Αυτή τη στιγμή έχω στο laptop 2x256 sodimm @ 333MHz μνήμες.
Σκέφτομαι να βγάλω τη μία 256άρα και να βάλω στη θέση της μία του 1 GB.
Ορίστε τι δείχνει το cpu-z για τις μνήμες μου (τα ίδια ισχύουν και για τα 2 slots):
Δεδομένου του cas latency των μνημών που έχω τώρα και επειδή η μία από αυτές θέλω να συνεργάζεται με την καινούρια μνήμη ποια από αυτές τις 2 προτείνετε;
1ο link
2o link
Mε την 1η θα έχω πρόβλημα που έχει cas latency 3;
αγορά μνήμης laptop
αγορά μνήμης laptop
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
- sagwnias
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Re: αγορά μνήμης laptop
To ιδιο ακριβως εκανα και γω και δεν ειδα καμια τρελη διαφορα!! Μην νομιζεις δλδ οτι με 768ΜΒ ΡΑΜ περισσοτερο το μηχανημα θα γινει σουπερ.... απλα δεν θα κολλαει τοσο οταν τρεχεις πολλα μαζι!
Επιπλεον να προσεξεις να ειναι συμβατη, διοτι εγω πηρα μια απο e-bay και δεν επαιζε στο μηχανημα μου....ετσι την πουλησα και ο Θεος ξερει αν δουλευει ή αν ηταν χαλασμενη. Ευτυχως την πηρε ενας τυπος που αγοραζει αβερτα ο,τι βρει με σκοπο να το πουλησει μετα πιο ακριβα.
Επιπλεον να προσεξεις να ειναι συμβατη, διοτι εγω πηρα μια απο e-bay και δεν επαιζε στο μηχανημα μου....ετσι την πουλησα και ο Θεος ξερει αν δουλευει ή αν ηταν χαλασμενη. Ευτυχως την πηρε ενας τυπος που αγοραζει αβερτα ο,τι βρει με σκοπο να το πουλησει μετα πιο ακριβα.

Last edited by sagwnias on Thu Jan 17, 2008 1:03 pm, edited 1 time in total.
Προφανώς δε θα δω τις τρελές διαφορές αλλά στην πραγματικότητα τώρα είναι με 448 καθαρή μνήμη (τραβάει 64 ΜΒ και η κάρτα γραφικών), οπότε δε θα έχω συνεχώς κολλήματα. Έτσι θα μπορέσω να το κρατήσω κάμποσο παραπάνω. Ξέρεις τι γίνεται σχετικά με τα timings που είναι διαφορετικά στην 1η μνήμη, αυτό που ρώτησα παραπάνω; Θα έχω πρόβλημα αν τελικά επιλέξω την 1η;
- sagwnias
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Δεν το γνωριζω αυτο με τα timings και γι αυτο δεν σου απαντησα πριν. Καλυτερα να απαντησει καποιος που ξερει μην σε παρω στο λαιμο μου.
Εγω απλα σου ειπα την αποψη μου για το τι θα δεις μετα γιατι χρησιμοποιω ακριβως αυτες τις μνημες.
edit:
Αυτη που εβαλα εγω ειναι 2,5 παντως.
Εγω απλα σου ειπα την αποψη μου για το τι θα δεις μετα γιατι χρησιμοποιω ακριβως αυτες τις μνημες.
edit:
Αυτη που εβαλα εγω ειναι 2,5 παντως.
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
Luke στα Desktop Μηχανηματα οταν βαλεις 2 μνημες που εχουν διαφορετικα timings συγχρονιζουν στο "χειροτερο" απο τα 2.
Δηλαδη εαν εχεις μια με CL 3 και μια με CL 2.5 πανε και οι 2 μνημες στα 3 ωστε να μην υπαρχει προβλημα.
Λογικα το ιδιο θα ισχυει και στα φορητα... Παντως οτι μπορει να εχεις προβληματα απο διαφορετικες μνημες για χιλιους λογους ισχυει δυστηχως
Δηλαδη εαν εχεις μια με CL 3 και μια με CL 2.5 πανε και οι 2 μνημες στα 3 ωστε να μην υπαρχει προβλημα.
Λογικα το ιδιο θα ισχυει και στα φορητα... Παντως οτι μπορει να εχεις προβληματα απο διαφορετικες μνημες για χιλιους λογους ισχυει δυστηχως

Τελικά να αναφέρω για την ιστορία ότι πήρα αυτήν και για την ώρα τουλάχιστον δε φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα συνεργαζόμενη με τη μία 256άρα.
Ευχαριστώ παιδιά για το χρόνο σας!
Ευχαριστώ παιδιά για το χρόνο σας!