Μοίρασμα IP

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
Post Reply
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Μοίρασμα IP

Post by adam98 » Thu Sep 21, 2006 5:00 pm

Έχω την εξής τοπολογία:
Έχω ένα router o οποίος έχει κάποιες interfaces και συνδέεται σε ένα δίκτυο ,έστω Α.Αυτό που με μπερδεύει είναι το εξής:
Αν μου λέει ότι το δίκτυο Α έχει 30 κόμβους μπορώ να το κόψω (εννοείται έχω class C ip)ανα 32 ip? 2 θα πανε στο δίκτυο και στην broadcast άρα έχω να μοιράσω ακόμα 30.Το θέμα είναι ότι στους κόμβους που μου ζητάνε υπολογίζονται και interfaces ή πρέπει να την κόψω σε μεγαλύτερα κομμάτια πχ 64 για να χωρέσουν οι 30 κόμβοι +|interfaces|
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
Τhe lessons we learn from pain are the ones that make us the strongest
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by P3 » Thu Sep 21, 2006 5:38 pm

Να υποθέσω ότι κάθε κόμβος έχει ένα Interface? Αν ναι τότε τα 32αρια υποδίκτυα σου αρκούν γιατί τότε θα δώσεις μία ΙΡ σε κάθε κόμβο και θα είσαι οκ.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Thu Sep 21, 2006 5:43 pm

Βασικά το υποδίκτυο έχει 30 κόμβους ,όποτε νομίζω ότι θα φύγουν 30 ip εκεί ,αλλά έχω και τον router που συνδέεται στο δίκτυο άρα έχω 1 interface που συνδέεται με το δίκτυο (ο router)οπότε 31,συν τις δύο δεσμευμένες 33 συνολικά για το δίκτυο, άρα την πάτησα?
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Thu Sep 21, 2006 5:45 pm

Για να γίνω περισσότερο σαφής ο router διασυνδέει το δίκτυο με κάποιο άλλο δίκτυο ή με το internet...[/i]
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Thu Sep 21, 2006 6:34 pm

Εάν έχεις 30 nodes τότε έχεις 30 ifaces + ένα του router = 31 + 2 (broadcast,network) = 33 άρα σε 32άρι subnet (/27 - 255.255.255.224) δεν χωράνε. Θα πρέπει να τους βάλεις σε 64άρι subnet (/26 - 255.255.255.192). Εάν τώρα ο router ανήκει μέσα στα 30 nodes τότε είσαι μια χαρά.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Thu Sep 21, 2006 7:23 pm

To πρόβλημα λέει έχω ένα segment με 30 κόμβους ,ένα άλλο με ... κόμβους και ένα άλλο ... και όλα θέλω να τα ενώσω με ένα router.Όποτε και εγώ νομίζω ότι για το πρώτο segment δεν φτάνουν 32 ip και πρέπει να κόψω σε 64αρια[/i]
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Fri Sep 22, 2006 2:05 am

Όχι εάν όπως λές έχεις 30 ξεχωριστά pcs απο τον router δεν φτάνουν και θέλεις ένα 64άρι subnet
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Fri Sep 22, 2006 11:04 am

Ok ευχαριστώ πολύ
Post Reply

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”