :smt005
Ευχαριστώ!!!

Αρχικα δοκιμασε αυτα
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=194487 και θα δεις και 10+ βαθμους κατω στην θερμοκρασια του με ελαχιστο κοπο. Εχεις vista νομιζω οποτε θα χρειαστεις και ενα .dll που ειχε ανεβει στα comments για να δουλεψει κανονικα αλλα περα απο αυτο δεν εχεις προβλημα.
Αν και παλι δεν ειναι αρκετη τοση μειωση παρε ενα τετοιο
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806609
-
evoula18
- Buffer underflow exception

- Academic status: High school
παιδια ειμαι καινουρια εδω και θα ηθελα να μου προτεινει καποιοσ καποιο καλοι λαπτοπ εχω ακουσει για τα acer οτι ει ναι πολυ καλα.καθε προταση ειναι ευπροσδεκτη.Βασικα εγω θελω τον υπολγιστη για msn,παιχνιδια μουσικη, πλοηγηση στο διαδικτιο,ταινιες,και καμια εργασια αν χρεισατει δηλαδη word+powerpoint.ελπιζω να με βοηθησετε
Last edited by
evoula18 on Sat May 02, 2009 7:49 pm, edited 1 time in total.
-
enum21
Δε γραφουμε greeklish
δες εδω
-
maria_
Καλώς ήρθες στο Venus evoula18!
Θα σε παρακαλούσα να επεξεργαστείς τη δημοσίευσή σου γιατί τα greeklish απαγορεύονται.
Μπορείς να ρίξεις μια ματιά πάντως και στις προηγούμενες σελίδες του thread όπου έχουν γίνει πολλές προτάσεις για αγορά laptop.
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
-
cypher
Για τις εργασιες που το θες θα σε πληρουσε ανετα και κατι σαν αυτο
http://www.plaisio.gr/product.aspx?prod ... y=69977907 και με τα 40-50 ευρω που σου περισσευουν να παρεις και επεκταση εγγυησης για εναν ακομα χρονο που ειναι και πολυ σημαντικη.

-
h4wk
- Gbyte level

δε μου κατέβασε 10 βαθμούς...
απο 85 το κατέβασε γύρω στους 79-80 σε full load
μάλλον θα δοκιμάζω και το hardware

thanks cypher!!!
-
cypher
h4wk wrote:
δε μου κατέβασε 10 βαθμούς...
απο 85 το κατέβασε γύρω στους 79-80 σε full load
μάλλον θα δοκιμάζω και το hardware

thanks cypher!!!
Το εχεις ανοιξει πρωτα να το ξεσκονισεις καλα; Γιατι αν εχει μεσα μια γερη στρωση σκονης τοτε ουτε η βαση με ανεμιστηρακι θα κανει πολλα και θα ξοδευτεις τσαμπα.

-
h4wk
- Gbyte level