Άδωνι πάρε "κεφάλια" όσο είναι καιρός...

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
Post Reply
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year
Άδωνι πάρε "κεφάλια" όσο είναι καιρός...

Post by rose » Thu Nov 21, 2013 5:01 pm

Η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, αν θυμάμαι καλά ανέβηκε από το 2000 μέχρι το 2008 από τα 800 εκατ. το χρόνο πάνω από τα 5 δισ. ευρώ.
Είναι προφανές πως γιατροί που υπερσυνταγογραφούσαν έχτισαν βίλες και απέκτησαν καταθέσεις στην Ελβετία και σε άλλους εξωτικούς προορισμούς. Δεν πιστεύω πως το έκαναν με μοναδικό αντάλλαγμα ταξιδάκια και συνέδρια.

Είναι προφανές πως οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις κέρδισαν τη μερίδα του λέοντος από αυτή τη σπατάλη. Ανάλογα κέρδισαν και τα φαρμακεία που εκτελούσαν τις συνταγές με προκαθορισμένα υψηλά περιθώρια κέρδους.

Πόσα δισ. προστέθηκαν μεταξύ 2000 και 2008 στο δημόσιο χρέος από την εξωφρενική άνοδο της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης;

Οι γιατροί που καταλαμβάνουν τα νοσοκομεία διαμαρτυρόμενοι πως δεν υπάρχουν γάζες και διεκδικούν δημόσια δωρεάν υγεία, γιατί δεν έπρατταν ανάλογα όταν εκτοξεύονταν και πλούτιζε όλο το κύκλωμα σε βάρος του λαού;
http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1911499
που θα πάει θα το δουμε...
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4
Re: Άδωνι πάρε "κεφάλια" όσο είναι καιρός...

Post by Master_ex » Thu Nov 21, 2013 5:35 pm

rose wrote:Οι γιατροί που καταλαμβάνουν τα νοσοκομεία διαμαρτυρόμενοι πως δεν υπάρχουν γάζες και διεκδικούν δημόσια δωρεάν υγεία, γιατί δεν έπρατταν ανάλογα όταν εκτοξεύονταν και πλούτιζε όλο το κύκλωμα σε βάρος του λαού;
Καλά, ό,τι να' ναι. Οι ΠΑΣΟΚ/ΝΔ γιατί δεν ασχολήθηκαν με αυτό νωρίτερα και το θυμήθηκαν τώρα? Τώρα δεν έχουν οι νοσοκόμες ούτε γάντια να φορέσουν για να κάνουν τη δουλειά τους, γι' αυτό φωνάζουν! Απορώ εάν ο συγγραφέας του άρθρου που ούτε καν δε μπήκα στον κόπο να διαβάσω πέραν της παράθεσης του rose έχει μιλήσει ποτέ με έναν από τους γιατρούς που προσπαθούν να τα φέρουν βόλτα στα δημόσια νοσοκομεία.

Ναι, να μη γίνονται σπατάλες, αλλά να μη γίνονται και εκπτώσεις στην ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ τόσο των πολιτών όσο και των γιατρών.
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: N>4

Post by ja_the_invincible » Thu Nov 21, 2013 5:59 pm

Εγώ θα αντιστρέψω το ερώτημα.Πώς και οι "δημοσιογράφοι" τόσο καιρό δεν έχουν καταγγείλει το όργιο των συνταγογραφήσεων στην δημόσια υγεία?Και με τι σκοπιμότητα το κάνουν τώρα?1 το κρατούμενο.2ον , σοβαροί να είμαστε η ΝΔ έχει το δικό της διεφθαρμένο κράτος εν κράτει στην υγεία το οποίο αποκλείεται να καθαρίσει ο Άδωνις.Αν το κάνει θα εκπλαγώ , το θεωρώ απίθανο πάντως.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Thu Nov 21, 2013 6:12 pm

ja_the_invincible wrote:Εγώ θα αντιστρέψω το ερώτημα.Πώς και οι "δημοσιογράφοι" τόσο καιρό δεν έχουν καταγγείλει το όργιο των συνταγογραφήσεων στην δημόσια υγεία?Και με τι σκοπιμότητα το κάνουν τώρα?1 το κρατούμενο.2ον , σοβαροί να είμαστε η ΝΔ έχει το δικό της διεφθαρμένο κράτος εν κράτει στην υγεία το οποίο αποκλείεται να καθαρίσει ο Άδωνις.Αν το κάνει θα εκπλαγώ , το θεωρώ απίθανο πάντως.

Εστω, τωρα λοιπον τι κάνουμε? Να μην τα λεμε?

2ον, Την θεληση, απο οτι φαινεται την εχει.
moody
Gbyte level
Gbyte level

Post by moody » Thu Nov 21, 2013 7:25 pm

Και εγώ έχω θέληση να πάω με τα πόδια στο φεγγάρι , should you treat me like an astronaut ? :-)
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Thu Nov 21, 2013 9:21 pm

Ο τηλεπωλητής τηλε-υπουργός που κάποτε έλεγε ότι είναι ψυχικά διαταραγμένοι όσοι έλεγαν ότι θα γραφτεί στη ΝΔ, που ούρλιαζε πουλώντας βιβλία εθνικιστικά, ρατσιστικά και ναζιστικά, θα μείνει στην ιστορία ως υπουργός υγείας με την θέληση και το έργο του, ε?

Αν βρισκόμαστε σε σημείο να βλέπουμε και καλή θέληση στο πρόσωπο μιας μαριονέτας του Σαμαρά, έχουμε αρκετή δουλειά μέχρι να φτάσουμε στο σημείο όπου μπορούμε να συζητήσουμε με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια.

Deja vu:
Η βλακεία είναι ότι απαντάμε σε κάθε νεοφιλελεύθερο τρολάκι.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
moody
Gbyte level
Gbyte level

Post by moody » Thu Nov 21, 2013 9:34 pm

Κανονικά ναι,δεν θα πρεπε να απαντούσε κάποιος μετά από ένα σημείο,αλλά τυχαίνει να χω και μια ανθρώπινη πλευρά ως καλλιεργημένος άνθρωπος

Link

educate yourselves .
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Thu Nov 21, 2013 10:37 pm

MpoMp wrote:Ο τηλεπωλητής τηλε-υπουργός που κάποτε έλεγε ότι είναι ψυχικά διαταραγμένοι όσοι έλεγαν ότι θα γραφτεί στη ΝΔ, που ούρλιαζε πουλώντας βιβλία εθνικιστικά, ρατσιστικά και ναζιστικά, θα μείνει στην ιστορία ως υπουργός υγείας με την θέληση και το έργο του, ε?

Αν βρισκόμαστε σε σημείο να βλέπουμε και καλή θέληση στο πρόσωπο μιας μαριονέτας του Σαμαρά, έχουμε αρκετή δουλειά μέχρι να φτάσουμε στο σημείο όπου μπορούμε να συζητήσουμε με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια.

Deja vu:
Η βλακεία είναι ότι απαντάμε σε κάθε νεοφιλελεύθερο τρολάκι.

Μαλιστα κυριε, εκτιμω την ευθυτητα αλλα καιη υπομονή εχει τα ορια της.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Thu Nov 21, 2013 10:46 pm

Όντως η υπομονή έχει τα όριά της, δε μπορούμε να πετάμε ό,τι μπαρούφα θέλουμε και ύστερα να μη δεχόμαστε τα "πυρά", καταντάει γραφικό.

Στα υπόλοιπα δε μου απαντάς. Αλλά δε νομίζω ότι έχει νόημα να συνεχιστεί η συζήτηση.
MpoMp @ Discord
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Thu Nov 21, 2013 10:54 pm

MpoMp wrote:Όντως η υπομονή έχει τα όριά της, δε μπορούμε να πετάμε ό,τι μπαρούφα θέλουμε και ύστερα να μη δεχόμαστε τα "πυρά", καταντάει γραφικό.

Στα υπόλοιπα δε μου απαντάς. Αλλά δε νομίζω ότι έχει νόημα να συνεχιστεί η συζήτηση.

Πες οτι θες, μην με χαρακτηρίζεις και μαλιστα με quote συμφορουμιτη.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Thu Nov 21, 2013 10:59 pm

rose wrote: Πες οτι θες, μην με χαρακτηρίζεις και μαλιστα με quote συμφορουμιτη.
Εγώ δεν έγραψα τίποτα, παράθεση ήταν, αφού θες να το πάμε με τους τύπους. Δε σε πείραξε όταν το έγραψε ο OP, σε πείραξε τώρα? Μάλιστα.

"Πες ό,τι θες". Αν δεν προτίθεσαι να συζητήσεις, δεν είσαι... "συμφορουμίτης" ούτε έχει νόημα να γράφεις σε κοινότητες. Τουλάχιστον εγώ όταν γράφω κάτι σε δημόσια φόρουμ, το κάνω για να συζητήσω, όχι να πετάω την άποψή μου εδώ κι εκεί. Στην τελική μπορεί να μη νοιάζεται κανείς να την ακούσει. Φαντάσου πόσο παραπάνω θα ενοχλήσω αν είναι και λανθασμένη, ή καλύτερα biased, η άποψή μου.
MpoMp @ Discord
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Thu Nov 21, 2013 11:08 pm

MpoMp wrote:
rose wrote: Πες οτι θες, μην με χαρακτηρίζεις και μαλιστα με quote συμφορουμιτη.
Εγώ δεν έγραψα τίποτα, παράθεση ήταν, αφού θες να το πάμε με τους τύπους. Δε σε πείραξε όταν το έγραψε ο OP, σε πείραξε τώρα? Μάλιστα.

"Πες ό,τι θες". Αν δεν προτίθεσαι να συζητήσεις, δεν είσαι... "συμφορουμίτης" ούτε έχει νόημα να γράφεις σε κοινότητες. Τουλάχιστον εγώ όταν γράφω κάτι σε δημόσια φόρουμ, το κάνω για να συζητήσω, όχι να πετάω την άποψή μου εδώ κι εκεί. Στην τελική μπορεί να μη νοιάζεται κανείς να την ακούσει. Φαντάσου πόσο παραπάνω θα ενοχλήσω αν είναι και λανθασμένη, ή καλύτερα biased, η άποψή μου.
Αν θα σχολιάσω την αναδημοσίευση ειναι δικο μου θέμα και ναι με πειραξε ο τροπος σου και οχι το σχολιο του ja. οκ.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Thu Nov 21, 2013 11:10 pm

rose wrote: Αν θα σχολιάσω την αναδημοσίευση ειναι δικο μου θέμα και ναι με πειραξε ο τροπος σου και οχι το σχολιο του ja. οκ.
Ζητώ συγνώμη αν σε προσέβαλα.

Ωστόσο επειδή αποφεύγεις σκόπιμα να απαντήσεις επί του θέματος, δε νομίζω ότι εγώ προσωπικά θα σε ξαναπάρω στα σοβαρά. Καλό βράδυ.
MpoMp @ Discord
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Thu Nov 21, 2013 11:25 pm

MpoMp wrote:
rose wrote: Αν θα σχολιάσω την αναδημοσίευση ειναι δικο μου θέμα και ναι με πειραξε ο τροπος σου και οχι το σχολιο του ja. οκ.
Ζητώ συγνώμη αν σε προσέβαλα.

Ωστόσο επειδή αποφεύγεις σκόπιμα να απαντήσεις επί του θέματος, δε νομίζω ότι εγώ προσωπικά θα σε ξαναπάρω στα σοβαρά. Καλό βράδυ.
Κανένα προβλημα.
moody
Gbyte level
Gbyte level

Post by moody » Thu Nov 21, 2013 11:27 pm

>rose not saying gn back
>shit got real
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Fri Nov 22, 2013 12:33 am

Από τότε που βρέθηκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο. Αφήστε που λίγοι το εννοούν πραγματικά, όταν το λένε.

Όσον αφορά το thread τώρα, Άδωνις + Υπ.υγείας δεν στέκει.
ImageImage
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri Nov 22, 2013 12:45 am

Αριωνας wrote:Από τότε που βρέθηκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο. Αφήστε που λίγοι το εννοούν πραγματικά, όταν το λένε.
Εγώ το εννοώ, είτε το πιστέψεις ή όχι. Θα μας πεις και για φιλότιμο...

Μπορεί να γίνομαι ειρωνικός ή επιθετικός αλλά δεν έχω σκοπό να προσβάλλω. Απλά θεωρώ ότι περνάω καλύτερα το μήνυμα που θέλω γράφοντας έτσι. Είναι και ο τρόπος μου, κανείς δεν είναι τέλειος. Από τη στιγμή που το ξεκαθαρίζω δε καταλαβαίνω εσύ τι κόλλημα έφαγες τώρα και αναφέρεσαι σε μένα.
MpoMp @ Discord
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Fri Nov 22, 2013 12:51 am

MpoMp wrote:Μπορεί να γίνομαι ειρωνικός ή επιθετικός αλλά δεν έχω σκοπό να προσβάλλω. Απλά θεωρώ ότι περνάω καλύτερα το μήνυμα που θέλω γράφοντας έτσι. Είναι και ο τρόπος μου, κανείς δεν είναι τέλειος. Από τη στιγμή που το ξεκαθαρίζω δε καταλαβαίνω εσύ τι κόλλημα έφαγες τώρα και αναφέρεσαι σε μένα.
Το σχόλιο μου πάει γενικά και σε άλλους, όχι αποκλειστικά σε σένα. :razz:
Άμα όντως το εννοούσες, τότε οκ.
ImageImage
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”