Από το PortalΤην Τετάρτη 13 Ιουνίου 2007 και ώρα 10:00-11:00, ο Άρης Κοσμόπουλος θα παραθέσει ομιλία με θέμα "Διήθηση ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με διάφορες μορφές του απλοϊκού ταξινομητή Bayes και διαμοιρασμό φίλτρων μεταξύ χρηστών." (περίληψη), στην Αίθουσα Συνελεύσεων στο κεντρικό κτήριο ΟΠΑ, στην πτέρυγα Αντωνιάδου, στον 5ο όροφο.
Επίσης, την Τετάρτη, στις 20 Ιουνίου 2007 και ώρα 12:00-14:00, ο Χρίστος Παπαδημητρίου από το University of California at Berkeley θα παραθέσει ομιλία με θέμα "Το διαδίκτυο ως ερευνητικό αντικείμενο." (περίληψη), στην Αίθουσα Α41 στο κεντρικό κτήριο ΟΠΑ, στην πτέρυγα Αντωνιάδου, στον 4ο όροφο.
Τα σεμινάρια διοργανώνονται από ομάδα μελών Δ.Ε.Π. του Τμήματος Πληροφορικής (Θ. Καλαμπούκης, Π. Κωνσταντόπουλος, Μ. Βαζιργιάννης, Μ. Σιδέρη, Β. Βασσάλος , Ι. Ανδρουτσόπουλος), των οποίων τα ερευνητικά ενδιαφέροντα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα μεθόδων απόκτησης, αναπαράστασης, ανάκτησης και γενικότερα διαχείρισης γνώσεων και πληροφοριών.
Εκτός από τα παραπάνω μέλη ΔΕΠ, τις ομιλίες παρακολουθούν φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορες) που εκπονούν εργασίες υπό την καθοδήγησή τους. Οι ομιλίες είναι ανοικτές σε όλους και ελπίζουμε ότι θα τις παρακολουθούν και άλλα μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος, ιδιαίτερα του Τομέα Πληροφοριακών Συστημάτων και Βάσεων Δεδομένων, συνάδελφοι από άλλα ιδρύματα, φοιτητές του Ο.Π.Α. κλπ. Το σεμινάριο είναι προσανατολισμένο κυρίως προς ερευνητικά θέματα, καθώς επίσης συστήματα και εφαρμογές που αποτελούν καινοτομίες ή παρουσιάζουν άλλο έντονο ενδιαφέρον. Οι ομιλίες είναι τεσσαρων ειδών: ομιλίες επιπέδου συνεδρίου (45' παρουσίαση και 15' ερωτήσεις), σύντομες παρουσιάσεις ιδεών ή εργασιών (δύο παρουσιάσεις διάρκειας 15-20' τη φορά και συζήτηση), ενημερωτικές παρουσιάσεις (1-2 θέματα τη φορά) και εσωτερικές ομιλίες (απευθύνονται κυρίως στα μέλη του Τμήματος, αλλά είναι ανοικτές σε όλους). Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παρουσιάσετε εργασία σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με ένα από τα μέλη ΔΕΠ που διοργανώνουν το σεμινάριο.
Πηγή: http://pages.cs.aueb.gr/sdep/
Θέλω να σχολιάσω ότι έχω ήδη παρακολουθήσει μια φορά την ομιλία του Παπαδημητρίου για το Internet στο συνέδριο οφιτητών ΗΜΜΥ, και ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρουσα. Οπότε και όποιος στεναχωρήθηκε που δεν μπόρεσε να πάει τότε, there's another chance!!!
Εγώ σίγουρα θε κάνω τα πάντα για να είμαι εκεί. Απλά μου προκαλεί εντύπωση ότι θα μιλήσει ένας τέτοιο guru σε μια τόσο μικρή αίθουσα. Υπάρχει πιθανότητα να έρθει αρκετός κόσμος, που θα χωρέσουν ?