drosi wrote:Καλησπερα σας! Ειχα γραψει στην αρχη της χρονιας ξανα εδω αλλα ελαχιστοι θα με θυμουνται οποτε θα ξανασυστηθω :P .
Με λενε Βασιλη και ειμαι καμμενος με την πληροφορικη :P Το τμημα της ΑΣΣΟΕ θα ειναι η πρωτη μου επιλογη και πιθανοτατα η μοναδικη. Μεχρι τωρα εχω συγκεντρωσει στην χειροτερη 14.900 μορια και μενει αλλο ενα μαθημα(Προγραμματισμος συγκεκριμενα) οποτε θεωρω οτι 99% εχω περασει(και μετα θεματα που βαλανε φετος ειδικα φυσικη βλεπω να πεφτει και αλλο η βαση).
Εχω ψαξει αρκετα το φορουμ αλλα τα περισσοτερα μηνυματα που βρισκω ειναι πριν το 2009, οποτε αν μπορουσε καποιος θα ηθελα να μου πει
λιγα λογια για το τμημα, την ποιοτητα σπουδων, τους καθθηγητες, τον εξοπλισμο, τα βιβλια και οτι αλλο μπορει ωστε να ειμαι προετοιμασμενος και οχι ψαρωμενος :P
Ευχαριστω!

Για όσα μαθήματα που έχεις ακόμα πήγαινε για το 100 χωρίς να θεωρείς τίποτα δεδομένο απ'όσα έχεις γράψει μέχρι τώρα, ως συμβουλή που δουλεύει στο λέω (στο τέλος πιθανότατα θα έχεις γράψει σε όλα καλά μ'αυτό τον τρόπο). Κατα τ'άλλα σου εύχομαι να είσαι απ'του χρόνου στο θεικό τμήμα μας (

) αλλά, επίσης συμβουλή, αν δε βγάλεις τουλάχιστον 17500-18000 είναι πολύ risky να δηλώσεις αυτή τη μία και μοναδική σχολή στο μηχανογραφικό. Κάντο εκ του ασφαλούς αλλίώς όχι.
Το τμήμα γενικά αρκετά καλό αν σε ενδιαφέρει η τεχνολογία λογισμικού, οι βάσεις δεδομένων, τα πληροφοριακά συστήματα οργανισμών κι επιχειρήσεων κλπ. Βέβαια κάνει σε όλους τους τομείς της Πληροφορικής ένα αρκετά καλό briefing και μπορείς να ασχοληθείς με ό,τι θέλεις μετά αλλά αν κάποιος ήθελε πχ. μόνο δίκτυα ή μόνο θεωρητική πληροφορική (αλγορίθμους, λογική, θεμέλια μαθηματικών κλπ.) θα μπορούσε να πάει και σε άλλα τμήματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και σ'εμάς δεν θα πάρει βάσεις για να κάνει τη δουλειά του.
Οι περισσότεροι καθηγητές είναι μέτριοι έως πολύ καλοί στο αντικείμενο που διδάσκουν και αρκετά συνεργάσιμοι. Εξαιρέσεις θα βρεις σε ορισμένα υποχρεωτικά μαθήματα που τα παίρνουν ως αγγαρεία, γενικά όμως θα είσαι καλυμμένος γιατί από τους περισσότερους υπάρχει διάθεση. Στα εργαστήρια και τα φροντιστήρια είναι εντελώς demi η κατάσταση με αρκετούς που δεν θέλουν ή δε μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και με άλλους που όχι μόνο θέλουν και μπορούν, αλλά την κάνουν και με το παραπάνω. Όπου δε γίνεται αυτό, απλά θα το ψάχνεις εσύ λίγο περισσότερο γιατί το τμήμα έχει πολλές εργασίες και γενικά η σωστή παρακολούθηση θέλει
χρόνο. Από άποψης εξοπλισμού αυτό που χρειάζεται το συγκεκριμένο τμήμα στο προπτυχιακό είναι 3-4 εργαστήρια με 50 υπολογιστές το καθένα. Προς το παρόν έχει 3 με συνολικά 90. Υπάρχουν προβλήματα αλλά εντάξει....τα παλέψαμε εμείς, θα τα παλέψετε κι εσείς....το κτηριακό είναι γενικά πρόβλημα της ΑΣΟΕΕ. Ως πρώτη κίνηση να επενδύσεις σε ένα καλό laptop για να το φέρνεις για τις εργασίες στη σχολή.
Τα βιβλία οκ.....τεράστια κουβέντα, άλλωστε αυτά αλλάζουν συνέχεια. Στο Venus συνήθως "υποδεικνύονται" οι καλές επιλογές, απλά μη ρωτάς τις παρατάξεις. Γενικά η αποφυγή των παρατάξεων με ξεκάθαρο τρόπο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις ως προετοιμασία για τη σχολή. Τα υπόλοιπα θα τα δεις όταν μπεις.
Καλά αποτελέσματα.