Λοιπόν παίδες, έχω κάποιες σκέψεις που θα ήθελα να ακουστούν και θα προσπαθήσω να τα πώ απλά και σύντομα για να μην κουράσω κανέναν και να συμμετέχουν στη συζήτηση όσο περισσότεροι γίνεται...
(είχε ξανασυζητηθεί φευγαλέα απο κάποιον θυμάμαι αλλά μάλλον τώρα είναι πάλι επίκαιρο και ας μην το καταλαβαίνουν μερικοί)
Καταρχάς να ξεκαθαρίσω οτι το venus δεν έχει καμία σχέση με το παρόν θέμα αλλά μόνο με εμένα και τα στοιχεία μου είναι διαθέσιμα με pm σε όποιον θελήσει. Θα φροντίσω αφενός να μην προκαλέσει και να μην ξεφύγει το θέμα απο τα επιτρεπτά όρια και αφετέρου να τονίζω ότι το forum δεν έχει καμία ανάμειξη όσο δεν θα θέλει να έχει.
Έχουμε και λέμε λοιπόν...
Είναι γνωστό σε όλους μας οτι το τμήμα της πληροφορικής διαφέρει απο τα άλλα τμήματα της σχολής ώς προς τη φύση, τη δομή και τις ανάγκες του. Ως εκ τούτου θα μπορούσε κάποιος να πει οτι θα μπορούσε να εκφράζεται καλύτερα απο μια διαφορετική γενική συνέλευση απο αυτή που έχουμε.
Τι εννοώ..
Μια ενδεχόμενη κατάληψη έχει πολύ μεγάλες επιπτώσεις στους φοιτητές του τμήματος (και γενικότερα αλλά δεν μπορώ να μπλεχτώ στα τσιφλίκια των παρατάξεων τώρα ούτε το θέλω) επειδή θα χάσουν πολύτιμα εργαστήρια (+ διαλέξεις πάντα) και θα δώσουν μαζεμένες εργασίες χωρίς προετοιμασία και σε πολύ μικρά χρονικά διαστήματα που καταντάνε να είναι απογορευτικά φυσικά ειδικά για όσους έχουν διάθεση και όρεξη για δουλειά και δεν κοιτάνε απλά να περάσουν το μάθημα (εγώ το έκανα και αυτό δυστυχώς).
Για να μην πολυλογώ και να είμαι ευθύς έχω την αίσθηση ότι οι διαθέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης οδήγησαν σε αυτό το φαινόμενο (χωρίς να σημαίνει ότι αν ήταν άλλη ενδεχομένως δεν θα προσπαθούσε να περάσει τα ίδια αλλά δεν με απασχολεί η πολιτική διάσταση) οπότε με απλή λογική και απλά μαθηματικά έχω την αίσθηση ότι τα φαινόμενα αυτά θα ενταθούν πάλι.
Μέσα απο την παρούσα γενική συνέλευση δεν υπάρχει χώρος για να προωθήσουμε ατομικά συμφέροντα του τμήματος επειδή κρατείται απο παρατάξεις και αναφέρεται σε όλη τη σχολή και γίνεται το γνωστό μπάχαλο που όλοι έχουμε δει.
Αισθάνομαι ανασφάλεια γιατί δεν θέλω να βρεθώ ξανά προ τετελεσμένων γεγονότων που δεν είναι και αναστρέψιμα και μένουμε απλοί παρατηρητές.
Να ξεκαθαρίσω και ότι είμαι τριτοετής φοιτητής, οτι δεν ανήκω σε καμία παράταξη και ότι έχω ψηφίσει και συνέχιση των καταλήψεων στο παρελθόν και παύση. Σέβομαι τον αγώνα των νέων και είμαι υπέρ του αγώνα (και αυτο που λέμε τώρα αγώνας είναι) και αν τελικά ξεκινήσει κάτι εννοείται ότι θα υπάρχει απόλυτος σεβασμός στη ΓΣ της σχολής και συνύπαρξη. Δεν υπάρχει θέμα διαφωνιών απλά κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να κάνει νόμιμες κινήσεις και θέλω πολύ αν τελικά βγει κάτι απο αυτό να μην είναι αφορμή για βόλεμα αλλά το αντίθετο. Να πιεστούμε δηλαδή κάνοντας μαθήματα να μην σταματάμε και τον αγώνα των δρόμων, να βάλουμε στο τραπέζι και να υλοποιήσουμε εναλλακτικές μορφές δράσης πέραν της κατάληψης (με δεδομένο οτι εμείς δεν θα βγάζουμε κατάληψη εννοώ. αλλιώς αν βγάζουμε είναι απόλυτα δεκτό εννοείται).
Να ξεκαθαρίσω οτι δεν γνωρίζω τη νομική διάσταση του θέματος και ξέρω ότι πρέπει να το ψάξουμε το θέμα αλλά επειδή δεν αφορά μόνο εμένα θέλω πρώτα να ακούσω σκέψεις και να δω διαθέσεις. Προφανώς δεν μπαίνουν όλοι οι φοιτητές του τμήματος στο venus αλλά μπαίνει ένα σεβαστό μέρος τους και αν ξεκινήσει κάτι αν δεν είμαι μόνος μου θα το κοινοποιήσουμε με τους γνωστούς τρόπους και θα προχωρήσει αν το θέλει ο κόσμος.
Πρέπει να δούμε τα νομικά θέματα γιατί ξέρω οτι ήδη η ΓΣ μας δεν έχει ούτε καταστατικό και δεν ξέρω τι μπορούμε να κάνουμε και τι όχι. Πρακτικά πάντως με κλειστή σχολή μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα αμφιθέατρα Α',Β' και Γ' και το lab που είναι στην Πατησίων εκτός σχολής και να αλλάζουμε προσωρινά το πρόγραμμα ώστε να βολευόμαστε όλοι.
Δεν έχω ξανασχοληθεί σοβαρά αλλά ίσως να πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας όσο είναι καιρός οπότε ακούω σκέψεις και το βλέπουμε..
Ευχαριστώ
Κωνσταντίνος
- Home Board index
- Search
-
- It is currently Mon Jun 16, 2025 7:57 pm
- All times are UTC+03:00
Γενική Συνέλευση τμήματος Πληροφορικής
Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
-
- Kilobyte level
- Posts: 372
- Joined: Mon Sep 11, 2006 3:57 am
- Gender: ♂
- Location: Στον τελευταίο οικισμό των Βριλ . . .
Γενική Συνέλευση τμήματος Πληροφορικής
Post by Elder » Tue Sep 25, 2007 5:35 pm
Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει,
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει..
κι αν ο κλοιός στενεύει,
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει..
Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”
Jump to
- Γενικά
- ↳ Ανακοινώσεις
- ↳ Παλιά θέματα και Σημειώσεις
- ↳ Παλιές Συζητήσεις
- ↳ Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021
- ↳ Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020
- ↳ Ακαδημαϊκό Έτος 2018-2019
- ↳ Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018
- ↳ Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017
- ↳ Ακαδημαϊκό Έτος 2013-2014
- ↳ Ακαδημαϊκό Έτος 2012-2013
- ↳ Ακαδημαϊκό Έτος 2011-2012
- ↳ Ακαδημαϊκό Έτος 2010-2011
- ↳ Ακαδημαϊκό Έτος 2009-2010
- ↳ Ακαδημαϊκό Έτος 2008-2009
- ↳ Ακαδημαϊκό Έτος 2007-2008
- ↳ Ακαδημαϊκό Έτος 2006-2007
- ↳ Ακαδημαϊκό Έτος 2005-2006
- ↳ Ακαδημαϊκό Έτος 2004-2005
- ↳ Ακαδημαϊκό Έτος 2003-2004
- Προπτυχιακά Μαθήματα
- ↳ Υποχρεωτικά Μαθήματα
- ↳ 1ο έτος
- ↳ 2ο έτος
- ↳ 3ο έτος
- ↳ Μαθήματα Κύκλων και Κατευθύνσεων
- ↳ Μαθήματα ελεύθερης επιλογής
- ↳ Παιδαγωγικά Μαθήματα
- Μεταπτυχιακά Μαθήματα
- ↳ Μεταπτυχιακό Επιστήμης Υπολογιστών
- ↳ Μεταπτυχιακό Πληροφοριακών Συστημάτων
- ↳ Μεταπτυχιακό Πληροφοριακών Συστημάτων(part-time)
- ↳ Μεταπτυχιακό Μαθηματικών της Αγοράς και της παραγωγής
- Ακαδημαϊκά
- ↳ Τμήμα - Πανεπιστήμιο
- ↳ Υπηρεσίες Πανεπιστημίου
- ↳ Μεταπτυχιακά
- ↳ Venus Community
- ↳ Συνέδρια - Σεμινάρια
- ↳ Ακαδημαϊκά Νέα
- ↳ Διαλέξεις φοιτητών
- ↳ FOSS AUEB Community
- Τεχνολογία
- ↳ Hardware
- ↳ Software
- ↳ Δίκτυα υπολογιστών - Internet
- ↳ Λειτουργικά συστήματα
- ↳ Προγραμματισμός
- ↳ Τεχνολογικά Νέα
- ↳ Tutorials
- Playground
- ↳ Αναδημοσιεύσεις
- ↳ Venus Contests
- ↳ Αθλητισμός
- ↳ Βιβλία
- ↳ Μουσική
- ↳ Κινηματογράφος - Τηλεοπτικά
- ↳ Gaming
- ↳ Άλλα ψυχαγωγικά θέματα
- ↳ Αγγελίες
- ↳ off-topic
- ↳ Σημειώσεις