Ωχ, Ωχ... Κάτι μου λέει πως δεν θ' αρέσει αυτό, ξεκινώντας από μένα.komatoskilo wrote: Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι άσχετη με το νέο νόμο πλαίσιο
Ανεξάρτητο πλαίσιο ΙΙ
- komatoskilo
- byte level
Η μόνη καραμέλα που μασάνε ορισμένοι τον τελευταίο καιρό είναι ότι οι αγώνες των φοιτητών δεν θα έχουν αποτέλεσμα και ότι είναι να γίνει θα γίνει…mei wrote:το μονο δωρεαν που υπαρχει,υπαρχει και θα υπαρχει στο συνθημα(ουτοπια) δωρεαν παιδεια για ολους ειναι το ιδιο το συνθημα.
Για την παιδεια πληρωνεις ειτε αμεσα(διδακτρα) ειτε εμμεσα(φοροι).Παντως το στανταρ ειναι οτι πληρωνεις και οτι θα συνεχισεις να πληρωνεις οσες καραμελες και αν μασησουν μερικοι.
Πάντως έπεσαν έξω αφού το φοιτητικό κίνημα πέτυχε πολλά αποτελέσματα όλο αυτό τον καιρό
Για να καταλάβω. Εσύ δεν θές δωρεάν Παιδεία για όλους;Αν όχι τότε τι επιθυμείς; Παιδεία επί πληρωμή για λίγους; Το ότι πληρώνουμε έμμεσα το ξέρουμε. Θες να πληρώνουμε και άμεσα;
Η ανεξαρτησία, η ελευθερία η δημοκρατία και η ισότητα είναι έννοιες για τις οποίες κάποιοι αγωνίστηκαν στο παρελθόν και πολλοί συννεχίζουν να αγωνίζονται και σήμερα. Μην μηδενίζουμε έννοιες και ιδέες για να κάνουμε εντύπωση....Το ίδιο ισχύει και με τις λέξεις ανεξαρτησία, δημοκρατία, ελευθερία, ισότητα, ... . Δεν πρέπει όμως να τις βλέπουμε πάντα κυριολεκτικά.
@Dog Of wAR
Καταρχάς να σου πω το εξής. Ασφαλώς και η αναθεώρηση του άρθρου 16 δεν έχει άμεση σχέση με τον νόμο πλαίσιο. Αλλά υπάρχει έμμεση σχέση μεταξύ των δύο…
εγώ όμως δεν αναφέρθηκα στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Για τις απόψεις μου περί της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων πήγαινε εκεί…http://venus.cslab.aueb.gr/forum/viewtopic.php?t=3690
Με το να πλήρώνεις τα συγγράμματα σου δεν είναι ιδιωτικοποίηση της Παιδείας;
Με το να διοικούν τα πανεπιστήμια managers δεν είναι ιδιωτικοποίηση της Παιδείας;
Ο νόμος πλαίσιο έχει 2 απωτέρους στόχους:
α)Ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και εξυπηρέτηση συμφερόντων που σχετίζονται με αυτό
β)Να αποποιηθεί το κράτος των ευθυνών του απέναντι στα Πανεπιστήμια(κυρίως στο θέμα χρηματοδότηση).
Εσύ έχεις πει ότι είσαι υπέρ του νόμου πλαίσιο. Είσαι και υπέρ της ανοικτής σχολής επίσης. Και επειδή το θέμα μας είναι το Ανεξάρτητο πλαίσιο ΙΙ θέλω να σε ρωτήσω κάτι. Γιατί στήριζες το ανεξάρτητο;
Μήπως επειδή η επιθυμία σου είναι να νιώσεις «ανεξάρτητος»;Vag_plir wrote:Χμμμ κάτσε να δούμε:
Ανοιχτή σχολή + ΝΑΙ στον νόμο πλαίσιο = πλαίσιο ΔΑΠ
Όσο για το nick. Αγαπάω τα ζώα.. Αγαπάω και την πολιτική...
Α και elsupreme πρόσεχε ποιος γράφει τι!
Αυτά και φιλικά πάντα...
Μπορείς σε παρακαλώ να μου τα αναφέρεις;komatoskilo wrote: Πάντως έπεσαν έξω αφού το φοιτητικό κίνημα πέτυχε πολλά αποτελέσματα όλο αυτό τον καιρό
Κάποια αποτελέσματα είχε.Πολλά όμως δεν νομίζω.
Δεν το λέω ειρωνικά, ούτε και απαξιωτικά για τον αγώνα του φοιτητικού κινήματος.
Απλά θεωρώ ότι έπρεπε να γίνει κάτι πιο πρωτότυπο από κατάληψη,η οποία κατά την άποψη μου δεν απασχολεί και πολύ τους πολιτικούς και προκαλεί και άπειρα άλλα προβλήματα.
(Το λέω χωρίς να έχω να προτείνω κάτι..)
Αν διαβάσεις προσεκτικά το post θα δεις ότι δε διαφωνούμε. Πρέπει να ξέρουμε ακριβώς τι σημαίνει η λέξη για τη οποία αγωνιζόμαστε . Π.χ κανείς δεν αγωνίστηκε για να λεγόμαστε ελεύθεροι και να μπορούμε να φτάνουμε στο σημείο της ασυδοσίας. Kανείς δεν αγωνίστηκε για να λεγόμαστε ίσοι γιατί εκ των πραγμάτων δεν είμαστε. Αγωνιστήκαμε για να είμαστε ισότιμοι, να έχουμε ίδιες ευκαιρίες, αξιοπρέπεια ...komatoskilo wrote:Η ανεξαρτησία, η ελευθερία η δημοκρατία και η ισότητα είναι έννοιες για τις οποίες κάποιοι αγωνίστηκαν στο παρελθόν και πολλοί συννεχίζουν να αγωνίζονται και σήμερα. Μην μηδενίζουμε έννοιες και ιδέες για να κάνουμε εντύπωση....
Χαίρομαι που αναγνωρίζεις ότι έστω και έμμεσα πληρώνουμε. Πολλοί δείχνουν να μη το πιστεύουν. Όμως η αναγνώριση των προφανών αποτελεί τη βάση ενός ουσιαστικού διαλόγου.komatoskilo wrote:Για να καταλάβω. Εσύ δεν θές δωρεάν Παιδεία για όλους;Αν όχι τότε τι επιθυμείς; Παιδεία επί πληρωμή για λίγους; Το ότι πληρώνουμε έμμεσα το ξέρουμε. Θες να πληρώνουμε και άμεσα;
Για παράδειγμα αν κάποιος σου έλεγε με κάποια επιχειρήματα ότι "Μακροπρόθεσμα η ιδιωτικοποίηση θα μας απαλλάξει από τους φόρους και θα πληρώνουμε πολύ λιγότερα για πολύ καλυτέρου επιπέδου μόρφωσης." τι θα απαντούσες; Πιθανολογώντας θα έλεγες ωραία θα ήτανε αλλά ότι ούτε πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο ούτε χωρίς αυτό να συνεπάγεται εξυπηρέτηση συμφερόντων με μεγαλύτερο κόστος από το αντίστοιχο κοινωνικό όφελος. Και μετά θα παράθετες τα δικά σου επιχειρήματα.
Για μένα παρόλο που είμαι κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων όλα τα παραπάνω είναι σεβαστά και είμαι ανοιχτός να τα ακούσω όλα. Αν εσύ έχεις φτάσει σε αυτό το βαθμό ανάλυσης και προβληματισμού ώστε να έχεις πειστεί απέναντι σε κάθε πιθανό αντίλογο τότε καλά κανεις και αγωνίζεσαι. Και καλά κάνεις που προσπαθείς να μας πείσεις αλλά όμως όταν το κάνεις με ουσιώδη επιχειρήματα. Αν δεν το κάνεις με αυτόν το τρόπο τότε μας χειραγωγείς. Αλλά και τότε καλά κάνεις αν θεωρείς ότι φτάσαμε σε κρίσιμο σημείο. Όμως τότε να αναρωτηθείς αν και οι άλλοι που μας χειραγωγούν δήθεν για το καλό μας αν δεν ήταν σα και σένα που μέσα από μια διαδικασία "trial and error" φτάσανε στο σημείο που βρίσκονται τώρα.
Επίσης έχεις υπόψη ότι πολλοί που δείχνουν την πλέον "αξιοζήλευτη" αγωνιστική συμπεριφορά είναι κατά της κραταίας αντίληψης για τα πανεπιστήμια; Τι θέλω να πω με αυτό; Πρώτον ότι όλα είναι σχετικά μιας και για αυτούς δεν είσαι αρκετά αγωνιστής μιας και μάχεσαι για κρατική και κατευθυνόμενη εκπαίδευση. Δεύτερον ότι μη κρατική παιδεία δε ταυτίζεται ως έννοια με την ιδιωτική παιδεία και άρα δεν είναι το πρόβλημα το άρθρο 16 αλλά ότι δεν αναγνωρίζουμε κανένα αγνό κίνητρο στο κράτος και καμία περίπτωση ευεργητικής δράσης από τον ιδιωτικό τομέα. Τότε γιατί δε συγκρούεσαι άμεσα με κρατικούς μηχανισμούς όπως κόμματα και γενικότερα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται την κοινωνική ευημερία;
Επίσης αν το φοιτητικό κίνημα κερδίσει τη μάχη για μη αλλαγή του νόμου και του συντάγματος, θα συνεχίσει για αύξηση της χρηματοδότησης και καλύτερης διαχείρησης του δημοσίου χρήματος ή θα ξεθυμάνει; Αν θα ξεθυμάνει τότε τα βλέπω όλα άσκοπα.
- jimmyD
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Moderation Message
Βλέπουμε όλοι εδώ τον τίτλο του topic . Όπως λοιπόν φαίνεται πεντακάθαρα και στο replay το thread βρίσκεται αρκετά μέτρα πιο μπροστά σε προφανή θέση off-topic.
Βαρούχας
Αν δεν υπάρχει κάτι να προσθέσετε περί του ανεξάρτητου πλαισιού το θέμα θα κλειδωθεί. Ευχαριστώ
Βλέπουμε όλοι εδώ τον τίτλο του topic . Όπως λοιπόν φαίνεται πεντακάθαρα και στο replay το thread βρίσκεται αρκετά μέτρα πιο μπροστά σε προφανή θέση off-topic.
Βαρούχας
Αν δεν υπάρχει κάτι να προσθέσετε περί του ανεξάρτητου πλαισιού το θέμα θα κλειδωθεί. Ευχαριστώ
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...

now nothing ever ever goes my way...