Σχεδιασμός γραφικών διεπαφών

Συζητήσεις για γλώσσες προγραμματισμού και θέματα σχετικά με προγραμματισμό.
Post Reply
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Σχεδιασμός γραφικών διεπαφών

Post by rapadder » Mon Nov 03, 2008 11:31 am

Έχω μια απορία, λεπτομέρεια βέβαια αλλά θα ήθελα να ακούσω απόψεις. Συνήθως στα menu υπάρχουν επιλογές που είναι μια λέξη χωρίς 3 τελείες (π.χ. New Tab, New Window στον ΙΕ) και επιλογές μενού που είναι με 3 τελείες (π.χ. Open..., Print... στον ΙΕ).
Η ερώτηση είναι ποιά είναι η σύμβαση του πότε μπαίνουν και πότε όχι. Έχω την εντύπωση ότι όταν η λειτουργία έχει πολλές επιλογές/ παραμέτρους τότε βάζουν τις 3 τελείες (...) και όταν είναι πιο απλή τότε δεν βάζουν καθόλου τελείες. Αν και δεν έχει τρομερή σημασία θα ήθελα να διαβάσω σχόλια.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
The Punisher
Venus Former Team Member

Re: Σχεδιασμός γραφικών διεπαφών

Post by The Punisher » Mon Nov 03, 2008 11:36 am

Αν προσέξεις θα δεις ότι οι λειτουργίες με "..." στο τέλος είναι αυτές που ανοίγουν νέο παράθυρο (pop-up)
djsolid
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by djsolid » Tue Nov 04, 2008 3:13 am

Η άποψη μου είναι πως η διαφορά τους βρίσκεται στο γεγονός πως οι επιλογές με τις "..." απαιτούν επιπλέον ενέργειες απο το χρήστη από τη στιγμή που θα τις επιλέξει.
cyberpython
Mbyte level
Mbyte level

Post by cyberpython » Tue Nov 04, 2008 12:22 pm

The Punisher wrote:Αν προσέξεις θα δεις ότι οι λειτουργίες με "..." στο τέλος είναι αυτές που ανοίγουν νέο παράθυρο (pop-up)
djsolid wrote:Η άποψη μου είναι πως η διαφορά τους βρίσκεται στο γεγονός πως οι επιλογές με τις "..." απαιτούν επιπλέον ενέργειες απο το χρήστη από τη στιγμή που θα τις επιλέξει.
Πάντως, επειδή μου είχαν κάνει την ίδια ερώτηση σε μάθημα για το ECDL, όταν το είχα ψάξει η απάντηση ήταν αυτό που είπε και ο Punisher (ανοίγει νέο παράθυρο).
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Tue Nov 04, 2008 6:45 pm

cyberpython wrote:
The Punisher wrote:Αν προσέξεις θα δεις ότι οι λειτουργίες με "..." στο τέλος είναι αυτές που ανοίγουν νέο παράθυρο (pop-up)
djsolid wrote:Η άποψη μου είναι πως η διαφορά τους βρίσκεται στο γεγονός πως οι επιλογές με τις "..." απαιτούν επιπλέον ενέργειες απο το χρήστη από τη στιγμή που θα τις επιλέξει.
Πάντως, επειδή μου είχαν κάνει την ίδια ερώτηση σε μάθημα για το ECDL, όταν το είχα ψάξει η απάντηση ήταν αυτό που είπε και ο Punisher (ανοίγει νέο παράθυρο).
Ναι και το λέει και ο gepap στην Ε.Α.Υ.
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
Τhe lessons we learn from pain are the ones that make us the strongest
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Wed Nov 05, 2008 2:49 pm

Συνήθως, οι εντολές αυτές ανοίγουν κάποιο παραθυρο διαλόγου. Αλλά να και μια εξαίρεση στον Firefox: File > Open Location... (Ctrl + L) (μεταφορά κερσορα στην address bar
Image
Post Reply

Return to “Προγραμματισμός”