Install certificate authority on nokia 7610
- Einherjar
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Install certificate authority on nokia 7610
Γνωρίζει κανείς αν (και αν ναι πως) γίνεται να εγκαταστήσω τη δικιά μου certificate authority σε series 60 κινητό και ειδικά σε nokia 7610?
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
- mikem4600
- Gbyte level
Ναι, στη ROM του Symbian OS είναι τα pre-installed της Nokia (που περιλαμβάνουν τα δικά της, της Verisign, και των άλλων "κανονικών" CAs).
Το κινητό, πάντως, πέρα από αυτά σίγουρα χρησιμοποιεί τα user defined (=όχι phone manufacturer defined) που υπάρχουν στη SIM, αν έχεις. Συνήθως αυτά τα δίνει ο operator. Δεν έχω δει πουθενά να βάζει από μόνος του ο ίδιος ο (τελικός) χρήστης. Ενδεχομένως να μπορείς να προσθέσεις κάποιο certificate με secure WAP/HTTP download αλλά δεν νομίζω ότι θα το χρησιμοποιήσει π.χ. για software signing παρά μόνο για να επιβεβαιώσει secure sites (τράπεζες κτλ.).
Το κινητό, πάντως, πέρα από αυτά σίγουρα χρησιμοποιεί τα user defined (=όχι phone manufacturer defined) που υπάρχουν στη SIM, αν έχεις. Συνήθως αυτά τα δίνει ο operator. Δεν έχω δει πουθενά να βάζει από μόνος του ο ίδιος ο (τελικός) χρήστης. Ενδεχομένως να μπορείς να προσθέσεις κάποιο certificate με secure WAP/HTTP download αλλά δεν νομίζω ότι θα το χρησιμοποιήσει π.χ. για software signing παρά μόνο για να επιβεβαιώσει secure sites (τράπεζες κτλ.).
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
- Einherjar
- Venus Project Founder
αχα... 
Ελπίζω κάποιος να σε διαψεύσει σύντομα
Βρήκα το http://javaverified.com/ που ίσως κάνει αυτό το sign. Είδομεν...

Ελπίζω κάποιος να σε διαψεύσει σύντομα
Βρήκα το http://javaverified.com/ που ίσως κάνει αυτό το sign. Είδομεν...
- Einherjar
- Venus Project Founder
Ναι μόλις χθες βρήκα κατά λάθος τη λύση. Πρέπει το certificate να σου έρθει να σου έρθει αεριοθούμενο
Δηλαδή μέσω sms/gprs για να γίνει η εγκατάσταση. Αν το περάσεις στο κινητό από το pc σου και κάνεις μετά εγκατάσταση μέσω διπλού κλικ δε παίζει.