Επείγουσα ερώτηση για sqlserver 2008

Συζητήσεις για γλώσσες προγραμματισμού και θέματα σχετικά με προγραμματισμό.
Post Reply
raincoat
Buffer underflow exception
Academic status: 4th year
Επείγουσα ερώτηση για sqlserver 2008

Post by raincoat » Wed Jan 14, 2009 1:56 am

Η απελπισία μου πλέων σε αυτο που θα γράψω είναι ο λόγος που γραφώ και το πιο πιθανόν σε άσχετο θεμα..
Έχω μια απλή εφαρμογή σε VB.NET η οποία χρησιμοποιεί Βάση δεδομένων απο το microsoft sql server.Mέχρι εδω ολα καλα..

Τώρα το πρόβλημα που παρουσιαζετε έιναι ότι θέλω να κάνω απομάκρισμένη σύνδεση στη βάση δεδομένων ούτος ώστε η εφαρμογή να βρίσκεται σε έναν υπολογιστή και η βάση σε άλλον,ούτος ώστε να πειράζω την βάση του υπολογιστή 1 ας πούμε,μέσο της εφαρμογής που βριίσκετε στον υπολογιστή 2.Ελπίζω να γίνομαι κατανοητος..

Προσπαθώ να ενώσω τους δύο υπολογιστές,καταφέρνω να δω τη βάση στον υπολογιστή πού θέλω να τρέχει η εφαρμογή(έχουν και οι 2 το sqlserver 2008 kai vriskei toys network servers).Πέραν τουτου δεν μπορώ να ενοθώ στην βάση με τιποτα!

Οι διαθεσιμοι υπολογιστές που έχω είναι 2 XP kai 1 vista,kai i sindesi tous 8elw na ginete me kalodio crossover.

Παρακαλω όποιος ξέρει κάτι ή τουλαχιστον(ta settings φταίνε φαντάζομαι) να μου απαντησει..
Last edited by Ισοβίτης on Wed Jan 14, 2009 3:03 am, edited 1 time in total.
Reason: Αλλαγή τίτλου
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Re: Επείγουσα ερώτηση για sqlserver 2008

Post by Sreak » Wed Jan 14, 2009 9:47 am

Μπορεί ο Server σου να ακούει μόνο στο localhost (127.0.0.1).
Ριξε μια ματιά εδώ και γενικότερα κάνε ένα search γιατί δεν προλαβαίνω να το ψάξω τώρα.
http://www.thelastpickle.com/2008/02/28 ... -settings/
akism
Re: Επείγουσα ερώτηση για sqlserver 2008

Post by akism » Fri Feb 27, 2009 1:45 pm

αν και με καθυστέρηση, ελπίζω να λυθεί το πρόβλημα σου....

Φαντάζομαι ότι η εφαρμογή έχει γίνει develop μεσω του Visual Studio. Από εκεί καταφέρνεις να δείς το database?
Για να κάνεις connect στο DB, μέσω του VS θα πρέπει να του ορίσεις ένα data source (Data > Add new data source και ακολουθείς τα βήματα του wizard). Αν η διαδικασία ολοκληρωθεί κανονικά θα βλέπεις μέσω του VS το database που θέλεις.

Ελπίζω να βοήθησα. Αν δεν κατάλαβα το πρόβλημα, pls explain more
Post Reply

Return to “Προγραμματισμός”