αγορά μνήμης laptop

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
αγορά μνήμης laptop

Post by Luke » Thu Jan 17, 2008 12:36 pm

Αυτή τη στιγμή έχω στο laptop 2x256 sodimm @ 333MHz μνήμες.
Σκέφτομαι να βγάλω τη μία 256άρα και να βάλω στη θέση της μία του 1 GB.

Ορίστε τι δείχνει το cpu-z για τις μνήμες μου (τα ίδια ισχύουν και για τα 2 slots):
cpu-z laptop.jpg
Δεδομένου του cas latency των μνημών που έχω τώρα και επειδή η μία από αυτές θέλω να συνεργάζεται με την καινούρια μνήμη ποια από αυτές τις 2 προτείνετε;
1ο link
2o link

Mε την 1η θα έχω πρόβλημα που έχει cas latency 3;
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Re: αγορά μνήμης laptop

Post by sagwnias » Thu Jan 17, 2008 12:59 pm

To ιδιο ακριβως εκανα και γω και δεν ειδα καμια τρελη διαφορα!! Μην νομιζεις δλδ οτι με 768ΜΒ ΡΑΜ περισσοτερο το μηχανημα θα γινει σουπερ.... απλα δεν θα κολλαει τοσο οταν τρεχεις πολλα μαζι!

Επιπλεον να προσεξεις να ειναι συμβατη, διοτι εγω πηρα μια απο e-bay και δεν επαιζε στο μηχανημα μου....ετσι την πουλησα και ο Θεος ξερει αν δουλευει ή αν ηταν χαλασμενη. Ευτυχως την πηρε ενας τυπος που αγοραζει αβερτα ο,τι βρει με σκοπο να το πουλησει μετα πιο ακριβα. :smt021
Last edited by sagwnias on Thu Jan 17, 2008 1:03 pm, edited 1 time in total.
Luke
Gbyte level
Gbyte level

Post by Luke » Thu Jan 17, 2008 1:03 pm

Προφανώς δε θα δω τις τρελές διαφορές αλλά στην πραγματικότητα τώρα είναι με 448 καθαρή μνήμη (τραβάει 64 ΜΒ και η κάρτα γραφικών), οπότε δε θα έχω συνεχώς κολλήματα. Έτσι θα μπορέσω να το κρατήσω κάμποσο παραπάνω. Ξέρεις τι γίνεται σχετικά με τα timings που είναι διαφορετικά στην 1η μνήμη, αυτό που ρώτησα παραπάνω; Θα έχω πρόβλημα αν τελικά επιλέξω την 1η;
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Thu Jan 17, 2008 1:09 pm

Δεν το γνωριζω αυτο με τα timings και γι αυτο δεν σου απαντησα πριν. Καλυτερα να απαντησει καποιος που ξερει μην σε παρω στο λαιμο μου.

Εγω απλα σου ειπα την αποψη μου για το τι θα δεις μετα γιατι χρησιμοποιω ακριβως αυτες τις μνημες.

edit:
Αυτη που εβαλα εγω ειναι 2,5 παντως.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year

Post by Ganther » Thu Jan 17, 2008 4:19 pm

Luke στα Desktop Μηχανηματα οταν βαλεις 2 μνημες που εχουν διαφορετικα timings συγχρονιζουν στο "χειροτερο" απο τα 2.
Δηλαδη εαν εχεις μια με CL 3 και μια με CL 2.5 πανε και οι 2 μνημες στα 3 ωστε να μην υπαρχει προβλημα.
Λογικα το ιδιο θα ισχυει και στα φορητα... Παντως οτι μπορει να εχεις προβληματα απο διαφορετικες μνημες για χιλιους λογους ισχυει δυστηχως :smt012
Luke
Gbyte level
Gbyte level

Post by Luke » Sat Jan 19, 2008 1:09 am

Τελικά να αναφέρω για την ιστορία ότι πήρα αυτήν και για την ώρα τουλάχιστον δε φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα συνεργαζόμενη με τη μία 256άρα.
Ευχαριστώ παιδιά για το χρόνο σας!
Post Reply

Return to “Hardware”