απορια σε java
-
- Kilobyte level
- Academic status: 4th year
Re: απορια σε java
Ναι σωστά, μπορείς να το κάνεις κι έτσι. Μπορείς να το κάνεις βέβαια κι όπως σου είπα πριν (με εκχώρηση των τιμών που θες σε τοπικές μεταβλητές μέσα στη συνάρτηση, ώστε να μην επηρεαστούν τα μέλη του αντικειμένου σου) που μου φαίνεται πιο απλό/εύκολο.
- abujafar
- Mbyte level
- Academic status: Alumnus/a
ิัBy value περνιουνται απλα επειδη η Java χρησιμοποιει αναφορες , αντιγραφεται η αναφορα και νομιζεις οτι περνιουνται by Reference.Feth wrote:Τα αντικείμενα στη Java by default περνιούνται by Reference (άρα οι τιμές των μεταβλητών τους αλλάζουν όταν τις πειράζεις σε μία συνάρτηση). Αν δεν θες να αλλάξουν, πολύ απλά θα περάσεις τις τιμές που θες (του αντικειμένου) σε κάποιες άλλες τοπικές μεταβλητές μέσα στη συνάρτηση και θα κάνεις τον υπολογισμό σου με αυτές.Scorpion311 wrote:εγω θελω να κανω κατι στον b χωρις να αλλαξει ο a. θελω να αλλαξω μια τιμη να υπολογισω κατι και να γυρισω στην αρχικη κατασταση χωρις να εχει γινει καποια αλλαγη...γινεται αυτο?
Νομιζω δηλαδη.

-
- Kilobyte level
Ah right έχεις δίκιο, τα 5ωρα C# φταίνε.. Sorryabujafar wrote:By value περνιουνται απλα επειδη η Java χρησιμοποιει αναφορες , αντιγραφεται η αναφορα και νομιζεις οτι περνιουνται by Reference.
Νομιζω δηλαδη.

- abujafar
- Mbyte level
TraitorFeth wrote:Ah right έχεις δίκιο, τα 5ωρα C# φταίνε.. Sorryabujafar wrote:By value περνιουνται απλα επειδη η Java χρησιμοποιει αναφορες , αντιγραφεται η αναφορα και νομιζεις οτι περνιουνται by Reference.
Νομιζω δηλαδη.

- Scorpion311
- Kilobyte level
ευχαριστω πολυ παιδια !!
- Scorpion311
- Kilobyte level
sry για το διπλο ποστ,αλλα το αλλαξα ολο το προγραμμα,δεν μετακινω objects και το κανω με πινακες,παλι το ιδιο προβλημα εχω... 

-
- Kilobyte level
Κάνε post τον κώδικά σουScorpion311 wrote:sry για το διπλο ποστ,αλλα το αλλαξα ολο το προγραμμα,δεν μετακινω objects και το κανω με πινακες,παλι το ιδιο προβλημα εχω...

Αν στη συνάρτηση περνάς τους πίνακες ως ορίσματα τότε λογικό είναι, αν περνάς ξεχωριστά τις μεταβλητές τότε θα έπρεπε να λειτουργεί όπως το θες.
- Scorpion311
- Kilobyte level
ναι το βρηκα,μαλλον δλδ 

Μπορεί κάποιος να μου πει ένα API με το οποίο μπορώ να χειριστώ αρχεία xls ή ods? (Είναι τα αρχεία λογιστικών φύλλων)
Θέλω να χειριστώ ένα αρχείο με αριθμούς, ημερομηνίες και ελληνικές λέξεις/φράσεις.
Θέλω να χειριστώ ένα αρχείο με αριθμούς, ημερομηνίες και ελληνικές λέξεις/φράσεις.
- abujafar
- Mbyte level
Αν και νομιζω μπορεις να το ανοιξεις οπως ενα οποιοδηποτε αρχειο και θα στο βγαλει plain text αλλα θα ειναι ταλαιπωρια αυτο.barbarosa wrote:Μπορεί κάποιος να μου πει ένα API με το οποίο μπορώ να χειριστώ αρχεία xls ή ods? (Είναι τα αρχεία λογιστικών φύλλων)
First google resut
Java Excel API - A Java API to read, write, and modify Excel spreadsheets
Ναι το είδα και γω αυτό και θα το δοκιμάσω, απλώς επειδή δεν θα έχω πολύ χρόνο όταν καθήσω ν ασχοληθώ μ αυτό που θέλω να κάνω, θα ήθελα να ξέρω αν κάποιος έχει δοκιμάσει κάποιο API στο παρελθόν κι αν υπάρχει πιθανότητα να έχω πρόβλημα με τα ελληνικα διότι πρώτη φορά θ ασχοληθώ με excel + Java και θέλω να καλύψω όλα τα πιθανά ενδεχόμενα...
- cyberpython
- Mbyte level
Τα αρχεία ods είναι είναι αρχεία ZIP που περιέχουν αρχεία XML με το περιεχόμενο του εγγράφου. Τα δεδομένα περιέχονται στο content.xml, οπότε ρίξε μια ματιά σε αυτό το αρχείο για να δεις πως είναι δομημένο το XML shema.barbarosa wrote:Μπορεί κάποιος να μου πει ένα API με το οποίο μπορώ να χειριστώ αρχεία xls ή ods? (Είναι τα αρχεία λογιστικών φύλλων)
Μετά δουλεύεις με JAXP και JAXB.
Πολύ χρήσιμη πληροφορία thanks 

- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
Tωρα το ειδα. Ειχα δουλεψει με Jexcel api και δεν ειχα κανενα προβλημα με τα ελληνικα!barbarosa wrote:Ναι το είδα και γω αυτό και θα το δοκιμάσω, απλώς επειδή δεν θα έχω πολύ χρόνο όταν καθήσω ν ασχοληθώ μ αυτό που θέλω να κάνω, θα ήθελα να ξέρω αν κάποιος έχει δοκιμάσει κάποιο API στο παρελθόν κι αν υπάρχει πιθανότητα να έχω πρόβλημα με τα ελληνικα διότι πρώτη φορά θ ασχοληθώ με excel + Java και θέλω να καλύψω όλα τα πιθανά ενδεχόμενα...

Και ειναι πολυ ευκολο δεν θα χρειαστει να ασχοληθεις πολυ.
Μπορεί να ακουστεί χαζό αλλά είναι κάτι που δεν έχω ξεκαθαρίσει και χρειάζεται να μάθω την αλήθεια.
Έστω ότι έχουμε ενα TCP Socket ανάμεσα σε 2 εφαρμογούλες java και έστω ότι έχουμε έναν PrintWriter πάνω στο OutputStream από τη μια κι έναν Scanner πάνω στο InputStream απο την άλλη για ανταλαγή δεδομένων.
Θέλω να στείλω 2 γραμμές από τη μια εφαρμογή στην άλλη. Έστω
Γραμμή1
Γραμμή2
Από την πλευρά του παραλήπτη θέλω περιοδικά να ξυπνάει ένα thread και να κοιτάει αν υπάρχουν νέα δεδομένα στο ρεύμα. Η απορία μου είναι η εξής. Αν τη στιγμή που το πρόγραμμα από τη μια πλευρά έχει γράψει τη μία μόνο γραμμή το πρόγραμμα από την άλλη πάει να διαβάσει τι θα γίνει? Για την πρώτη γραμμή είμαστε οκ αλλά με την δεύτερη τι θα γίνει? Θα περιμένει ή πρέπει να το χειριστώ εγώ ώστε να μην πεταχτεί κανα exception?
Έστω ότι έχουμε ενα TCP Socket ανάμεσα σε 2 εφαρμογούλες java και έστω ότι έχουμε έναν PrintWriter πάνω στο OutputStream από τη μια κι έναν Scanner πάνω στο InputStream απο την άλλη για ανταλαγή δεδομένων.
Θέλω να στείλω 2 γραμμές από τη μια εφαρμογή στην άλλη. Έστω
Γραμμή1
Γραμμή2
Από την πλευρά του παραλήπτη θέλω περιοδικά να ξυπνάει ένα thread και να κοιτάει αν υπάρχουν νέα δεδομένα στο ρεύμα. Η απορία μου είναι η εξής. Αν τη στιγμή που το πρόγραμμα από τη μια πλευρά έχει γράψει τη μία μόνο γραμμή το πρόγραμμα από την άλλη πάει να διαβάσει τι θα γίνει? Για την πρώτη γραμμή είμαστε οκ αλλά με την δεύτερη τι θα γίνει? Θα περιμένει ή πρέπει να το χειριστώ εγώ ώστε να μην πεταχτεί κανα exception?
- nachos
- Gbyte level
Από τη στιγμή που αυτός που "ακούει" χρησιμοποιεί τη Scanner, διαβάζει μέχρι να βρεί cr/lf. Έπειτα, επειδή η κλήση read του socket είναι blocking, θα περιμένει μέχρις ότου κάποτε να στείλεις δεύτερη γραμμη.
Edit: Είναι καλή πρακτική πάντως, αν δεν θέλεις να στέλνεις streams από data, να κλείνεις τις συνδέσεις σου μετά την αποστολή και να ξανανοίγεις όταν θελήσεις να ξαναστείλεις.
Edit: Είναι καλή πρακτική πάντως, αν δεν θέλεις να στέλνεις streams από data, να κλείνεις τις συνδέσεις σου μετά την αποστολή και να ξανανοίγεις όταν θελήσεις να ξαναστείλεις.
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
- S.a.kiss.007
- Mbyte level
Φτιάχνω μια εφαρμογή, με λίγα λόγια, που κάνει πολλά HTTP Cοnnections και "αναλύει" τον κώδικα αυτών των σελίδων που ζητάει.
Όταν την δοκίμαζα στην αρχή με λίγα δεδομένα, δεν είχα κάποιο πρόβλημα, αλλά όταν έφτασα σε πραγματικό όγκο δεδομένων, έχω πολλά errors 503 από τον server και SocketExceptions για unreachable network.
Τι λέτε πως μπορεί να φταίει;
Βασικά σχετίζονται αυτά τα δύο exceptions μεταξύ τους? φαντάζομαι ναι, γιατί εμφανίστηκαν ταυτόχρονα και περιγράφουν ουσιαστικά το ίδιο πρόβλημα από την πλευρά του server και του client (me) αντίστοιχα.
Όταν την δοκίμαζα στην αρχή με λίγα δεδομένα, δεν είχα κάποιο πρόβλημα, αλλά όταν έφτασα σε πραγματικό όγκο δεδομένων, έχω πολλά errors 503 από τον server και SocketExceptions για unreachable network.
Βασικά σχετίζονται αυτά τα δύο exceptions μεταξύ τους? φαντάζομαι ναι, γιατί εμφανίστηκαν ταυτόχρονα και περιγράφουν ουσιαστικά το ίδιο πρόβλημα από την πλευρά του server και του client (me) αντίστοιχα.
- netharis
- Venus Former Team Member
Δουλεύεις με threading για να κάνεις τα requests? Για πόσα connection attempts/sec μιλάμε;S.a.kiss.007 wrote:Φτιάχνω μια εφαρμογή, με λίγα λόγια, που κάνει πολλά HTTP Cοnnections και "αναλύει" τον κώδικα αυτών των σελίδων που ζητάει.
"Χτυπάς" τον ίδιο server κάθε φορά;
Συνήθως το 503 έρχεται σαν μέτρο "προστασίας" σε ένα συγκεκριμένο host που ανοίγει πάρα πολλά http streams στον ίδιο server.

Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
- S.a.kiss.007
- Mbyte level
Ναι τον ίδιο server βαράω
Αυτό που λες Χάρη για το 503 το σκέφτηκα και μάλλον ισχύει, γιατί έκανα και σε διαφορετικούς servers με τον ίδιο αριθμό δεδομένων και είχα πολύ λιγότερα errors. Για attempts/sec δεν ξέρω, ούτε έχω μετρήσει, ούτε έχω βάλει αναγνωριστικά (κάποια printf δλδ για να μετράω), αλλά φαντάσου της τάξεως των 3-4/sec μαζί με την "επεξεργασία" των δεδομένων.
Όχι threads δεν έχω χρησιμοποιήσει γιατί κάνει άλλα πράγματα μαζί η εφαμοργή, άρα το "crawling" το 'χω όλο σε ένα.
Θα βοηθούσε αν έφτιαχνα άλλο thread για κάθε attempt? Φοβόμουν μην πέσει η γενικότερη απόδοση του συστήματος.

Όχι threads δεν έχω χρησιμοποιήσει γιατί κάνει άλλα πράγματα μαζί η εφαμοργή, άρα το "crawling" το 'χω όλο σε ένα.
Θα βοηθούσε αν έφτιαχνα άλλο thread για κάθε attempt? Φοβόμουν μην πέσει η γενικότερη απόδοση του συστήματος.
- netharis
Αφού δεν δουλεύεις με threads, φαντάζομαι έχεις ένα loop, που κάνει κάποιο GET, πέρνει μία απάντηση απο το Socket και αρχίζει επεξεργασία/analysis κτλ;
To θέμα είναι οτι γίνεσαι throttle απο τον ίδιο το server, και όχι απο τα resources του δικού σου μηχανήματος. Πρέπει να δεις περίπου μέχρι πόσα reqs/sec μπορεί να απαντήσει ο server, και να κάνεις adjust το κώδικα σου.
Θα πρότεινα αρχικά το receiving μέρος να μπεί σε ένα thread μόνο του, και να το ελέγχεις απο το κύριο πρόγραμμα.
Δώσε μου περισσότερα info τι περίπου κάνεις, να το δομήσουμε λίγο καλύτερα.
To θέμα είναι οτι γίνεσαι throttle απο τον ίδιο το server, και όχι απο τα resources του δικού σου μηχανήματος. Πρέπει να δεις περίπου μέχρι πόσα reqs/sec μπορεί να απαντήσει ο server, και να κάνεις adjust το κώδικα σου.
Θα πρότεινα αρχικά το receiving μέρος να μπεί σε ένα thread μόνο του, και να το ελέγχεις απο το κύριο πρόγραμμα.
Δώσε μου περισσότερα info τι περίπου κάνεις, να το δομήσουμε λίγο καλύτερα.

Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
- Ισοβίτης
Τι λέει το stack trace?