- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Κατι τετοιο μου εχουν πει και μενα.Δεν είμαι βέβαιος ότι στο τμήμα μας και στο πανεπιστήμιο μας γενικότερα έχουν αποφασίσει πως θα εφαρμοστούν οι νέες διατάξεις του νόμου
δηλαδη πιανει μονο τους νεοεισαχθεντες?Απο φετος δηλαδη που ισχυει ο νομος?Δεν πιστεύω ότι απασχολεί άμεσα εμάς
Όχι. Μετά από πρόταση των φοιτητών αυτό που ισχύει είναι ότιαν περάσεις πάνω από 36 μαθήματα επιλέγεις εσύ ποια μαθήματα θέλεις να μετρήσουν στο Μ.Ο. σου. Το οποίο φυσικά δεν ισχύει για τα υποχρεωτικά μαθήματα τα οποία μετράνε έτσι κι αλλιώς, αλλά ισχύει για όλα τα υπόλοιπα...sandra wrote:Αν ναι, μετράνε όλα στο Μ.Ο.?
1.Δεν απαντησα στη sandraπου σου είπε ultimate_aektzis το πουλάκι
Και οσοι εχουν μπει με τον παρον οδηγο σπουδων τι γινεται?Θα δωσουμε πχ αυτοματα του χρονου?Παρεπιμπτόντως να επισημάνω εδώ κάτι ψιλοάσχετο: από την ερχόμενη χρονιά θα ισχύσει νέο πρόγραμμα σπουδών στο οποίο από όσο γνωρίζω μέχρι τώρα, θα αφαιρεθεί το μάθημα των υπολογ. μαθηματ. και θα μπει στη θέση του κάποιο μάθημα πιθανοτήτων. οι μεταγλωττιστές θα μετονομαστούν σε γλώσσες προγραμματισμού και θα είναι καθαρά θεωρητικό, τα αυτόματα θα φύγουν και μέρος της ύλης τους θα μεταφερθεί στους αλγόριθμους, ενώ θα γίνει υποχρεωτικό μάθημα η τεχνητή νοημοσύνη...
Όσοι έχουν μπει με το παρόν πρόγραμμα συνεχίζουν ως έχουν. Αν πχ δεν υπάρχει καθόλου το μάθημα των αυτομάτων και κάποιος δεν το έχει περάσει, τότε θα υπάρχουν μεταβατικές διατάξεις οι οποίες θα διευκρινίζουν αυτά τα ζητήματα...ultimate_aektzis wrote:Και οσοι εχουν μπει με τον παρον οδηγο σπουδων τι γινεται?Θα δωσουμε πχ αυτοματα του χρονου?
Αν γίνει όντως από του χρόνου, μάλλον δεν θα υπάρχει project...ultimate_aektzis wrote:Και κατι αλλο, απλα επειδη με ενδιαφερει σαν κλαδος, στους μετγλωτιστες δεν θα εχουμε αυτο το μεγαλο project που υπαρχει μεχρι σημερα?
Μετράνε σίγουρα όλα τα υποχρεωτικά μαθήματα και εσύ επιλέγεις τι μαθήματα θα εμφανιστούν από τα επιλογής και μόνο...rigo wrote:Αν δεν είναι το σωστό thread μετακινήστε το.
Ξέρει κανείς τι γίνεται αν κάποιος περάσει πάνω από τα 36 μαθήματα για το πτυχίο; Μπορεί να επιλέξει ποια θέλει να μετρήσουν ή μετράνε μόνο τα πρώτα 36 που καταχωρήθηκαν από τη γραμματεία;
Αυτό είναι τρελή βλακεία γιατί μπορεί να πάρω πέρα από τα 36 μου 10 χαζομαθήματα που έχω 10... Έτσι ο βαθμός ανεβαίνει και η αξία πχ άλλων μαθημάτων όπως Τεχνητή Νοημοσύνη / Κατανεμημένα κτλ πέφτει υπερβολικά...alberta wrote: είτε 37, είτε 38, είτε 39, ειτε 40 (προφανώς αναλόγως με το ΜΟ που θέλεις να προκύψει)
2-3 είναι τα "χαζομαθήματα" στους κύκλους.Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.Zifnab wrote:Αυτό είναι τρελή βλακεία γιατί μπορεί να πάρω πέρα από τα 36 μου 10 χαζομαθήματα που έχω 10... Έτσι ο βαθμός ανεβαίνει και η αξία πχ άλλων μαθημάτων όπως Τεχνητή Νοημοσύνη / Κατανεμημένα κτλ πέφτει υπερβολικά...
υποφαινόμενη wrote:...Εάν κάποιος φοιτητής έχει συμπληρώσει περισσότερα από 36 μαθήματα μπορεί να διαλέξει να υπολογιστούν όλα στον Μέσο Ορό; π.χ. αν έχει περάσει 39 ο μέσος ορός μπορεί να γίνει συνολικό_άθροισμα/39 η αναγκαστικά πρέπει να διαλέξει 36 από τα 39 αυτά μαθήματα αρκεί να ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις; ...
γραμματεία wrote:o mesos oros ypologizetai se osa mathimata thelei o foithths. Mporei na afairesei mono epiloghs mathimata. Me thn aithsh Orkwmosias ginetai kai h afairesh mathimatwn.