SMTP & IIS 7.0
- Paralias
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
SMTP & IIS 7.0
Καλημέρα σας!
Έκανα web-server ένα laptop το οποίο τρέχει vista και αναγκαστικά έχει IIS 7.0 μέσα.
Το laptop τρέχει μια php εφαρμογή η οποία όμως στέλνει κάποια mails όταν ας πούμε κάνει εγγραφή ένας νέος χρήστης κτλ...
Έλα όμως που αυτά τα mail δε φτάνουν ποτέ στον προορισμό τους...και έχω σπάσει το κεφάλι μου.
Με μία δοκιμαστική .net εφαρμογή για να δω αν δουλεύει το smtp δε βγάζει και πολύ νόημα για το πότε λειτουργεί και πότε όχι.
Μέσα στο php.ini έχω βάλει:
SMTP = localhost
smtp_port = 25
sendmail_from = xmarios@*******.gr
Και στις ρυθμίσεις του SMTP βάζω τον exchange server (o mailer ειναι exchange) και στα specify credentials βάζω κανονικά username και password,αλλά όπως προείπα τα mail δε φτάνουν ποτέ.
Πρέπει να αλλάξω κάποια ρύθμιση στο php.ini?Στις ρυθμίσεις του IIS?
Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp!
P.S.:To pc είναι registered σε domain
Έκανα web-server ένα laptop το οποίο τρέχει vista και αναγκαστικά έχει IIS 7.0 μέσα.
Το laptop τρέχει μια php εφαρμογή η οποία όμως στέλνει κάποια mails όταν ας πούμε κάνει εγγραφή ένας νέος χρήστης κτλ...
Έλα όμως που αυτά τα mail δε φτάνουν ποτέ στον προορισμό τους...και έχω σπάσει το κεφάλι μου.
Με μία δοκιμαστική .net εφαρμογή για να δω αν δουλεύει το smtp δε βγάζει και πολύ νόημα για το πότε λειτουργεί και πότε όχι.
Μέσα στο php.ini έχω βάλει:
SMTP = localhost
smtp_port = 25
sendmail_from = xmarios@*******.gr
Και στις ρυθμίσεις του SMTP βάζω τον exchange server (o mailer ειναι exchange) και στα specify credentials βάζω κανονικά username και password,αλλά όπως προείπα τα mail δε φτάνουν ποτέ.
Πρέπει να αλλάξω κάποια ρύθμιση στο php.ini?Στις ρυθμίσεις του IIS?
Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp!
P.S.:To pc είναι registered σε domain
- Paralias
- Gbyte level
To δοκίμασα.Το θέμα είναι πώς θα κάνει το validation.
Δλδ άντε και έβαλα εγώ SMTP = dias.aueb.gr πώς θα πάρει username και password?
Γι'αυτό βάζω localhost στο php.ini για να πάει μέσω του IIS να στείλει mail και απο'κει προσπαθώ να τον συνδέσω με τον mailer που θέλω,αλλά μάταια...
Άλλος καμιά ιδέα;
Δλδ άντε και έβαλα εγώ SMTP = dias.aueb.gr πώς θα πάρει username και password?
Γι'αυτό βάζω localhost στο php.ini για να πάει μέσω του IIS να στείλει mail και απο'κει προσπαθώ να τον συνδέσω με τον mailer που θέλω,αλλά μάταια...
Άλλος καμιά ιδέα;
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Λοιπόν τα έχουμε μπλέξει λίγο εδώ!
Το SMTP είναι protocol για να στέλνεις emails και μόνο. Επίσης δεν χρησιμοποιεί κάποιου είδους authentication*. Οπότε δεν έχει νόημα να βάλεις username ή password. Αυτά είναι για το POP3/IMAPv4 όπου απλά λαμβάνεις emails, οπότε για να μην διαβάζουν όλοι τα emails απο το mailbox σου, o POP3/IMAP server σε κάνει authenticate (δίνεις ένα username και ένα password) για να σε αφήσει να πάρεις access στο mailbox του username που έδωσες.
Τώρα τι παίζει, επειδή πολύ απλά δεν υπάρχει auth στο SMTP, ο καθένας μπορεί να στέλνει email και να βάλει ότι το email προέρχεται απο τον οποιονδήποτε (πχ μπορείς να συνδεθείς στο dias->port 25 για SMTP και να στείλεις email σε κάποιον πχ σε εμένα έχοντας βάλει στον sender ότι είσαι ο bill_gates@microsoft.com). Για να μην παίζει αυτό ή για να μην πάρει access κάποιος σε έναν server και ξεκινήσει να στέλνει spam emails υπάρχουν συγκεκριμένα rules για το που θα στείλνεις email και απο ποιες IPs. Πχ ο dias.aueb.gr σε αφήνει να στέλνεις παντού emails εάν έχεις συνδεθεί πρώτα σε αυτόν (πχ έχεις κάνει ssh/telnet, οπότε εάν κάνεις κάποια λαλακία θα σε βρούν αμέσως
) ή εάν έχεις IP απο το aueb domain (οπότε πάλι θα σε βρούν άμεσα).
Άρα φρόντισε να κάνεις connect στον SMTP server που έχεις access (δεν παίζει να βάλεις το dias απο το σπίτι σου) ή εάν παίζεις με το localhost είσαι σίγουρος ότι το SMTP service στο PC σου τρέχει (κοινώς ο SMTP server θα πρέπει να ακούει στο port 25 - κάνε telnet localhost 25 και δες τι παίζει).
*: Εδώ υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσεις AUTH TLS πάνω απο το SMTP ώστε να έχεις authenticated και secure smtp sessions αλλά δεν είναι κάτι std.
Το SMTP είναι protocol για να στέλνεις emails και μόνο. Επίσης δεν χρησιμοποιεί κάποιου είδους authentication*. Οπότε δεν έχει νόημα να βάλεις username ή password. Αυτά είναι για το POP3/IMAPv4 όπου απλά λαμβάνεις emails, οπότε για να μην διαβάζουν όλοι τα emails απο το mailbox σου, o POP3/IMAP server σε κάνει authenticate (δίνεις ένα username και ένα password) για να σε αφήσει να πάρεις access στο mailbox του username που έδωσες.
Τώρα τι παίζει, επειδή πολύ απλά δεν υπάρχει auth στο SMTP, ο καθένας μπορεί να στέλνει email και να βάλει ότι το email προέρχεται απο τον οποιονδήποτε (πχ μπορείς να συνδεθείς στο dias->port 25 για SMTP και να στείλεις email σε κάποιον πχ σε εμένα έχοντας βάλει στον sender ότι είσαι ο bill_gates@microsoft.com). Για να μην παίζει αυτό ή για να μην πάρει access κάποιος σε έναν server και ξεκινήσει να στέλνει spam emails υπάρχουν συγκεκριμένα rules για το που θα στείλνεις email και απο ποιες IPs. Πχ ο dias.aueb.gr σε αφήνει να στέλνεις παντού emails εάν έχεις συνδεθεί πρώτα σε αυτόν (πχ έχεις κάνει ssh/telnet, οπότε εάν κάνεις κάποια λαλακία θα σε βρούν αμέσως

Άρα φρόντισε να κάνεις connect στον SMTP server που έχεις access (δεν παίζει να βάλεις το dias απο το σπίτι σου) ή εάν παίζεις με το localhost είσαι σίγουρος ότι το SMTP service στο PC σου τρέχει (κοινώς ο SMTP server θα πρέπει να ακούει στο port 25 - κάνε telnet localhost 25 και δες τι παίζει).
*: Εδώ υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσεις AUTH TLS πάνω απο το SMTP ώστε να έχεις authenticated και secure smtp sessions αλλά δεν είναι κάτι std.
Last edited by HdkiLLeR on Wed Apr 18, 2007 2:10 pm, edited 1 time in total.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Ναι αυτό λέω και εγώ αλλά πρέπει να έχει IP μέσα απο το aueb.
- Paralias
- Gbyte level
Το ξέρω ότι με το smtp μπορείς να στείλεις mail και να φαίνεται το οποιοδήποτε mail (πχ το test που έκανα ήταν με mail marios@cnn.com-άρα καταλαβαίνεις...)
Το θέμα είναι ότι πάω να συνδεθώ στον exchange για να αποφύγω ακριβώς αυτό,το να υπάρχει έστω και ένας που θα λάβει το mail σαν spam και όχι κανονικά(και σαφώς να στέλνεται το mail!)
Έγινα καθόλου πιο σαφής;
Το θέμα είναι ότι πάω να συνδεθώ στον exchange για να αποφύγω ακριβώς αυτό,το να υπάρχει έστω και ένας που θα λάβει το mail σαν spam και όχι κανονικά(και σαφώς να στέλνεται το mail!)
Έγινα καθόλου πιο σαφής;
- Paralias
- Gbyte level
To ίδιο application το έκανα με 2003 win και φυσικά χρησιμοποιώντας παλαιότερη έκδοση του IIS και ενώ ας πούμε το mail στο gmail ερχόταν κανονικά,στο hotmail πήγαινε στα spam και μάλιστα χωρίς να μου δίνει τη δυνατότητα να το μαρκάρω ως safe.
Και τέλος,μέσα στο domain δεν ερχόταν κανένα mail.
Γι'αυτό είπα να το στήσω με IIS 7 αλλά έτσι ούτε καν στέλνει mail...
Και τέλος,μέσα στο domain δεν ερχόταν κανένα mail.
Γι'αυτό είπα να το στήσω με IIS 7 αλλά έτσι ούτε καν στέλνει mail...
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Ok έγεινες. Σωστά τα έκανες τα παραπάνω που λες στο 1ο post αλλά δεν έπρεπε το email να είναι from@[κάποιο domain_που_δεν_είναι_δικο_σου].
- Paralias
- Gbyte level
Στο application με τα 2003 win έχω βάλει το mail του gmail μου.Γι'αυτό δλδ έρχονται κανονικά;
Επίσης,αφού ο IIS 7 μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω deliver ενα mail σε κάποιον άλλο SMTP Server γι'αυτό το προσπαθώ.Να πάει δλδ το mail στον exchange να κάνει authentication και απο'κει να φύγει ώστε να πάει στάνταρ σε inbox και όχι spam.
Τέλος,μέσα στο domain γιατί δε μου έρχεται κάποιο mail?
Επίσης,αφού ο IIS 7 μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω deliver ενα mail σε κάποιον άλλο SMTP Server γι'αυτό το προσπαθώ.Να πάει δλδ το mail στον exchange να κάνει authentication και απο'κει να φύγει ώστε να πάει στάνταρ σε inbox και όχι spam.
Τέλος,μέσα στο domain γιατί δε μου έρχεται κάποιο mail?
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Εδώ το έχασα λίγο. Για να ξεκινήσουμε: στον exchange φτάνει το email ή σε προηγούμενο στάδιο σκάει το όλο θέμα (κοινώς πρίν γίνει deliver);
- Paralias
- Gbyte level
Πάμε πάλι...
Το application στο pc με τα win 2003 έχω βάλει στο php.ini το mail του gmail μου(αυτό το αναφέρω διότι απ'ότι κατάλαβα στέλνει τα mail επειδή είναι του gmail και όχι του εσωτερικού domain) και στον IIS έβαλα το domain που είναι registered το pc (μόνο τότε δούλεψε)
Στα Vista με IIS 7 προσπαθώ να κάνω deliver το mail στον exchange και να φύγει απο'κει.Όμως δεν έχω ιδέα αν το πρόβλημα σκάει όταν φτάνει στον exchange ή πιο πριν...Αλλά δε νομίζω ότι μπορώ να το καταλάβω κιόλας...Πώς θα ξέρω αν φτάνει το Mail στον exchange και κάθεται εκεί απλά;
Το application στο pc με τα win 2003 έχω βάλει στο php.ini το mail του gmail μου(αυτό το αναφέρω διότι απ'ότι κατάλαβα στέλνει τα mail επειδή είναι του gmail και όχι του εσωτερικού domain) και στον IIS έβαλα το domain που είναι registered το pc (μόνο τότε δούλεψε)
Στα Vista με IIS 7 προσπαθώ να κάνω deliver το mail στον exchange και να φύγει απο'κει.Όμως δεν έχω ιδέα αν το πρόβλημα σκάει όταν φτάνει στον exchange ή πιο πριν...Αλλά δε νομίζω ότι μπορώ να το καταλάβω κιόλας...Πώς θα ξέρω αν φτάνει το Mail στον exchange και κάθεται εκεί απλά;
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Φίλε sorry αλλά δεν μπορώ να σε πιάσω. Κάτι έχω καταφέρει να συνάγω για το πως είναι οργανωμένο το setup αλλά κάτι έχει παίξει εκεί. Exchange και gmail μαζί με έχουν μπερδέψει
. Τώρα όσον αφορά τι παίζει με τον exchange server τα πάντα μπορείς να δεις όχι μόνο εάν φτάνει ένα email, αλλά πόση ώρα κάθησε πότε έγεινε relay κλπ κλπ.
http://www.msexchange.org/tutorials/The ... _Tool.html

http://www.msexchange.org/tutorials/The ... _Tool.html
- Paralias
- Gbyte level
Ωραία,λοιπόν να τα πω καλύτερα γιατί είναι γεγονός ότι στις περιγραφές δεν τα πάω καλα...
Έχουμε ένα web-application που είναι στημένο σε 2 PC.
Το ένα pc έχει win 2003 και το άλλο vista.
Και τα 2 pc είναι registered στο ίδιο domain.
Οκ μέχρι εδώ;
Σ'αυτό με τα 2003 στο php.ini έχω βάλει:
SMTP = localhost
smtp_port = 25
sendmail_from = *******@gmail.com
και στον IIS απλά έβαλα και το domain και τότε λειτούργησε.Το πρόβλημα που σκάει εδώ είναι ότι λαμβάνουν όλοι mail εκτός από τα mail του domain.Δλδ ενώ έρχεται mail κανονικά στο gmail ας πούμε,στο xmarios@domain.gr δεν έρχεται ποτέ.
Επίσης,τα mail που σκάνε στο hotmail πάνε στα junk χωρίς δυνατότητα marked as safe.
Bλέποντας λοιπόν εγώ αυτό το πρόβλημα και βλέποντας και τον IIS 7.0 λέω "Αφού μπορούμε να κάνουμε deliver ένα mail σε έναν smtp server τότε θα το κάνουμε deliver στον exchange και θα το διώξουμε απο'κει.Έτσι,θα πηγαίνει παντού και πάντα
"
Ο exchange είναι ο mailer που χρησιμοποιούμε εδώ στο domain για να στέλνουμε και να λαμβάνουμε mail(έτσι μπαίνει στο παιχνίδι o exchange)
Έτσι λοιπόν,βάζω στο php.ini
SMTP = localhost
smtp_port = 25
sendmail_from = xmarios@domain.gr
και στο config του IIS βάζω πάλι mail το xmarios@domain.gr,deliver to SMTP server τον exchange και για authentication βάζω το username και password μου.
Αλλά δε στέλνει πουθενά:(
So,τι κάνω λάθος;Τώρα έγινα κατανοητός ή σε έμπλεξα περισσότερο;
Μήπως να βάλω σαν SMTP server κάποιον free mailer και να τελειώνει η υπόθεση;Τότε θα λαμβάνω mail και στο domain?
Οκ μέχρι εδώ;
Σ'αυτό με τα 2003 στο php.ini έχω βάλει:
SMTP = localhost
smtp_port = 25
και στον IIS απλά έβαλα και το domain και τότε λειτούργησε.Το πρόβλημα που σκάει εδώ είναι ότι λαμβάνουν όλοι mail εκτός από τα mail του domain.Δλδ ενώ έρχεται mail κανονικά στο gmail ας πούμε,στο xmarios@domain.gr δεν έρχεται ποτέ.
Επίσης,τα mail που σκάνε στο hotmail πάνε στα junk χωρίς δυνατότητα marked as safe.
Bλέποντας λοιπόν εγώ αυτό το πρόβλημα και βλέποντας και τον IIS 7.0 λέω "Αφού μπορούμε να κάνουμε deliver ένα mail σε έναν smtp server τότε θα το κάνουμε deliver στον exchange και θα το διώξουμε απο'κει.Έτσι,θα πηγαίνει παντού και πάντα

Ο exchange είναι ο mailer που χρησιμοποιούμε εδώ στο domain για να στέλνουμε και να λαμβάνουμε mail(έτσι μπαίνει στο παιχνίδι o exchange)
SMTP = localhost
smtp_port = 25
και στο config του IIS βάζω πάλι mail το xmarios@domain.gr,deliver to SMTP server τον exchange και για authentication βάζω το username και password μου.
Μήπως να βάλω σαν SMTP server κάποιον free mailer και να τελειώνει η υπόθεση;Τότε θα λαμβάνω mail και στο domain?
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Αυτό είναι που μπερδεύει γενικότερα, μιλάμε για windows domain (είναι δηλαδή και τα 2 pc κάτω απο το ίδιο domain forest) ή μιλάμε για inet domain πχ @aueb.gr δηλαδή έχεις authoritative DNS για ένα Domain και έχεις κάνει εκεί register τα 2 PC (έχεις περάσει δηλαδή τα κατάλληλα A records). Γιατί εάν είναι το πρώτο (πχ είναι κάτω απο το ίδιο windows domain τότε αυτό είναι αδιάφορο για το θέμα του SMTP)Paralias wrote:Ωραία,λοιπόν να τα πω καλύτερα γιατί είναι γεγονός ότι στις περιγραφές δεν τα πάω καλα...
Οκ μέχρι εδώ;
Μάλλον το domain.gr δεν έχει το κατάλληλο MX record. Όταν εσύ χρησιμοποιείς το gmail για να στέλνεις emails και στείλεις κάτι το marios@domain.gr τότε το gmail θα ρωτήσει το MX record του domain.gr για να βρεί που θα κάνει deliver το mail. Κοινώς ποιά είναι η IP του mailer για το domain.gr. Εάν δεν υπάρχει ή είναι άλλη τότε το gmail και κανένας άλλος SMTP server δεν θα μπορέσει να σε βρεί.Paralias wrote: Σ'αυτό με τα 2003 στο php.ini έχω βάλει:
SMTP = localhost
smtp_port = 25
Ωραία πολύ απλό το κόλημα. Στον exchange είναι το prob. Δες το link που σου έδωσα παραπάνω για να τον κάνεις debug. Σωστή είναι η λογική σου πάντως.Paralias wrote: Bλέποντας λοιπόν εγώ αυτό το πρόβλημα και βλέποντας και τον IIS 7.0 λέω "Αφού μπορούμε να κάνουμε deliver ένα mail σε έναν smtp server τότε θα το κάνουμε deliver στον exchange και θα το διώξουμε απο'κει.Έτσι,θα πηγαίνει παντού και πάντα"
SMTP = localhost
smtp_port = 25
- Paralias
- Gbyte level
Eδώ σε έχασα εγώ...Μάλλον το domain.gr δεν έχει το κατάλληλο MX record. Όταν εσύ χρησιμοποιείς το gmail για να στέλνεις emails και στείλεις κάτι το marios@domain.gr τότε το gmail θα ρωτήσει το MX record του domain.gr για να βρεί που θα κάνει deliver το mail. Κοινώς ποιά είναι η IP του mailer για το domain.gr. Εάν δεν υπάρχει ή είναι άλλη τότε το gmail και κανένας άλλος SMTP server δεν θα μπορέσει να σε βρεί.

Έκανα κάτι άλλο μήπως και λυθεί μία και καλή το πρόβλημα.Έβαλα τον ΑrgoSoft Mail Server και μόλις πάει να στείλει mail παίρνω τα εξής μηνύματα στο log file...
Έχω αντικαταστήσει με * το username του gmail και το domain με domain.gr19/4/2007 12:40:18 μμ - SMTP Server started. Listening on port 25
19/4/2007 12:40:18 μμ - POP3 Server started. Listening on port 110
19/4/2007 12:40:18 μμ - Finger Server started. Listening on port 79
19/4/2007 12:40:18 μμ - Error starting Web server: [10013] Permission denied.
Message size limit 5 MB
Winsock version: $0101
High version: $0202
Description: WinSock 2.0
System status: Running
Maximum sockets: 32767
Local host: vista
Local addresses: 192.168.1.51
Local host after reverse lookup: vista.domain.gr
19/4/2007 12:45:49 μμ - SMTP Server started. Listening on port 25
19/4/2007 12:45:49 μμ - POP3 Server started. Listening on port 110
19/4/2007 12:45:49 μμ - Finger Server started. Listening on port 79
19/4/2007 12:45:49 μμ - Error starting Web server: [10013] Permission denied.
Message size limit 5 MB
19/4/2007 12:47:00 μμ - Requested SMTP connection from 127.0.0.1
19/4/2007 12:47:01 μμ - SMTP connection with 127.0.0.1 ended. ID=1
19/4/2007 12:47:01 μμ - Requested SMTP connection from 127.0.0.1
19/4/2007 12:47:02 μμ - SMTP connection with 127.0.0.1 ended. ID=2
19/4/2007 12:51:44 μμ - Requested SMTP connection from 127.0.0.1
19/4/2007 12:51:44 μμ - SMTP connection with 127.0.0.1 ended. ID=3
19/4/2007 12:51:44 μμ - Requested SMTP connection from 127.0.0.1
19/4/2007 12:51:45 μμ - SMTP connection with 127.0.0.1 ended. ID=4
19/4/2007 12:56:18 μμ - SMTP Server started. Listening on port 25
19/4/2007 12:56:18 μμ - POP3 Server started. Listening on port 110
19/4/2007 12:56:18 μμ - Finger Server started. Listening on port 79
19/4/2007 12:56:18 μμ - Error starting Web server: [10013] Permission denied.
Message size limit 5 MB
19/4/2007 12:57:24 μμ - Requested SMTP connection from 127.0.0.1
19/4/2007 12:57:24 μμ - ( 1) 220 ArGoSoft Mail Server Freeware, Version 1.8 (1.8.9.1)
19/4/2007 12:57:24 μμ - ( 1) HELO vista
19/4/2007 12:57:24 μμ - ( 1) 250 Welcome [127.0.0.1], pleased to meet you
19/4/2007 12:57:24 μμ - ( 1) MAIL FROM:<******@gmail.com>
19/4/2007 12:57:24 μμ - ( 1) 250 Sender "******@gmail.com" OK...
19/4/2007 12:57:24 μμ - ( 1) RCPT TO:<xmarios@domain.gr>
19/4/2007 12:57:24 μμ - ( 1) 551 User not local. We don't relay
19/4/2007 12:57:25 μμ - ( 1) QUIT
19/4/2007 12:57:25 μμ - ( 1) 221 Aba he
19/4/2007 12:57:25 μμ - SMTP connection with 127.0.0.1 ended. ID=1
19/4/2007 12:57:25 μμ - Requested SMTP connection from 127.0.0.1
19/4/2007 12:57:25 μμ - ( 2) 220 ArGoSoft Mail Server Freeware, Version 1.8 (1.8.9.1)
19/4/2007 12:57:25 μμ - ( 2) HELO vista
19/4/2007 12:57:25 μμ - ( 2) 250 Welcome [127.0.0.1], pleased to meet you
19/4/2007 12:57:25 μμ - ( 2) MAIL FROM:<******@gmail.com>
19/4/2007 12:57:25 μμ - ( 2) 250 Sender "******@gmail.com" OK...
19/4/2007 12:57:25 μμ - ( 2) RCPT TO:<******@gmail.com>
19/4/2007 12:57:25 μμ - ( 2) 551 User not local. We don't relay
19/4/2007 12:57:26 μμ - ( 2) QUIT
19/4/2007 12:57:26 μμ - ( 2) 221 Aba he
19/4/2007 12:57:26 μμ - SMTP connection with 127.0.0.1 ended. ID=2
19/4/2007 1:02:20 μμ - Requested SMTP connection from 127.0.0.1
19/4/2007 1:02:20 μμ - ( 3) 220 ArGoSoft Mail Server Freeware, Version 1.8 (1.8.9.1)
19/4/2007 1:02:20 μμ - ( 3) HELO vista
19/4/2007 1:02:20 μμ - ( 3) 250 Welcome [127.0.0.1], pleased to meet you
19/4/2007 1:02:20 μμ - ( 3) MAIL FROM:<******@gmail.com>
19/4/2007 1:02:20 μμ - ( 3) 250 Sender "******@gmail.com" OK...
19/4/2007 1:02:21 μμ - ( 3) RCPT TO:<xmarios@domain.gr>
19/4/2007 1:02:21 μμ - ( 3) 551 User not local. We don't relay
19/4/2007 1:02:21 μμ - ( 3) QUIT
19/4/2007 1:02:21 μμ - Requested SMTP connection from 127.0.0.1
19/4/2007 1:02:21 μμ - ( 4) 220 ArGoSoft Mail Server Freeware, Version 1.8 (1.8.9.1)
19/4/2007 1:02:21 μμ - ( 3) 221 Aba he
19/4/2007 1:02:21 μμ - SMTP connection with 127.0.0.1 ended. ID=3
19/4/2007 1:02:21 μμ - ( 4) HELO vista
19/4/2007 1:02:21 μμ - ( 4) 250 Welcome [127.0.0.1], pleased to meet you
19/4/2007 1:02:21 μμ - ( 4) MAIL FROM:<******@gmail.com>
19/4/2007 1:02:21 μμ - ( 4) 250 Sender "******@gmail.com" OK...
19/4/2007 1:02:22 μμ - ( 4) RCPT TO:<*******@gmail.com>
19/4/2007 1:02:22 μμ - ( 4) 551 User not local. We don't relay
19/4/2007 1:02:22 μμ - ( 4) QUIT
19/4/2007 1:02:22 μμ - ( 4) 221 Aba he
19/4/2007 1:02:22 μμ - SMTP connection with 127.0.0.1 ended. ID=4
- Sreak
- Venus Project Founder
- Academic status: PhD
Κάπου στα options του mail Server έχει μία επιλογή "Allow Relay" τσέκαρε την.
Όσον αφορά τον Web Server που δεν ξεκινάει μην ανησυχείς γιατί προσπαθεί να τον σηκώσει στο port 80 αλλά εκεί τρέχει ο IIS.
Απλά δεν θα έχει Web Interface o mail Server το οποίο δεν σε νοιάζει.
Πάτα και το κουμπάκι Do not use Web interface.
Κάντο restart και μπορεί να παίξει.
Όσον αφορά τον Web Server που δεν ξεκινάει μην ανησυχείς γιατί προσπαθεί να τον σηκώσει στο port 80 αλλά εκεί τρέχει ο IIS.
Απλά δεν θα έχει Web Interface o mail Server το οποίο δεν σε νοιάζει.
Πάτα και το κουμπάκι Do not use Web interface.
Κάντο restart και μπορεί να παίξει.