Τηλεκατευθυνόμενα πουλιά

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
Post Reply
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Τηλεκατευθυνόμενα πουλιά

Post by The Punisher » Fri Mar 02, 2007 10:40 am

Κινέζοι επιστήμονες πιλοτάρουν ζωντανά περιστέρια
Image
Ερευνητές Ρομποτικής στην ανατολική Κίνα κατάφεραν να τηλεκατευθύνουν περιστέρια εν πτήσει εμφυτεύοντας στον εγκέφαλό τους ηλεκτρόδια και δέκτες, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα.

Το σύστημα τηλεχειρισμού δίνει εντολές στα περιστέρια να πετούν δεξιά, αριστερά, πάνω και κάτω, ανακοίνωσαν οι επιστήμονες του Ερευνητικού Κέντρου Ρομποτικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Σαντόνγκ.

«Τα ηλεκτρόδια διεγείρουν διάφορες περιοχές του εγκεφάλου των περιστεριών ανάλοφα με τα σήματα που μεταδίδουν οι επιστήμονες μέσω υπολογιστή, και αναγκάζουν τα πτηνά να υπακούουν τις εντολές» αναφέρει το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα και αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Πρόκειται για το πρώτο επιτυχές πείραμα του είδους σε περιστέρια σε ολόκληρο τον κόσμο» δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Σου Ζουετσένγκ.

Το σύστημα δοκιμάστηκε για πρώτη φορά σε ποντίκια το 2005 και, σύμφωνα με τους ερευνητές, θα μπορούσε να βελτιωθεί σημαντικά στο μέλλον ώστε να έχει «πρακτικές εφαρμογές».

news.in.gr
Τρομάζω και μόνο στη σκέψη, το τι εξέλιξη μπορεί να έχει. Οι πιο τραβηγμένες ταινίες επιστημονικής φαντασίας (ακόμη και της εποχής μας) γίνονται πραγματικότητα.

Μπρρρρ ... τρομακτικό και πάλι
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Fri Mar 02, 2007 1:54 pm

Το ακούσαμε και αυτό! :shock: :razz:
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Fri Mar 02, 2007 3:22 pm

Τηλεκατευθυνόμενοι άνθρωποι...
Αρχίζω να φοβάμαι...
P@radox
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by P@radox » Fri Mar 02, 2007 4:56 pm

Η πρακτική εφαρμογη που ελπιζουν να κάνουν οι Κινέζοι είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες οπου και ελπίζουν να φτιάξουν ένα ιπτάμενο μπαλέτο..!
Image
P@radox's Space - Ελληνικότατο..!
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Fri Mar 02, 2007 10:51 pm

LoL φοβερό!! :)
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Fri Mar 02, 2007 11:09 pm

Είναι φριχτό.Σαν την ταινιά του Χιτσκοκ τα πουλιά.Καλά τα λέω εγώ κ#%^λοπούλια!
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Sat Mar 03, 2007 2:37 am

Και εγώ παιδιά είμαι τρομοκρατημένος...
Η επιστήμη φέρει και ευθύνη, και ελπίζω να το έχουν καταλάβει αυτό κάποιοι.
Τώρα που έχουμε αρχίσει να "παίζουμε" με τον εγκέφαλο, ελπίζω να μην το θεωρήσουμε "παιχνιδάκι".

Ακούς εκεί, "θα έχει πρακτικές εφαρμογές".
Έτσι, αβίαστα, λες και μιλάμε για την ανακάλυψη του τροχού...
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
N@z_Plir
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by N@z_Plir » Sat Mar 03, 2007 7:21 am

πέρα από τα ιπτάμενα περιστέρια είδα σήμερα στην τηλεόραση τα ιπτάμενα αυτοκίνητα τα οποία δημιουργούν ισραηλινοί επιστήμονες....ΚΑΛΠΑΖΟΥΣΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.τρέχει τρέχει αλλά ποιος την προλαβαίνει?
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Sat Mar 03, 2007 1:54 pm

Είχα δεί και ενα άρθρο που περιέγραφε την τεχνολογία των ιπτάμενων αυτοκινήτων!
Ίσως να το βρήκα εδώ μάλιστα.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sat Mar 03, 2007 2:43 pm

Βασικά η τεχνολογία που λένε οτι χρησιμοποιούν και προτότυπα υπήρχαν από επιστήμονες από την εποχή του Χίτλερ , παίρνοντας τους Γερμανούς επιστήμονες οι Αμερικανοί παρήγαγαν και κάποια οχήματα τα οποία πετούσαν λίγο πιο ψηλά από ένα hovercraft αλλά είχαν πολλά προβλήματα στο πιλοτάρισμα , "τελειοποιημένα" σήμερα υπάρχουν κάποια UAVs που μπορούν να πετάνε/ίπτανται , αλλά έχουν μικρή αυτονομία..
Ουσιαστικά οι αρχές που θα χρησιμοποιούν είναι του ελικοπτέρου , δεν είναι τόσο τραγικό , δεν ανακαλύψαν αντιβαρυτικούς κινητήρες πχ , είναι τεχνολογία του 1946.. :-p
Image
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Sat Mar 03, 2007 3:21 pm

H-a-n-e-b-o-u :-D

+eblogison+
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sat Mar 03, 2007 5:41 pm

[κάφρος]
τηλεκατευθυνόμενα πουλιά, χαρ χαρ χαρ
[/κάφρος]
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Sat Mar 03, 2007 9:25 pm

Ammarkov wrote:"τελειοποιημένα" σήμερα υπάρχουν κάποια UAVs που μπορούν να πετάνε/ίπτανται , αλλά έχουν μικρή αυτονομία..
Ναι, μάλλον για αυτά έλεγα και εγώ.
tsilochr wrote:[κάφρος]
τηλεκατευθυνόμενα πουλιά, χαρ χαρ χαρ
[/κάφρος]
Αεροπλάνα, χερ χερ χερ ;)
Ada Lovelace

Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”