κωδικας Ντα Βινσι

Εδώ μπαίνουν θέματα σχετικά με την "έβδομη" τέχνη.
jimblanc
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year
κωδικας Ντα Βινσι

Post by jimblanc » Sat May 13, 2006 11:47 am

σε λιγες μερες βγαινει το πολυαναμενομενο εργο "κωδικας..." και ηδη εχουν προ-πωληθει τα εισιτηρια για την πρωτη βδομαδα... εσεις πηρατε ή χαλαρα καποια στιγμη θα το δειτε...? ή δεν θα το δειτε καθολου γιατι ξερετε οτι αλλο βιβλιο αλλο εργο ή απλα εχετε κατι εναντιον του ολου "κωδικα"?
rigo
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by rigo » Sat May 13, 2006 12:07 pm

Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, αλλά κάποια στιγμή (όταν βρω εισιτήριο) θα πάω! Δεν βιάζομαι πάντως! Δεν είμαι καθόλου εναντίον της ιστορίας αυτής, δεν καταλαβαίνω καν το λόγο που θα μπορούσα να είμαι!
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
jimblanc
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by jimblanc » Sat May 13, 2006 12:30 pm

κοιτα πολλοι το πιστευουν τοσο πολυ αυτο το βιβλιο που εχουν αρχισει και αμφισβητουν την πιστη τους...ξεχνοντας οτι ειναι απλα ενα αστυνομικο μυθιστορ. παντως θα σε συμβουλευα να το παρεις να το διαβασεις...ως γνωστον τα βιβλια δεν ειναι καθολου ιδια με τις κινηματογραφικες ερμηνειες τους....πχ "το ονομα του ροδου" αλλο κορυφαιο βιβλιο...
πολλοι εχουν τρελαθει με τον Κωδικα και εχουν παει γερμανο να κλεισουν προβολες...(οχι μονο μια)
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sat May 13, 2006 1:05 pm

jimblanc wrote:κοιτα πολλοι το πιστευουν τοσο πολυ αυτο το βιβλιο που εχουν αρχισει και αμφισβητουν την πιστη τους...ξεχνοντας οτι ειναι απλα ενα αστυνομικο μυθιστορ.
Δεν είσαι σωστά ενημερωμένος. Η θεωρία περί Ιησού και Μαγδαληνής είναι διατυπωμένη από ιστορικούς από την δεκαετία του 80. Έχουν εκδοθεί πολλά ιστορικά δοκίμια για αυτήν την υπόθεση πολύ πριν τον Κώδικα. Απλά με τον Κώδικα έγινε ευρύτατα γνωστή και ήρθε στη μόδα. Και μάλιστα οι ιστορικοί που υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία έχουν προχωρήσει σε πολύ πιο ακραίες υποθέσεις...

Μάλιστα, τον ίδιο μύθο είχε αξιοποιήσει η Jane Jensen στο adventure game Gabriel Knight 3 του 1999. Όπως και ο κώδικας, έχτισε ένα σενάριο πάνω σε αυτή τη θεωρία.

Τώρα, η ταινία φαντάζομαι θα είναι πιο συμβατική από το βιβλίο, ειδικά στο φινάλε. Μην ξεχνάμε ότι είναι ένα προϊόν μιας πολύ πουριτανικής κοινωνίας. Αλλά όπως και να 'χει, οι συνελεστές της υποσχόνται για ένα υπέροχο κινηματογραφικό θέαμα. Αν το δούμε έτσι, καθαρά ψυχαγωγικά, τότε πιστεύω θα είναι πολύ καλό. Θέλω να είναι το πρώτο έργο που θα δω στην τεράστια αίθουσα του Mall, ας περιμένω και μήνα...
rigo
Gbyte level
Gbyte level

Post by rigo » Sat May 13, 2006 2:03 pm

Προσωπικά δεν κλονίζεται καθόλου η πίστη μου, αλλά και αν το πάρουμε από ιστορικής πλευράς, ποιός είναι σίγουρος για όσα λέγονται στα ευαγγέλια και κολλάει στια άλλες ιστορίες;

Ποια τεράστεια αίθουσα του Mall ρε tsilochr; Για ενημερώστε με!! :smt110
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Sat May 13, 2006 2:17 pm

tsilochr wrote:
jimblanc wrote:κοιτα πολλοι το πιστευουν τοσο πολυ αυτο το βιβλιο που εχουν αρχισει και αμφισβητουν την πιστη τους...ξεχνοντας οτι ειναι απλα ενα αστυνομικο μυθιστορ.
Δεν είσαι σωστά ενημερωμένος. Η θεωρία περί Ιησού και Μαγδαληνής είναι διατυπωμένη από ιστορικούς από την δεκαετία του 80. Έχουν εκδοθεί πολλά ιστορικά δοκίμια για αυτήν την υπόθεση πολύ πριν τον Κώδικα. Απλά με τον Κώδικα έγινε ευρύτατα γνωστή και ήρθε στη μόδα. Και μάλιστα οι ιστορικοί που υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία έχουν προχωρήσει σε πολύ πιο ακραίες υποθέσεις...
Όπως για τα παιδιά που απέκτησε με την Μαγδαληνή, για τον αδερφό του Ιησού κλπ..

Από Dan Brown μόνο τους Illuminati έχω διαβάσει. Τον Κώδικα δεν θέλω να τον διαβάσω πριν δω την ταινία για να έχω αγωνία για το τέλος :-p
Θα την δω όμως όταν και αν βρω εισητήριο, δεν καίγομαι κιόλας :-)
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Sat May 13, 2006 2:55 pm

Ο Dan Brown δεν είναι λογοτέχνης αλλά ένας απλός συγγραφέας που γράφει θριλεράκια και επαναλαμβάνεται σε κάθε του βιβλίο.Αυτό που κάνει είναι μια μεγάλη έρευνα πριν γράψει ένα βιβλίο(αφού κλέψει ασυστόλως από άλλα ιστορικά και μη βιβλία),βάζει ένα ζευγάρι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους,μια θεωρία συνομωσίας(συχνά εμπλέκεται το Βατικανό) τα μιξάρει αυτά με πολύ δόση ανατροπής και απροσδόκητου και τσουπ το best-seller.
Θα ευχαριστηθώ αν δω μια ταινία αντισυμβατική αλλά σύμφωνα με ηθοποιους και trailers θα είναι μια δυνατή συμβατική περιπετειούλα.Πάντως είναι σίγουρο ότι θα κάνει πάταγο, μέχρι και οι απόγονοι της λεγόμενης Μαγδαληνής θα κλείσουν εισιτήρια!
Η αντίδραση της εκκλησίας είναι υπερβολική καταλαβαίνοντας έτσι ότι δυστηχώς η εκκλησία είναι μια πολιτική οργάνωση που επιβάλει ιδεολογία(αναφέρομαι κυρίως στο Βατικανό).
Ποια τεράστεια αίθουσα του Mall ρε tsilochr; Για ενημερώστε με!!
Είναι μία παρόμοια και στη Θεσσαλονίκη,το εισητήριο σ'αυτή έχει 9 ευρά και είναι διπλάσια από τις άλλες.Όμορφη είναι αλλά όχι και 9 ευρώ!
Last edited by xrokos on Sat May 13, 2006 2:58 pm, edited 1 time in total.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Sat May 13, 2006 2:55 pm

rigo wrote:Προσωπικά δεν κλονίζεται καθόλου η πίστη μου, αλλά και αν το πάρουμε από ιστορικής πλευράς, ποιός είναι σίγουρος για όσα λέγονται στα ευαγγέλια και κολλάει στια άλλες ιστορίες;
Σωστός, δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά κάποια φορά, βλέποντας το ντοκυμαντέρ για το ευαγγέλιο του Ιούδα στο ΣΚΑΙ, έμαθα ότι μετά τον θάνατο του Ιησού "κυκλοφορούσαν" πάνω από 30 ευαγγέλια, τα οποία πήρε ένας ιερωμένος/καλόγερος/μοναχός, δεν θυμάμαι τι ήταν και από αυτά επέλεξε τα γνωστά μας 4.
Επομένως τα ευαγγέλια από τα οποία διδάσκονται οι χριστιανοί σήμερα είναι αποτέλεσμα επιλογής ανθρώπου...οπότε...? think for yourself, εγώ τα συμπεράσματα μου τα έχω βγάλει!

Όσο για τον κώδικα, the movie vs the book, πιστεύω πως καλύτερη επιλογή είναι η ταινία γιατί ο dan brown γράφει σενάρια για hollywood κι όχι βιβλία.
Με το παραπάνω σχολιάζω τον τρόπο που γράφει. Έχω διαβάσει το digitall fortress και θα μου άρεσε περισσότερο να το έβλεπα. Σαν βιβλίο, αν και όχι κακό, ούτε αριστούργημα, μου δημιούργησε την αίσθηση ότι θα ήταν μια αριστουργηματική ταινία!

Αυτά από μένα!
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Sat May 13, 2006 3:02 pm

To Digitall Fortress το διάβασα πρόσφατα.Ως βιβλίο δε λέει πολλά(διαβάζεται χαλαρά!), εννοώ το όλο στήσιμο του,την πλοκή κλπ...Ως ταινία θα είναι ένα απλό θριλεράκι.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Sat May 13, 2006 7:33 pm

Από Dan Brawn έχω διαβάσει το Illuminati και αποσπασματικά το DaVinci Code. Είναι απίστευτο πόσο μοιάζουν μεταξύ τους(ένας μυστήριος φόνος, μια θεωρία συνομοσίας, ένας ντετέκτιβ-ήρωας-επιστήμονας, μιά γκόμενα και ένα πολιτικό Βατικάνο πάιζουν standard!). Επίσης είναι αλήθεια ότι όταν διαβάζεις τα βιβλία του Dan Brawn καταλαβαίνεις σίγουρα ότι μιά μέρα θα γίνουν...ταινίες! Όσον αφορά την ταινία Κώδικας Ντα Βίντσι το cast - Οντρέ Τοτού, Τομ Χανκς και Ζαν Ρενό - είναι πολύ δυνατό και οποσδήποτε οι ερμηνείες δεν θα πρέπει να είναι κάτι που θα μείνει απαρατήρητο. :cool:
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Sat May 13, 2006 9:24 pm

silegav wrote: Σωστός, δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά κάποια φορά, βλέποντας το ντοκυμαντέρ για το ευαγγέλιο του Ιούδα στο ΣΚΑΙ, έμαθα ότι μετά τον θάνατο του Ιησού "κυκλοφορούσαν" πάνω από 30 ευαγγέλια, τα οποία πήρε ένας ιερωμένος/καλόγερος/μοναχός, δεν θυμάμαι τι ήταν και από αυτά επέλεξε τα γνωστά μας 4.
[Λουκά πριν την αλλαγή στο λουκ]
Προς Θεού δεν τα επέλεξε ένας μόνο άνθρωπος αλλά Ιερά Σύνοδος ή τέλοσπάντων κάποια επίσημη συνάθροιση! Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Τώρα κατά πόσο διάλεξαν τα σωστά, θεόπνευστότερα, συντηριτικότερα, εγκυρότερα είναι καθαρά θέμα πίστης, κανείς μας δεν ήταν ζωντανός 2000 χρόνια πριν. Άλλοστε μην ξεχνατε πως το δόγμα των καθολικών/διαμαρτυρόμενων κτλ είναι κάπως διαφορετικό από το δικό μας, πχ. η Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρεί πως η Μαγδαληνή δεν ήταν η πόρνη που σκούπισε τα πόδια του Ιησού με τα μαλλιά της, αλλά μια γυναίκα που τη θεράπευσε από εφτά δαιμόνια. Καθένας είναι αυτονόητο πως μπορεί να εκφέρει άποψη και να πιστεύει στο Θεό που τον αντιπροσωπεύει, απλά η παραπληροφόρηση (ημιμάθεια) είναι το πιο επικίνδυνο από όλα.
[/όχι και τόσο Λουκά τελικά]

Όσο για το βιβλίο ή την ταινία, αλοίμονο αν αλλάζαμε την πίστη μας για κάτι που υποστηρίζει μια μερίδα ανθρώπων. Τι μ' αυτό; Μια άλλη μεγαλύτερη πιστεύει πως τα πράγματα δεν γίναν έτσι κι ότι δεν συνέβη τίποτα με τη Μαγδαληνή. Σκοπός είναι να μην επηρρεαστείς ούτε από τους γονείς, ούτε από το Χριστόδουλο, ούτε από τον Νταν Μπράουν, αλλά από τη δική σου συνείδηση και να ταχθείς με όποια πλευρά σου φαίνεται σωστότερη.

Την ταινία σκοπεύω να τη δω σαν μια ενδιαφέρουσα μυθοπλασία, θεωρία συνομωσίας, food for thought και τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Δεν με καίει να τη δω κι από την πρώτη βδομάδα, αλλά θα ήθελα να τη δω χάριν διασκέδασης σύντομα. Και μην ξεχνάτε και το εξής: Αυτοί που τη γύρισαν ποσώς ενδιαφέρονται για να περάσουν θρησκευτικά μηνύματα στον κόσμο. Τις εισπράξεις τους σκέφτονται και μόνο αυτές.

Τέλος, από Νταν Μπράουν έχω διαβάσει τόσο τον Κώδικα, όσο και τους Illuminati (Angels & Demons στην αγγλική του έκδοση) που μου φάνηκε απείρως πιο συναρπαστικό, μιας και βασιζόταν στην πλοκή, στις ανατροπές, στην ίδια την Ρώμη σαν ιστορική πόλη, στην απίστευτη έρευνα (πήρε ειδική άδεια να μπει σε χώρους του Βατικανού που απαγορεύονται στο ευρύ κοινό) και φυσικά δεν πάτησε σε κάποια "καυτή αποκαλυψη" για να πουλήσει αντίτυπα. ;)
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Sun May 14, 2006 2:31 am

Και μένα το Angels And Deamons μου άρεσε περισσότερο.Πιο σφιχτοδεμένο,καλύτερη πλοκή,ομορφότερες περιγραφές.Αν και στο τέλος πήγε να το "φοσκολήσει"και γενικά να δώσει μια πνοή Όνομα του Ρόδου παρόλα αυτά ήταν ένα ευχάριστο βιβλίο.
jimblanc
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by jimblanc » Sun May 14, 2006 2:38 am

tsilochr wrote: Δεν είσαι σωστά ενημερωμένος. Η θεωρία περί Ιησού και Μαγδαληνής είναι διατυπωμένη από ιστορικούς από την δεκαετία του 80. Έχουν εκδοθεί πολλά ιστορικά δοκίμια για αυτήν την υπόθεση πολύ πριν τον Κώδικα. Απλά με τον Κώδικα έγινε ευρύτατα γνωστή και ήρθε στη μόδα. Και μάλιστα οι ιστορικοί που υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία έχουν προχωρήσει σε πολύ πιο ακραίες υποθέσεις...
εννουσα οτι ολα αυτα που λεει ο κωδικας δεν ειναι περα για περα αληθινα...εχει παρει στοιχεια απο παμπολλα αλλα εργα (ερευνας ή μη) αλλα τα εχει διακοσμησει κιολας με δικα του...

ερωτηση: ξερετε οτι ο Brown ειναι αμερικανος εβραικης καταγωγης?
και σαφως ξερετε οτι οι Εβραιοι ακομα περιμενουν τον Μεσσια τους... ειναι τυχαιο?
jimblanc
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by jimblanc » Sun May 14, 2006 2:48 am

silegav wrote:
rigo wrote:Προσωπικά δεν κλονίζεται καθόλου η πίστη μου, αλλά και αν το πάρουμε από ιστορικής πλευράς, ποιός είναι σίγουρος για όσα λέγονται στα ευαγγέλια και κολλάει στια άλλες ιστορίες;
Σωστός, δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά κάποια φορά, βλέποντας το ντοκυμαντέρ για το ευαγγέλιο του Ιούδα στο ΣΚΑΙ, έμαθα ότι μετά τον θάνατο του Ιησού "κυκλοφορούσαν" πάνω από 30 ευαγγέλια, τα οποία πήρε ένας ιερωμένος/καλόγερος/μοναχός, δεν θυμάμαι τι ήταν και από αυτά επέλεξε τα γνωστά μας 4.
Επομένως τα ευαγγέλια από τα οποία διδάσκονται οι χριστιανοί σήμερα είναι αποτέλεσμα επιλογής ανθρώπου...οπότε...? think for yourself, εγώ τα συμπεράσματα μου τα έχω βγάλει!
διαλεχτηκαν τα 4 γιατι ηταν απο τους Αποστολους τα αλλα ολα ανηκουν στην κατηγορια των "κρυφων Ευαγγελιων" μαζι με τα χειρογραφα της Νεκρας θαλασσας και τους υπολοιπους παππυρους....
ποιος ειπε οτι ειναι τα μονα ή οτι το Ευαγγελιο του Ιουδα ειναι το τελευταιο που θα ανακαλυφθει...?ποιος ειπε οτι θα πρεπει να ισχυουν τα 7 θανασιμα αμαρτηματα (ποιος δεν εχει κανει ενα απο αυτα) που οι Αγιοι Πατερες πιστευαν οτι με αυτα ο ανθρωπος ειναι καταδικασμενος να παει στην κολαση :twisted:
η πιστη ορσμενων παντως θα μεινει σταθερη και θα εξακολουθησουν να πιστευουν...
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Sun May 14, 2006 12:12 pm

jimblanc wrote: ερωτηση: ξερετε οτι ο Brown ειναι αμερικανος εβραικης καταγωγης?
και σαφως ξερετε οτι οι Εβραιοι ακομα περιμενουν τον Μεσσια τους... ειναι τυχαιο?
Να λέτε ελεύθερα ό,τι θέλετε βρε παιδιά. Αλλά μη μου λέτε μετά ότι δεν έχετε σχέση με Καρατζαφέρηδες, Εθνικά Μέτωπα και Εθνικά Οπίσθια, σε όποιο σημείο του πολιτικού στερεώματος και αν βρίσκονται...

Ο Dan Brown δεν είναι Εβραίος, από που έχεις αυτή την πληροφορία; Απλώς στη συντηρητική ελληνική κοινωνία οι Εβραίοι είναι πάντα τα μαύρα πρόβατα. Και τώρα τελευταία τους κάνουν παρέα και οι Αλβανοί...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
M.I.T.as
byte level
byte level

Post by M.I.T.as » Sun May 14, 2006 12:31 pm

jimblanc wrote: διαλεχτηκαν τα 4 γιατι ηταν απο τους Αποστολους τα αλλα ολα ανηκουν στην κατηγορια των "κρυφων Ευαγγελιων" μαζι με τα χειρογραφα της Νεκρας θαλασσας και τους υπολοιπους παππυρους....
Και ο Θωμάς Απόστολος ήταν αλλά το Ευαγγέλιό του δεν διαλέχτηκε!!!
It is forbidden to kill. therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.
Voltaire
nantia_86
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by nantia_86 » Sun May 14, 2006 6:58 pm

Δεν έχω διαβάσει τον κώδικα αν και μου έχουν πει κάποια πράγματα!Σήμερα είδα μια εκπομπή στο mega για την ταινία και έδειξε αρκετες σκηνές, μου φάνηκε ενδιαφέρουσα ιστοριούλα, αλλά όχι και τόσο όσο ο χαμός που έχει γίνει τις τελευταίες μέρες... Ήμαρτον όλοι ασχολούνται μ'αυτό τον κώδικα!Χαρακτηριστικά θα πω ότι στις διαφημίσεις πριν από αυτή την εκπομπή οι 6 από τις 8 που είδα αφορούσαν τον κώδικα. Ο καθένας προσπαθεί να τον εκμεταλλευτεί, γι' αυτό και μόνο μπορεί να προτιμήσω να το δω σε κανα χρόνο σε DVD
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
jimblanc
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by jimblanc » Sun May 14, 2006 9:25 pm

σιγα ρε Proxene δηλαδη εσυ εισαι τοσο large που δεν σε νοιαζουν αυτα τα μικρο-αστικα? μην μας τρελανεις...!!!συγγνωμη που δεν ειμαι σαν και εσενα τοσο ελευθερος και πιανομαι ακομα γερα στην γη αλλα ετσι ειναι...

και εχω ξαναπει δεν ειμαι νεο-ναζι και τετοιες λεξεις πρεπει να προσεχουμε πως τις χρησιμοποιουμε!!!
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sun May 14, 2006 11:15 pm

Τις τελευταίες μέρες γίνεται πολύς λόγος γύρω από διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με την χριστιανική πίστη. Για τα πιο πρόσφατα, αφορμή έχει δώσει η μεταφορά στον κινηματογράφο του best-seller του Dan Brown "Κώδικας Da Vinci". Πολλά ακούγονται και γράφονται από διαφόρους

Σπουδάζουμε στη σχολή μια "θετική" επιστήμη. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να αποκομίσουμε είναι η μεθοδολογία της έρευνας και αυτήν μπορούμε να την εφαρμόζουμε σε οποιοδήποτε αντικείμενο χρειάζεται να εξετάσουμε. Θεωρώ, πως δεν υπάρχει a priori αντικειμενικός σχολιαστής. Δυστυχώς όμως έχω διαπιστώσει, και παλαιότερα αλλά και τώρα με αφορμή το θέμα αυτό, πως πολλοί, ουσιαστικά παρασυρόμενοι από τις προσωπικές τους, καθαρά υποκειμενικές και ατεκμηρίωτες θέσεις, αυτοχρίζονται ως υπερασπιστές της αλήθειας, σταυροφόροι της αντικειμενικότητας, στύλοι της επιστημονικότητας και του ορθολογισμού, διανοητές, προοδευτικοί και λόγιοι. Αλλά στην ουσία αποδεικνύονται πολύ χειρότεροι από αυτούς που θέλουν να κατηγορήσουν και να απαξιώσουν

Οι λόγοι είναι οι εξής:
1) Δεν αισθάνονται την ανάγκη να αποδείξουν τίποτα παρα μόνον απαιτούν απο τους άλλους να το κάνουν συνέχεια, χωρίς όμως να είναι και ακροατές των απαντήσεων,
2)δεν αναφέρονται σε βιβλιογραφία, δεν μπαίνουν στον κόπο να εξετάσουν τις πηγές, δεν αισθάνονται την ανάγκη να δουν και να ζυγίσουν τα επιστημονικά δεδομένα
3)θίγονται όταν οι άλλοι συνιστούν ή λογοκρίνουν κάτι, μια πρακτική που καυτηριάζουν έντονα, ωστόσο οι ίδιο θέτουν τον εαυτό τους ως συνήθως υπεράνω αυτού του κανόνα, και κάνουν το ίδιο και χειρότερο,
4)δεν σέβονται την πίστη των άλλων όμως απαιτούν από τους άλλους να υπακούσουν άκριτα, και χωρίς αμφισβήτηση, σε όσα πιστεύουν αυτοί,
5)χρησιμοποιούν με άλλα λόγια "δὐο μέτρα και δύο σταθμά" και όχι την αντικειμενική επιστημονική μεθοδολογία,
6)όταν δεν φτάνουν τα παραπάνω, κάτι που συμβαίνει συνήθως, δεν διστάζουν να επιστρατεύσουν ανακρίβειες και ψεύδη.

Κατά ποια λοιπόν έννοια οι άλλοι είναι σκοταδιστές, ενώ αυτοί δεν είναι ?
Ποια είναι η σχέση τους με την αντικειμενική επιστήμη, όταν καταστρατηγούν κάθε σημείο της μεθοδολογίας της?

Αυτά πολύ συνοπτικά (για κάθε ένα από τα σημεία αυτά υπάρχουν πολλά παραδείγματα)...
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Sun May 14, 2006 11:24 pm

Καλά μην τρελαίνεστε ένα παραμυθάκι έγραψε ο άνθρωπος και το έκανε με καλές προθέσεις.Και λέμε ρε παιδί μου ότι είναι αλήθεια ο Χριστός πήγε με τη Μαγδαληνή!Μαγκιά του σ'αυτό θα κολλήσουμε.Ας πούμε οτι υπάρχουν και απόγονοι τους,εγώ δηλαδή τι να κάνω;Να τους προσκυνήσω;
Να ναι καλά οι άνθρωποι και να ακολουθήσουν το παράδειγμα του προπροπρο...πάππου τους αν το λέει η ψυχή τους.Αλλά μη ξεχνάμε ότι είναι παραμύθι!
Marauder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Marauder » Mon May 15, 2006 12:42 am

jimblanc wrote:
tsilochr wrote: Δεν είσαι σωστά ενημερωμένος. Η θεωρία περί Ιησού και Μαγδαληνής είναι διατυπωμένη από ιστορικούς από την δεκαετία του 80. Έχουν εκδοθεί πολλά ιστορικά δοκίμια για αυτήν την υπόθεση πολύ πριν τον Κώδικα. Απλά με τον Κώδικα έγινε ευρύτατα γνωστή και ήρθε στη μόδα. Και μάλιστα οι ιστορικοί που υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία έχουν προχωρήσει σε πολύ πιο ακραίες υποθέσεις...
εννουσα οτι ολα αυτα που λεει ο κωδικας δεν ειναι περα για περα αληθινα...εχει παρει στοιχεια απο παμπολλα αλλα εργα (ερευνας ή μη) αλλα τα εχει διακοσμησει κιολας με δικα του...

ερωτηση: ξερετε οτι ο Brown ειναι αμερικανος εβραικης καταγωγης?
1) Ο Dan Brown δεν είναι Εβραίος
2) Και να ήταν, ποια η διαφορά; Τι ιδαίτερο έχουν τα άτομα εβραικής θρησκέιας σε σχέση με τους ελληνορθόδοξους ή τους Βαπτιστές του νότου, εκτός από την μα**κια που δέρνει τους πιο σκληροπυρηνικούς της εκάστοτε θρησκείας να κατατάσσουν τους άλλους;
3) Στην Ελλάδα μας φταίει η Καραχασάν που είναι μουσουλμάνα, μας φταίνε οι Εβραίοι, μας φταίει ο Πάπας που είναι καθολικός, μας φταίει Ο Μπούς που είναι Προτεστάντης - είναι δυνατόν να μας φταίνε αυτοί και όχι ο Άνθιμος; 1000 φορές φορέας του Ταλμούδ και της Τορά, παρά ιδεολογικό παιδί του Άνθιμου και του Αθηνών που διάβαζε κατα τη διάρκεια μιας περασμένης επταετίας...1000 φορές με τη μειονοτική Καραχασάν, παρά με αυτούς που λυσσάνε εναντίον της.
4) όποιος έχει κάνει παρέα με ανθρώπους Εβραικής θρησκείας, αντιλαμβάνεται τo πόσο μέγιστες ακρoδεξιές ηλιθιότητες είναι αυτά περί ελέγχου του κόσμου, προτοκόλλων της Σιών κλπ. Και δεν είδα κανέναν εβραίο φίλο μου να περιμένει το μεσσία - μάλλον το καλοκαίρι περιμένουν για να γυρίσουν πίσω στο Τζέρσει ή να επισκεφθούν το Iσραήλ ή κανένα νησί στην Ελλάδα...
5) Da Vinci Code. Εξαιρετικά έξυπνη υπόθεση, με ένα σχετικό ιστορικό background αλλά άθλια γραφή. Ο Dan Brown είναι κατά τη γνώμη μου ένας μετριότατος συγγραφέας που έπιασε μια πανέξυπνη υπόθεση και την έκανε best seller. Μπράβο του, γάτος είναι.

Τωρα αντιλαμβάνομαι γιατί θίγει μερικούς - τη θρησκεία τους, τα πιστεύω τους. Ωστόσο, στο λαικό κράτος, έχει μεγαλύτερη σημασία η δυνατότητα έκφρασης από το αν θίγεται κάποιος στη βάση των αντιλήψεων του, και στο βαθμό της σημασίας που αυτές φέρουν. Συνεπώς, ο όλος διάλογος μου φαίνεται μάλλον άλλων εποχών και ο όλος χαμός για την ταινία λίγο γραφικός. Εδώ η θρησκεία επέζησε της Αναγέννησης και του αιώνος των Φώτων (που εκει και αν έπρεπε να είχαν ξεπεραστεί οι εκκλησιαστικές δομές) θα κολλήσει στον Dan Borwn απο το New Hampshire? I think not...
Marauder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Marauder » Wed May 17, 2006 10:14 am

Sorry that I reiterate - but I read something relevant and hilarious, which I post here, FYI:

Eναντίον της ταινίας «Kώδικας ντα Bίντσι» καταφέρθηκε ο Aρχιεπίσκοπος κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου κηρύγματός του ανήμερα της εορτής του Aγίου Iωάννου του Pέντη στο ομώνυμο Bίλατζ Παρκ. O αρχιεπίσκοπος καταφέρθηκε δριμύτατα εναντίον της σιωνιστικής προπαγάνδας, του ευαγγελίου του Iούδα και της μουσουλμάνας υποψήφιας του ΠAΣOK στην Ξάνθη, ενώ άφησε αιχμές και για τον Aντίχριστο, που φέρεται αναμειγμένος στη συγγραφή του σεναρίου, σε συνεργασία με τον Kουναλάκη και τον Nίκο Kούνδουρο.

O μακαριώτατος σε κατ' ιδίαν συζήτηση με τους δημοσιογράφους εξέφρασε σοβαρότατες επιφυλάξεις και για το κάστινγκ της ταινίας. Tέλος κάλεσε τους πιστούς να μποϋκοτάρουν την ταινία και να στηρίξουν μαζικά τις «Mυστικές Aποστολές III», για τις οποίες μοίρασε προσκλήσεις, μπλουζάκια και πλούσια δώρα.

Παλαιότερα η εκκλησία είχε αντιδράσει και σε άλλες προσπάθειες του διεθνούς τουρκοσιωνισμού να αμφισβητήσει την πίστη μας. Xαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα του τοξικομανούς αστρολόγου Γαλιλαίου, ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο στην πυρά συν 25 χρόνια κάθειρξη με αναστολή, του αποτρόπαιου σατανιστή Xαριλάου Πόττερ (επίσης κάκιστο κάστινγκ), αλλά και του γνωστού Kεφαλλονίτη ποιητή Λασκαράτου, τον οποίο αφόρισε με αποτέλεσμα να μη λειώσει και να λατρεύεται σήμερα εκ παραδρομής ως άγιος.

Ως γνωστόν, η ταινία «Kώδικας ντα Bίντσι» αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου, στο οποίο αναφέρεται ότι ο Iησούς μετά τη σταύρωση πήγε με τη Mαγδαληνή και τον Iούδα στην Kυανή Aκτή και άνοιξε ιρλανδέζικο μπαρ. H εκδοχή αυτή περιλαμβάνεται σε απόκρυφο πάπυρο που βρέθηκε στα ερείπια μιας αρχαίας διαστημικής βάσης εξωγήινων στο Λας Bέγκας και συσχετίζει τον Xριστό με τους κέλτικους μύθους, την ομάδα E, το βουδιστικό αποκρυφισμό, τις αρκούδες της Aρκαδίας, την Oκτωβριανή Eπανάσταση και τη ζωγραφική της Aναγέννησης. Bασικός εκπρόσωπος της τελευταίας είναι ο Kώδικας ντα Bίντσι, γόνος μεγάλης οικογένειας την Iταλίας, από την οποία κατάγονται επίσης ο Kώδικας Mορς, ο Aστικός Kώδικας, ο Kώδικας Oδικής Kυκλοφορίας, καθώς και ο νεαρός Kώδικας Iθαγένειας, μεγάλη ελπίδα της χώρας μας για διάκριση στην ελληνορωμαϊκή πάλη στους Oλυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου.
Post Reply

Return to “Κινηματογράφος - Τηλεοπτικά”