-==| Tomahawk |==- wrote:Βασικα εγω εννοουσα να μου πειτε ενα απο αυτα που εχω Αλλα anyway ευχαριστω...Οπως σωστα καταλαβε ο tsilochr το θελω οσο πιο user-friendly και κυριως για τη κονσολα του για τα μαθηματα που χρειαζεται...Απο εκει και περα μου δεν με βολευει...μπορω να καταλαβω τη σημασια του ανοιχτου πυρηνα αλλα αυτο σε κ****νει μονο αν παιζεις μαζι του αλλα και γενικα..
Απο αυτά που λες σου συνηστώ το SuSE Linux Pro 9.1. Κατά τη γνώμη μου είναι μακράν καλύτερο απο το Mandrake.
Το Knoppix Live CD είναι κάτι σαν demo (με την κλασσική έννοια) και δεν το συνηστώ για τη δουλειά που το θες εσύ (δηλαδή μόνιμη εγκατάσταση στον σκληρό).
Η διαφορά π.χ του Slackware με το Mandrake είναι ότι στο πρώτο θα αναγκαστείς να πειράζεις τα configuration files και να χρησιμοποιείς κλασσικά unix command line tools (π.χ. ifconfig) ενώ στο δεύτερο τα κάνεις όλα με γραφικές διεπαφές. Επίσης, επειδή το Mandrake χρησιμοποιεί αυτές τις διεπαφές για ρυθμίσεις,
τα αρχεία που κρατάνε αυτές τις ρυθμίσεις είναι πολύπλοκα και μερικές φορές διαφορετικά απο ένα Standard Linux System (π.χ. βλέπε SuSeConfig στο Suse).
Προσωπικά μου αρέσει το Slackware επειδή ξέρω που είναι το κάθε τι και είναι πιο απλό να κάνεις αλλαγές/ρυθμίσεις με τον κλασσικό unix τρόπο.
Δεν λέω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος (τα GUI based confirurations tools είναι προφανώς πιο "ανθρώπινα"),
απλά έτσι μαθαίνεις καλύτερα τη δομή του unix και πειραματίζεσαι παραπάνω.
-==| Tomahawk |==- wrote:Εγω ειμαι σε αρκετα φορουμ ολα αγγλικα και ειναι συνηθεια...Ακομα και τα ελληνικα που γραφω τωρα για μενα ειναι βασανο Επισης...p3: sorry αλλα το να βαζω και τονους το βλεπω δυσκολο
.
Σκέψου όμως ότι πολλά άτομα θα διαβάσουν το μηνυμά σου και θα παιδεύονται με τα greeklish ή με τα κεφαλαία (προσωπικά κουράζομαι όταν διαβάζω τέτοια μηνύματα). Κατά τη γνώμη μου γράψε με ελληνικούς χαρακτήρες και ας μην έχεις τόνους.